2018-08-13
上次試過番尋味,適逢今日又係Blue Monday,又揾藉口食好嘢😆今日先俾我發現到佢,係黑膠碟機呀,現場播放中....好有風格呀🤩今日食乜好?見隔離食客食緊嗰樣幾好味咁,所以我都叫咗試吓。好鍾意佢哋嘅擺盤,顏色配搭,增添唔少食慾㗎。同之前一樣都會有大量沙律菜,真係好新鮮😋仲有嗰件蜜瓜,真係好清甜呀👍🏻好似雪糕球嗰啲應該係南瓜蓉,仲有粟米,南瓜粒增加口感。到主菜薑醋豚肉炒意大利麵,蕃茄仔下面深啡色嘅就係醋薑,好好味,味道正正似薑醋嗰啲薑,酸酸甜甜,唔係好辣。不過豚肉就有啲乾、靭,唔夠juicy。今次啲意大利麵有啲硬,似乎未熟透😉味道酸酸甜甜咁,初初食覺得都幾好味,但越食就覺得有啲漏,可能係啲醋甜得滯😜,我諗配飯嘅話可能會好啲。但係因為唔想浪費都食晒🤣 大家都可以試吓!今次一樣都加咗橙紅茶,原本想要熱嘅,但店員話因為係冷泡所以無熱飲,但可以幫我走冰。
薑醋豚肉炒意大利麵