2021-05-27 69 瀏覽
之前都講過💁🏻‍♀️呢度係選用豬嘅最好部位 & 確保用優質同埋新鮮嘅食材製作食物💯我就真心唔知呢一碟for vegetarian 嘅<<Spaghetti ‘Omnipork’ Bolognese>>($148)如何做得咁似真嘅豬肉碎🤩同我上次食佢嘅堅肉丸意粉一樣~~啲意粉係彈牙有嚼勁!而且番茄醬味道香濃👍🏻加埋Parmesan cheese...鹹香味中和咗個酸度,令成碟意粉食落會愈食愈開胃! 一口接一口🤗見到<<招牌手撕燒烤豬肉三文治、薯圈>>($178)嗰吓個樣真係😵咗!!心諗: 大獲!!! 有乜可能食得晒😱係個三文治好大‼️(睇吓我隻手)同啲薯圈都超多‼️建議鍾意食炸物/ 有小朋友同行嘅一定要嗌~一定秒清! 因為啲薯圈薯味濃又炸到好脆🤤手撕豬肉好似呑拿魚咁濕濕潤潤~惹味嘅BBQ sauce加下面仲有邪惡沙律醬真係不得了!!沙律醬係撈咗新鮮爽脆嘅菜絲~令到軟身嘅手撕豬肉同佢成強烈對比😌口感度💯面頭嗰塊包係脆身嘅!底層塊包已經浸到軟腍腍~但索晒汁嘅包,軟綿綿,好好食!淨係食包都好正!<<“Skinny Pig
同我上次食佢嘅堅肉丸意粉一樣~~
啲意粉係彈牙有嚼勁!
而且番茄醬味道香濃👍🏻

心諗: 大獲!!! 有乜可能食得晒😱
係個三文治好大‼️(睇吓我隻手)
同啲薯圈都超多‼️
招牌手撕燒烤豬肉三文治、薯圈

建議鍾意食炸物/ 有小朋友同行嘅一定要嗌~
一定秒清! 因為啲薯圈薯味濃又炸到好脆🤤
招牌手撕燒烤豬肉三文治、薯圈

手撕豬肉好似呑拿魚咁濕濕潤潤~
惹味嘅BBQ sauce加下面仲有邪惡沙律醬真係不得了!!
沙律醬係撈咗新鮮爽脆嘅菜絲~
令到軟身嘅手撕豬肉同佢成強烈對比😌
口感度💯
招牌手撕燒烤豬肉三文治、薯圈

面頭嗰塊包係脆身嘅!
底層塊包已經浸到軟腍腍~
但索晒汁嘅包,軟綿綿,好好食!淨係食包都好正!
“Skinny  Pig”  Salad

<<“Skinny Pig” Salad>>($108)
呢個瘦豬豬菠菜藜麥沙律係冇豬肉嘅! 又係一個好適合vegetarian 嘅前菜😋
佢仲有西柚、菜頭同烤杏仁! 有超豐富嘅膳食纖維同蛋白質💪🏻
加埋酸酸甜甜嘅橘子汁~
Light得嚟又夠fresh, fresh 得嚟又覺得好healthy!
果然係”skinny pig”👙
Tango

<<Tango>>($62)
柚子茶 x 西柚紅莓菠蘿汁 x 士多啤梨 x 梳打
聽落個味好似好複雜😂
總知解渴又消暑啦🍹
Strawberry  +  Banana

<<Strawberry + Banana>>($68)
係呢度飲咗第四杯shake!
呢杯俾我感覺係最fresh最唔肥膩嘅👍🏻
甜度剛好又有少少酸尾尾~
果香濃厚,奶昔又順滑!天時暑熱飲佢真係透心涼😌

係邪惡嘅忌廉塔呀‼️‼️‼️
厚厚嘅忌廉塔表面灑滿朱古力碎~
增添口感同視覺效果都💯
香蕉拖肥批朱古力雪糕

忌廉下面係置有拖肥嘅批底!
拖肥與批邊仲有一層香蕉㗎!!
好有心思👍🏻
連佢側邊嘅焦糖香蕉同朱古力雪糕都好好食!!

