2017-07-26 2517 瀏覽
好耐無去過澳門,去到澳門例牌梗係要食番餐葡國菜啦。今次唔去船屋,揀左呢間都有好多好評嘅波爾圖。見到有人話唔訂枱會無得食,所以即刻就打左去訂枱。早左兩個字去到門口,見到間鋪入面都幾full 下,真係唔訂枱會無得食。入到裡面雖然坐得有d迫,不過唔緊要,野食先係重點嘛!先叫左個馬介休球試試先,味道適中唔會好鹹,上枱夠熱亦都炸得好香口。檸檬白酒煮蜆都幾得特別,個汁酸酸地咁好開胃。呢度用蜆肉加埋d汁一齊食真係幾特別,食下食下唔覺唔覺就清晒成碟喇!至於今晚嘅重點就梗係乳豬飯啦!乳豬飯嘅份量都唔細,好彩我地無再叫其他肉類,唔係就一定食唔晒。乳豬皮夠脆,而且都有d 肉又唔會話太肥,配埋佢本身嘅釀飯真係幾好食,唔錯!

2017-06-23