2023-08-17 63 瀏覽
♥️青醬烤蘆筍野菌扁意粉:健康之選💖意粉搭配咗青醬、烤蘆筍和野菌,青醬的香氣能提升意粉的口味,而烤蘆筍好鮮甜同爽脆野菌好香,營養夠哂豐富♥️意式海鮮薄餅:Pizza有好多海鮮配料,皮薄香脆👍唔會乾身海鮮的鮮嫩口感和餅皮的酥脆,食落好好味☺️♥️WM柚子雞翼柑桔和柚子的酸味結合,咸中帶甜好特別👍♥️芒果百香果青檸特飲大推✅💖芒果、百香果和青檸都好濃郁豐富的果香和酸甜口感炎熱既夏天,好好既✨解渴選擇
♥️青醬烤蘆筍野菌扁意粉:
健康之選💖
野菌好香,營養夠哂豐富

♥️意式海鮮薄餅:
Pizza有好多海鮮配料,皮薄香脆👍唔會乾身
海鮮的鮮嫩口感和餅皮的酥脆,食落好好味☺️

♥️WM柚子雞翼
柑桔和柚子的酸味結合,咸中帶甜
好特別👍

♥️芒果百香果青檸特飲
大推✅💖
芒果、百香果和青檸都好濃郁
豐富的果香和酸甜口感
炎熱既夏天,好好既✨解渴選擇

2023-08-16 1475 瀏覽
《WM Café & Bar 》 🍕WM手撕豬肉薄餅 材料豐富,有手撕豬肉,墨西哥辣椒,紫洋蔥,芝士,菠蘿同燈籠椒手撕豬肉調味得好好,加上墨西哥辣椒同菠蘿辣辣酸酸咁,好正好惹味仲有好多拉絲芝士🧀🧀🧀好欣賞佢係薄批,食落好脆,食完都唔會覺得好濟好膩果然signature之一 🍝日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉 味道正正常常,好食既帶子都幾鮮甜同大粒👍🏻Parma ham都正常,唔會過咸扁意粉煮得幾好,軟硬適中 🍹芒果百香果青檸特飲熱情果味都幾出,配上梳打,非常清新爽口有用真既熱情果整👍🏻因為都幾多籽🤣 🍹香橙特飲酸甜又爽口仲有啲鮮橙肉 好香甜裝飾嘅薄荷葉 令飲起上嚟會有陣陣薄荷香 超加分👍🏻 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 總結: 環境都幾靚,好寬敞,食物質素都唔錯,大家可以一試 環境:🐥🐥🐥🐥🐣/5 服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5 食物質素:🐥🐥🐥🐥/5性價比:🐥🐥🐥🐥/5 回頭率:🐥🐥🐥🐥/5
《WM Café & Bar 》

🍕WM手撕豬肉薄餅
仲有好多拉絲芝士🧀🧀🧀
好欣賞佢係薄批,食落好脆,食完都唔會覺得好濟好膩
果然signature之一

🍝日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉
味道正正常常,好食既
帶子都幾鮮甜同大粒👍🏻Parma ham都正常,唔會過咸
扁意粉煮得幾好,軟硬適中

🍹芒果百香果青檸特飲
熱情果味都幾出,配上梳打,非常清新爽口
有用真既熱情果整👍🏻因為都幾多籽🤣

🍹香橙特飲
酸甜又爽口
仲有啲鮮橙肉 好香甜
裝飾嘅薄荷葉 令飲起上嚟會有陣陣薄荷香 超加分👍🏻

總結: 環境都幾靚,好寬敞,食物質素都唔錯,大家可以一試

環境:🐥🐥🐥🐥🐣/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥/5
性價比:🐥🐥🐥🐥/5
回頭率:🐥🐥🐥🐥/5
  • WM手撕豬肉薄餅
2023-08-14 123 瀏覽
荃灣西開左好多餐廳 WM有埋戶外位都幾正 之前係大埔見過佢地嘅分店 一直冇機會試 荃灣近近地就試下啦🥳🔍:#jcfood_荃灣 #jcfood_西式✿ 柚子蜜糖燒雞 配時令蔬菜 • 薯蓉 ✿[$128]燒雞幾嫩滑 特別係雞髀位 食得出有醃過 蜜糖味較濃 細胃口嘅叫半份啱啱好 蔬菜有番茄同蘆筍 薯蓉creamy👍🏻 我地+38轉套餐跟餐湯、吉列炸蠔、沙律同熱情果茶 是日餐湯係龍蝦湯 口味較淡 吉列炸蠔好重蠔味 啱啱炸起咬落去出晒煙 沙律有西柚 菠蘿 哈密瓜 同生菜 套餐都幾值得加 ✿ 日本帶子明太子扁意粉 ✿[$158]意粉份量好多 多到食唔晒🤣 而每條面都掛住明太子 啖啖都係明太子 同埋帶子好大粒 仲要有成四粒 煎得幾香 滿足地址➸荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖★好食指數★:4/5★服務態度★:4/5★有加一★

