2010-12-08 841 瀏覽
先天路盲,今天本來是去食翅煲,跟住UN UN 腳去睇水舞間,行左廿分鐘怨枉路,腳步突然停在福龍門口,約兩年前和朋友幫襯過,食物味道不錯.暫且放下翅煲,食番餐葡餐吧是次惠顧後送甜品卡一張,下次幫襯先有甜品送,其實應該今次就送俾人食喇.食得開心自然返頭食架嘛.澳門幾何嚟一次呢.下次再嚟想食吓其他嘢嘛.由於時間緊迫,職員推介下,點左:海鮮燴飯($198):海鮮好足料,蝦蟹魷魚青口蜆等樣樣齊,計份量係大件夾低食,不過蝦蟹都真係幾死吓的感覺,唔新鮮就預左,但感覺D肉都挨口.NO GOOD!飯量就多得勁人.食極都食唔完咁,可取之處係個煲好熱咁起晒BUBBLES送上.葡啤($18):易入口,女仕不妨叫來飲人戈弓人,飲食葡國餐BEER BEER佢,真係人生一大樂事.雜菜煲(約$70):雜菜煲有薯仔蕃茄青椒真係唔錯,只是菜太少,呢個值得叫吓.果汁(約$15):好似係熱情果汁,大頭話好飲.餐包:迷利豬仔包伴牛油-呢個係全晚最好味最正的食物,香脆可口.記得上次來吃焗血鴨飯,馬介休球等食物,樣樣都正.可能3個女人一個墟自然食得暢快.今次兩公婆來食加上又趕住由新馬路呢邊去返新濠天地,都有點急趕呢.影响食慾.美食

澳門幾何嚟一次呢.下次再嚟想食吓其他嘢嘛.

由於時間緊迫,職員推介下,點左:

果汁(約$15):好似係熱情果汁,大頭話好飲.
記得上次來吃焗血鴨飯,馬介休球等食物,樣樣都正.可能3個女人一個墟自然食得暢快.今次兩公婆來食加上又趕住由新馬路呢邊去返新濠天地,都有點急趕呢.影响食慾.美食應是要慢慢嘆吧.下次都係要早好準備先出發,唔駛再行怨枉路.和食番餐自在的美食.
值得一讚:職員推介的餸,真係上得幾快,知我地趕時間.實在太好.

2010-12-03