2022-05-10 181 瀏覽
之前去君悅酒店staycation時,發現大堂酒廊平日星期一至五中午午市套餐幾吸引,每日有指定一款主食,跟一杯葡萄酒、汽水、咖啡或茶,再係下午茶時段來個甜品,放假就係要食起來😆!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~美國谷飼牛扒 午市套餐 跟凍檸茶 ($118)龍蝦扁意粉 ($188)甜品套餐(可麗露 提子鬆餅) 跟熱拿鐵 ($88)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~星期一指定主菜係我最想試的 美國谷飼牛扒 ,五成熟剛剛好,本身牛味濃,搽上配埋牛油香味較重,未算特別嫩身,但肉質柔軟,還不錯的說!粗薯條炸得香脆,份量幾多下,整份食晒已經好飽,食完牛扒和薯條,再食伴碟的沙律🥗清清油膩感,不錯不錯👍,個人覺得飲品方面搭配酒或茶會夾啲。.龍蝦扁意粉 意粉軟硬度適中,全部去殼的龍蝦肉🦞,肉質鮮甜和Q彈,有淡淡松露香,濃稠醬汁掛在意粉上,每口都夠味道。.甜品套餐— 自選甜點兩件(葡式蛋撻、提子鬆餅或可麗露)及一杯咖啡/ 茶。提子鬆餅 鬆餅口感鬆化,淡淡牛油香,鐘意搽酸甜草莓醬和忌廉,如果多少少提子乾會更合我喜好。可麗露外脆內軟,但略為甜。.發現酒店內餐廳越來越抵食,整體

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
美國谷飼牛扒 午市套餐 跟凍檸茶 ($118)
龍蝦扁意粉 ($188)
甜品套餐(可麗露 提子鬆餅) 跟熱拿鐵 ($88)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

發現酒店內餐廳越來越抵食,整體來講味道不錯,用餐環境安靜舒服,服務又好,假如套餐跟杯紅酒🍷,性價比更高更正。午市套餐指定得一款主菜,兩個人食的話,叫兩份一樣好似有啲重複,今次另外單點份意粉,雖然最後覺得套餐抵食啲,難得放假開心最重要😜。
_
⭐️ 需加10%服務費和5%政府稅