氹仔食葡國野、食扒,我同屋企人黎黎去去唔係食小飛象,就係木偶。味道方面我自己是比較喜歡小飛象的,但間中去食木偶,又未尚係一件壞事。木偶相對小飛象黎講,款式少、偏貴、而且份量來說也是比小飛象細碟。但若果論服務,環境裝修,木偶則比小飛象優很多。或許小飛象現在轉做旅行團餐,服務真的是越來越欠佳。今天點了幾個例點的菜,炸馬加休,牛仔肉,牛扒,另外還點了個葡式銀鱈魚。這個餐包,其實吃兩口就好,一般。馬加休球,味道跟小飛象是不同的,偏咸且香,而且是鬆口的,食起黎應該不是事前炸好。例點牛仔肉,我們點5成,因為我們喜歡嫰口,而且不想有血水,最後也沒有讓我們失望。然後炭燒牛扒,肉汁豐富,肉味突出,食到炭燒既焦香。葡式銀鱈魚,很地道的菜,就係菜,紅蘿蔔,番茄一齊煮,魚肉鮮甜,唔係話好嚡,唔錯。如果有朋友黎到澳門,想有個唔錯既環境食飯,可以一試木偶,或許是一個唔錯既體驗。

這個餐包,其實吃兩口就好,一般。
馬加休球
牛仔肉
然後炭燒牛扒,肉汁豐富,肉味突出,食到炭燒既焦香。
炭燒牛扒
葡式銀鱈魚