招聘中
薪金面議
6天前
$18,000-$21,000
月薪
之前同朋友都試過去呢間餐廳,最近又再去都覺得水準好好!❣️原來呢度有Hidden Menu嘅,就係開心果窩夫,但係想食要記得早d,因為限量嘅!❣️另外呢度嘅Pizza一向都係我嘅最愛,係必點之選! 🍕好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩食左先講減肥$156- 好邪惡咁中間全部都係厚厚嘅芝士,薄脆Pizza餅底上面有厚厚嘅牛油果肉,中間再夾上鹹蛋黃,樣樣都好滋味。最難得嘅係Pizza上面嘅蟹鉗都幾鮮甜~🔸炒你帶子沙嗲香港製造蝦籽撈麵$142- 絕對係一個fusion菜式,粗面炒得好乾身,撈上好香濃嘅蝦子,口感幾好又彈口。另外仲可以撈上蟹籽食,層次豐富。🧇焙茶窩夫配紅豆白玉 $88- 好可惜因為遲咗嘅關係,食唔到開心果窩夫。不過呢個窩夫都幾有水準,窩夫好脆,甜度適中,而旁邊嘅白玉好煙靭。最難忘係豆腐雪糕,豆腐味好夠濃又唔會太甜✨玫瑰山楂茶飲咗有助降血壓$52- 賣相好特別,好似做Experiment嘅 Beaker咁,倒入梳打玫瑰同埋山楂加埋一齊好香好Refreshing,係意想不到嘅Combination唔知大家有冇聽過,有啲人睇Menu都好似睇書咁,但去到呢度真係可以睇Menu都好似睇書咁特別,有機

之前同朋友都試過去呢間餐廳,最近又再去都覺得水準好好!

❣️另外呢度嘅Pizza一向都係我嘅最愛,係必點之選!

🍕好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩食左先講減肥$156
好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩食左先講減肥

🔸炒你帶子沙嗲香港製造蝦籽撈麵$142

🧇焙茶窩夫配紅豆白玉 $88

✨玫瑰山楂茶飲咗有助降血壓$52

唔知大家有冇聽過,有啲人睇Menu都好似睇書咁,但去到呢度真係可以睇Menu都好似睇書咁特別,有機會再去❤️

好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩食左先講減肥
2024-04-12 1175 瀏覽
👏🏻行街行到攰 係鬧市中搵到個chill級🤩餐廳 可以立即被世界遺棄😝 得左😜 玩味嘅裝修 每個角落都係打卡位 佢哋仲係pet friendly餐廳 🧡超級推介🙌🏻🤩蜜糖芥未雞翼 $78炸得香脆 少少辣 芥末味濃 惹味小食 絕對可以激發我哋嘅食慾😍🤩食唔停口的火燒魚骨 $68甜甜哋 薄脆口感 果然冇改錯名 真係會食唔停口 🤭 🤩慢煮2萬8千8百秒蜜汁香茅豬頸肉 $168淨係睇個名都好吸引😝 厚切豬頸肉🤩 甜甜哋 肉質爽彈🤤 就算唔蘸醬都夠晒惹味🙌🏻 配埋沙律菜生果 非常清新 呢個必食👍🏻🤩點解個個都叫軟殼蟹比薩架 $132炸軟殼蟹係我最愛😍 用嚟做pizza topping 都係第一次食🤭 口感味道又幾夾喎😋 佢哋個pizza餅底脆口之如 我仲食到餡料有芝士&薯蓉🤩 好有驚喜 口感豐富 仲好好味㖭 滿足😚 🤩黑到爆炸白飯魚魷魚墨魚滑墨汁飯急口令咩 $126黑蚊蚊嘅墨魚汁飯 粒粒飯都充滿墨魚汁味😋 仲有Q彈魷魚 加埋墨魚滑&炸過嘅白飯魚一齊食 口感即刻豐富咗好多👏🏻🤩有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $158有蟹膏 蟹肉 蟹籽 夠晒鮮味😙 又creamy又好味😋🤩特濃脆脆朱古力窩夫焦

