2023-11-04 267 瀏覽
叫得Salted Pig 當然大部分都係圍繞着 protein “豬‘’招牌德國鹹豬手 (兩位用)$ 328🧡🧡🧡🧡脆卜卜嘅豬手外皮內裏半肥瘦 口感非常合適配搭酸菜 超級有得德國風味可惜炸番薯條太油膩 扣少少分分量都適合兩至三個人食用炸魚柳配薯條 🧡🧡份量好大份,外皮香脆但魚柳帶有些少腥味炸魚柳可能醃嘅時間唔足夠或調味料要重d豬肋骨🧡🧡味道不過不失,冇乜特別驚喜肉質軟諗,醬汁充足驚喜的是它的沙律很好吃,非常惹味可以見到每份薯條,份量非常之多大家諗清楚先好呀。

招牌德國鹹豬手 (兩位用)$ 328
可惜炸番薯條太油膩 扣少少分
分量都適合兩至三個人食用

炸魚柳配薯條
🧡🧡
份量好大份,外皮香脆
但魚柳帶有些少腥味
炸魚柳可能醃嘅時間唔足夠或調味料要重d

豬肋骨
🧡🧡
味道不過不失,冇乜特別驚喜
肉質軟諗,醬汁充足
驚喜的是它的沙律很好吃,非常惹味

可以見到每份薯條,份量非常之多
大家諗清楚先好呀。

2023-10-29 138 瀏覽
今天到MegaBox逛街,行到上11樓,見到呢一間餐廳專食豬,裝修亦很簡潔雅致,就入內一試了!整間餐廳的裝修很簡潔,時尚。最突出就是中間一大隻綠色的豬!我也立即打卡!我們點了1.烤斧頭豬扒伴煙肉椰菜仔、薯條配桃汁:煙肉烤得很甘香,椰菜仔尚算清脆,薯條也炸得很脆。斧頭豬扒烤至九成熟,肉質鮮嫩多汁,配上酸甜的桃汁, 十分惹味。2. Sausage around the world腸遊世界拼盤:我哋這個名稱給人,所以就點了這個拼盤。整個拼盤包括德國香腸、南非香腸、斯洛文尼亞香腸、奧地利煙熏芝士腸、煙燻牛肉腸和雞肉芝士香腸。每種香腸都有獨特的風味和口感。我特別喜愛雞肉芝士香腸,一啖咬下去,濃濃的芝士充滿着整個口腔,令我這個「芝士及腸」怪非常滿足。3.雜菌松露意大利飯:雜菌非常鮮香,松露的香味很濃郁,讓整道飯發出很香的味道。意大利飯米粒Q彈有嚼勁,完美吸收了雜菌和松露的風味。熱騰騰的送上來,令我們不期然一下子吃光!4.牛油帶子番紅花意大利飯配波菜及巴馬臣芝士:帶子煎得剛好,肉質鮮嫩,配合着香氣撲鼻的番紅花,還有波菜和巴馬臣芝士,吃着有豐富的層次感。帶子實在令人難忘!最後,我還點了杯Hallowe
我們點了
1.烤斧頭豬扒伴煙肉椰菜仔、薯條配桃汁:
3.雜菌松露意大利飯:
4.牛油帶子番紅花意大利飯配波菜及巴馬臣芝士:
最後,我還點了杯Halloween 朱古力味frappe,上面還有萬聖節的裝飾,非常可愛,很香濃creamy!
這餐實在令我非常滿足。因為我是一個不折不扣的「腸、芝士及意大利飯怪」!
2023-10-25 105 瀏覽
裝修走簡樸風格,帶有英式農莊風情🏡以豬肉傳統料理為主題🐷行政總廚選購全球各地的優質靚豬🌎澳洲的豬腩肉最佳👍豬扒則用加拿大🇨🇦豬肉腸產自英國🇬🇧而豬手就來自西班牙🇪🇸並配合新鮮的當造食材及不同烹調方式處理🫙煮出多款美味菜式🥘🫕🍛豬皮脆片是必點之選🥓熱辣辣上枱😋炸得非常香口,毫不油膩又鬆脆,再配上微辣的香料粉,份外惹味🤩海鮮飯以巨型平底鍋及特製火爐烹煮,份量十足,香氣四溢🤤配上多款海鮮,青口🐚魷魚🐙鮮蝦🦐米飯粒粒分明🍚吸盡海鮮及高湯的鮮味😍使用高溫燒烤斧頭豬扒🔥有效地鎖住肉汁💦好大份🥩賣相吸引🤩油脂甘香肉味濃 ,口感嫩滑😃甜品有忌薕拖肥批🥧朱古力雪糕🍫配上焦糖香蕉🍌吃完主菜再吃這個甜品🍨感覺大滿足😙
裝修走簡樸風格,帶有英式農莊風情🏡
以豬肉傳統料理為主題🐷
行政總廚選購全球各地的優質靚豬🌎

