2015-01-06 1505 瀏覽
行完主教山,經過呢間麵店,大家都有啲肚餓,我見門面光鮮,又係食我鍾意雲吞水餃,就入去坐低,環境普通麵店格局!光猛乾淨!四人坐卡位,少許迫,為了之後可以食多啲,決定唔食麵,見有個三寶,問清楚可以每人每款分到一粒先叫!再加個門口圖片好靚嘅油菜拼魷魚鯪魚球!四個人分享,好在麵店都無介意!(無人頭最低消費)水餃--材料多,皮薄好靚,木耳爽口,配埋豬肉同蝦!好味!雲吞--豬肉為主,有肉汁,皮薄滑溜,蝦好細隻,好味!魚皮角--呢個好驚喜,因為我一直都唔鍾意食魚皮餃,覺得個餃皮好粉好厚!,但呢度唔會,個皮薄但煙韌,味道濃,中間餡料有肉汁好味!改變我一直對魚皮餃嘅負面感覺!個湯底又濃又清甜,唔味精!好味!魷魚鯪魚肉拼油菜,鯪魚肉彈牙,唔粉,中間夾雜少許魚骨碎,味道好!原隻細土魷魚仔,比較煙韌,味道濃郁,特別,但個菜心明顯煮過籠,淋晒,一啲咬口都無,好難食!店員都好親切,唔會催促,見我哋四個人食少許嘢仲要攞碗仔分享!(碗仔係公雞碗)一啲都無所謂!唔會黑面!上菜收碟都好好笑容!澳門特色係悠閒!

水餃--材料多,皮薄好靚,木耳爽口,配埋豬肉同蝦!好味!
雲吞--豬肉為主,有肉汁,皮薄滑溜,蝦好細隻,好味!
個湯底又濃又清甜,唔味精!好味!

淨三寶
油菜拼鯪魚肉魷魚