唔知個雪糕係唔係自家製嘅呢?!
除咗有好香濃嘅可可味之外~
仲有好多朱古力碎喺入面!!
減緊肥戒緊甜嘅我都失手了🤭

介紹番💁🏻‍♀️
呢個咁精緻嘅甜品係<<香蕉拖肥批朱古力雪糕>>($88)
鍾意食甜品嘅你一定要試🦾
“Skinny  Pig”  Salad
Tango
Strawberry  +  Banana
2021-05-27 47 瀏覽
好多人鍾意食牛,但其實豬肉都可以好好味!呢度仲有新豬肉菜式,素食人士也可以吃~墨西哥芝士新豬肉薄脆($148)有滿滿的配料,味道豐富,「肉粒」都有好多。蒜辣欖油大蜆意粉($168)蜆肉多且無沙,配上蒜頭、辣椒同欖油簡直絕配。最期待的慢煮脆皮豬腩($228)口感外脆內軟,配上微甜的醬汁,除卻油膩感。最後當然要叫個蜜糖蘋果脆脆($82),特別喜歡一大球雲尼拿雪糕,有很香雲尼拿味~而且還有粒粒蘋果、脆脆同果仁,口感豐富。
2021-05-26
  • 慢煮脆皮豬腩
喺D2 place行完市集,再黎𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐢𝐠食豬。去過幾間唔同既分店,呢間充滿紡織、皮革既工業風佈置,襯返荔枝角區香港紡織業心臟既稱號!𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐢𝐠‘𝐬 𝐓𝐞𝐚可揀士多啤梨、酸蘋果、長島冰茶,仲有我點既芒果,混合左Gin,Rum,Vodka,但因為茶底香濃,入口唔會覺得好重酒精。𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐝𝐚𝐢𝐪𝐮𝐢𝐫𝐢Rum加入草莓、青檸汁,帶冰沙口感,味道酸酸甜甜,好清爽,啱哂咁炎夏既日子〜𝐒𝐤𝐢𝐧𝐧𝐲 𝐏𝐢𝐠 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝瘦豬纖形沙律,有紅菜頭、西柚肉,杏仁片等配料。 菠菜葉,味道清爽無澀味。以橘子汁作為沙律汁,清新果香又醒胃!仲有藜麥,膳食纖維豐富,脂肪含量又低,整會配搭好健康!墨西哥芝士新豬肉薄脆Nachos 係每次見到都會點既小食,呢個小食既重點係配料豐富,一大隻碟最低層係脆口薄脆片,上面鋪滿蕃茄莎莎、橄欖🫒、牛油果醬、純素車打芝士,仲有人氣新豬肉Omnipork製成既豬肉絲。將脆片沾上配料食,香口又fresh,接住食真係停唔到口。雖然有芝士,但成個dish食起上黎唔會有罪惡感。黎到又點少得豬菜式呢〜慢煮脆皮豬腩呢個真係必食推介,我覺得係食過最好食

𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐢𝐠‘𝐬 𝐓𝐞𝐚

𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐝𝐚𝐢𝐪𝐮𝐢𝐫𝐢

𝐒𝐤𝐢𝐧𝐧𝐲 𝐏𝐢𝐠 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝
以橘子汁作為沙律汁,清新果香又醒胃!
仲有藜麥,膳食纖維豐富,脂肪含量又低,整會配搭好健康!

墨西哥芝士新豬肉薄脆
Nachos 係每次見到都會點既小食,

黎到又點少得豬菜式呢〜
慢煮脆皮豬腩
呢個真係必食推介,我覺得係食過最好食既脆皮豬腩添〜
切到大大件長方磚咁,五花腩皮薄香脆,經慢煮後肉質酥軟,肉跟脂肪相間唔會覺得好肥膩,反而充滿油脂香氣!
味道唔咸,有豬肉既芳香,配上香辣醋汁更惹味!
伴菜既甘筍香烤過後,有成熟既甜度。
爽身既薯仔沙律有口感,唔錯!
慢煮脆皮豬腩