澳洲的豬腩肉最佳👍豬扒則用加拿大🇨🇦
豬肉腸產自英國🇬🇧而豬手就來自西班牙🇪🇸

並配合新鮮的當造食材及不同烹調方式處理🫙
煮出多款美味菜式🥘🫕🍛

豬皮脆片是必點之選🥓熱辣辣上枱😋
炸得非常香口,毫不油膩又鬆脆,
再配上微辣的香料粉,份外惹味🤩

海鮮飯以巨型平底鍋及特製火爐烹煮,
份量十足,香氣四溢🤤
配上多款海鮮,青口🐚魷魚🐙鮮蝦🦐
米飯粒粒分明🍚吸盡海鮮及高湯的鮮味😍

使用高溫燒烤斧頭豬扒🔥
有效地鎖住肉汁💦
好大份🥩賣相吸引🤩
油脂甘香肉味濃 ,口感嫩滑😃

甜品有忌薕拖肥批🥧朱古力雪糕🍫配上焦糖香蕉🍌
吃完主菜再吃這個甜品🍨感覺大滿足😙
  • 烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條
  • 豬皮脆片、牛油果醬
  • 西班牙海鮮飯
  • 香蕉拖肥批、朱古力雪糕
2023-10-23 2371 瀏覽
一直聽過The Salted Pig好耐,終於有機會去呢度食晚飯!呢度環境都幾大,座位多,我地坐卡位好舒服! 一來到就見到個碟係豬豬圖案好搞笑🤣 呢度招牌主打豬肉,當然要叫返份豬肉既主菜🐷 我地既晚餐叫左:.🍖Crispy Pork Knuckle- 招牌德國鹹豬手、烤薯、酸菜、芥末籽忌廉汁 (2人份量)哇呢個真係不得了! 一上枱,勁大份量! 招牌德國鹹豬手好大件,D皮一睇就知勁脆! 而且就咁聞都好香! 先試完全唔點醬汁食,信我,唔點汁都好好食,皮脆肉嫩,試過係出面食豬手雖然皮脆但肉比較乾身,不過呢度既豬手真係保持到外皮脆之餘,肉質係勁嫩,咬落去好多肉汁好juicy,果然是招牌!👍🏻.🥘Seafood Paella- 西班牙海鮮飯、蝦、大蜆、青口、魷魚、魚柳、辣肉腸、燻雞肉西班牙海鮮飯唔係度度有,見到呢度有即刻叫返碟試下! 見到呢碟係勁多海鮮,真係誠意十足! 平時D海鮮可能都只係2-3款,呢度係足足有5款海鮮+2款肉,好足料! 海鮮飯粒好入味,大蝦同魷魚都好爽,青口同大蜆吸收哂醬汁! 魚柳好滑好香,成個配搭真係好正!.🍹Tango我揀呢杯就係紅粉緋緋既特飲,用左柚子茶、西柚紅莓菠蘿汁、
🍖Crispy Pork Knuckle
- 招牌德國鹹豬手、烤薯、酸菜、芥末籽忌廉汁 (2人份量)
🥘Seafood Paella
🍹Tango
我揀呢杯就係紅粉緋緋既特飲,用左柚子茶、西柚紅莓菠蘿汁、士多啤梨同梳打製成既飲品,好好飲,好香甜,我幾鍾意呢杯!
🍹Tropical Punch
呢杯就幾清新,有夏日賓治、蘋果汁、菠蘿、椰子糖漿調製而成,酸酸甜甜好開胃!
2023-10-18
  • 招牌德國鹹豬手
2023-10-22 96 瀏覽
豬豬豬豬豬,成間舖頭都係豬!啲碟有印有豬樣,有大型、小型豬擺設。地方寬敞,湖水藍色嘅裝修,座位有軟墊,特別卡位仲大啲,坐得都算好舒服。服務好貼心,成日問你有咩需要。店員會同小朋友傾偈,拎顏色筆比佢哋畫畫,重會送糖哄小朋友!蕃茄肉丸意粉意粉彈牙,肉丸大粒又香,新鮮蕃茄打成茸做醬汁,整個意粉健康又好味。雜菌松露意大利飯飯質粒粒分明,煙靭易入口。有好多雜菌,松露味重,加埋芝士,個飯十分美味。慢煮脆皮豬腩,薯仔沙律,烤甘筍,香辣醋汁呢道菜式必須推介,慢煮脆皮豬腩,外皮薄脆,豬腩脂肪均勻,味道醃得剛剛好,食落有種入口即溶嘅感覺。不得不提每到配菜都好好食,烤甘筍用蜜糖烤,味道甘甜。薯仔沙律爽口好味。豬腩配埋個香辣醋汁食,會更惹味。
豬豬豬豬豬,成間舖頭都係豬!
啲碟有印有豬樣,有大型、小型豬擺設。
地方寬敞,湖水藍色嘅裝修,
座位有軟墊,特別卡位仲大啲,
坐得都算好舒服。
服務好貼心,成日問你有咩需要。
店員會同小朋友傾偈,
拎顏色筆比佢哋畫畫,重會送糖哄小朋友!

