2025-03-28
科學園真係越嚟越識搞氣氛!今次同班friend試吓WakeUp晚市,估唔到露營主題餐廳都可以咁有驚喜夜晚嚟到望住玻璃外嘅燈光閃閃,即刻有種去咗glamping嘅feel!枱面仲擺住盞露營燈,我哋4個人坐木箱凳夠晒raw,打卡一流! 主角燒日本黑毛豬鞍($188)真係要俾個like👍!首先佢地係採用本地新鮮豬肉!師傅手勢好鬼正,豬鞍外層燒到焦糖色脆皮,切開肉汁bi晒出嚟,粉紅色嘅肉質睇見都流口水~個牛肝菌汁仲有心思,濃到掛勺嘅菌香同豬鞍超夾,連平時唔食薯菜嘅死黨都清晒啲烤雜菜! 小食拼盤($168)簡直係派對神器!水牛雞翼辣得嚟帶蜜糖甜,洋蔥圈炸到透心脆唔油膩,仲有四件煙三文魚墨西哥卷,好味道! 我哋爭食到差啲打交😂 炸白磨菇有驚喜,咬落爆汁仲keep到菇香,即刻想encore多份! $8任食薯條真係抵到喊😭!一定要叫!粗身薯條熱辣辣,侍應哥哥見我哋掃清兩籃,自動波拎多籃過嚟仲問:「要唔要再加?」班friend話齋:「呢個價錢仲要無限refill,快餐店都冇咁荀啦!」飲品方面士多啤梨香蕉乳酪(48)超解膩,果肉打得綿滑仲有粒粒咬口。反而梳打水(20)就普通咗啲,早知跟餐轉特飲~最抵讚係服
最抵讚係服務夠貼心!
仲有呀原來佢地部分本地時令蔬菜來自蔬菜統營處
埋單一共$484,每人$242,晚市西餐仲有靚景嚟講CP值爆燈!下次諗住再試佢個燒春雞,聽隔離枱話皮脆到似食薯片咁聲~ 科學園夜晚原來咁正,食飽仲可以行去海濱吹水,weekend諗唔到食咩?呢度絕對係hea住食好西嘅秘密基地!