🤩蜜糖芥未雞翼 $78

🤩黑到爆炸白飯魚魷魚墨魚滑墨汁飯急口令咩 $126

🤩有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $158
有蟹膏 蟹肉 蟹籽 夠晒鮮味😙 又creamy又好味😋

🤩特濃脆脆朱古力窩夫焦糖香蕉 $88
未上枱已經聞到廚房傳出窩夫味😋 令人非常期待🤤 上枱個下嘩咗一聲 好大份呀 好正 鍾意鬆軟口感嘅朋友仔絕對唔可以錯過🙌🏻 配雪糕&焦糖香蕉 份外好食🤭

🤩今日咩心情 ?_? $58
是日special甜品 係開心果心太軟😜 呢期開心果真係好hit 一於試試🙌🏻 破開心太軟🤭 濃稠嘅開心果醬流出😍 開心果味超濃 充滿咗口腔 配雪糕就perfect 開心果愛好者 必叫👍🏻

🤩豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰 $58
豆味&芝麻味濃郁😍 飲咗一半都仲好濃🤭 呢杯係我鍾意嘅味道😋

🤩黃金阿婆塊皮 $58

• 點解個個都叫軟殼蟹比薩架
  • 豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰
  • 慢煮2萬8千8百秒蜜汁香茅豬頸肉
2024-04-03 2421 瀏覽
至今還是相當欣賞他們隨處可見的搞怪風陽台落地玻璃用餐位置還是我的首選今次與友人在晚餐高峰時間前達陣成功獲得窗邊位一枚再遲半小時到訪就完全滿座ғᴜsɪᴏɴ 的餐牌又默默更新過 ~ 除了招牌的小食和薄餅還有幾款創意沙律和主食就連飲品也特別吸引呢𓋪 ғʀᴇɴᴄʜ ғʀɪᴇs ( 明太子) - 大𓋪 普通到冇得再普通的炸魷魚圈喜歡攝攝薯條可以自選大小和口味 每次都要點一個惹味明太子薯條有永遠都沾不完的 ᴇxᴛʀᴀ 明太子醬~炸魷魚圈個別幾塊有點筋但仍然無阻他本身的香口涮嘴𓋪 辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯之前品嚐過辣到頗高但很惹味的打拋豬烏冬這次本身想安可 但看到有更吸引的蛋包飯滑溜的蛋上再淋上特色酸辣醬汁除了有微辣肉碎外 伴碟還有數塊厚實豬頸肉是難得一見的日式和泰式 ғᴜsɪᴏɴ 料理𓎺 ᴄʀᴇᴍᴇ ʙʀᴜʟᴇᴇ ᴄᴀғғᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ𓎺 ʙᴀɴᴀɴᴀ ᴄᴏᴄᴏᴀ ᴍɪʟᴋsʜᴀᴋᴇ焦糖燉蛋味咖啡相當有創意面頭焦糖燒得脆脆 帶一抹醇厚奶蓋配上濃厚咖啡相當滋味友人的朱古力奶昔賣相相當邪惡但因為有香蕉我就不作嘗試了每次到訪都總會有令人驚艷的餐點蠻有新鮮感的說了很久想要下午有日光的時候再訪希望
至今還是相當欣賞他們隨處可見的搞怪風
陽台落地玻璃用餐位置還是我的首選
今次與友人在晚餐高峰時間前達陣
成功獲得窗邊位一枚
再遲半小時到訪就完全滿座
ғᴜsɪᴏɴ 的餐牌又默默更新過 ~
除了招牌的小食和薄餅
還有幾款創意沙律和主食
就連飲品也特別吸引呢
𓋪 ғʀᴇɴᴄʜ ғʀɪᴇs ( 明太子) - 大
𓋪 普通到冇得再普通的炸魷魚圈
喜歡攝攝薯條可以自選大小和口味
每次都要點一個惹味明太子薯條
有永遠都沾不完的 ᴇxᴛʀᴀ 明太子醬~
炸魷魚圈個別幾塊有點筋

