2021-11-21 47 瀏覽
盡量日日都幫襯一間黃店 💛 尤其撐小店又自攜外賣杯同盒去支持 @willscoffee.hk coffee house。我中意佢唔係普通 cafe,而且食物同飲品都係行健康/少甜路線,冇咁肥 👍🏻👍🏻記住係只做外賣,冇堂食㗎食物有意粉、牛角包、bagel 等等,我叫咗個意粉set傳統卡邦尼意粉 ($58):份量好多,好香橄欖油味Iced cappuccino ($36):咖啡味唔會太酸,夠nutty,好平衡順口
盡量日日都幫襯一間黃店 💛 尤其撐小店

記住係只做外賣,冇堂食㗎

食物有意粉、牛角包、bagel 等等,我叫咗個意粉set

傳統卡邦尼意粉 ($58):份量好多,好香橄欖油味

2021-11-20 207 瀏覽
而家深水埗一帶有好多文青咖啡店lu不過好多人都好似唔使返工返學咁😂平日都好多人👀 而且一坐坐幾個鐘。。當我周圍搵有冇啲好食嘅又可以外賣去西九Hea下可能仲好😆雖然個位置唔算太方便,不過見到好多好評🤟🏻所以都去試吓去到都大概4點幾~~好彩都趕得切(因為小店大概5:30左右就收工😃)不過去到佢嘅熱食意粉已經賣晒lu 但係見到有我最鍾意食嘅bagel😋仲有手工芋泥西多士😃即刻鎖定目標小店不大五臟俱全,做外賣個選擇其實都好足夠~不過見佢哋(應該都好似我同Pp咁😆)係一對夫妻經營丫 所有嘢都係即叫即整😌講返嘢食😂個煙三文魚莎莎蕃茄貝果漢堡一見到其實我係驚喜咗 😍本身我唔係好肚餓但係見到熱辣辣同好豐富嘅用料我其實好想即刻咬一啖😂 揭開望一望,完全唔係得一啲手絲碎晒嘅煙三文魚而且一啲腥都冇😍(好多時啲唔係太靚嘅三文魚都會有啲微腥)加埋蕃茄粒同埋青瓜絲,而且醬汁唔會過多,個包唔會濕晒,仲係好香脆而且唔係空氣麵包,食到有bagel嘅包香😇 我覺得食得好開心嘅芋泥西多士又係好啱我哋口味 如果你個口夠大嘅話😁絕對都可以一啖一口聞到好香,咬落外脆內軟,而且西多士嘅面頭落咗少少糖霜,由於芋泥都係佢哋自己自家製唔
而家深水埗一帶有好多文青咖啡店lu
不過好多人都好似唔使返工返學咁😂
平日都好多人👀 而且一坐坐幾個鐘。。
當我周圍搵有冇啲好食嘅又可以外賣去西九Hea下可能仲好😆
雖然個位置唔算太方便,不過見到好多好評🤟🏻
所以都去試吓

去到都大概4點幾~~好彩都趕得切
(因為小店大概5:30左右就收工😃)
不過去到佢嘅熱食意粉已經賣晒lu

但係見到有我最鍾意食嘅bagel😋

仲有手工芋泥西多士😃即刻鎖定目標
小店不大五臟俱全,做外賣個選擇其實都好足夠~
不過見佢哋(應該都好似我同Pp咁😆)
係一對夫妻經營丫 所有嘢都係即叫即整😌
煙三文魚蕃茄莎莎貝果漢堡

芋泥西多士又係好啱我哋口味

如果你個口夠大嘅話😁絕對都可以一啖一口
唔會過甜 而且芋泥都打得好滑
西多士配咗一個煉奶
如果鍾意食甜嘅加啲煉奶香甜口感更豐富😋

配埋舒服我香濃咖啡 (我哋叫咗岩鹽焦糖咖啡同Dirty)成個套餐係驚喜嘅,
而且我哋覺得男店主有啲似「格仔導演」😂😂😂
- 深水埗Mike導 😂
一對好溫馨嘅夫婦,有機會下次再深水埗我一定再嚟買外賣丫😇

