2016-07-14 1375 瀏覽
遊澳門的第一站就是到遊南韓時每天都要吃的 Isaac Toast cafe!十一時許進入店舖, 面積不大的地面樓層已差不多滿座。 我們點了豬柳mvp及澳門店限定發售的烤安格斯牛吐司,製作食物的時間較想像中長。取過食物後感到有點失望,吐司缺乏了應有的牛油香,麵包則乾了一點點。咬下去麵包是偏硬了!味道方面,烤安格斯牛吐司比較好味,就是那久違了的Isaac Toast味道了!至於豬柳mvp就與遊南韓時吃到的大不同,或許是採用的材料不同吧,味道偏咸的豬柳再加上味道十分咸的配菜,使到這件吐司除了咸味之外完全嘗不到其他味道。(左:豬柳mvp,右:烤安格斯牛吐司)

(左:豬柳mvp,右:烤安格斯牛吐司)

2016-07-06
早餐
  • 烤安格斯牛吐司
2016-06-17 1408 瀏覽
Ham Cheese Toast | 火腿芝士吐司.issac總是能把最簡單的食物做得最好😘 本來是要試試澳門限定的安格斯牛吐司 但已售完😢 所以點了最基本的火腿芝士吐司!吐司烘得鬆脆 不會乾 同時帶點甜甜的蜜糖味☺️ 火腿芝士雞蛋也是煎得剛剛好 芝士更有融合的作用 很簡單但很美味😋
Ham Cheese Toast | 火腿芝士吐司.

2016-05-30 3578 瀏覽
今日一早起來,25歲的第一天。先來個GOOD MORNING!CHECK OUT之後,過返澳門島!尋找來自韓國嘅ISSAC,廣東省嘅第一間。同男友叫了一杯草莓特飲,個色澤好鮮紅!飲落其實都係糖水版特飲! 雖然5鮮,但味道幾甜,好飲!之後一人叫了一份三文治!我叫的是數量有限的安格斯牛肉三文治,而他叫的是墨魚餅三文治。每份都夾有芝士片,生菜,雞蛋,火腿片!份量好強勁!ISSAC最正的部份依然係蜜糖多士 !個麵包好甜好開心!加埋材料,又多汁又JUICY,啖啖肉,難怪這個FORMULA一直都咁受歡迎! 我個件安格斯好多汁又夠厚,一早食牛扒真係好奢侈⊙_⊙! 肉質鬆化好軟熟,不會過韌!個男朋友都5係路,一陣仲繼續掃街,竟然叫左一份薯角!不過好脆好香口,點埋蕃茄醬好滿足!他的那份墨魚餅味道幾特別,用墨魚夾麵包第一次。似魚餅,個陣蛋白香好濃,同雞蛋好似,好rich,新嘗試!餐牌仲有多款選擇,下次試下!
今日一早起來,25歲的第一天。
先來個GOOD MORNING!
CHECK OUT之後,過返澳門島!
尋找來自韓國嘅ISSAC,廣東省嘅第一間。

同男友叫了一杯草莓特飲,個色澤好鮮紅!
飲落其實都係糖水版特飲! 雖然5鮮,但味道幾甜,好飲!
而他叫的是墨魚餅三文治。
每份都夾有芝士片,生菜,雞蛋,火腿片!份量好強勁!
ISSAC最正的部份依然係蜜糖多士
!個麵包好甜好開心!

個男朋友都5係路,一陣仲繼續掃街,竟然叫左一份薯角!
不過好脆好香口,點埋蕃茄醬好滿足!
餐牌仲有多款選擇,下次試下!
2016-03-10
2016-03-31 2228 瀏覽
Issac Toast is known for their super thick toast breakfast sandwiches.First to open a franchise in Macau, they have brought in a taste of Korean style cafe at a great deal.We love the morning blend of coffee as well as the Angus beef toast, Bulgalbi mvp. The signature sauce is also amazing!