說了很久想要下午有日光的時候再訪
希望下次真的能實現啊
2024-03-22
2024-09-14 0 瀏覽
Dinner set 有齊 每日餐湯 炸物拼盤 主菜 飲品 是日甜品飲品同甜品除咗個set指定嘅可以喺Menu度揀有各自減$20嘅discount(下低啲價錢都係照寫返原價)非常朱時的黑松露烤雞 $218黑松露味好濃郁,食落烤雞肉質唔會柴唔會乾,但呢個個份量嚟講可能對比起其他款主食冇咁飽肚炸物拼盤嘅炸魷魚圈咬落脆口得來好煙靭Toast marshmallow coffee $58 有驚喜嘅棉花糖咖啡,咖啡底本身幾香濃偏nutty,配埋棉花糖飲中和返咖啡本身少少苦,棉花糖本身有燒過所以又多咗種口感特濃脆脆朱古力窩夫配焦糖香蕉 $88香蕉本身都好甜配埋焦糖喺上面帶點甜又有啲脆口,朱古力窩夫外皮焗得好脆,但有少少唔夠濕潤,但配埋cream食就中和返,窩夫加埋脆脆同埋可可粉令到整體嘅朱古力味食落去都幾香濃好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉pizza $156食落去都真係好邪惡,薄餅底偏向餅乾嘅口感係薄薄地脆脆地,上面有滿滿嘅鹹蛋黃醬,因為有加到牛油果所以食落去都唔會膩,同時又食到鹹蛋黃嘅鹹香味,蟹肉嘅份量都好足夠,每塊Pizza都可以食到

Dinner set
有齊 每日餐湯 炸物拼盤 主菜 飲品 是日甜品

非常朱時的黑松露烤雞 $218
炸物拼盤嘅炸魷魚圈咬落脆口得來好煙靭

Toast marshmallow coffee $58

特濃脆脆朱古力窩夫配焦糖香蕉 $88

好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉pizza $156
2024-09-02 200 瀏覽
去咗銅鑼灣速食zipzip,walkin, 上到去度門「close」,驚😱冇開,諗咗一陣再推開,原來有開,同店員講,被冷笑😏。基本上book滿,但有張二人枱一個鐘後先有booking就俾咗我坐,窗口位,睇完menu就叫,問咗店員嘢但都係冷對待,叫咗parma ham pizza 🍕 with a lot of cheese 🧀 ($118)配沙律🥗、雞翼、熱latte ☕️ (+$28)同是日蛋糕🍰tiramisu。沙律🥗走汁,單骨雞翼皮脆肉滑少少🤏辣 🌶️,latte大杯有拉花,碟有字,pizza薄批啱我有拉絲,tiramisu小方塊♦️但正👍🏻
Parma  ham  pizza  with  a lot  of  cheese
拉絲
Latte
  • 提拉米蘇聽過未
  • Pizza
2024-08-21 167 瀏覽
講咗嘢食先,4人前,全女班,個個都細食,所以淨係嗌咗3個套餐,另外再嗌小食。套餐包括「非常朱時的黑松露烤雞」,「大蝦鮮茄海鮮意大利飯」同埋「香煎比目魚配青檸忌廉汁」,是日餐湯係南瓜湯,前菜我哋就揀咗「炸物拼盤(炸芝士,魷魚圈)」。3個主菜中,以烤雞最出色,真係做到「非常朱時」😂😂,其次就係個比目魚,朋友仲大贊煮得好恰當,好好手勢👍🏻。另外再加咗一個雞翼做小食。套餐包咗嘢飲,另外仲有甜品,叫「甜品師今晚的心情」😂,當晚係豆腐cheese cake,好好味,原本仲諗住轉場去食甜品,結果飽到唔使去。另外要講吓佢嘅打卡位,每一幅牆都有佢哋嘅壁畫,好靚,同埋仲有好多擺設,絕對令你打到唔停手😂