最後,點飽都要點甜品

𝐆𝐨 𝐛𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐬𝐮𝐧𝐝𝐚𝐞
大大杯雪糕新地非常吸睛,吸引埋附近幾張檯既目光
香蕉、朱古力雲呢拿雪糕、滿滿既忌廉,窩夫係即製仲熱,入口外脆內軟,加埋雪糕食真係perfect match !
𝐆𝐨 𝐛𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐬𝐮𝐧𝐝𝐚𝐞
每次行完D2place都會想去食Salted 🐖 Pig個慢煮脆皮豬腩😋😋😋原來而架有埋二人Set選擇☑️☑️咁就簡單得多 我哋叫咗一個雜菌松露Risotto Omnipork Nachos 😍😍同埋我至愛Slow-cooked crackling Pork Belly🐖🐖🐖🐖每次嚟親水準都keep到會用豬最好嘅部位確保食物質素保持💗Risotto唔會話好濕米粒粒分明 Nachos個素肉唔講都真係唔知有分別🤣🤣我自己就好中意食Nachas嚟到重頭豬腩肉上碟嗰時熱辣辣把刀切落水嗰下 d油必曬出嚟好正呀😍😍每一啖都系骨膠原 脂肪同肉層次分明 再有蘿蔔同蘆筍中和返個油膩感✨最後再嚟個香蕉🍌新地大佬真系無返3.4個人都清唔到枱 女仔同事都系好nice一嚟就同我地講解下個Menu介紹我哋食嘢🥣🥣
Risotto唔會話好濕米粒粒分明
最後再嚟個香蕉🍌新地
2021-05-24 279 瀏覽
餐廳環境昏暗浪漫,座位寬闊舒適,很適合拍拖約會~另收+1 服務費#Spaghetti #Carbonara卡邦尼蛋汁煎肉意粉 $158軟硬適中的意粉🍝有口感,每條都入味,幾喜歡💕還有肥瘦均勻的腩肉粒,意粉份量大,飽肚Green Pig Menu:Cheesy OmniPork Nachos #墨西哥芝士新豬肉薄脆 $148墨西哥薄脆片上佈滿牛油果醬、欖菜、蕃茄粒、芝士、新豬肉組成。超多層次,像pizza的食法會有驚喜,不要拆散來吃Main:The salted pig係招牌菜式出名,除左用豬最好的部位,還會用新鮮優質食材製作食物~食得出來的!Slow Cooked Crackling Pork Belly #慢煮燒豬肋骨 $258 配椰菜沙律粟米薯條超大件豬肋骨,配上微辣的燒烤醬汁,慢煮豬肋肉淋嫩滑入味,炸薯條外脆內軟配茄汁一流。還有開胃椰菜沙律🥗和原條甜粟米🌽伴碟Dessert:Apple Delight $82 蜜糖蘋果脆脆配雲呢拿雪糕 🍦大量清甜的蜜糖蘋果果粒,配上脆卜卜的脆曲奇粒,雲呢拿雪糕底下有厚厚的乳酪組成多層次感的特色雪糕~推介#PinkPiggy #粉紅佳人 $62不會

餐廳環境昏暗浪漫,座位寬闊舒適,
很適合拍拖約會~
另收+1 服務費

#Spaghetti #Carbonara
卡邦尼蛋汁煎肉意粉 $158
卡邦尼蛋汁煎肉意粉

YouTube :kuronekovo
超多層次,像pizza的食法會有驚喜,不要拆散來吃
Ig: hkfoodie _blackcat

慢煮燒豬肋骨

#PinkPiggy #粉紅佳人 $62
粉紅佳人

不會喝酒,所以選了 mocktail 淡淡士多啤梨味配酸酸的石榴汁很開胃👍🏻清新喜歡

#MintOrchardTea $62

YouTube :kuronekovo
Ig: hkfoodie _blackcat
慢煮燒豬肋骨
2021-05-20 51 瀏覽
最近來了荔枝角最可愛的豬餐廳,環境寬敞,浪漫燈飾有情調,而且職員態度親切的!而豬餐廳不止只有肉類,我們點了其中是素食的「墨西哥芝士新豬肉薄脆」素食「Green Pig 嚐綠‧豬」菜單的新豬肉薄餅,確十分吸引我,採用OmniPork 新豬肉 口感仍然美味,但多了一份健康和素食新口感!用植物肉炮另外都是素食方面我好喜歡「原隻芝士焗椰菜花 」,真的芝士好多,香口濃濃!最後一讚是慢煮脆皮豬腩, 肥瘦適中,燒到剛剛好, 點埋醬料回味無窮!The Salted Pig 荔枝角D2 Place二期地下G02號鋪

