2023-12-07
終於到左12月喇,每日都係holiday mood🎄特別想同好朋友一齊聚下,今日揀咗去荃灣海之戀商場dinner,因為食完仲可以行下海邊吹水,平日好少行荃灣西,原來附近有勁多好fancy嘅餐廳,所以我哋都揀左好耐,就快聖誕節,梗係食西餐,見佢menu價錢適中,環境又唔錯,啱晒同朋友一齊吹水食飯,左揀右揀就嚟左呢度👍🏼原來佢有個露天area,感覺好舒服,不過我朋友怕凍就冇坐出去了同朋友出街食飯,我哋最鍾意就係叫小食拼盤,小食拼盤裏面有炸肉丸、炸雞翼、吉列墨魚餅、吉列蝦、炸洋蔥圈、醬薯條with cheddar cheese,完全滿足晒我哋各自各嘅需要,唔使爭😂仲有海蝦蒜片檸檬海鹽醬扁意粉,上枱個樣已經好靚,入口真係有檸檬香,好食!我哋仲叫左個英式炸鱈魚柳酸忌廉芝士漢堡,佢塊鱈魚好厚,唔係剩係得個炸皮,超讚👍🏼👍🏼夾住蕃茄同生菜,感覺好fresh!轉套餐仲有餐湯、沙律同埋吉列蠔,佢嘅龍蝦湯同蕃茄湯,兩個都落足料,個龍蝦湯超Creamy勁好飲,兩隻吉列蠔要趁熱食,熱辣辣,外表香脆內裏Juicy🤤