🔍:#jcfood_荃灣 #jcfood_西式

✿ 柚子蜜糖燒雞 配時令蔬菜 • 薯蓉 ✿[$128]

✿ 日本帶子明太子扁意粉 ✿[$158]

地址➸

★好食指數★:4/5
★服務態度★:4/5
★有加一★

2023-07-27 1150 瀏覽
經常出荃灣搵食,而海之戀亦係我常去的地方之一今次選擇咗呢間WM Café & Bar同老公慶祝生日餐廳地方都幾大,有室內區亦有室外區,個人認為室外區更靚更舒服,可以邊食邊遠眺汀九橋,感覺更Chill,不過由於正值夜晚都有30幾度高溫的夏天,所以今次都係揀返室內用餐。先來一客小食:❇️意式芝士茄茸炸肉丸$58▶️肉丸份量都幾多,面層舖滿茄茸同芝士碎,下層有薯蓉,肉丸咬落去好彈牙亦夠入味😋主食:❇️日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉$138 (另加$38轉餐,有湯、沙律、炸蠔兩隻及飲品一杯)▶️日本帶子大大粒夠彈牙,意粉煮得恰到好處,每條都掛滿香濃醬汁。最上層有大大片的巴馬火腿,意粉入面混入煙肉碎,口感層次豐富而且醒胃惹味。 ▶️轉餐的餐湯選擇咗龍蝦湯,好香龍蝦味而且creamy,沙律入面有菜亦有煙三文魚,炸蠔蠔味濃,感覺加$38其實都好抵😄❇️柚子蜜糖燒雞配時令蔬菜‧薯蓉(半份) $128▶️燒雞外皮有少少脆,肉質嫩滑,亦食到淡淡柚子蜜糖味,即使唔點醬汁食都好夠味,但我發現點少少碟邊的芥末鹽令到肉味更加提升👍🏻❇️心太軟配雪糕$68▶️因為同老公慶祝生日,所以叫咗個甜品。呢款甜品特別在於心太軟旁邊的雪糕沾上
經常出荃灣搵食,而海之戀亦係我常去的地方之一

今次選擇咗呢間WM Café & Bar同老公慶祝生日

先來一客小食:
❇️意式芝士茄茸炸肉丸$58

主食:

❇️柚子蜜糖燒雞配時令蔬菜‧薯蓉(半份) $128

❇️心太軟配雪糕$68
▶️因為同老公慶祝生日,所以叫咗個甜品。呢款甜品特別在於心太軟旁邊的雪糕沾上爆谷,夾埋一齊食口感好豐富!另外由於我落order時先臨時問侍應可否加字,最終上枱時發現甜品上加咗Happy Birthday牌及唧咗字,既驚喜又開心!🥰

整體來講餐廳食物質素唔錯,價錢唔貴之餘亦坐得舒服。

❇️另外更值得一讚嘅係服務態度好好,尤其是有位應該係店長的男職員,非常有禮殷勤,知道我老公生日更先後同佢講咗幾次生日快樂,令到我同老公都食得非常開心🥰所以好值得推薦!👏🏻
2023-07-24
慶祝紀念
生日
2023-07-26 135 瀏覽
朋友升職之後,想吃西式餐,帶他到這店子,感受一下美景。店子絕對是抵吃西餐之選~有美景又有美吃,快樂喔忌廉龍蝦湯經典龍蝦湯,是隨套餐附送的,味道也很棒,份量多之龍蝦湯~棒!龍蝦味香濃!龍蝦肉有咬口呢吉列炸蠔這高質餐前小吃,不可不吃,鮮味香口,吉列炸蠔即叫即炸,熱辣辣香口。飽滿蠔肉,棒青醬烤蘆筍野菌扁意粉扁意粉好好吃彈牙~烤得夠火喉青椒洋蔥配料多,烤蘆筍的味道棒,加上味道香口野菌和青椒~賣相不錯。意粉份量不少,烤蘆筍咬落爽口~每條意粉也滿滿青醬烤汁,加埋濃郁野菌。令意粉見突出,頓時變得充滿濃郁的咸香味道,襯托出烤蘆筍野菌鮮甜味,好吃!棒焗安格斯牛肉醬芝土千層面配薯蓉味道不錯!安格斯牛肉醬芝土千層麵配薯蓉,即叫即做,口感也驚喜。牛肉醬芝土,味道香口,肉質實而不散,淡淡芝士味,不會搶了牛肉鮮味,味道棒!口感很好!拉絲芝士美味店子是高質西餐廳,亦有點空中花園元素,氣氛一流,絕對是慶祝或約會必去之地呢環境佈置充滿著舒適愜意的氛圍。店子主打西式風味菜,招牌手工做的旦糕也想吃~而甜點方面也要吃喔~美式蘋果批配雲呢拿雪糕好好吃,自家製之甜品,為今晚畫上更快樂之感如果想吃得豐盛,叫這個也棒
朋友升職之後,想吃西式餐,帶他到這店子,感受一下美景。

