2019-07-13 1588 瀏覽
同朋友來喝早茶,訂了11點半,由帶位到點餐 態度很好 有笑容有禮貌 唔會Hard sell餐點。值得讚嘅一點,任何行過來同我講野嘅服務生都會記得客人名稱。點好餐後會送上前菜,免費的,一粒鮑魚點心同青瓜點心,鮑魚點心當然不會是好un難食得個樣果d 但青瓜點心有驚喜 好清新!前後點了7樣點心 每樣都好足料 所以3個人食都好飽 食不完,加上餐後亦送甜點。第一個上嘅係我同朋友一致認同最好味 就係香煎什菌黑松露腐皮卷👍🏻👍🏻👍🏻 唔油 口感同味道香 好重黑松露味 鍾意黑松露嘅朋友會好鍾意呢個點心,滿滿嘅什菌 一份3條切成6件 ,仲要價錢好平,cp值好高!第二個流心鵪鶉蛋燒賣,我無食 但係朋友話真係粒粒都係流心 好食嘅。第三個招牌嘅金魚餃 其實呢個要趁熱食,我食嗰陣時已經凍左 但係仍然食得出皮薄餡靚 蝦肉係好飽滿,賣相同個銀籠包裝都好靚。第四個唔係點心,係另外散嗌嘅鵝肝金錢雞,60蚊一件,但係我有點失望 不是我想像中的煎鵝肝口感 而且個人覺得味太濃,不過60蚊來講咁大舊鵝肝都係好抵。第五個係青瓜叉燒腸 味道好夾 啲皮好薄 係好食嘅 叉燒肥瘦適中帶油香。第六個係蘿蔔糕 喺香港食點心嘅蘿蔔糕通常太淋

第六個係蘿蔔糕 喺香港食點心嘅蘿蔔糕通常太淋 而且可以話係無料 亦好少點解會係用切羅白絲嘅方法整 ,通常都係屋企人先會咁整,但係呢度嘅蘿蔔糕你會食到好大條好粗嘅羅伯斯而且好足料。
最後一個係松露炸蝦卷,我冇食,呢個應該係成個早餐最唔抵食亦冇特別嘅點心,朋友話就係普通嘅炸蝦😂。

完成所有點心之後服務員會送上免費甜品同餐飲。係一個一口葡撻同一杯小奶茶。葡撻焗得好香脆,奶茶好飲過係香港任何一間茶餐廳 因為好滑 冇澀味 不過有少少偏甜。對呢個餐後甜品十分之滿意。 甜品同餐飲完成之後服務生又再次送上免費嘅紀念品👍🏻 代表澳門嘅杏仁餅 真係好貼心❤️

總括最滿意嘅就係黑松露腐皮卷蝦同埋飯後甜品和餐飲 ,要去嘅朋友留意番 用餐時間90分鐘 。當日3人去,7個點心,再送2樣免費小點,800元埋單,米芝蓮三星餐廳,咁嘅服務、質素、同價錢,簡直係cp值高!
2019-07-10
$269 (早餐)