2024-08-16
  • 非常朱時的黑松露烤雞
2024-08-16 306 瀏覽
今日嚟到銅鑼灣呢間cafe 裝修非常精緻 每個位都好岩打卡概圖除咗環境靚 食物名都好特別 而且都有好多種類揀咗個明太子薯條、慢煮豬頸肉、黑松露手撕雞、焦糖窩夫原本想叫個開心果醬扁意粉,可惜無晒青口就惟有留待下次再試明太子薯條炸得夠脆,除咗表面淋咗明太子,仲另外附上一兜明太子,完全唔擔心會唔夠醬!慢煮豬頸肉肉質好滑但又保留到豬肉香,配嘅汁都唔會太濃配合得唔錯,另外會有埋沙律藥同脆卜卜嘅蝦片,口感豐富!黑松露手撕雞上檯已經好香,有連埋菇一齊撈口感好好,不過調味就輕手咗,加多少少鹽就更好了,但雞肉都好夠嫩滑焦糖窩夫配左球藍色雪糕超靚超打卡able,配埋個類似奶蓋嘅醬,夾埋焦糖脆脆,十分好味!另外佢哋嘅cocktails 都好好飲,酒味唔會太濃,仲有淡淡甜味,好岩女仔輕飲~~
除咗環境靚 食物名都好特別 而且都有好多種類

揀咗個明太子薯條、慢煮豬頸肉、黑松露手撕雞、焦糖窩夫

原本想叫個開心果醬扁意粉,可惜無晒青口就惟有留待下次再試

2024-08-14 332 瀏覽
Bookmark咗呢間cafe好耐😂終於搵到機會食🤩真係同想像一樣,玩味嘅設計令每個角落都好有特色😍好靚好啱打卡📸最愛窗邊位🥰透過落地大玻璃望住外面嘅風景,寧靜嘅環境好似令一切繁囂都與我無關😌可以舒服輕鬆享用今晚嘅晚餐😇充滿玩味嘅Menu真係叫人心大心細😆樣樣都咁得意咁想試😝最後都係揀咗兩個晚餐🥰有齊餐湯、頭盤、主食😋飲品同甜品除咗揀跟餐嗰幾款,仲可以以減$20優惠價升級😆🍗非常朱時黑松露烤雞 ($218)烤雞係原隻雞髀🤩搽滿黑松露嘅雞皮烤得香脆😋肉質未叫好juicy但好軟熟,而且好甩骨😆輕鬆食哂啲肉😙沙律菜伴隨蝦片😏勁脆勁邪惡😈真係忍唔住一下子食哂🫣🥬帶子菠菜蟹肉忌廉意粉 ($198)呢個幾好食😋菠菜忌廉味道好似青醬,好夠味又唔會太膩😁蟹肉已經混入醬入面,雖然睇唔到,但食得出一絲絲蟹肉😝帶子有兩大粒,煎得好香👍🏻☕️伯爵茶芝士蛋糕是日甜品好搞笑😆係睇甜品師今晚心情😏落單時店員真係要入廚房問😂😂今晚係伯爵茶芝士蛋糕🍰伯爵茶奶凍夾住伯爵茶芝士,茶味十足🤤🧇焙茶窩夫配紅豆白玉(原價$88 加配+$68)窩夫夠哂鬆脆😋外脆內煙靭嘅口感,滲出淡淡嘅焙茶味😙如果怕茶味甘澀嘅,食呢個就唔怕😌旁邊嘅雪

非常朱時黑松露烤雞
🍗非常朱時黑松露烤雞 ($218)

帶子菠菜蟹肉忌廉意粉
🥬帶子菠菜蟹肉忌廉意粉 ($198)

伯爵茶芝士蛋糕
☕️伯爵茶芝士蛋糕

焙茶窩夫配紅豆白玉
🧇焙茶窩夫配紅豆白玉(原價$88 加配+$68)
窩夫夠哂鬆脆😋外脆內煙靭嘅口感,滲出淡淡嘅焙茶味😙如果怕茶味甘澀嘅,食呢個就唔怕😌旁邊嘅雪糕好特別,口感好似雪凍嘅忌廉,味道係清新嘅豆腐味🍨平衡紅豆嘅甜👍🏻

餐湯

🫕是日餐湯

炸物拼盤(炸芝士,魷魚圈)