Isaac Coffee
Hazelnut Choco, Hazelnut Latte
Shrimp MVP Toast
2016-03-26
Isaac Coffee
Shrimp MVP Toast
2016-03-16 1421 瀏覽
見網上介紹, 甘岩黎澳門就試試, 全部都是韓式吐司, 分別用上唔同材料, 如海鮮, 豬, 牛.飲品都幾多款式,  咖啡, 朱古力特飲, 冰茶, 沙冰, 水果特飲......仲有簡單小食.CAFE 細細但裝修都有點特色,  黑白色為主走簡潔路線, 枱用圓形木紋, 櫈有梳化也有輕巧圓櫈.今次主要黎既目的, 係每日限量出售既 安格斯牛吐司.榛子朱古力 (16 oz) $30: 靚靚畫花好吸睛, 榛子味同朱古力味唔算好突出, 奶味比較重. 好滑好順喉, 飲完唔會好膩.野莓黑加倫子沙冰(16 oz) $44:夠哂冰凍, 溶既速度都岩岩好, 每啖都易飲又有沙冰感, 冇冰硬粒打得好滑.野莓味突出, 酸酸甜甜好開胃.安格斯牛吐司($48) :烤吐司夾著蛋, 安格斯牛, 椰菜絲, 醬汁, 芝士.好厚身好大份, 吐司烤得脆卜卜. 個醬汁微甜唔膩好夾牛肉. 牛肉漢堡扒係薄薄, 唔鞋有肉汁, 原本怕個牛好多油, 但塊蛋同包都吸左, 唔怕食到滴哂油.總括, 食物用心製作, 味道好款式多. 價錢合理.有WIFI 又夠冷氣, 環境舒適唔趕人走慢慢坐. 都值得黎HEA下傾計食野.

今次主要黎既目的, 係每日限量出售既 安格斯牛吐司.
安格斯牛吐司, 榛子朱古力, 野莓黑加倫子沙冰
榛子朱古力 (16 oz) $30:

野莓黑加倫子沙冰(16 oz) $44:

野莓味突出, 酸酸甜甜好開胃.
安格斯牛吐司
安格斯牛吐司($48) :

烤吐司夾著蛋, 安格斯牛, 椰菜絲, 醬汁, 芝士.

好厚身好大份, 吐司烤得脆卜卜. 個醬汁微甜唔膩好夾牛肉.

總括, 食物用心製作, 味道好款式多. 價錢合理.

題外話/補充資料: 店內有洗手間, 乾淨整潔. 自行點餐, 冇加一.
2016-03-13
安格斯牛吐司, 榛子朱古力, 野莓黑加倫子沙冰
安格斯牛吐司
去澳門玩兩日...第二日特登早d起身去食呢個吐司做早餐~ 上網睇o左開9點...點知大家都搞到遲o左先去到...去到先發現原來佢開8點...諗住實有得食啦...點知店員見我地影門口相...問我地係咪想食吐司...話d吐司佢地由7點幾等到9點半都未到...無得食...我地心諗唔係咁灰呀...諗住搵o下有咩食店咁早開時..見到架送吐司o既貨車呀!!! 即刻衝入去食~好彩今日遲o左去ja~ 真係超級開心超lucky~ 入到去4個人叫o左3份吐司share~ (因為下晝食semi buffet)先嚟o既係咖啡~ 我叫o既榛子朱古力咖啡真係好靚~ 而且佢d奶泡整得好靚~ 唔會攤一陣就散晒~ 味道仲好香濃好正tim~ 吐司好快就送到~ 賣相真係好靚~ 切都好易切開~ 吐司好香脆~ 先食火腿special吐司~ 因為呢個塊肉應該淡味d~ 唔~ 好鍾意佢獨特o既Isaac醬汁~ 同埋d蛋又係甜甜地~ 正~唔怪之咁多人鍾意食~ 完全無漏o既感覺~ 之後再試安格司牛MVP吐司~ wa真係好正~ 好似食我正愛o既burger 咁~ 有d甜甜地o既醬汁balance返~雖然夾埋只係食o左半份吐司...但係飲埋
去澳門玩兩日...第二日特登早d起身去食呢個吐司做早餐~
上網睇o左開9點...點知大家都搞到遲o左先去到...
去到先發現原來佢開8點...諗住實有得食啦...
點知店員見我地影門口相...問我地係咪想食吐司...
話d吐司佢地由7點幾等到9點半都未到...無得食...
我地心諗唔係咁灰呀...諗住搵o下有咩食店咁早開時..
見到架送吐司o既貨車呀!!! 即刻衝入去食~
好彩今日遲o左去ja~ 真係超級開心超lucky~
先嚟o既係咖啡~ 我叫o既榛子朱古力咖啡真係好靚~
而且佢d奶泡整得好靚~ 唔會攤一陣就散晒~
味道仲好香濃好正tim~

