2021-02-18 943 瀏覽
簡單來講,排2粒鐘就係買2件19蛋糕,時間成本高到癲,你好L得閒冇野做先好排。所有野人手做,好慢,冇服務,冇人流管理。分分鐘白等2粒鐘係咩都買唔到!!!!真心!你唔信就你自己去排下。第一次嬲到要寫劣計!今日難得平日放假,12點半左右去到間野到買蛋糕,一去到,人龍已排到出門口打蛇餅中。如果唔想排太耐,我諗要11:45到掛。等左1個鐘,終於排到入門口到。以為好快到我啦,一入到去呆左,因為店入面仲有一條人龍。排左2個幾鐘,然後差唔多排到我時,前面有啲人一次過買左廿幾件蛋糕(應該係冇預訂,買現貨),到我時只係得返2種口味嘅少量蛋糕揀。真係好嬲,排左2個幾鐘,係想食抹茶流心千層蛋糕,最後只係買到2件蛋糕仔。排2個幾鐘唔知為咩野,浪費時間同埋假期。流程係咁,你落完order,收銀會拎住本簿,叫店員逐件執貨,係人手做,冇電腦化,所以收銀一件件咁嗌,店員就一件件咁執。你唔好彩前面嘅人買十幾廿件,咁你就慢慢等。平均每人要5分鐘或以上黎執貨。有人問佢地,控制人龍,廢事排完2個鐘都咩都買唔到(係,我後面仲有好長龍嘅人應該係白等2個鐘咩都買唔到)。個收銀姨姨話會向佢地公司反映喎。仲有問佢搞限購,個個人都即買廿

有人問佢地,控制人龍,廢事排完2個鐘都咩都買唔到(係,我後面仲有好長龍嘅人應該係白等2個鐘咩都買唔到)。個收銀姨姨話會向佢地公司反映喎。仲有問佢搞限購,個個人都即買廿幾件現貨,後面排隊嘅人最後咩都冇,個姨姨都係話會反映意見。
我明明記得呢間係小生意,仲要見到疑似創辦人係到執緊餅,我真係唔知佢間公司有幾大,要慢慢反映意見。

你問蛋糕好冇味,係好食,但排2個鐘未必買到你鐘意口味。值唔值你自己諗。仲有,你預訂完,都係一樣都排同一條隊拎貨,因為佢地係即場執貨俾你,慢慢等啦。

佢以前係太子店,我都有幫襯過,你係要等,但冇去到2小時,因現貨好少,好快賣哂,就唔洗等。而家搬左去旺角,多左現貨,但安排衰過以前好多,因為人龍更長,冇人截龍,冇人問定你要幾件蛋糕同咩口味黎預售出量,所以你等運到睇下排到你仲有冇貨。

佢時間係賺錢時間,我排隊時間就唔係時間。真係想講粗口,再好食嘅蛋糕都唔想再去。有人俾意見,但間店都冇心聽,似係9答一句,我地會向公司反映意見,就完左。真係買蛋糕黎講最差嘅體驗,排2個鐘唔知為咩。

最後,排隊過程會見到員工拎住食材係咁穿過人龍兩頭行。
2021-02-18
120 分鐘 (外賣自取)