2024-09-23
之前我朋友預訂咗呢間餐廳,大約一個月前已經定好。等我哋到達嗰陣,但話冇位,只可以坐喺門口,感覺好似夾硬塞俾我哋咁。其實成間餐廳仲有好多空位。我朋友問可唔可以換個位置,因為嗰度真係太熱,店員就話淨係得呢個位,一系取消第二日再來、一系就坐呢到。我哋兩個都覺得好唔滿意。首先,我朋友已經提前一個月預訂,根本唔相信所有臺都早過我哋(至少一個月之前)預訂滿。其次,我哋到嗰陣仲有好多空位,如果係佢哋嘅錯誤或者安排唔妥,點解要我哋因為覺得熱,仲有唔滿意座位安排而取消呢?最失望就係佢哋完全冇表達歉意,講完「覺得熱就取消啦」就走咗。 之後我朋友去問佢哋依家應該點做,結果對方都話淨係得呢個位,一系取消。朋友強調我哋係預訂嘅,唔係walk in,點解要因為你哋嘅錯誤而受影響?最後我哋忍唔住只好離開,結果連一句道歉都冇聽到。我真係唔明點解會有咁多好評?難道香港人就咁習慣畀人不禮貌對待?食物上無食啦,但見價錢同佢地提供既食物,真係CP值超級低貼張門口照片,代表我哋真係有去過,并非老作!
食物上無食啦,但見價錢同佢地提供既食物,真係CP值超級低
貼張門口照片,代表我哋真係有去過,并非老作!