餐廳位於澳門喜來登金沙城中心大酒店一層,坐近窗口位可以觀賞到路氹金光大道的繁華美景🏙🤗餐廳出名菜餚包括炭烤披薩🍕、意式燴飯、手工意大利面🍝、意大利冷盤與奶酪以及鮮美烤肉🍖。餐廳既食物都份量十足,食完一定會覺得好滿足😈。🔹🍴意大利手工牛油配巴馬臣芝士🧀闊麵🍝💰HKD$178餐廳職員👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳會係你面前將闊條麵🍝同牛油、巴馬臣芝士🧀一齊撈勻然後再上菜。意粉🍝口感唔錯,煙韌彈牙🥳。但味道有少少失望🥺,芝士🧀味唔算太濃郁,同意粉因為冇其他配菜所以食落有少少寡😅。🔹🍴火焰🔥波士頓龍蝦🦞意大利粉🍝💰HKD$268廚師會搬所有需要煮食嘅爐具👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳🥣🥄去到你嘅枱面前,即場煮呢個意粉🍝。煮到差唔多尾聲嘅時候,廚師會加入酒🍾,所以會令到佢煮嘅時候突然好大火(火焰🔥)好似睇緊美食live show咁😂。小編比較鍾意食呢個意粉,龍蝦🦞都幾大隻😍,食落口嘅時候啖啖肉😚,個source就用左蕃茄🍅,但唔會太酸,味道岩岩好😛。🔹蒜粒迷選香烤澳洲羊臂扒🐑💰HKD$198羊臂扒🐑嫩滑,唔會太蘇,餐廳特製調整既蜜糖🍯香醋醬汁配埋羊臂扒🐑一齊食,味道好夾🤩。因為羊臂扒🐑唔算好大塊,所以食完都唔會太滯🙆🏻‍♀

🍴意大利手工牛油配巴馬臣芝士🧀闊麵🍝
💰HKD$178

🍴火焰🔥波士頓龍蝦🦞意大利粉🍝
💰HKD$268

蒜粒迷選香烤澳洲羊臂扒🐑
💰HKD$198
羊臂扒🐑嫩滑,唔會太蘇,餐廳特製調整既蜜糖🍯香醋醬汁配埋羊臂扒🐑一齊食,味道好夾🤩。因為羊臂扒🐑唔算好大塊,所以食完都唔會太滯🙆🏻‍♀。side dish仲會配埋薯仔🥔同紫椰菜沙律🥗,但味道無咩特別🤨。
🔸
金沙會金卡同Marriott集團會員都可享九折優惠,紅寶會員可享八五折優惠,鑽石會員可享八折優惠😏🥴
🔸
食物質素:💓💓💓💓