2021-11-18
煙三文魚蕃茄莎莎貝果漢堡
2021-11-18 29 瀏覽
係深水埗買野,經過呢間coffee house, 主打外賣,又有意粉、又有我最鍾意食嘅bagel,搞到我心思思,好想試下佢嘅bagel!見到bagel 都有4款味道可以揀,有好特別嘅紅菜頭,但我更加鍾意食黑芝麻,就叫咗竹炭黑芝麻味日式鰻魚滑蛋貝果漢堡真係好香,鰻魚味道就好似食緊日式鰻魚飯咁,但冇咁多汁,唔會令到個bagel濕咗滑蛋都冇失望,又多又香滑Bagel都好好食,外皮硬脆,咬落好煙韌,有淡淡嘅黑芝麻味髒髒咖啡 Dirty上層牛奶夠涷,明顯見到兩層!咖啡味濃郁,好香,入口順滑,口感非常好👍🏻

日式鰻魚滑蛋貝果漢堡
滑蛋都冇失望,又多又香滑
Bagel都好好食,外皮硬脆,咬落好煙韌,有淡淡嘅黑芝麻味

髒髒咖啡 Dirty
上層牛奶夠涷,明顯見到兩層!
咖啡味濃郁,好香,入口順滑,口感非常好👍🏻
2021-11-14 34 瀏覽
一個悠閑既星期日,見到呢間開8點算早,計劃食個bagel,飲杯coffee先輕鬆行轉嘉頓山。揀左紅菜頭口味bagel 🥯試,因為小店暫時冇提供堂食,咖啡又要趁熱先好飲,只好響附近休憩公園空間食完先出發。店員即整起紅菜頭bagel,口感非常煙韌,軟熟!真材實料有紅菜頭粒,唔係淨係得個顏色。一口bagel,一啖latte,正☕️ 呢頭d coffee shop 一般都開10點打後,如果諗住上山,will’s coffee 係一個唔錯既輕早餐選擇😋 對比附近咖啡店既bagel,呢間小店做得非常出色又好味😋 值得回頭再幫襯

2021-11-12 36 瀏覽
琴日臨急臨忙出門,唔記得飲咖啡🥲,成個人好似失左魂咁(誇張講法🤪),不過係深水埗呢個開滿cafe既天堂,俾我搵到呢間💛小店,立即衝入去飲返杯咖啡☕️先。Cafe Latte 拿鐵咖啡 $36咖啡味濃郁,奶味香濃,入口絲滑,口感極佳❤️❤️❤️。嚟到呢間小店嘅時候,已經係下午時間,所以都順便食份甜品。手工芋泥西多士 $42多士係即叫即做嘅,時間上都唔係做咗好耐,因為可以一邊飲住咖啡一邊等。不過呢份芋泥係我暫時食過最好味㗎🥺,熱辣辣入口,滿滿的芋泥融化在口腔,真係好幸福呀!!!!🤤🤤❤️仲要細細件,一口一件,超級正!!🤪雖然係小店,但睇得出所有食物佢地都好用心製作,值得大家一試!💛❤

Cafe Latte 拿鐵咖啡 $36
咖啡味濃郁,奶味香濃,入口絲滑,口感極佳❤️❤️❤️。

嚟到呢間小店嘅時候,已經係下午時間,所以都順便食份甜品

手工芋泥西多士 $42

2021-11-12 2070 瀏覽
甚少機會來到深水埗,這天💼下班後來這邊辦完事,正打算為自己來一份相對簡單的晚餐🤔有特色的咖啡店早已關門,又不想吃傳統的港式美食,反而選擇來到這間位於大埔道的一間🥡外賣店日式鰻魚滑蛋貝果漢堡 $76(單售)$98(套餐)(套餐包一杯$34或以下咖啡,其他補差價,不包括手沖及冷泡咖啡)岩鹽焦糖拿鐵 $36(小)$38(大/ 凍)很久沒有吃過Bagel,決定來一個fusion配搭:鰻魚 x 滑蛋,配白飯🍚味道好吃不容置疑,但配Bagel的還是第一☝🏻次吃Bagel包🥯除了原味還有紅菜頭、竹炭黑芝麻跟罌粟籽芝麻合共4️⃣款,店長非常細心❤️的為我推薦最適合的bagel包,考慮到食材本來已經屬於柔軟的口感,而店家的做法是下單後會烘熱bagel令口感更為外脆內軟,於是就👂🏻聽從店長的建議揀選罌粟籽芝麻口味~ bagel包有𡁻頭,烘過後變得更香口,還帶有點點鹹香,好吃😋至於鰻魚本身,味道跟口感已經能夠預想得到,味道足夠亦一讚👍🏻店家沒有用上太多的鰻魚醬汁令麵包變得濕塌;而滑蛋🥚方面也不會令人失望😌,有蛋白,雖沒有加入太多調味但配上鰻魚就會令味道變得豐富😙 感覺太膩嗎?再加上爽脆的青瓜絲🥒就不用擔心了,整體