蕃茄肉丸意粉
意粉彈牙,肉丸大粒又香,
新鮮蕃茄打成茸做醬汁,
整個意粉健康又好味。

雜菌松露意大利飯
飯質粒粒分明,煙靭易入口。
有好多雜菌,松露味重,
加埋芝士,個飯十分美味。

慢煮脆皮豬腩,薯仔沙律,
烤甘筍,香辣醋汁
呢道菜式必須推介,
慢煮脆皮豬腩,外皮薄脆,
豬腩脂肪均勻,味道醃得剛剛好,
食落有種入口即溶嘅感覺。
不得不提每到配菜都好好食,
烤甘筍用蜜糖烤,味道甘甜。
薯仔沙律爽口好味。
豬腩配埋個香辣醋汁食,會更惹味。
慢煮脆皮豬腩,薯仔沙律, 烤甘筍,香辣醋汁
慢煮脆皮豬腩,薯仔沙律, 烤甘筍,香辣醋汁
2023-10-12 118 瀏覽
收工去行Megabox襯六點未人多好好食飽先逛由於都想慢慢坐低食無揀快餐同自助式偏選有服務嘅餐廳行哂全座見係尼間都有唔少人食緊睇餐牌都有少少吸引就試一試佢餐廳地方大坐得都闊落餐廳以豬為主題當然試下豬的主食睇餐牌糾結於豬腩肉同豬肋骨最後豬肋骨勝出豬肋骨肉質夠淋唔使花太大功夫就可以離骨加埋BBQ醬對於喜好尼個配搭嘅人係正常穩定嘅水準粟米係份餐嘅驚喜表面少少焦香配埋濃味的豬肋骨更顯得出清甜即使上菜幾熱都好咁大份餐,粟米一定唔會係進食嘅首位而且絕對唔會同一時間食得切但佢就算放涼左,食落都唔會令人討厭尼個配搭係驚喜椰菜沙律都係西式嘅沙律醬撈菜醬有少少多減返少少會更合我口味最大敗筆係薯條對於偏好粗身薯條嘅我佢唔係最幼果種,是可以接受的但好明顯佢炸完再炸有d仲炸到透左得返個殼點埋蕃汁都乾爭爭成為左失敗的炭水化合物大大細細共埋8支骨一人食就好豐富,都要幾大食二人分享加多樣其他就會更加好仲叫左杯豬特飲 Pink Piggy果汁MIX,偏甜全餐連飲品$350再加一以西餐扒類唔算太貴但對比埋果度其他餐廳一人份就會覺得有少少偏高同多幾個人分享下就會開心d
收工去行Megabox

餐廳地方大
坐得都闊落
餐廳以豬為主題
當然試下豬的主食

Slow-Cooked BBQ Baby Back Rip (慢煮醬燒豬肋骨)

睇餐牌糾結於豬腩肉同豬肋骨
最後豬肋骨勝出

豬肋骨肉質夠淋
唔使花太大功夫就可以離骨
加埋BBQ醬
對於喜好尼個配搭嘅人
係正常穩定嘅水準
Slow-Cooked BBQ Baby Back Rip (粟米)