🧀炸物拼盤(炸芝士,魷魚圈)

牛油果奶昔
🥑牛油果奶昔 (原價$58 加配+$38)

玫瑰山植茶梳打飲左有助降血壓
🌹玫瑰山植茶梳打飲左有助降血壓 (原價$52 加配+$32)
非常朱時黑松露烤雞
帶子菠菜蟹肉忌廉意粉
伯爵茶芝士蛋糕
餐湯
炸物拼盤(炸芝士,魷魚圈)
牛油果奶昔
玫瑰山植茶梳打飲左有助降血壓
很喜歡這裡的搞怪風氛圍感❤️坐在窗邊位置看着銅鑼灣繁華的街道人來車往🚶🏻‍♂️🚙但隔着落地玻璃的這一邊又可以靜靜地安坐著享受美食看著窗外街景🍴感覺特別零舍chill~😌感受鬧市中寧靜的一刻🙂‍↔️同埋呢度係Pets Friendly 嘅Cafe嚟㗎🐶⬇️📋-🐔非常朱時的黑松露烤雞 / $218Very Juicy Roasted Chicken with Black Truffle(雞如其名!真係整得非常朱時!(Juicy)一啲都唔柴)-🍝 帶子菠菜蟹肉忌廉扁意粉 / $198Spinach and Crab Meat Linguine with Cream Sauce(望落以為味道會好淡?點知食落係好OK喎!)-🥣每日餐湯 - 黑松露蘑菇湯 / 跟setZipzip Daily Soup(呢個蘑菇湯超出色!超濃的黑松露香氣~)-🍤炸物拼盤(炸芝士,魷魚圈)/ 跟setDeep Fried Platter: Fried Cheese, Squid Ring(炸芝士超好食!)-🍹柚子烏龍茶 / 跟setYuzu Oolong Tea-🍧你今日飲左益力多柚子沙冰未呀 /$58YuzuYakult
很喜歡這裡的搞怪風氛圍感❤️
坐在窗邊位置看着銅鑼灣繁華的街道人來車往🚶🏻‍♂️🚙
感受鬧市中寧靜的一刻🙂‍↔️
同埋呢度係Pets Friendly 嘅Cafe嚟㗎🐶