日式鰻魚滑蛋貝果漢堡 $76(單售)$98(套餐)
岩鹽焦糖拿鐵 $36(小)$38(大/ 凍)
感覺太膩嗎?再加上爽脆的青瓜絲🥒就不用擔心了,整體味道跟口感都非常好,份量亦很足夠,這晚不想多吃還跟家人分享也說這個很不錯👌🏻~
而店家可以加配飲品成套餐,就點選一杯店長推薦✨的岩鹽焦糖拿鐵
未喝就聞到很香的🍬焦糖味,入口不會太甜但又充滿香氣,配點點岩鹽味道更好😊,☕️咖啡味偏向nutty,配這個帶焦糖香的熱牛奶🥛打成的奶泡,拉花簡潔但漂亮,感覺順口滑喉,蠻適合悠閒來一杯!

店家位於深水埗與石硤尾的🚏交界位置,遠離深水埗最核心地帶的人流,反而有一種寧靜感,店面面積不大但感覺很溫暖🥰,店長很熱情有時間可以跟他聊聊咖啡啊💬
這店不像其他cafe設有堂食,只設有外賣,自己很喜歡💕店家外賣袋的設計;而且以輕食為主,也有款意粉🍝可選,要留意一下啦~
2021-11-10
5 分鐘 (外賣自取)
2021-11-11 32 瀏覽
放假都要跑ᴄʜᴇᴄᴋ ᴘᴏɪɴᴛ🙃一早去深水埗幫人拎嘢去旺角整頭之前有20分鐘比我食嘢🤨隨心入咗間外賣店ᴄᴏғғᴇᴇ ʜᴏᴜsᴇ - ᴡɪʟʟ’s ᴄᴏғғᴇᴇ有多款唔同嘅ʙᴀɢᴇʟ、ᴘᴀsᴛᴀ今次叫左日式鰻魚滑蛋ʙᴀɢᴇʟʙᴀɢᴇʟ都有唔同口味可以選擇:原味、罌粟籽芝麻、紅菜頭、竹碳黑芝麻而我就選擇咗紅菜頭😀套餐另包一杯$34以下嘅飲品長期靠咖啡提晨嘅我 諗都唔諗就叫左杯ғʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇᴏʀᴅᴇʀ後5-8分鐘就拎得😎趕時間嘅關係 (相仍然是要影的)直到去到旺角sᴀʟᴏɴ先開始食ʙᴀɢᴇʟ好軟熟 一啲都唔乾身加埋啲鰻魚汁好好食🥳成個包嘅份量唔細 食完十分飽肚而咖啡亦有一定水準如果可以堂食嘅話 應該都吸引唔少人😎
放假都要跑ᴄʜᴇᴄᴋ ᴘᴏɪɴᴛ🙃
一早去深水埗幫人拎嘢
去旺角整頭之前有20分鐘比我食嘢🤨

有多款唔同嘅ʙᴀɢᴇʟ、ᴘᴀsᴛᴀ
今次叫左日式鰻魚滑蛋ʙᴀɢᴇʟ
而我就選擇咗紅菜頭😀
套餐另包一杯$34以下嘅飲品
長期靠咖啡提晨嘅我 諗都唔諗就叫左杯ғʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ

