2009-02-28 881 瀏覽
以前尼間鋪頭既魯肉飯新竹米粉同台式飲品係水準之作及價錢合理.噚日中午再去食lunch, 嘩! 炒粉麵飯每碟要四十幾蚊, 台式飲品廿幾蚊, 連水都無杯, 要飲水就order礦泉水.朋友order左一個"咖哩雞飯同咖哩牛脷飯", d咖哩係咖哩粉開水既再加熱然後咖餸, d未煮熟飯心重係白色硬米,雞同牛脷又鞋又干. 又一朋友叫"奶油厚多士", 等左十幾分鐘至話比我地聽無"奶油厚多士", 甘改其他厚多士, 又話無, 改三文治又話無, 改黎改去最後至承認所有麵包類食品都無, 當時係星期四中午1點幾.唯一叫做見得人既係佢既"星州炒米", 有茶餐廳水準.食個飯加杯野飲每人要六十幾蚊, 重要叫乜無乜, 個個成肚氣走.

唯一叫做見得人既係佢既"星州炒米", 有茶餐廳水準.

話說喺一個誤打誤撞嘅情況下,小弟發現嚟間鋪頭...本來食完葡萄園,去飲杯野,點知間野「汁」左真係得個o咀於是,小弟逛下挺下,發現嚟間野小弟誠意推介--珍珠奶茶珍珠奶茶:d珍珠甜甜地,杯奶茶又大杯喎,飲完之後真係要即刻揾廁所如果你喺秋天去嚟度,我提意你坐出面,有d景呀嗎!
話說喺一個誤打誤撞嘅情況下,小弟發現嚟間鋪頭...

本來食完葡萄園,去飲杯野,點知間野「汁」左
真係得個o咀

於是,小弟逛下挺下,發現嚟間野

小弟誠意推介--珍珠奶茶

如果你喺秋天去嚟度,我提意你坐出面,有d景呀嗎!
$25 (其他)
2006-04-05 260 瀏覽
比側邊嘅酒吧寧靜,坐在門口位置同d朋友聊天感覺幾好。 但價錢就跟香港一樣。
(非會員)
2004-03-05 217 瀏覽
此店的舖位位置雖然不沒signal那邊對著海, 但環境也算舒適整潔,尤其2樓更有兩卡座很o岩情侶(加送動人update廣東流行音樂)食物方面, 我最為欣賞是招牌春卷, 很香脆; 另外也試過雞翼和吐司, 前者ok 但後者就比較強差人意.飲品方面屬一般! 另有啤酒供應, 個人認為在2樓孤苦一人把酒自聊或大顆兒飲飲食食bilibala談天說地是不錯! (至少價錢在那條街算是經濟)最後想提一提, 侍應和老闆&老闆娘都好好人及健談! 那次我孤苦把"春卷&紅茶"於2樓自聊, 他們很好地延至2時許才收舖!絕不因只得一人而趕客呢!