店子絕對是抵吃西餐之選~有美景又有美吃,快樂喔

忌廉龍蝦湯

吉列炸蠔

青醬烤蘆筍野菌扁意粉

焗安格斯牛肉醬芝土千層面配薯蓉

美式蘋果批配雲呢拿雪糕
好好吃,自家製之甜品,為今晚畫上更快樂之感
如果想吃得豐盛,叫這個也棒
來到荃灣西行donki 掃零食發現商場的餐廳有很多多間火鍋店 cafe 日本菜 酒樓都有印象中都是走中上價錢路線今次街坊帶我去3樓 有間隱蔽西餐一看餐牌 價錢合理又多選擇餐廳座位多 普遍是卡位 也有方枱又有長枱方便家庭/朋友聚會 坐得舒適//WM 炸雞翼 6件 柚子醬 $58//雞翼表層炸至金黃香脆但仍然保持到雞肉鮮嫩而且多汁醃得夠入味 配合埋酸酸甜甜的柚子醬 份外開胃//WM 安格斯牛肉煙肉芝士漢堡 $98//漢堡扒大概七八成熟 厚切而且牛味甚濃仲有微微煎香了的煙肉加上一大塊芝士、生菜及蕃茄生菜同蕃茄剛好中和了漢堡扒及煙肉的肥膩感包有微微烘過 入口香脆整個漢堡口感豐富//烤澳洲豬鞍扒配時令蔬菜薯蓉 $198//豬鞍扒夠大件 油脂分布均勻烤至表層微微焦香仍能鎖住肉汁口感肉質嫰滑夠juicy 不會烤至乾身難咬加上了醬汁 特別惹味有菜及薯蓉作伴碟 二人份剛剛好
來到荃灣西行donki 掃零食

醃得夠入味 配合埋酸酸甜甜的柚子醬 份外開胃

//WM 安格斯牛肉煙肉芝士漢堡 $98//
漢堡扒大概七八成熟 厚切而且牛味甚濃
仲有微微煎香了的煙肉
加上一大塊芝士、生菜及蕃茄
生菜同蕃茄剛好中和了漢堡扒及煙肉的肥膩感

有菜及薯蓉作伴碟 二人份剛剛好
  • 烤澳洲豬鞍扒配時令蔬菜薯蓉
  • WM 安格斯牛肉煙肉芝士漢堡
2023-07-16 131 瀏覽
🍽️朋友生日簡簡單單食個飯~餐廳環境氣氛唔錯服務又親切食物選擇多份量都幾大下🫣〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️◽️酸忌廉牛油果醬炸薯條牛油果綿滑香而不膩乳酪質感嘅酸忌廉兩隻加埋好夾越食越開胃🤤◾️WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡個两舊安格斯熟成度啱啱好牛味香濃肉質厚實口感嫩🥰好采有半溶芝士同蕃茄蔬菜夾埋鬆軟麵包可解肉膩感◽️日本帶子明太子扁意粉帶子爽口彈牙 明太子咸中帶辣明太子份量唔少有creamy感😍每條意粉都沾滿哂好惹味但會越食越覺咸 建議撈勻哂先食◾️魚柳意大利飯魚柳幾厚下~炸粉薄身肉質嫩滑無雪藏味意大利飯粘粘好creamy唔膩好鍾意個質感但份量真係食唔哂🤰🏻◽️黑松露雜菌薄餅一上枱就好香松露味雜菌又多芝士一定唔少得仲要拉絲🤩薄餅又薄又脆 唔怕太多澱粉質食滯◽️西柚檸檬綠茶(跟餐飲品)檸檬味偏重唔太覺西柚味茶味甘香濃郁 整體清新又解膩◾️心太軟(跟餐甜品)即叫即焗等咗大約10分鐘~小小一舊啱啱好過下口癮🤭朱古力味好香濃流心感唔太多只為係偏苦嘅朱古力所以唔覺太甜
🍽️
朋友生日簡簡單單食個飯~
餐廳環境氣氛唔錯服務又親切