ᴏʀᴅᴇʀ後5-8分鐘就拎得😎
趕時間嘅關係 (相仍然是要影的)
直到去到旺角sᴀʟᴏɴ先開始食

ʙᴀɢᴇʟ好軟熟 一啲都唔乾身
加埋啲鰻魚汁好好食🥳
成個包嘅份量唔細 食完十分飽肚
而咖啡亦有一定水準
如果可以堂食嘅話 應該都吸引唔少人😎
2021-11-09
5 分鐘 (堂食)
2021-11-01 40 瀏覽
《Will’s Coffee》喺深水埗拎完嘢想買啲嘢返屋企食~ 但又唔想食得咁heavy~ 上網見到呢間係有別於一般cafe, 主打健康少甜既coffee house~ 一於去買少少嘢食下!🍭益力多柚子沙冰($40)正值需要益生菌既時候🤣🙈 見到有益力多幾特別!賣相淺黃咁幾靚!上面仲有好多柚子蜜💕 成杯唔會好甜~ 不過柚子味出啲!🍭煙三文魚蕃茄莎莎貝果漢堡($76)其實佢除左bagel 仲有意粉類~ 不過見佢啲bagel 幾特別!佢有4款口味bagel~ 我就揀左罌粟籽芝麻~ 食落好鬆軟有咬口~ 入面係三文魚、蕃茄莎莎,洋蔥碎同青瓜絲,幾fresh!
《Will’s Coffee》

🍭益力多柚子沙冰($40)

🍭煙三文魚蕃茄莎莎貝果漢堡($76)

2021-11-01 32 瀏覽
今晚要上course,上course前又想嘆杯咖啡同買定小小野食上course個陣食,見到深水埗呢間coffee shop野食幾吸引咁,又主打食得健康同少甜既食物同飲品,就去左買個bagel食。韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡我係夜晚上course個陣先慢慢食,一打開蓋,個個都望一望我,因為真係好~香~🤤餡料既份量都幾多,韓式辣醬辣度唔高,加埋泡菜同豬肉片一齊炒香之後真係超正。bagel方面,店內本身有好幾種bagel,而我揀既呢款bagel本身配左罌粟籽芝麻bagel,多左份芝麻香之外,入口都煙煙韌韌。hot latte extra shot想飲大杯少少,但我又唔鐘意太強奶味,所以叫extra shot就岩岩好做到piccolo 咁上下既味道。啡味都幾香,個espresso base做得唔差。我都幾滿意~不過留意番,目前呢間coffee shop只提供外賣,唔提供堂食呀!

hot latte extra shot

2021-10-27
下午茶
2021-10-26 35 瀏覽
難得今日可以輕輕鬆鬆享受放假,落去深水埗玩具街睇下有萬聖節嘅裝飾,行下行下比我見到呢間coffee ,見到貝果漢堡,咖啡☕️飲,我選擇左韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡,貝果漢堡可以選擇味道,我選擇左竹炭芝麻,再配岩鹽焦糖咖啡。~韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡一咬落去韓式醬爆曬出嚟,但係又唔算話好辣,但係食落去好香泡菜味同埋有黑芝麻味道~岩鹽焦糖咖啡入口第一下鹹鹹地,有一陣陣焦糖味,飲落去好滑個咖啡,自己好喜歡呢杯咖啡嘅味道。
難得今日可以輕輕鬆鬆享受放假,
落去深水埗玩具街睇下有萬聖節嘅裝飾,
行下行下比我見到呢間coffee ,
見到貝果漢堡,咖啡☕️飲,
我選擇左韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡,
貝果漢堡可以選擇味道,我選擇左竹炭芝麻,再配岩鹽焦糖咖啡。

岩鹽焦糖咖啡

2021-10-22 28 瀏覽
Will's Coffee 地址: 深水埗大埔道75號威信大廈地下2號舖電話: 54039751=====================Eat light stay health 是生活態度,出街食高油重調味,當知道一碟炒飯有5大匙油,炒牛河有10匙油,嚇到心都離一離。找輕食意粉$58 carbonara, 都幾多煙肉,爆香左一定好食啦!有似炒意粉,是乾身唔係口噹噹好多醬汁。順便點多杯latte 拉花咖啡飲岩注意健康且唔想食太重油同調味。
Will's Coffee