The Salted Pig
荔枝角D2 Place二期地下G02號鋪
2021-05-20 43 瀏覽
近期大熱的小豬🐷一定係The Salted Pig !呢度係bar and eatery ,主打菜式以豬肉為主,真豬肉和新豬肉都可以喺呢度試到!卡邦尼蛋汁煙肉意粉🍝 😋😋😋😋😋卡邦尼意粉係我最鍾意嘅,最鍾意每一條意粉都掛滿蛋汁嘅好感,sir sir聲啜入個嘴,由嘴唇👄到舌頭都可以充分感受到蛋香。加埋煙肉真係冇得彈,鹹香十足,呢度嘅煙肉仲係厚煙肉,口感特別好!新豬肉肉醬意粉配巴馬臣芝士😋😋😋😋勁多新豬肉肉醬配搭酸酸甜甜嘅茄醬!特別開胃!仲可以食到好香芝士味!慢煮脆皮豬腩、薯仔沙律、金筍、香辣醋汁😋😋😋😋😋竟然可以將厚厚嘅五花豬腩焗到外層脆卜卜,豬皮相當脆口,連底層嘅肉都有少少脆邊,口感勁正!而且這個煮法不但可以保持到豬腩中間口感軟熟,但係吃起來沒有肥膩感,好似食緊棉花糖咁smooth!仲有大量蔬菜配菜,整體營養非常均衡。瘋狂!香蕉雪糕新地😋😋😋😋😋勁好味勁好味勁好味!超大杯嘅新地絕對可以兩個人開心share!朱古力新地配忌廉和香蕉一向是我自愛!估唔到中間仲有塊窩夫🧇,口感非常香脆,中間夾住甜甜軟軟的估計係麻薯,總之就係勁好味😋!打卡嘅嘢絕對唔少得手持一杯好味奶昔,叫咗Oreo曲奇朱古力忌

打卡嘅嘢絕對唔少得手持一杯好味奶昔,叫咗Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔和水果乳酪奶昔,係芒果加菠蘿🍍口味,自己就鍾意飲乳酪奶昔多啲,尤其芒果加菠蘿口感酸味味又清新。

原來呢度除咗有咁靚嘅smoothie之外,還有好多特色Cocktail,下次得閒嚟再來呢度#chill下先得!

放假去左荔枝角D2 Place行街,好多野睇,商場又大又好行~行行下見到The Salted Pig,原來D2 Place都有分店!上次食過招牌燒雞胸沙律,雞胸嫩滑又多沙律菜,健康有營又滋味,一於今日LUNCH再ENCORE先!The salted pig係招牌菜式而聞名,會選用豬嘅最好部位,同時確保用優質同埋新鮮嘅食材製作食物。今日揀左沙律、GREEN MENU小食、主菜加甜品~招牌燒雞胸沙律燒雞胸即叫即製,上枱時熱辣辣,雞胸嫩滑無比,口感滑溜,火侯控制得剛剛好,唔會又乾又嚡~沙律菜爽脆好FRESH,配埋秘製醬汁特別開胃,伴碟仲有溏心蛋,半熟蛋黃有流心效果,仲有唔少青瓜絲、洋蔥絲、蕃茄仔、菲達芝士粒、粟米粒同埋惹味煙肉粒!配料豐富,清新健康又滋味~墨西哥芝士新豬肉薄脆呢幾次食The Salted Pig都有點呢款菜式,堆到成座山咁高既Nachos香脆可口,大量半溶純素車打芝士,配以酸忌廉、橄欖、蕃茄莎莎、牛油果醬等等,口感極為豐富,加埋新豬肉條,嫩滑有咬口,必試~經典英式炸魚薯條炸漿鬆脆,切開魚肉濕潤鮮美,口感細緻,配金黃色薯條,外酥內軟,絕佳組合。蜜糖蘋果脆脆配雲呢拿雪糕脆碎配軟滑
放假去左荔枝角D2 Place行街,
好多野睇,商場又大又好行~
行行下見到The Salted Pig,
原來D2 Place都有分店!

上次食過招牌燒雞胸沙律,
雞胸嫩滑又多沙律菜,健康有營又滋味,
一於今日LUNCH再ENCORE先!

