首先去到等左好耐無啦啦黎左三碗湯,我地一頭霧水問唔係有頭盤嗎😅?職員話整錯左個湯先,所以又收返果三碗湯。之後等左陣就出個頭盤。頭盤係一粒半生熟帆立貝,卡夫沙拉醬撈水果(本人超級唔鍾意卡夫沙拉醬😖),同埋幾片無汁既菜🌿。我就唔係咁鍾意,菜好乾,我想點帆立貝個汁又太少點唔到,最後乾食左幾片菜。帆立貝可能因為係頭盤,所以是凍的。個水果沙拉我可能自己有偏見,我真係覺得好難食呀D卡夫沙拉醬😩。

個湯唔係好熱可能係因為之前整錯左先所以黎到只係暖暖地。不過我覺得幾好味,但偏酸,有2粒細細地既龍蝦肉。不過因為勁肚餓,等左好耐先有野食出所以好快清晒個湯😂!

再來個辣辣海鮮煲,一煲十個人share。其實我以為私房菜每位收費所以份量都係人頭計,但原來呢度除了湯同頭盤之外,全部都係要share。個海鮮煲D野唔夠每個人分,有D分到隻蝦,我就有隻帶子,同埋好鬼辣。哈哈😅

🦀個蟹真係堅正👍🏻!但因為一隻蟹十個人分,我只係食左一隻蟹腳😂。不過真係超入味!勁香!有機會少D人都會想再食多次隻蟹🦀!

再來就係個羊架~ 一來到聞到酥到發癲!好似臭狐味😅!點知食落一D都唔酥架👍🏻!好好味👍🏻👍🏻!不過我地十個人黎得9件。理論後就補返一件比我地喇。

下一樣就係條魚🐟。我食左少少都OK,但聽D朋友講咁整晒左條魚(佢地煮野食好叻架💪🏻)!同埋個魚入面既薯仔全部都係生既😑!吉都吉唔入!廚師應該唔記得煮熟D薯仔先攞去焗,所以全部都生既無可能食到😒。我地食完條魚就叫佢攞D薯仔去整返熟先比我地食。

再來隻燒雞!呢個我地一致認為廚師係唔記得左「業」左先焗,因為隻雞係完全無味既😨!真係「完全無味」架!我忍唔住問有唔汁可以點,無味既雞食落好怪好想搵汁點😂。哈哈!

個芝士焗西蘭花,又係無味既。我本人係超級超級鍾意食芝士🧀,我極度懷疑佢上面果D係忌廉而並非芝士!我完全食唔到有芝士味而D所為既芝士係水流流的,唔似平日的焗芝士質地所以我懷疑究竟是否芝士。西蘭花好明顯煮得未夠,又少少生怪怪地咁🌳。

再來個焗蟹飯🦀!呢個係用返之前隻蟹蓋焗的,勁正👍🏻👍🏻👍🏻!呢個同隻蟹一樣都係好好味!!不過份量唔多,只分到一小碗,哈哈!想再食就要等下次了😅!

個甜品係心太軟+雪糕。十個人黎得8份,我地問仲有2個無得食?職員話我地本來得5個,2個人share一個(但個心太軟好細個架都要share?)。我心諗有無咁孤寒呀?甜品都要2個人share一件,佢話比8個我地係因為賣唔晒送多3個比我地。我地話一係我地加錢你比返我地每人一個啦,佢話賣晒啦!其實我係極度懷疑佢賣左我地本來有個2個所有死撐話送多3個,因為唔係我地問佢都唔講。之後就送返2個雪芭比我地每人都有點品食😂。差D唔記得講, 個心太軟裡面一D都唔流心,D巧克力好傑應該焗耐左少少太熟😥。
下次如果食私房菜我就唔會再考慮呢間喇。除了個蟹同羊架好味外,其他都唔係好得。成晚D野食唔夠分又生薯仔又無味雞。哈哈!不過D姐姐服務唔錯架,好有禮貌又不停同我地吹水😊😊 仲有不停加水,所以成晚應該開左好多支礦泉水。哈哈哈😂😂😂!