◽️黑松露雜菌薄餅
一上枱就好香松露味雜菌又多
芝士一定唔少得仲要拉絲🤩
薄餅又薄又脆 唔怕太多澱粉質食滯

◽️西柚檸檬綠茶(跟餐飲品)
檸檬味偏重唔太覺西柚味
茶味甘香濃郁 整體清新又解膩

◾️心太軟(跟餐甜品)
即叫即焗等咗大約10分鐘~
小小一舊啱啱好過下口癮🤭
朱古力味好香濃流心感唔太多
只為係偏苦嘅朱古力所以唔覺太甜

慶祝紀念
生日
  • 忌廉龍蝦湯
  • 巴馬臣芝士香煎珍寶帶子卡邦尼扁意粉
2023-07-10 117 瀏覽
WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖WM紅磚咖啡酒吧,海之戀3樓,有好幾間分店,主要遍布係住宅附近,應該都係餐廳䇿略。餐廳裝修,以紅磚屋設計,樓底非常高,有卡位方枱,仲有室外嘅位置,非常有格調,就算係一大班人10幾個過嚟都可以坐得晒,lunch time公司飯局不錯嘅地方。晚餐有set Menu,想來都好多嘢㗎,一定要試佢嘅特飲,宇宙洛神有喂個藍色嘅rock,碟頭花整成嘅藍色的冰,飲品非常精美refresh,排卡一流。意大利巴馬火腿薄餅即叫即製,薄餅鬆脆並帶焦香,每一塊pizza都有parma ham ,浦有一層薄薄的cheese,薄餅㡳,入口鬆脆。蒜香海蜆橄欖油扁意粉(白酒汁)蒜香非常惹味,意粉軟硬適中,海蜆份量非常多,賣相吸引。芒果百香果青檸特飲百香果味濃,入口清新,淡淡既青檸味,仲食到百香果籽,正。職員非常有禮,餐廳位置坐得舒服,如果室外仲有景睇,不錯,傾計食飯聚會既好地方。
WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)

意大利巴馬火腿薄餅

蒜香海蜆橄欖油扁意粉(白酒汁)
蒜香非常惹味,意粉軟硬適中,海蜆份量非常多,賣相吸引。

芒果百香果青檸特飲
百香果味濃,入口清新,淡淡既青檸味,仲食到百香果籽,正。

今日突然想食意粉🍝行完donki就喺海之戀商場入邊搵嘢食~見到呢間西餐價錢都唔貴,唔知味道點樣呢?👅🌟WM手撕豬肉薄餅 $128Pizza係薄批~咬落好似餅乾咁脆卜卜!仲有芝士拉絲🫶🏻配料有墨西哥辣椒、紅椒、新鮮菠蘿、生洋蔥同埋手撕豬肉🥰手撕豬肉調味得好好~食落啖啖肉🥳🌟日本帶子巴馬火腿卡邦尼扁意粉 $138超多配料嘅一道意粉🫣有煙肉、Parma Ham仲有大大粒帶子🫶🏻 意粉上面仲有滿滿芝士碎,撈埋個汁一齊食好creamy🥰🌟 Mojito $78青檸同薄荷味平衡得好好🫶🏻仲有滿滿薄荷葉😙超適合打卡原來除咗當日食嘅荃灣店之外,馬鞍山、大埔、土瓜灣都有分店👅📍WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖大埔安慈路2號八號花園地下20號舖土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖

🌟WM手撕豬肉薄餅 $128

🌟日本帶子巴馬火腿卡邦尼扁意粉 $138

🌟 Mojito $78
青檸同薄荷味平衡得好好🫶🏻仲有滿滿薄荷葉😙超適合打卡
Mojito

原來除咗當日食嘅荃灣店之外,馬鞍山、大埔、土瓜灣都有分店👅

📍WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)
馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖
大埔安慈路2號八號花園地下20號舖
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖
Mojito
荃灣西海旁商場🌊行完Donki🛍️落嚟食返個chill 嘅西餐🍝#sdm荃灣 #sdm大埔 #sdm馬鞍山 #sdm土瓜灣 #sdmcafe #sdm西餐 💎 日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉$138,套餐要加38可以一試✅(😋:7.5/10)👍🏻:扁意粉爽口彈牙🍝 墨汁帶有鹹香🤤有4-5件魷魚🦑👎🏿。💎 BBQ美式豬仔骨(半份)$218可以一試✅(😋:7.5/10)👍🏻:大約4件豬仔骨🍖豬仔骨面層燒到少少焦好香,好厚肉,有一兩個位較硬,其他都肉質鮮嫩多汁,加埋甜甜辣辣既BBQ醬汁,非常惹味。配田園沙律🥗有西柚粒,好食🤤仲有粗薯條🍟👎🏿:。環境:8/10服務:7.8/10 (要加一)價錢:人均約$150-200性價比:7.5/10📍 WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖📍 WM Café & Bar (雅濤居購物商場) (馬鞍山)馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖📍 WM Café & Bar (八號花園) (大埔)大埔安慈路2號八號花園地下20號舖📍 WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道63號啟

💎 日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉$138,套餐要加38
可以一試✅(😋:7.5/10)
👍🏻:扁意粉爽口彈牙🍝 墨汁帶有鹹香🤤有4-5件魷魚🦑
👎🏿。

💎 BBQ美式豬仔骨(半份)$218
可以一試✅(😋:7.5/10)
👎🏿:。

環境:8/10
服務:7.8/10 (要加一)
價錢:人均約$150-200
性價比:7.5/10

📍 WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)
馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖
📍 WM Café & Bar (八號花園) (大埔)
大埔安慈路2號八號花園地下20號舖
📍 WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽📍帶大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #荃灣西 #荃灣 #荃灣西美食 #荃灣美食 #荃灣好去處 #土瓜灣美食 #土瓜灣 #土瓜灣好去處 #馬鞍山 #馬鞍山美食 #馬鞍山好去處 #大埔美食 #大埔好去處 #大埔 #wmcafe #wmcafebar
2023-07-02 118 瀏覽
WM Cafe 荃灣店係其中一間我常常去嘅餐廳因為地點太方便,入咗荃灣西站海之戀上蓋而且裝修環境有格調,亦有戶外嘅位置座位非常舒適,唔使同人逼所以今日行完Donki又再嚟幫襯呀晚餐款式依舊有好多選擇我哋揀咗一個手撕豬pizza一客卡邦尼意粉和鷄翼WM Cafe 手撕豬pizza呢個pizza有墨西哥辣椒紅燈籠椒話雖如此,食起上嚟又唔算好辣手撕豬肉質感唔錯夠曬淋,同個pizza又幾夾WM Cafe雞翼我哋今次揀咗柚子醬味食落酸酸甜甜感非常開胃雞翼個面焗得都幾香脆而雞亦肉汁亦都相當juicy日本帶子巴拿馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉個名非常之長可以話係一個升級版嘅卡邦尼意粉日本帶子大大粒好厚肉,好有滿足感巴拿馬火腿連意粉食,鹹香鹹香咁好惹味草莓雪葩相當香濃嘅士多啤梨味而且飲落非常清爽加上個樣好適合打卡十分推薦

WM Cafe 荃灣店係其中一間我常常去嘅餐廳
因為地點太方便,入咗荃灣西站海之戀上蓋

而且裝修環境有格調,亦有戶外嘅位置
座位非常舒適,唔使同人逼
所以今日行完Donki又再嚟幫襯呀

晚餐款式依舊有好多選擇
我哋揀咗一個手撕豬pizza
一客卡邦尼意粉和鷄翼

WM Cafe 手撕豬pizza
呢個pizza有墨西哥辣椒紅燈籠椒
話雖如此,食起上嚟又唔算好辣
手撕豬肉質感唔錯
夠曬淋,同個pizza又幾夾

WM Cafe雞翼
我哋今次揀咗柚子醬味
食落酸酸甜甜感非常開胃
雞翼個面焗得都幾香脆
而雞亦肉汁亦都相當juicy

日本帶子巴拿馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉
個名非常之長
可以話係一個升級版嘅卡邦尼意粉
日本帶子大大粒好厚肉,好有滿足感
巴拿馬火腿連意粉食,鹹香鹹香咁好惹味