粟米係份餐嘅驚喜
表面少少焦香
配埋濃味的豬肋骨
更顯得出清甜
即使上菜幾熱都好
咁大份餐,粟米一定唔會係進食嘅首位
而且絕對唔會同一時間食得切
但佢就算放涼左,食落都唔會令人討厭
尼個配搭係驚喜
Slow-Cooked BBQ Baby Back Rip (椰菜沙律,薯條)

椰菜沙律
都係西式嘅沙律醬撈菜
醬有少少多
減返少少會更合我口味

最大敗筆係薯條
對於偏好粗身薯條嘅我
佢唔係最幼果種,是可以接受的
但好明顯佢炸完再炸
有d仲炸到透左得返個殼
點埋蕃汁都乾爭爭
成為左失敗的炭水化合物

大大細細共埋8支骨
一人食就好豐富,都要幾大食
二人分享加多樣其他就會更加好

同多幾個人分享下就會開心d
2023-10-06
主食加飲品
2023-10-10 103 瀏覽
今日同朋友收工之後過咗去MegaBox買嘢,經過見到呢間西餐廳,輕輕立個Menu,已經比餐牌上面嘅食物圖案吸引住左,加上餐廳位置開陽,喺門口已經見到餐廳嘅裝修格局昏暗神秘,俾人感覺好舒服同埋好減壓。我同朋友於是就決定咗去呢間餐廳食晚飯。手撕豬肉配墨西哥粟米薄脆一上菜嘅時候,份量比想像中多,而且粟米脆片非常香,配上特製嘅牛油果醬同埋淡淡香辣嘅手撕豬肉,每一啖都充滿濃濃嘅芝士味,味道非常之夾,如果加埋啤酒就最好喇!烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條超巨型嘅斧頭豬扒,脂肪分布平均,識落肉質非常爽口彈牙,而且附近有幾個煙肉,煎到非常香,而且一啲油膩感都冇,我最鍾意佢嘅薯條,炸到脆卜卜,非常有誠意嘅作品。蕃茄肉丸意粉一共有四大粒肉丸,唔會咬一啖都非常Juicy,而且佢個醬汁條配得啱啱好,意粉亦都非常彈牙,雖然份量唔會太大,但係兩個人食嘅話就啱啱好!我同朋友簡直食唔停口!

手撕豬肉配墨西哥粟米薄脆

烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條

2023-10-07 1739 瀏覽
想食皮脆肉嫩嘅豬手你哋會諗係邊間呢? 我就一定會揀The Salted Pig 豬門店😎😎 今日係megabox行街,原來呢度都有分店😍😍 我記得我都幫襯過沙田,葵芳同荔枝角分店,餐廳水準好穩定,非常期待🥰餐廳都有好多位置同好闊落,值得一讚係佢啲環境好乾淨,而且職員服務態度都好好,成日幫我哋斟水😆🌟牛油果香芒大蝦沙律非常好味嘅沙律,泰式調味真係好啱我口味,沙津大約有六隻大蝦,沙律菜都好新鮮,正😍🌟白酒煮荷蘭藍青口配薯條隻隻都有肉,完全冇甩殼嘅情況,肉質又唔韌。個汁好好味🥰 雖然個薯條有跟個茄汁,其實用白酒煮出嚟嘅汁配薯條食都好好食🤤🌟招牌德國咸豬手今晚嘅主角嚟喇🤤🤤 份量一如以往嘅震撼,豬手一樣皮脆肉嫩,非常好食 🤤 餐廳已經將豬手切開,唔同嘅部位有唔同嘅口感但係一樣咁嫩滑😃 配菜都唔可以忽視,除咗薯仔同紅蘿蔔之外仲有酸菜。無論豬手定蔬菜都要點下佢個汁,好夾。另外,我都叫左餐廳俾啲芥末我,夾埋豬手一齊食更加好味😍今晚三道菜都非常滿意,最驚喜就係餐廳啲海鮮料理都做得唔錯,我記得上次沙田食嗰個魚都好好味🥰🥰 當然啦,我都係衝著豬手而嚟,絕對唔會失望,呢種皮脆肉嫩嘅口感出面好難食到,如果未試

