2025-07-05 0 瀏覽
🌟🍴 【 大角咀• YOAJUNG】 🍴🌟 📍 YOAJUNG (大角咀)大角咀海泓道1號奧海城三期UG樓UG68&71號舖🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 🍨 Yogurt Ice Cream (Mango Shell, Honeycomb, Raspberry Crumble, Fruits Ring)濃滑酸奶冰淇淋,清新酸甜超開胃!🥭芒果殼脆甜,增添熱帶風情,蜂巢蜜🍯香脆爆口,帶來驚喜口感。覆盆子碎屑酸酸甜甜,與水果圈🍎🍊的清新果香完美平衡,層次豐富!夏天必試,唯獨芒果殼稍薄,易碎。🍨 150g Yogurt Ice Cream (Choco Shell, Banana, Chocolate Chex, Sweet Brown Rice)酸奶冰淇淋細膩順滑,配上濃郁巧克力殼🍫,入口即化,超滿足!香蕉🍌甜香自然,與巧克力Chex的脆口感形成對比,甜糯米🌾增添嚼勁,口感多元。整體甜度稍高,減一點更清爽。🍙🥤 餐廳評分🥤🍙 🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥 ⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄ 🍾 食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾 🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️ 💰 消費:HKD 160✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
🌟🍴 【 大角咀• YOAJUNG】 🍴🌟
📍 YOAJUNG (大角咀)
大角咀海泓道1號奧海城三期UG樓UG68&71號舖

🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️
💰 消費:HKD 160

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
2025-07-02 0 瀏覽
今次試咗依間韓國男團Riize 都大推嘅乳酪雪糕店😋 店舖提供多款toppings 俾客人選擇👍 包括有穀物類、曲奇糖果類、鮮果類同埋麻糬等🥰 選擇豐富自由配搭度極高😍 如果有選擇困難症,亦可以直接挑選佢哋嘅推薦Combo Menu😚 好正👍今次🐧 就試咗佢哋嘅Breakfast Froyo😋 內包藍莓、香蕉、燕麥脆粒加埋朱古力脆皮🤩 Froyo 勁大杯勁多配料,真係可以當早餐😆 藍莓、香蕉新鮮清甜,朱古力脆皮香醇可口,燕麥脆粒令香滑嘅Froyo 更添口感😘 誠意推薦🥰

下午茶
2025-06-30 0 瀏覽
奧海城韓國過江龍Yogurt “Joajung Cafe”🍨鐘意食Yogurt既你一定要去朝聖❤️‍🔥-Joajung有成40款 Toppings任你揀😍點都有岩你心水既!Yogurt既味道唔會太甜或太酸👍小編推介大家一定要試韓國好出名既蜂巢蜜🍯唔係飲酒先加得配Yogurt都好正😌佢既水果份量係超多必叫藍莓同芒果勁甜😋另外仲有好特別既芝士蛋糕同麻糬🫶-不得不讚Yoajung係有埋dining area 而家天氣咁熱行完街坐低食杯Yogurt同朋友吹下水正😌
2025-06-30 0 瀏覽
行行下 #奧海城 見到有 #frozenyogurt 即刻停低試下 原來#yoajung 喺 #韓國 好出名🇰🇷 連人氣男團 #riize 都大力推薦 噉更加要試試佢啦😋#toppings 由水果❤️cereal💙mochi💜到cookies💛candies💚應有盡有 最推介蜂蜜🍯超級大份 大家可以準備支水 食唔晒可以溝蜜糖水飲😆黑糖麻糬都好濃黑糖味😙又夠煙韌芒果超足料🥭雖然要💲2️⃣0️⃣好似好貴 但係值得嫁最正係佢重有堂食 唔使怕食到好呢hea 可以食低慢慢食

黑糖麻糬都好濃黑糖味😙又夠煙韌

芒果超足料🥭雖然要💲2️⃣0️⃣好似好貴 但係值得嫁

最正係佢重有堂食 唔使怕食到好呢hea 可以食低慢慢食
2025-06-26 0 瀏覽
‼️‼️Yoajung in Hong Kong‼️‼️之前喺韓國食過一次,去過佢哋嘅弘大嘅分店,嗰陣已經覺得佢哋嘅乳酪雪糕好食!🥰而家香港都有得食,唔係唔支持呀嘛?😂今次叫咗以下配料:朱古力脆皮士多啤梨爆炸糖lotus脆粒芒果蜂巢蜜棉花糖脆脆芒果黑糖麻薯香印提子芝士蛋糕粒個人覺得芝士蛋糕粒最好食,幾出芝士味,黑糖麻薯都唔錯~煙煙韌韌香港分店都係有進食區,都算多枱,枱枱凳凳都算乾淨,可以買完乳酪雪糕去對面舖進食。
‼️‼️Yoajung in Hong Kong‼️‼️
之前喺韓國食過一次,
去過佢哋嘅弘大嘅分店,
嗰陣已經覺得佢哋嘅乳酪雪糕好食!🥰