草莓雪葩
相當香濃嘅士多啤梨味
而且飲落非常清爽
加上個樣好適合打卡
十分推薦
2023-07-01 98 瀏覽
今日放工約左舊同事去咗行Donki,行完餓順便喺海之戀求其搵嘢食,見到有間西餐廳價錢合理,坐得舒適,就一齊入去坐。WM 手撕豬肉薄餅 $128該餐廳採用薄身嘅薄餅,上面有好多豬肉粒同好夠芝士。薄餅非常夠熱,一口食落去時,芝士仲可以拉絲。再陪上墨西哥辣椒、菠蘿、紫洋蔥及燈籠椒,色彩繽紛,多重口感。WM 巴馬火腿蜜瓜廚師沙律 $98非常夠大碟,亦都有好多塊Parma Ham蜜瓜好新鮮爽脆夠甜。沙律菜好爽好新鮮,仲有車厘茄喺裏面同撈咗黑醋落去,好健康。青醬烤蘆筍野菌扁意粉 $108非常多芝士喺意粉面,出爐非常夠熱。芝士包住每一粒扁意粉,口感煙煙韌韌好好食。再加埋惹菌嘅香菇味道非常健康,好惹味。

WM 手撕豬肉薄餅 $128

WM 巴馬火腿蜜瓜廚師沙律 $98

青醬烤蘆筍野菌扁意粉 $108
2023-06-27
  • 墨西哥手撕豬肉薄餅
2023-06-25 91 瀏覽
放工約左朋友係荃灣西食晚飯,去左海之戀商場,行到3樓見到呢間WM cafe,裝修舒服啱哂放工黎放鬆下,座位唔少,而且都好闊落,就同朋友試下啦~我地叫左1個Burger 同1個Pizza:🔸安格斯牛肉鵝肝配無花果醬漢堡($168) +薯條 ($18)🍔牛肉厚身得黎非常juicy,配搭鵝肝,油香更加出眾,非常滿足😋🔸手撕豬肉薄餅($128)🍕有啲美式口味既,有墨西哥辣椒,配搭手撕豬肉,啖啖肉,而且薄餅烤得非常脆🔸芒果百香味青檸特飲($48)朋友冇叫飲品,我就揀左呢杯好清新既特飲🍹百香果味出眾,配搭清新芒果同青檸,真係好啱夏天🌴

我地叫左1個Burger 同1個Pizza:

🔸手撕豬肉薄餅($128)

🔸芒果百香味青檸特飲($48)
2023-06-21
2023-06-17 139 瀏覽
我最近去了這家位於荃灣海之戀商場的餐廳,點了幾道菜青蘋果牛油果醬雞肉沙律則是一道清爽健康的菜品。雞肉很嫩滑,沙拉裡面還有些許青蘋果和牛油果醬汁提供了微妙的口感,讓人吃起來非常愉悅。其中最讓我印象深刻的是WM手撕豬肉薄餅。這道菜的口感非常棒,薄餅很脆,豬肉則是非常惹味,入口即化。配上一些青菜和醬汁,味道更加美味。另外一道菜是日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉,這道菜的味道非常獨特。帶子很新鮮,火腿則是有點咸香。兩者搭配在一起非常完美,讓人回味無窮。意粉亦煮得恰到好處,口感很有彈性。煙肉的味道非常濃郁,讓整個菜品更加美味。總的來說,這家餐廳的菜品非常出色,每道菜都有自己獨特的風味和口感。如果你想要嚐到不同的美食,這家餐廳絕對是一個不錯的選擇。
我最近去了這家位於荃灣海之戀商場的餐廳,點了幾道菜

2023-06-11 121 瀏覽
海之戀 3樓 WH cafe生日兩人大餐龍蝦好大隻牛扒肉質鮮嫩 同出面個d完全唔同熟度5成起配有粗鹽 同 少少芥辣咖哩味嘅粉粗鹽就比較常見另一種嘅粉就相較新奇同醒神龍蝦同午市一樣 濃郁龍蝦味重沙律就幾鍾意可以share食可惜當日胃口不佳 意粉只能打包淺嘗咗青口,好好味特別日子來慶祝相當推介環境一流,也可以選擇室外座位晚市室內一般比較安靜送上生日甜品時 bgm會轉成生日歌贈慶如果要寫生日字就要另叫甜品價錢來講 午市抵食d選擇也多d
海之戀 3樓 WH cafe

沙律就幾鍾意可以share食

可惜當日胃口不佳 意粉只能打包
淺嘗咗青口,好好味

特別日子來慶祝相當推介
環境一流,也可以選擇室外座位
晚市室內一般比較安靜
送上生日甜品時 bgm會轉成生日歌贈慶