2023-07-29 16 瀏覽
前日去咗寶琳嗰邊探朋友,朋友帶我食咗一間附近居民都好鍾意食嘅烤魚😍*鮮九葉花椒BB豆花江團魚 $348一上菜就已經聞到好香烤魚味,湯底麻辣鮮香,鮮九葉同花椒一齊煮令到湯底更香更惹味~江團魚嘅肉質肥美,魚肉好軟好嫩,就算煮幾耐都依然唔會變老變嚡,配埋呢個湯底真係食到停唔到口🤤我地另外加配咗寬粉,Q彈嘅口感而且吸滿咗湯汁,食落真係好幸福!個人覺得小麻小辣呢個辣度啱啱好,越食越上癮~*燒牛肉串/腩肉串/雞軟骨串(孜然味)$13串燒有幾種口味可以揀,我揀咗經典嘅孜然味,食落真係好有串燒攤嘅感覺,個人最推薦雞軟骨,爽爽脆脆,口感超好🤩*荔枝/草莓乳酸爆珠梳打 $36食辣嘢又點可以唔叫嘢飲呢!乳酸梳打酸酸甜甜又有汽,飲落超級清爽解膩~入面嘅爆珠有驚喜,輕輕用力一壓就會係口腔爆開,爆開後入面仲要係濃縮版嘅乳酸,值得一試

*鮮九葉花椒BB豆花江團魚 $348
寬粉