[Zip Zip Dinner Set]⬇️📋

-🐔非常朱時的黑松露烤雞 / $218
(雞如其名!真係整得非常朱時!(Juicy)一啲都唔柴)
非常朱時的黑松露烤雞

-🍝 帶子菠菜蟹肉忌廉扁意粉 / $198
(望落以為味道會好淡?點知食落係好OK喎!)
帶子菠菜蟹肉忌廉扁意粉

-🥣每日餐湯 - 黑松露蘑菇湯 / 跟set
Zipzip Daily Soup
(呢個蘑菇湯超出色!超濃的黑松露香氣~)
黑松露蘑菇湯

-🍤炸物拼盤(炸芝士,魷魚圈)/ 跟set
(炸芝士超好食!)
炸物拼盤

-🍹柚子烏龍茶 / 跟set
Yuzu Oolong Tea

-🍧你今日飲左益力多柚子沙冰未呀 /$58
YuzuYakult Frappe
(名字實在太可愛了~這杯益力多沙冰好喝!)
你今日飲左益力多柚子沙冰未呀

-🍰Dinner set甜品 / 跟set
Tiramisu
(很喜歡他們家的Tiramisu!)
2024-07-27
非常朱時的黑松露烤雞
帶子菠菜蟹肉忌廉扁意粉
黑松露蘑菇湯
炸物拼盤
你今日飲左益力多柚子沙冰未呀
2024-08-11 190 瀏覽
認真啲嘢食真係麻麻哋 叫咗個dinner set 個羅宋湯好難飲 黑松露燒雞冇乜味 個甜品蛋糕唔知食咗啲乜嘢 唯獨個蟹肉意粉好少少 staffs叫極都唔應 次次都要企起身行過去嗌佢哋過嚟點餐埋單 認真好失望
好耐冇幫襯Mamaday 原來而家改咗名做zip zip 餐廳都係行玩味搞怪style!!😛─ ⊹ ⊱ starter ⊰ ⊹ ─ᡣ𐭩 是日餐湯 ─ ⊹ ⊱ appetiser ⊰ ⊹ ─ᡣ𐭩 炸魷魚圈 - 3.5 / 5ᡣ𐭩 雞翼 - 3.5 / 5 兩人份有兩件單骨雞翼同埋三個魷魚圈─ ⊹ ⊱ mains ⊰ ⊹ ─ᡣ𐭩 煙三文魚好多芝士薄比薩 - 4.5 / 5 $118薄批lover表示好好食.. pizza超級足料 每$1都有煙三文魚 仲有啲薯蓉喺面增加層次 同埋factchecked 真係好多芝士😂🙏🏻ᡣ𐭩 蟹肉石斑魚蛋白飯配忌廉汁 - 2.5 / 5 $118tbh個蛋白飯咗啲失望 成個飯淨係見到幾絲蟹柳碎(not even蟹肉..) 飯上嘅兩舊石斑魚亦冇乜鮮味🤥─ ⊹ ⊱ dessert ⊰ ⊹ ─ᡣ𐭩 daily cake - tiramisu - 3 / 5 呢個價錢仲要包埋甜品 食完飽到上心口🙏🏻─ ⊹ ⊱ drinks ⊰ ⊹ ─ᡣ𐭩 americano ᡣ𐭩 yuzu oolong tea ─ ⊹ ⊱ tldr ⊰ ⊹ ─$100嘅Lunch set包前菜

─ ⊹ ⊱ starter ⊰ ⊹ ─

─ ⊹ ⊱ drinks ⊰ ⊹ ─

ᡣ𐭩 americano
ᡣ𐭩 yuzu oolong tea

─ ⊹ ⊱ tldr ⊰ ⊹ ─
$100嘅Lunch set包前菜 小食 主菜 嘢飲 甜品真係好抵食😍 不過就唔好嗌蛋包飯啦🥺

味道: 3.5 / 5
價錢: $100-200 pp
服務: 3.5 / 5
環境: 4 / 5
cp value: 4 / 5
re-visit: yess (for the pizza
2024-08-01 642 瀏覽
一年前剛轉名為Zip Zip, 印象不錯,份量夠,味道好,而且擺盤有心機,店員都很積極。一年後今日,同樣是午餐時間,份量少,味道差(沒有足夠的調味)。午餐小食的雞翼,是一隻瘦小的雞翼開二的2條單骨。散叫的意粉變成小童的食量,蟹肉不見蹤影。午餐的蛋包飯好比醫院的膳食,清淡,雪藏魚亦淡而無味。豆腐咖啡好味道不再,豆腐芝麻沙冰冰多過芝麻味。樓面人手明顯不足,要花多點時間才成功點單和結帳。衛生情況令人擔憂,洗手間的污垢嚇得我即時離開。價位不算低,不會來第三次了。