地址: 深水埗大埔道75號威信大廈地下2號舖
電話: 54039751
=====================

順便點多杯latte 拉花咖啡飲

岩注意健康且唔想食太重油同調味。
2021-10-21 1109 瀏覽
平時真係好少黎深水埗,今日去開深水埗個頭,順便黎呢間Will's Coffee買外賣。呢間Will's Coffee係coffee house,唔係普通cafe,主要提供健康少甜既食物同飲品。而家只做外賣,無堂食。呢度餐牌有牛角包,意粉,貝果(Bagel),貝果漢堡,輕盈早餐,同一款甜品。咖啡種類好多,亦有非咖啡飲品同沙冰。番茄大蝦海鮮意粉 $88 番茄大蝦海鮮意粉有3隻去殻蝦,魷魚,蜆肉,蝦仔,番茄,洋蔥,最後撒上香草。意粉係扁意粉。外賣意粉隔左成半個鐘先返到個位食,意外哋意粉質地仲係好有咬口,而個意粉汁嘅味道調較得好好。蝦都仲係爽脆,而魷魚都係好脆身。外賣都差唔多食到堂食質素,唔錯。益力多柚子沙冰 跟餐 +$6跟餐包$34以下飲品,其他飲品補差價。我加錢升級做沙冰。見到店員用益力多再加柚子醬整,沙冰大大杯,益力多味酸酸甜甜中帶柚子甜味,仲有柚子皮食。沙冰基本上全部都係碎冰,係間中有一兩粒大少少。未到午市繁忙時間,外賣等左5至10分鐘就有。外賣跟餐具飲管,用個膠袋裝得企企理理,飲品有用紙兜固定位置,冇咁易整瀉。如果經過開都不妨一試。

咖啡種類好多,亦有非咖啡飲品同沙冰。

番茄大蝦海鮮意粉 $88

益力多柚子沙冰 跟餐 +$6

益力多柚子沙冰

2021-10-21
10 分鐘 (外賣自取)
益力多柚子沙冰
2021-10-20 50 瀏覽
Will's Coffee深水埗站 D 出口深水埗大埔道75號威信大廈地下2號舖朋友介紹,深水埗黃金電腦廣場附近有高質Coffee House,去完黃金就決定去試。煙三文魚番茄莎莎貝果漢堡Bagel 可選擇原味、罌粟籽芝麻、紅菜頭和竹炭黑芝麻。這次我點了罌粟籽芝麻味 Bagel。大廚即叫即製,Bagel 外層口感煙韌,內層鬆軟,佈滿了罌粟籽和白芝麻,味道不錯。兩大塊肥美的煙三文魚,不太鹹,好味道。 三文魚下層加了新鮮蕃茄、洋蔥碎和青瓜絲,好Fresh,大滿足!手工芋泥西多士超級邪惡,面層加了糖霜,即叫即製,麵包十分鬆軟,中層的芋泥又香又甜,吃完一件又一件,吃到一半可以加煉奶,更加美味,建議二人吃,一人一半剛剛好。西柚氣泡咖啡Grapefruit Espresso Soda味道很有趣,酸酸甜甜,好有層次,底層是西柚糖漿,再加入西柚汁、梳打水,面層再加了咖啡,西柚的澀味和咖啡很夾,好Fresh,好提神!Will's Coffee 的 Bagel 和 Coffee 新鮮、少甜、少油,很健康,只提供外賣,想飲優質咖啡會再來!
Will's Coffee

2021-10-20
  • 西柚氣泡咖啡
  • 手工芋泥西多士
2021-10-19 31 瀏覽
如果有得選擇,我一定會支持小店!早前出咗深水埗買玩具,經過大埔道有間Coffee House,只有外賣不設堂食,但係都有好多人等緊,睇落啲Bagel 好吸引,襯下熱鬧等埋一份,拎返去慢慢嘆! 韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡我揀咗竹炭黑芝麻貝果配韓式辣醬泡菜豚肉,估唔到依個包係咁夾,韓式辣醬唔算太辣,配埋泡菜豚肉,竹炭黑芝麻貝果軟硬度適中,食得出好新鮮,有少少芝麻香味,味道出乎意料地好食,難怪有咁多人唔介意等候。 岩鹽焦糖拿鐵心型拉花好有愛,岩鹽焦糖味香甜可口,咖啡同鮮奶的比例剛剛好,咖啡味亦夠香濃,下次想再試埋其他口味。

岩鹽焦糖拿鐵
  • 韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡
Will‘s Coffee除了咖啡之外,仲特色沙冰,我鍾意曲奇忌廉沙冰 $40,朱古力奶加入OREO碎,沙冰上唧埋又滑又香嘅忌廉,加上少甜夠晒健康,幸福滋味,即時令心情relax☺️餐廳主打健康飲食,食物同飲品都係少甜,order咗蕃茄大蝦海鮮意粉🍝 $68,大蝦爽口彈牙,意粉口感煙韌,意粉索晒番茄汁🍅好醒胃!Will‘s Coffee 🏠 深水埗大埔道75號威信大廈地下2號舖#深水埗 #cafe #coffeeshop

Will‘s Coffee
🏠 深水埗大埔道75號威信大廈地下2號舖