吐司好快就送到~ 賣相真係好靚~
切都好易切開~ 吐司好香脆~

先食火腿special吐司~ 因為呢個塊肉應該淡味d~
唔怪之咁多人鍾意食~ 完全無漏o既感覺~

之後再試安格司牛MVP吐司~ wa真係好正~

雖然夾埋只係食o左半份吐司...但係飲埋杯咖啡 (12oz) 已經好飽~
o係呢度食o野好悠閒...傾o下計嘆o下咖啡時間真係好快過~
有機會要再encore~
2015-12-29
$65 (早餐)
  • 安格司牛MVP
  • 榛子朱古力咖啡
Isaac Toast & Coffee近期人氣很高呢,網上常常看到有關介紹到澳門特意抽時間到店試試地點對遊客來説有點偏避,我在新馬路找了一會才找得到,其實是由Pizza Hut斜路一直走上去 (我走錯路到了個停車場)好不容昜找到呢,在門外拍些照就内進了走到櫃檯前,店員説七點半Last Order,看看時間剛好7:30pm,就去看餐牌準備點餐店員又説七點半Last Order,問我是堂食還是外賣,我説是堂食,她又再重覆説一次七點半Last Order,我問現在是7:31pm,是否不能再點餐?她又再次説七點半Last Order正當我以為與Isaac Toast無缘預備離店的時候,在旁吃著三文治的客人們都幫忙説應該還可以點餐的,那店員才勉強的幫我下單,然後就著我到裡面坐 (都忘記問她Facebook那個小吃優惠了,算吧)等候食物期間想到前邊拍拍照,但給店員阻止了,大聲著我回到裡面等 (她其實很適合做訓導主任呢)那我就乖乖回到裡面了先來朱古力Frappe (Mop 38),味道很淡幾乎喝不到朱古力味,要讚是冰打得很細,完全咬不到冰粒想不到還可以點每日限售100個的安格斯牛MVP吐司(Mop

到澳門特意抽時間到店試試

她又再次説七點半Last Order

那我就乖乖回到裡面了先來朱古力Frappe (Mop 38),味道很淡幾乎喝不到朱古力味,要讚是冰打得很細,完全咬不到冰粒想不到還可以點每日限售100個的安格斯牛MVP吐司(Mop48),大家不妨豪爽地直接拿起紙袋吃,而注重儀態的女生就可以用刀切成兩份方便進食

切下時麵包發出清脆的斷裂聲,好吸引的聲音呢安格斯牛MVP吐司的橫切面,麵包、煎蛋、漢堡扒及酸瓜厚度幾乎是一樣的喔

麵包香脆卻帶點西多士的味道,該是塗了醬汁才去烤的。煎蛋微甜、漢堡扒很Juicy,雖然秘製醬汁邊吃邊流到滿手都是,但味道真的很好呢

吃罷就明白難怪店員那麼有霸氣了
亞洲首間韓國ISSAC面包分店坐落澳門己有一年多,一直怕多人無去試,呢日同朋友下午4點經過都仲有鎮店之寶--每日限售一百個既安格斯牛吐司,於是店面無位坐都要一試。一打開包裝,香噴噴既醬汁味飄哂出黎。一咬落去,勁多醬汁”BID”出黎,勁香濃既牛肉味,夾住濃郁既芝士,蕃茄汁,牛肉由於係切碎關係,好易咬,加上烘到香噴噴既面包(我地即刻變左味吉洋一上身)!但真係好味到無得彈!唯一彈既就係賣48蚊一份,有點貴,但以此質素,亦都算抵食!

15 分鐘 (外賣自取)