(非會員)
今年老公攪攪新意思!! 買左套票去澳門住永利, 係結婚5年第一次去澳門過情人節, 今次老公所有行程, 老公負責安排, 佢\一早就已經搵好資料, 安排好情人節當晚食蟹粥。我本人係唔好蟹既, 不過老公悉心安排, 就唔想掃佢\慶!! <br />我地幾經波折終於找到此家位於橋口既峄景餐\廳, 看上去好似食西餐\, 上到去, 當時7點左右又唔係好多人, 不過可以睇到景的位置都比人訂哂,anyway我地都無所謂, 其實主要都係來試佢\既蟹粥, 我地無叫到當日既抵食情人套餐\, 反而散叫, 1) 秘製生蠔2) 椒鹽中蝦3) 水蟹粥<br />首先秘製生蠔~ 普普通通<br />椒鹽中蝦~ 好好味!! 好香口<br />水蟹粥(細) ~ 只有一個字形容\"正\"<br />好甜, 好多膏, 我係一個唔食蟹既人都覺得超正, 而且好大窩, 我地已經叫細的, 起碼3個人都夠食。<br />3樣嘢加埋都係$170 (無加一無茶$$)<br />真係好抵食!!! 而且個老闆娘真係超nice!! 係親
首先秘製生蠔~ 普普通通<br />
椒鹽中蝦~ 好好味!! 好香口<br />
水蟹粥(細) ~ 只有一個字形容\"正\"<br />
3樣嘢加埋都係$170 (無加一無茶$$)<br />
真係好抵食!!! 而且個老闆娘真係超nice!! 係親切都不得了!!<br />
我一定會介紹朋友去!<br />