The salted pig係招牌菜式而聞名,
會選用豬嘅最好部位,
同時確保用優質同埋新鮮嘅食材製作食物。

今日揀左沙律、GREEN MENU小食、主菜加甜品~

招牌燒雞胸沙律
燒雞胸即叫即製,上枱時熱辣辣,
雞胸嫩滑無比,口感滑溜,
火侯控制得剛剛好,唔會又乾又嚡~
沙律菜爽脆好FRESH,配埋秘製醬汁特別開胃,
伴碟仲有溏心蛋,半熟蛋黃有流心效果,
仲有唔少青瓜絲、洋蔥絲、蕃茄仔、
菲達芝士粒、粟米粒同埋惹味煙肉粒!
配料豐富,清新健康又滋味~

墨西哥芝士新豬肉薄脆
呢幾次食The Salted Pig都有點呢款菜式,
堆到成座山咁高既Nachos香脆可口,
大量半溶純素車打芝士,配以酸忌廉、橄欖、
蕃茄莎莎、牛油果醬等等,口感極為豐富,
加埋新豬肉條,嫩滑有咬口,必試~

經典英式炸魚薯條
炸漿鬆脆,切開魚肉濕潤鮮美,口感細緻,
配金黃色薯條,外酥內軟,絕佳組合。

蜜糖蘋果脆脆配雲呢拿雪糕
脆碎配軟滑雪糕,層次十足,
再淋上香甜蜜糖,食落甜甜脆脆~

飲品方面揀左Smoothie同MOCKTAILS,
甜度適中,清新消暑又解渴。

2021-05-17
午餐
2021-05-19 39 瀏覽
收工之後約咗Friend喺D2 Place附近食Dinner,附近有唔少餐廳,見到The Salted Pig🐷個名都得意呀!我哋決定試下啦!😁餐廳環境唔錯,裝潢好特別,可以見到老細對餐廳非常有心思🥰坐落都舒服,Staff好熱情呀,同我哋推介菜式蒜辣欖油大蜆意粉🍝鐘意食海鮮嘅我哋揀咗大蜆意粉,蒜香味十足,仲食到有少少辣味,辣味適中,令到意粉嘅味道更加豐富😆大蜆真係大呀!😱每一塊蜆肉都非常飽滿新鮮,十分嫩滑😋新豬肉肉醬意粉🐷新嚟新豬肉!第一次嚟呢間餐廳,梗係要試下新豬肉啦!😉肉醬意粉味道非常濃郁,意粉煙韌度啱啱好👍🏻唔講唔知,食落真係非常似真嘅豬肉,新豬肉無論係口感定係賣相都媲美真豬肉,素食者絕對唔可以錯過呀!😆經典英式炸魚薯條🍟揀咗一份經典小食,炸魚薯條十分酥脆呀!係啱啱炸完就送上嚟,魚肉外酥內嫩滑,薯條都炸得啱啱好,搭配醬汁,雖然好邪惡但係真係好好味呀!😝瘋狂!香蕉雪糕新地🍨飯後甜品絕對唔錯過!Staff送上嚟嘅時候見到,瘋狂!真係好大杯呀!😱雲呢拿同朱古力一共兩球雪糕,都係我哋非常鐘意嘅口味,窩夫份量都好足,好厚身好酥脆!同雪糕非常夾!仲有香蕉同士多啤利,食完十分滿足呀!😄Sang

蒜辣欖油大蜆意粉🍝
大蜆真係大呀!😱每一塊蜆肉都非常飽滿新鮮,十分嫩滑😋

新豬肉肉醬意粉🐷
新嚟新豬肉!第一次嚟呢間餐廳,梗係要試下新豬肉啦!😉
肉醬意粉味道非常濃郁,意粉煙韌度啱啱好👍🏻

經典英式炸魚薯條🍟

瘋狂!香蕉雪糕新地🍨

Sangria Red Wine🍷
有紅酒同白酒可以選擇,我揀咗紅酒
入口清爽,水果味同紅酒味嘅完美融合,令到味蕾充滿果酒味,好fresh呀!

