2019-09-30 666 瀏覽
同男朋友過澳門慶祝佢生日,佢帶咗嚟呢間世記咖啡快餐,佢話之前嚟過,好好食要帶我嚟試吓。香腸、火腿、厚蛋、鮮油多士喺香港比較少食到鮮油嘅牛油多士,通常都係普通油多,鮮油嘅話就多數係嗌鮮油菠蘿嘅菠蘿包入面先有。呢度嘅牛油多士就夾住一塊好厚嘅牛油,鍾意食牛油嘅話實夠哂喉!招牌厚蛋就唔同香港食開出名食炒蛋嘅茶餐廳嗰種滑蛋,形狀似係個omelette咁卷住咗,但又好滑好香,值得推介!咸牛肉麵男朋友就揀咗食佢招牌嘅咸牛肉,配埋公仔麵呢啲邪惡既食物一齊食,簡直係極品!熱奶茶值得一提嘅係佢嘅熱奶茶係好得意架,佢嘅茶係用不鏽鋼小茶壺上,然後俾埋茶隔放咗喺隻熱飲杯上面,再俾多個漏斗你,要你等到個漏斗漏完先沖啲茶落隻杯度飲,make sure啲茶夠味凍奶茶呢杯凍奶茶值得一讚嘅地方係,佢係用咗牛奶樽裝住架,而且係成支雪凍無加冰,加分加分!

香腸、火腿、厚蛋、鮮油多士

咸牛肉麵
熱奶茶