2017-10-30
難得同屋企人嚟澳門旅行,當然要食啲特色嘅晚餐啦,講到特色又點可以少得食葡國菜呀。 聽人呢間餐廳去係晚飯時候,有非常之多人排隊,所以我同屋企人都預早喺中午時分行過嚟特登book定位,以免到今晚嘅時候太多人食,等唔到位。 入去booking其實都好簡單,只要留你個姓及食雙飯時間就得啦。鋪頭嘅職員真係會喺晚上時候,首先serve咗有booking嘅人。所以大家如果想嚟食記得記得先前要book定位啦如果唔係同屋企人嚟到又要等咁耐咁就唔係咁好。入正題今晚由於我地有預先預約 ,喺指定時間好快就入到去喇 。一入去就當然要點去最受歡迎嘅乳豬飯呀,除此之外我哋仲點一個麵包葡國雞。乳豬飯一上碟嘅時候,我就忍唔住要食,個乳豬非常之脆,但係我就略嫌與豬比較肥咗少少, 仲有樣要改善的地方,就係唔知佢係咪由於生意太好嘅關係,個飯上菜嘅時候又唔係咁熱, 至於另外嗰個麵包葡國雞,嗰個麵包個皮略嫌 硬身咗少少 ,件雞都唔錯值得推介。 其實兩個人如果唔係太大食,叫一個乳豬飯加一個葡國雞已經好飽喇。
乳豬飯及麵包葡國雞