2011-06-27 14 瀏覽
好多年冇食過瑪嘉烈嘅葡撻喇,昨日再試,入口覺得太甜 (可能自己唔鍾意食太甜)。今次發表食評嘅主要因素係因為覺得佢服務態度太差!(雖然件事唔係發生喺我身上!)話說昨日喺短短買葡撻同食葡撻嘅廿幾三十分鐘裡面,已經睇到佢哋嘅服務員話咗D客幾次。事件一:見到有幾個女仔等位,當果枱客走嘅時候,咁果幾個女仔就坐低,更順便將剛走客人嘅膠杯同紙碟執埋一邊,點知有個短頭髮戴眼鏡嘅女服務員竟然同果幾個女仔講:「係唔係你執呀?俾你執埋佢喇!」攪到果幾個女仔非常尷尬!事件二:有兩個女仔買咗嘢飲同葡撻,佢哋買完之後就拎咗D葡撻出咗門口等位同等D服務員拎飲品俾佢哋,但當服務員拎咗杯熱飲出嚟俾佢哋,佢哋話係要凍飲,果個服務員亞姐就話:「你哋自己叫架嘛,依家又話要凍,你哋想要咩架?你自己入去攪掂佢呀!」事件三:有個女人同個男人講:「嘩!依度D服務態度真係差!我買完嘢只係收番啲錢落錢包先攞嘢啫,佢話我 (我相信佢應該講緊裡面嘅服務員) - 你喺喥摷咩呀?出咗去先摷啦!」 事件四:其實堂食嘅熱飲係由服務員送上的,咁有個服務員拎住幾杯熱飲出嚟派送,一路嗌NO.一路派俾D客,點知嗌到「12」嘅時候冇人應,咁個服務員(又係果個

事件一:

事件二:

事件三:

事件四:
其實堂食嘅熱飲係由服務員送上的,咁有個服務員拎住幾杯熱飲出嚟派送,一路嗌NO.一路派俾D客,點知嗌到「12」嘅時候冇人應,咁個服務員(又係果個有個短頭髮戴眼鏡嘅女服務員)見到「NO.12」張卡果個客竟然同佢講:「12呀!俾D反應好唔好?!」

唉 ~~ 學劉德華話齋:今日今日咁嘅服務態度,唔得架!
雖然真係好好生意、唔憂做,但係都希望都唔好咁樣對D客囉!!

2011-06-26
5 分鐘 (堂食)