🌟牛油果香芒大蝦沙律

🌟白酒煮荷蘭藍青口配薯條

🌟招牌德國咸豬手

今晚三道菜都非常滿意,最驚喜就係餐廳啲海鮮料理都做得唔錯,我記得上次沙田食嗰個魚都好好味🥰🥰 當然啦,我都係衝著豬手而嚟,絕對唔會失望,呢種皮脆肉嫩嘅口感出面好難食到,如果未試過真係要試下,真心推介🥰

2023-10-04
  • 招牌德國鹹豬手
2023-10-02 114 瀏覽
$200一兜意粉同意大利飯真係唔抵食~自問唔係食開重口味 完全冇味道~真係想知點解會有咁多好評😂可能真係唔應該食豬以外嘅主食。卡邦尼煙肉有味之外,完全覺得係白烚意粉撈咗一堆cream冇下次!
$200一兜意粉同意大利飯真係唔抵食~
自問唔係食開重口味 完全冇味道~
真係想知點解會有咁多好評😂
可能真係唔應該食豬以外嘅主食。
卡邦尼煙肉有味之外,完全覺得係白烚意粉撈咗一堆cream

冇下次!
2023-09-12 219 瀏覽
Visited this ‘porkalicious’ restaurant with the family over the weekend and had a great time there; it’s a kids friendly restaurant with proper child seat, coloring sheets for the kids and of course the beloved kids meal.The star of the show at this restaurant is undoubtedly the grilled pork tomahawk; it was cooked to perfection, the generous serving of juicy, tender pork showcased the skill of the pork experts.The menu offers a range of other delectable dishes such as the crab cake, the seared

The menu offers a range of other delectable dishes such as the crab cake, the seared tuna salad and the seafood paella.

While this restaurant specializes in pork, it is worth mentioning that the menu also offers options for non-pork eaters, ensuring that everyone can find something to suit their preferences.
Grilled  pork  tomahawk
Crab  cake
Seared  tuna  salad
Spaghetti  &  meatballs
2023-08-23 251 瀏覽
大伙兒有時不知吃什麼好,美式餐廳都是不錯的選擇。份量夠大,多人分享就最好不過。最近拜訪了九龍灣 ᴍᴇɢᴀʙᴏx 的 sᴀʟᴛᴇᴅ ᴘɪɢ,餐廳頗大,座位之間都相當寬敞,還有放在中央的巨豬擺設及牆上壁畫都相當別緻。.食物方面,故之然有不少豬類的主菜。點了烤斧頭豬扒,面層香烤帶焦香,肉質厚實有嚼勁,配有甜甜的蜜桃醬,配料不少,薯條香脆。.ɴᴀᴄʜᴏs 好味,份量很多,脆片較薄身,而且加入了手撕豬肉,一脆一軟又惹味😋 煎海鱸魚賣相很好,還有大蝦、大蜆、麵包及火箭菜伴隨,十分豐富,份量可選半條或一條,很有彈性好細心。..飲品選擇都相當多,要酒有酒,不酒亦有ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟs ,更有 ʜᴀᴘᴘʏ ʜᴏᴜʀs 優惠。整體而言是大伙兒聚餐的好選擇。..✤ 墨西哥芝士粟米薄脆 $178✤ 煎海鱸魚柳海鮮燴 $198✤ 烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條 $260✤ 香蔥煙肉碑椰菜仔 $68✤ ᴍɪɴᴛʏ ɢʀᴀᴘᴇ $62✤ ᴛʀᴏᴘɪᴄᴀʟ ᴘᴜɴᴄʜ $62

✤ 墨西哥芝士粟米薄脆 $178
✤ 煎海鱸魚柳海鮮燴 $198
✤ 烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條 $260
✤ 香蔥煙肉碑椰菜仔 $68
✤ ᴍɪɴᴛʏ ɢʀᴀᴘᴇ $62
✤ ᴛʀᴏᴘɪᴄᴀʟ ᴘᴜɴᴄʜ $62
2023-08-22 197 瀏覽
Salted pig 係連鎖餐廳入面質素長期維持高&穩定嘅餐廳,所以我哋兩口子都好鍾意去🥳今日好肚餓,所以叫咗三個食物🥩Ribeye Medium /Gravy:牛扒軟林,充滿着好似大理石紋既雪花脂肪,肉味香濃就算係豬餐廳食牛扒都一樣好味🤭 薯條🍟咸道適中,夠脆熱辣辣!另外牛扒下低都有隻少少配菜🥦🐥Wings 6pcs雞翼嘅外皮炸得好香脆,雞肉滑嫩有肉汁,每一啖都散發住濃郁嘅鹹香氣,濃郁程度適中唔會太膩,點埋BBQ醬啱啱好~🧀Mac & Cheese煮得恰到好處既通心粉 + 濃郁絲滑既芝士,舊邪惡又飽肚~因為每一粒通心粉都蘸滿香濃芝士醬,香口惹味食到停唔到口,稍欠定力就會唔覺意超出Quota🤣