藍莓芝士忌廉奶昔🫐
藍莓同芝士味道十分搭配,清新嘅藍莓同濃郁嘅芝士,入口順滑,奶味十足,甜度啱啱好

十分美味及滿足嘅一餐,下次都會再約friend嚟食呀!😋
今日放工近近地去咗公司附近嘅呢間餐廳食飯,我哋三個人叫咗:🍽 牛油果🥑香芒🥭大蝦🍤沙律 $158,啲芒果🥭好甜好新鮮,最正係個汁,酸酸甜甜好有泰國🇹🇭feel,非常之醒胃👍🏼🍽 烤斧頭🪓豬扒🍖 $238,跟薯條同椰菜仔。嘩!呢個份量十足!塊豬扒肥瘦適中,上枱嘅時候仲係熱辣辣,好冧好多汁,一啲都唔會鞋口,一定要試吓!🍽 白酒煮藍青口 $168,跟薯條。相比之下呢個較為普通,同埋啲青口偏細粒。如果改為跟麵包,可以點啲白酒汁食,我覺得會仲正😋🍽 香蕉雪糕新地 $88。如果同小朋友嚟,記得叫呢個,包保佢哋一定鍾意❤️ 𥚃面有舊窩夫🧇、雪糕🍨、香蕉🍌、藍莓🫐同士多啤梨🍓🍽 白酒🥂 $78呢度環境幾好㗎,好濶落唔會迫,坐得舒服😌 晚上燈光偏暗,影相會有啲難度。如果要打卡,可能日頭嚟會好啲⋯⋯服務方面都幾好,店員好有禮貌,我問佢要杯冰水都好快送上。整體嚟講各方面都幾好,下次可以再encore!
今日放工近近地去咗公司附近嘅呢間餐廳食飯,我哋三個人叫咗:

🍽 白酒🥂 $78

服務方面都幾好,店員好有禮貌,我問佢要杯冰水都好快送上。

整體嚟講各方面都幾好,下次可以再encore!
  • 烤斧頭豬扒
  • 牛油果香芒大蝦沙律
2021-05-17 43 瀏覽
行開D2place就睇下附近有咩好野食啦,記得呢間好似新城市都有㗎🤔既然叫得salted pig🐷應該叫豬就實無死😂.💁🏻‍♀️斧頭🪓豬扒:個扒勁大塊又厚身🤤佢仲配埋蘋果醬,用嚟點豬扒又幾夾喎🤭配菜有薯條🍟,椰菜仔同煙肉🥓,勁豐富🤗如果塊扒再嫩d多汁d咁就perfect池啦👍🏻💁🏻‍♀️肉丸肉醬意粉🍝:佢面頭鋪咗d芝士🧀,加埋酸酸甜甜嘅🍅蕃茄味,正正常常,入面仲有幾粒大肉丸💁🏻‍♀️脆豬肋骨:平時食ribs係多汁肉嫩好惹味,估唔到脆嘅豬肋骨又有另一番風味😂💁🏻‍♀️香蕉雪糕新地:呢個真係好瘋狂呀!入面有2球雪糕🍦,仲有窩夫🧇,香蕉🍌,士多啤梨🍓,cream同勁多朱古力醬!超肥呀😂😂😂不過個窩夫幾好食,仲脆㗎,撈埋雪糕食,勁滿足👍🏻

2021-05-16 46 瀏覽
喺D2 Place行完街,見到 The Salted Pig 好耐冇食喇,就入去醫肚~ @thesaltedpighk 一向都有好多招牌菜式,會選用豬🐷最好嘅部位,確保用優質同埋新鮮嘅食材製作食物樓底超高,座位闊落;超多菜式選擇,我哋得兩個人,試唔到太多,一大班人嚟仲好 👍🏻 而且碟碟份量都好大招牌燒雞胸沙律🐔🥗 ($138)真係招牌!雞胸非常juicy,極嫩,完全唔乾唔柴;隻烚蛋🥚係流心,點解可以咁好食 🤤 再配埋青瓜、粟米、煙肉粒、菲達芝士,正囉~新豬肉肉醬意粉($148):係Omnipork即是素食嚟㗎,同真豬肉真係好似好似,個意粉有酒味 🤩 正招牌手撕燒烤豬肉三文治、薯圈 ($178):肉質鬆軟juicy,豬肉嘅味道同ribs一樣,唔洗噒骨仲方便~ 好食到心心眼😍🍌🧁香蕉拖肥批、朱古力雪糕🍫🍦 ($88):每次嚟食都係叫呢個甜品!朱古力雪糕➕焦糖香蕉,好食到暈🤩 香蕉拖肥批唔會太甜,啱啱好Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔 ($68):唔太甜💖 非常好,最怕會甜到膩,就算有嚿大cream都唔會勁甜

