2023-04-05
咁啱今日約咗frd食飯就想揀間坐得耐啲既餐廳傾偈。依間餐廳既環境好舒服而且有個室外景可以望住荃灣海(不過驚落雨就冇揀坐出面)#蜜糖燒雞(半隻$128)- 隻雞食得出唔鞋,由其是雞胸位一啲都唔硬。整得好冧唔會乾👍🏻👍🏻有個特別位係,佢跟咗咖喱味特色鹽同埋燒汁。特色鹽令到隻雞更加惹味,好好味😍😍朋友就鍾意食燒汁多啲燒雞墊底既係薯蓉同雜菜,佢啲薯蓉唔係普通溝好多牛油個款。屬於比較rough既薯蓉,食落好好味同埋唔油。健康既味道👍🏻👍🏻#青醬蘆筍扁意粉($108)- 以為會好少碟,點知好大份share 食一流🤤有好多野菌一齊煮,配埋青醬😋😋另外我哋叫咗兩杯野飲 #芒果百香果特飲($48)同埋#凍焦糖咖啡($40)焦糖咖啡既咖啡味濃,唔會俾冰沖淡咗。兩杯都飲得出比出面少甜,唔會淨係得死甜/甜到飲唔落既感覺。啱哂香港人口味😍另外啲staff好好人,而且refill 紙巾同水都好快手👍🏻
柚子蜜糖烤雞