2025-06-18
我已經第三次嚟呢間餐廳食飯, 人情味小店一間,父女兩人打理, 主打一些家庭式葡菜每次嚟都食他的葡式炒蜆 味道非常好,香草同檸檬嘅汁 用嚟配麵包非常正今次喺呢間第一次食忌廉馬介休有大驚喜。 不同家整嘅忌廉馬介休都有啲唔同, 但呢家是我在澳門吃到唯2好食的。 裏面有大大粒薯仔同好多嘅馬介休絲。 味道調教得味道不咸(有啲人會怕馬介休好鹹)之餘, 黏液不會覺得好油膩和滯。薯仔絲菜湯傳統口味, 看上去有點外貌不讓但吃落 滿滿的薯蓉口感配合 菜嘅清爽 是一道傳統美味。 配以免費嘅芝士 麵包好正。煎牛扒就不過不失。。一杯白酒35元畀30元的葡國汽水更化算另外一杯35元的 sangria, 自家配製recipe, 佢含 葡國紅酒啤酒 梳打水及橙皮橙肉, 有果香亦不怕太強勁的酒精 容易入口.因為太飽今次就冇食甜品大概下次吧!🥰🥰🥰openrice的相片上傳功能好像在食評部分有點問題,所以要看所有相片的話就請到相片部分看吧
煎牛扒就不過不失。。
一杯白酒35元畀30元的葡國汽水更化算
因為太飽今次就冇食甜品大概下次吧!
🥰🥰🥰