2021-05-27
之前都講過💁🏻♀️呢度係選用豬嘅最好部位 & 確保用優質同埋新鮮嘅食材製作食物💯我就真心唔知呢一碟for vegetarian 嘅<<Spaghetti ‘Omnipork’ Bolognese>>($148)如何做得咁似真嘅豬肉碎🤩同我上次食佢嘅堅肉丸意粉一樣~~啲意粉係彈牙有嚼勁!而且番茄醬味道香濃👍🏻加埋Parmesan cheese...鹹香味中和咗個酸度,令成碟意粉食落會愈食愈開胃! 一口接一口🤗見到<<招牌手撕燒烤豬肉三文治、薯圈>>($178)嗰吓個樣真係😵咗!!心諗: 大獲!!! 有乜可能食得晒😱係個三文治好大‼️(睇吓我隻手)同啲薯圈都超多‼️建議鍾意食炸物/ 有小朋友同行嘅一定要嗌~一定秒清! 因為啲薯圈薯味濃又炸到好脆🤤手撕豬肉好似呑拿魚咁濕濕潤潤~惹味嘅BBQ sauce加下面仲有邪惡沙律醬真係不得了!!沙律醬係撈咗新鮮爽脆嘅菜絲~令到軟身嘅手撕豬肉同佢成強烈對比😌口感度💯面頭嗰塊包係脆身嘅!底層塊包已經浸到軟腍腍~但索晒汁嘅包,軟綿綿,好好食!淨係食包都好正!<<“Skinny Pig
同我上次食佢嘅堅肉丸意粉一樣~~
啲意粉係彈牙有嚼勁!
而且番茄醬味道香濃👍🏻
心諗: 大獲!!! 有乜可能食得晒😱
係個三文治好大‼️(睇吓我隻手)
同啲薯圈都超多‼️
招牌手撕燒烤豬肉三文治、薯圈
建議鍾意食炸物/ 有小朋友同行嘅一定要嗌~
一定秒清! 因為啲薯圈薯味濃又炸到好脆🤤
招牌手撕燒烤豬肉三文治、薯圈
手撕豬肉好似呑拿魚咁濕濕潤潤~
惹味嘅BBQ sauce加下面仲有邪惡沙律醬真係不得了!!
沙律醬係撈咗新鮮爽脆嘅菜絲~
令到軟身嘅手撕豬肉同佢成強烈對比😌
口感度💯
招牌手撕燒烤豬肉三文治、薯圈
面頭嗰塊包係脆身嘅!
底層塊包已經浸到軟腍腍~
但索晒汁嘅包,軟綿綿,好好食!淨係食包都好正!
“Skinny Pig” Salad
<<“Skinny Pig” Salad>>($108)
呢個瘦豬豬菠菜藜麥沙律係冇豬肉嘅! 又係一個好適合vegetarian 嘅前菜😋
佢仲有西柚、菜頭同烤杏仁! 有超豐富嘅膳食纖維同蛋白質💪🏻
加埋酸酸甜甜嘅橘子汁~
Light得嚟又夠fresh, fresh 得嚟又覺得好healthy!
果然係”skinny pig”👙
Tango
<<Tango>>($62)
柚子茶 x 西柚紅莓菠蘿汁 x 士多啤梨 x 梳打
聽落個味好似好複雜😂
總知解渴又消暑啦🍹
Strawberry + Banana
<<Strawberry + Banana>>($68)
係呢度飲咗第四杯shake!
呢杯俾我感覺係最fresh最唔肥膩嘅👍🏻
甜度剛好又有少少酸尾尾~
果香濃厚,奶昔又順滑!天時暑熱飲佢真係透心涼😌
係邪惡嘅忌廉塔呀‼️‼️‼️
厚厚嘅忌廉塔表面灑滿朱古力碎~
增添口感同視覺效果都💯
香蕉拖肥批朱古力雪糕
忌廉下面係置有拖肥嘅批底!
拖肥與批邊仲有一層香蕉㗎!!
好有心思👍🏻
連佢側邊嘅焦糖香蕉同朱古力雪糕都好好食!!
唔知個雪糕係唔係自家製嘅呢?!
除咗有好香濃嘅可可味之外~
仲有好多朱古力碎喺入面!!
減緊肥戒緊甜嘅我都失手了🤭
介紹番💁🏻♀️
呢個咁精緻嘅甜品係<<香蕉拖肥批朱古力雪糕>>($88)
鍾意食甜品嘅你一定要試🦾