散叫的意粉變成小童的食量,蟹肉不見蹤影。

午餐的蛋包飯好比醫院的膳食,清淡,雪藏魚亦淡而無味。

豆腐咖啡好味道不再,豆腐芝麻沙冰冰多過芝麻味。

樓面人手明顯不足,要花多點時間才成功點單和結帳。

衛生情況令人擔憂,洗手間的污垢嚇得我即時離開。

價位不算低,不會來第三次了。
2024-07-30 390 瀏覽
🏠 環境呢間餐廳真係一個打卡聖地,裝潢以懷舊復古為主題,充滿回憶嘅氛圍。牆上掛滿咗好多舊相同古董裝飾品,燈光柔和,令整個環境顯得好溫馨。坐落喺銅鑼灣,但隔絕咗外面嘅繁囂,感覺好悠閒。🍽️ 餐點🔶頭盤:蘑菇湯(是日湯)頭盤係一碗香濃嘅蘑菇湯,啲蘑菇切得好細,湯底濃稠,好有層次,入口即化,香氣撲鼻。🔶前菜:炸魷魚圈前菜嚟咗一碟炸魷魚圈,外皮酥脆,內裡嘅魷魚嫩滑,配埋少少檸檬汁,味道更加清新,完全唔油膩。🔶主食主食嘅選擇真係豐富,揀左兩款:▪️煙三文魚好多芝士薄披薩薄薄嘅披薩底烤得好脆,上面鋪滿咗煙三文魚同埋大量芝士,每一口都係芝士嘅濃郁同三文魚嘅鮮美。▪️芝士肉鬆蛋捲配薯條和沙拉菜蛋捲外表金黃香脆,內裡係流心芝士同肉鬆,配埋香脆嘅薯條同新鮮嘅沙拉菜,真係一個好豐富嘅選擇。冇諗過來到真係好大份,兩個人都一定夠分。🔶飲品:柚子烏龍茶(冰)飲品係一杯冰凍嘅柚子烏龍茶,帶有淡淡嘅柚子香味,同烏龍茶嘅清爽味道,炎熱天氣飲嚟解暑一流。🔶甜品:提拉米蘇甜品係一份細緻嘅提拉米蘇,層次分明,咖啡同芝士完美結合,甜而不膩,口感柔滑,一口嘅份量啱啱好。總結整體嚟講,呢間餐廳嘅食物質素真係超高,環境又靚又適合打卡,價錢

🏠 環境

🍽️ 餐點

🔶頭盤:蘑菇湯(是日湯)

🔶前菜:炸魷魚圈

🔶主食
主食嘅選擇真係豐富,揀左兩款:

▪️煙三文魚好多芝士薄披薩

▪️芝士肉鬆蛋捲配薯條和沙拉菜

🔶飲品:柚子烏龍茶(冰)

🔶甜品:提拉米蘇

總結
整體嚟講,呢間餐廳嘅食物質素真係超高,環境又靚又適合打卡,價錢亦都合理,絕對值得一試。

環境 🍃🍃🍃🍃🍃

用餐優惠
優惠券
  • 炸魷魚圈
2024-07-29 357 瀏覽
見到$98 3 course lunch set就即刻去試下了🦋感覺burger應該都幾好味🐷呢個泡菜炒烏冬都幾惹味幾夠味欣賞烏冬炒完可以保持煙韌最點解推嘅蟹肉意粉反而覺得唔夠濃味整體食落冇咩蟹味 白汁嘅味道都唔算濃郁佢蟹肉嘅份量都多 但係都會食到蟹殼而lunch set 價錢嘅甜品就正常發揮個窩夫都夠脆 整體係個正正常常嘅cafe7/10ZipZip (銅鑼灣)銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈1樓#foodiehk #hk #food #hkfoodie #hongkongfood #hongkongfoodie #foodie#hkfoodlover #hkfoodshare #foodshare#hklunch #hkdinner #hkfoodporn#hongkong #hkrestaurant #香港 #香港美食 #旺角美食 #油麻地美食 #美食分享 #食評 #香港美食指南 #香港食評
感覺burger應該都幾好味🐷
佢蟹肉嘅份量都多 但係都會食到蟹殼
而lunch set 價錢嘅甜品就正常發揮
個窩夫都夠脆 整體係個正正常常嘅cafe

7/10
ZipZip (銅鑼灣)
銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈1樓

#hongkong #hkrestaurant #香港
2024-07-28 366 瀏覽
好欣賞呢度嘅lunch set好豐富有頭盤 前菜 主菜 飲品同甜品😍😍大滿足!而前菜嘅選擇好特別其中一款係火燒魚骨雖然食之前有啲猶豫係咪真係食得🤣🤣但食落有驚喜好脆好香完全唔需要膽心d骨會kick住係喉嚨好好食👍🏻主菜簡左泡菜牛柳烏冬係點到即止嘅辣好惹味烏冬係彈牙嘅而甜點係tiramisu好好味 😋為呢餐劃上完美嘅句號呢間餐廳裝修好有特色野食每一道菜都好食😋食完番到公司即刻推薦左比同事🤣🤣
好欣賞呢度嘅lunch set好豐富
有頭盤 前菜 主菜 飲品同甜品😍😍