芒果
黑糖麻薯
香印提子
芝士蛋糕粒

個人覺得芝士蛋糕粒最好食,幾出芝士味,
黑糖麻薯都唔錯~煙煙韌韌

2025-06-26 0 瀏覽
夏日炎炎,有時間要搵返啲透心涼嘅甜品食吓!今次介紹嘅乳酪雪糕來頭唔惹小,係連韓國人氣idol TXT都鍾意食嘅乳酪雪糕!YOAJUNG 喺韓國人氣響噹噹,喺香港最初開業嘅時候都排晒大隊㗎,不過小編就好驚排隊,所以等到今時今日先至去試😂乳酪雪糕分兩個size ,味道非常香濃!至於配料方面有多達40種可以揀,新鮮水果、蜂巢、朱古力脆皮自然不在話下,嗰種自然隨心嘅自由配搭,完全可以跟隨自己嘅口味😋有選擇困難症嘅朋友亦唔需要擔心,因為亦有一啲嘅saman要可以俾你選擇😆小編同朋友當日食咗兩個Regular size乳酪雪糕,小編覺得有幾款配料非常值得推介嘅🤩✨芝士蛋糕粒✨Lotus脆粒✨Oreo穀物脆粒✨蜂蜜
夏日炎炎,有時間要搵返啲透心涼嘅甜品食吓!

✨芝士蛋糕粒
✨Lotus脆粒
✨Oreo穀物脆粒
✨蜂蜜
2025-05-08 241 瀏覽
價錢已經不算便宜,沒有客人想坐久一些都會趕客,出來收碟,味道太甜,自己一個吃會10分辛苦,看到一些配料都是現成的麥片,Oreo麥片是現成的,彩虹片都是現成的,在斜對面優品360、好特賣等地方可以購買,看到價錢都便宜,如想體驗韓國偶像同款則要用價錢比韓國貴兩倍或三倍埋單。如果想吃乳酪雪糕可以去Yo Mama, 味道不錯,配料都豐富。溫馨提示,外賣要加兩蚊。唯一好處便是不用機票錢便吃到韓國同款,願者上釣。
2025-05-07 397 瀏覽
♡:乳酪雪糕 蜂巢蜜 煉奶 蜜瓜 爆炸糖呢糖份超標嘅搭配真係甜到流😂雪糕好幼滑乳酪味重,蜂巢蜜口感好特別非常甜!!所以搭埋煉奶真係糖份炸蛋😆但係佢哋嘅爆炸糖都好特別❕❕咬落去真係會feel到佢系個嘴到爆左下🤣👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻第二次就淨係揀左煉奶同爆炸糖,冇咁甜得黎又有口感😝值得一試系爆炸糖同蜂巢蜜,2樣都好有口感☺️價錢都系由自己搭配而定,食平食貴由自己選擇,唔錯👍
♡:乳酪雪糕 蜂巢蜜 煉奶 蜜瓜 爆炸糖

前幾日路過,見到好多人排隊就走去試吓。佢每一款配料都至少$10以上,本身嗌個細嘅都要$38。揀咗兩款配料之後已經$60。不過佢係好大碗嘅,點知食嘅時候,個乳酪好水汪汪😥😥 隨時火鍋店放題嘅乳酪雪糕仲好食過佢🥲🥲完全唔係$60應該有嘅質素。之後佢店員服務都好差。佢本身比錯咗配料我,咁正常餐廳上錯配料應該成個重新再做過,或者起碼將唔係我嘅配料攞走。佢結果將我漏咗嘅配料再倒多層落去就算,結果我成碗嘢啲配料仲多過啲乳酪😂😂😂😂 啲粟米片多到食早餐咁。overall 真係俾錢買難受。食乳酪嘅話食smile開心啲….
前幾日路過,見到好多人排隊就走去試吓。
佢每一款配料都至少$10以上,本身嗌個細嘅都要$38。揀咗兩款配料之後已經$60。不過佢係好大碗嘅,點知食嘅時候,個乳酪好水汪汪😥😥 隨時火鍋放題嘅乳酪雪糕仲好食過佢🥲🥲
完全唔係$60應該有嘅質素。

2025-03-23
10 分鐘 (外賣自取)