今日好肚餓,所以叫咗三個食物
另外牛扒下低都有隻少少配菜🥦

🐥Wings 6pcs

🧀Mac & Cheese

2023-08-21 127 瀏覽
隔幾個月就會去The Salted Pig一次,成日都好掛住佢哋嘅豬手🐷呢間豬專門店嘅豬手超級正🤍•Caesar Salad ($128)我同朋友兩個食,因為豬手已經係二人份量,所以都叫唔到其他小食或者主菜,就揀咗個沙律🤍•Crispy Pork Knuckle ($318)重頭戲嘅豬手出場啦!豬手炸到外層帶脆,肉質嫩,豬皮仲充滿彈性,唔會太靭🐷呢個豬手嘅鹹到適中,亦唔會過肥👍🏻已隔離嘅配菜都好食,薯仔有炸過,好似食緊炸薯角咁,而紅蘿蔔亦好甜🤍•The Salted Pig Larger (500ml)($78)•Minty Grape ($62)

•Caesar Salad ($128)

•Crispy Pork Knuckle ($318)

•Minty Grape ($62)
2023-08-21 96 瀏覽
之前一路聽講the Salted Pig係食豬嘅專門店,鍾意食豬嘅小編都特登去試吓😋 個人比較鍾意食肉質比較實淨,而且有返咁上下厚度嘅豬扒😍,出面啲豬扒好多都係比較薄同埋好多粉~ 係唔好食嘅😣 除咗有豬肉主菜之外,仲有好多唔同嘅選擇例如沙律、意粉及飯同埋各式各樣嘅前菜,所以菜式比較多元化💟太平洋蟹餅、青檸蒜香蛋黃醬係自己手打‼️所以比較大件同埋足料, 隨碟仲有啲沙律菜解膩~ 烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條🍟好厚肉同埋大大件👍🏻,店員介紹餐廳選用美國豬扒,係品質保證😋 豬扒肉質實淨又有咬口,配上南瓜🎃醬汁出奇地夾,仲有啲清新嘅口感添😛 仲有新鮮炸起嘅薯條同埋煙肉椰菜仔做配菜,份量都幾大㗎😆西班牙海鮮飯海鮮份量同埋款式都幾多,有蝦🦐、蜆肉、青口等等。而米飯亦都好入味,好彩唔會食到成口油👍🏻餐廳環境都幾開揚佔地幾大,而且坐得舒服😇 兩個人有大卡位,叫到成枱嘢食都冇問題🤣 店員亦都親切有禮,feel到佢哋用心介紹菜單上面嘅食物,值得一讚👍🏻 經過開mega box可以喺度開餐😇

太平洋蟹餅、青檸蒜香蛋黃醬

烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條🍟

西班牙海鮮飯

2023-08-19 94 瀏覽
依間位於Megabox既The Salted Pig以豬肉為主題,環境好大又舒服,而且餐廳既佈置都非常用心☺️同朋友靜靜食食餐晚飯傾下計都非常唔錯👍🏻✨56hr Slow-cooked BBQ beef Short Rib雖然係豬門店,但見到依個又好吸引所以就叫左牛黎試下😆上菜時已經聞到非常之香,牛肋骨慢煮後非常淋,一咬基本上都已經啖啖肉😋份量亦都好大好夠👍🏻✨Brown Butter Scallops & Saffron Risotto依個risotto超creamy🥰味道濃郁,再加埋煎香左大大粒既帶子🤤唔會太油膩十分好食😋最後叫仲叫多左個牛油薯蓉😋牛油味無太重但就好香薯仔味,唔會太油🤣整體既用餐體驗都唔錯,店員都好細心不停加水😜下次會再黎試下佢個招牌豬🤣

2023-08-12