2021-05-14 69 瀏覽
3個人睇menu好似都幾吸引,叫左芝士焗椰菜花,sea bass,美國肉眼扒,西班牙海鮮飯。兩個字:劣食 肉眼扒叫5成出到來3成,d肉質鬆散,成塊肉有5成都係脂肪同筋,冇牛味芝士椰菜花就食個芝士,冇乜特別Sea bass唔夠熱,但d肉似係煮熟哂,一d都唔滑,好在個汁唔差西班牙飯份量少,冇味道,感覺似食緊黃姜炒飯整體來講,價錢都質素唔成正比,賣相係有,但食落真係好差,可能間野叫The Salted Pig但我地冇叫豬啦
兩個字:劣食
芝士椰菜花就食個芝士,冇乜特別
西班牙飯份量少,冇味道,感覺似食緊黃姜炒飯
2021-05-14
2021-05-09 615 瀏覽
今日放工同同事去左公司附近既salted pig食dinner。我之前都係其他分店食過,覺得超級好食!今次帶埋同事過黎食,佢都話正到不得了!🤩🤤環境舒服,服務又好,價錢合理。👍今次我都試左之前未食過既菜式。蒜辣欖油大蜆意粉 ($168)辣就小小辣,而蒜香味好香。🤤個蜆我覺得係超級正,入口好爽,而且好鮮甜又無沙,真心超高質。😋意粉都好爽口好彈牙!墨西哥芝士新豬肉薄脆 ($148)我甚少食墨西哥薄脆,覺得呢度既好香好脆。芝士同新豬肉都好正!🥰我覺得佢個牛油果醬係超級加分。👍另外,佢用料豐富同埋份量極多。招牌手撕燒烤豬肉三文治電腦配薯圈 ($178)個三文治超級大份,而且薯圈都極多。手撕豬肉超香口,而且好易入口,麵包又鬆軟,調味適中,唔會覺得鹹!係超高質之作!😆薯圈都好脆好夠薯味,正。藍莓芝士忌廉奶昔 ($68)Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔 ($68)2杯都香滑,奶味都好夠,又唔會覺得好甜。成杯飲曬仲想飲多杯🤣 瘋狂!香蕉雪糕新地 ($88)呢個正呀。窩夫外脆內鬆軟,再配埋個雲呢拿同朱古力雪糕,真係超正。👍

蒜辣欖油大蜆意粉 ($168)

墨西哥芝士新豬肉薄脆 ($148)

招牌手撕燒烤豬肉三文治電腦配薯圈 ($178)

藍莓芝士忌廉奶昔 ($68)
Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔 ($68)

瘋狂!香蕉雪糕新地 ($88)
2021-05-06
2021-05-08 80 瀏覽
野飲點左士多啤梨香蕉奶昔Oreo奶昔 味道濃郁 好足料 唔會太淡Nachos一食落口顛覆咗我對__既認識, 因為以往食開嘅都會好膩,通常都會太多醬同芝士,今次食呢個__除咗賣相好靚好有層次感之外,薯片食落口仲係好脆,芝士份量啱啱好唔會太多,配埋牛油果醬加埋切咗粒既蕃茄同洋蔥,令到成個感覺好fresh,再加埋少少肉碎令到口感更豐富而Pork belly一直係我最喜愛既菜式鍾意食佢嘅外脆內軟外皮香脆 配菜仲有蘆筍薯仔紅蘿蔔🥕平時好少食晒啲配菜既我但調味調得好好 我清哂!切開後肉汁鮮嫩 相當juicy好嫩口 煮得岩岩好!蒜香蜆肉意粉平時多數嘅蒜香意粉會唔夠蒜味但呢蒜味好出,蜆肉份量亦唔算少意粉夠煙韌!Cp值高⭐️甜品店員推介左雪糕窩夫新地好有童年回憶一黎到見到咁大杯已經好興奮😍入邊有雲呢拿味同朱古力味雪糕窩夫配搭士多啤梨同香蕉生加雪糕簡直係完美既組合!食埋呢個甜品就好滿足啦~
野飲點左士多啤梨香蕉奶昔

鍾意食佢嘅外脆內軟

外皮香脆
配菜仲有蘆筍薯仔紅蘿蔔🥕
平時好少食晒啲配菜既我
但調味調得好好 我清哂!

切開後肉汁鮮嫩 相當juicy
好嫩口 煮得岩岩好!

蒜香蜆肉意粉
平時多數嘅蒜香意粉會唔夠蒜味
但呢蒜味好出,蜆肉份量亦唔算少
意粉夠煙韌!
Cp值高⭐️

甜品店員推介左雪糕窩夫新地
好有童年回憶

一黎到見到咁大杯已經好興奮😍
入邊有雲呢拿味同朱古力味雪糕
窩夫配搭士多啤梨同香蕉生加雪糕簡直係完美既組合!
食埋呢個甜品就好滿足啦~