2021-06-11 67 瀏覽
好耐無同fd 去食飯今日去將軍澳The Point 食pizza 一坐低就好貼心俾咗個可以reuse 的口罩套我。我哋選左LOBSTER SET。全龍蝦宴🤤先上龍蝦湯湯充滿濃濃的龍蝦味,配上多士,蝦仔,增加口講,唔錯。龍蝦紅菜頭沙律火焰焗釀龍蝦披蕯芝士拉勁多拉絲超勁!個人鐘意披蕯的厚度,夠薄,夠脆,易入口,而每一口都充滿龍蝦味蝦頭同蝦殼都釀滿蘑菇,有驚喜。龍蝦芝士焗通粉勁勁勁多芝士!食極都有!最後加配甜品🤤朱古力布朗尼。今晚真係食得好飽叫set 飲品有半價!
好耐無同fd 去食飯
今日去將軍澳The Point 食pizza

一坐低就好貼心俾咗個可以reuse 的口罩套我。

我哋選左LOBSTER SET。全龍蝦宴🤤

先上龍蝦湯
湯充滿濃濃的龍蝦味,配上多士,蝦仔,增加口講,唔錯。

火焰焗釀龍蝦披蕯
芝士拉勁多拉絲超勁!

蝦頭同蝦殼都釀滿蘑菇,有驚喜。

龍蝦芝士焗通粉
勁勁勁多芝士!食極都有!

最後加配甜品🤤
朱古力布朗尼。

今晚真係食得好飽

叫set 飲品有半價!
2021-06-11 1798 瀏覽
餐廳喺將軍澳Popcorn入面,好近地鐵站好方便。佢哋個環境都好開陽好舒服,一啲都唔會迫我同朋友就叫咗一個龍蝦嘅套餐,我的亦都叫咗一杯fresh fruit fizz 係芒果汁橙汁加檸檬汁嘅蘇打。首先佢哋會有一個龍蝦湯,份量認真唔少,仲喺上面放咗一件多士上面有少少龍蝦肉,可以用來點龍蝦湯飲,你個湯唔會好鹹龍蝦味亦都好夠,碗湯大碗到飲唔晒之後就來有一個龍蝦紅菜頭沙律,呢個好開胃,佢上面仲要放咗一個蟹鉗嘅肉同埋龍蝦味嘅肉,初頭我以為佢會比啲雪藏貨我哋會吾新鮮,但係食落真係有驚喜,好彈呀,一啲都吾梅,個沙律下面就係一大片嘅紅菜頭,上面有啲洋蔥同埋酸酸甜甜嘅汁非常之開胃正餐有一個Pizza同埋一個焗通粉,龍蝦pizza侍應會加啲酒上去然後點火,令到個Pizza燒得香一啲,Pizza上面好多芝士同埋有啲龍蝦肉喺上面,每一件都能夠食到,啲芝士都焗到好香脆,連個Pizza邊都好鬆脆嘅,而佢哋更加將磨菇釀入個龍蝦頭同埋龍蝦尾裏面,個Pizza有拉絲好好食另外仲有一個龍蝦芝士焗通粉,芝士埋一定會鍾意,又係勁多芝士,佢又唔會焗到好乾,下面就好多忌廉,同啲通粉融入一齊甜品我哋就叫咗brownie in pa

甜品我哋就叫咗brownie in pan,裏面有香蕉,合桃, brownie同vanill 雪糕,佢啲合桃焗到好香脆,食完之後又唔會覺得肥膩,大家叫個set嗰陣時真係可以加返一個。

總體成餐飯都好好食,好有心機去煮

• 龍蝦薄餅
2021-06-07 1010 瀏覽
由於有半日假,找在觀塘區的朋友午餐,今次去左將軍澳The Point ,坐得舒服, 食物又多選擇, 我們叫了兩份午餐 , 加$10 有南瓜餐湯, 再加$10 有飲品。餐湯份量比一般大一倍,湯內有很多南瓜肉, 好Creamy, 飲完已經半飽。和朋友分享兩份午餐,先來煎鰽魚配蕃茄醬珍珠粉,賣相吸引, 魚肉煎得皮脆肉滑,, 很有魚鮮味, 珍珠粉配以新鮮蕃茄醬, 好開胃, 珍珠粉口感煙韌而目還好飽肚。另一份石燒牛扒200g 。由於牛扒是用一塊石上枱, 吃到最後,牛扒還是熱的而且熟度可以自己控制。雖然是午餐,牛扒肉質鮮嫩,色澤均勻,脂肪比例適中,沒有筋肉質好Juicy, 配以原個蒜頭更加入味。另外,我們加了一份小食, 棒棒雞翼,薄薄的炸漿面並鋪上一層調味粉, 香口嘢味。飲品叫了杯White Sangria,內有蘋果粒, 感覺好清新,而即磨咖啡香濃。經烤過香蕉和合桃淋上焦糖漿,真的好吃,朱古力布朗尼味道濃,合桃香脆。雪糕是免費,但要快點吃,因為熱力令它溶掉。

2021-05-26
  • M5和牛西冷牛扒
  • 龍蝦湯
  • 朱古力brownie烤香蕉合桃加雲呢拿雪糕
2021-06-06 51 瀏覽
今日約朋友係將軍澳中心嘅The Point食飯,餐廳呢排有個龍蝦二人餐,一於試試!先嚟一碗龍蝦濃湯,加埋塊脆嘅麵包一齊食,好夾 之後係龍蝦沙律,入面有紅菜頭,感覺好健康,連賣相都一流!主菜有龍蝦pizza,pizza邊好脆,龍蝦肉已經係個pizza度,餐廳好有心思咁釀咗啲菇入龍蝦入面,又有另一番風味!之後我哋揀咗個龍蝦芝士焗通粉,送個通粉上嚟嘅時候發生咗個小插曲,侍應們都好幫忙,而且好有禮貌,值得一讚!甜品我哋叫咗雪糕brownie,入面仲有香蕉合桃 嘢飲我哋就叫咗蜜桃茶同埋一杯有Bailey嘅熱朱古力,味道都好夾!

先嚟一碗龍蝦濃湯,加埋塊脆嘅麵包一齊食,好夾

之後係龍蝦沙律,入面有紅菜頭,感覺好健康,連賣相都一流!

甜品我哋叫咗雪糕brownie,入面仲有香蕉合桃

2021-06-03 52 瀏覽
好開心今晚同男朋友撐枱腳,去咗將軍澳中心嘅The Point - Pizza & Pasta食好嘢 😋我哋揀咗「龍蝦二人餐」($428),真係唔知點解呢排我都好想食龍蝦,呢個全龍蝦宴就非常適合我!簡直係由頭食龍蝦食到尾!前菜有兩款:「龍蝦湯」同「龍蝦紅菜頭沙律」,「龍蝦湯」有好濃嘅龍蝦味,「龍蝦紅菜頭沙律」酸酸甜甜好開胃 😋之後係重頭戲「原隻火焰焗釀龍蝦披薩(9‘’)」,侍應仲會點火,好勁!!打卡一流!🤣🤣🤣 個pizza係薄嘅pizza,兩個人食都唔會話好濟!我哋仲叫咗「龍蝦芝士焗通粉」,啲通粉載住哂啲汁,芝士味好香 😋最後揀係要甜品,我哋叫咗「朱古力布朗尼配烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕」(+$38),好濃朱古力味,為呢一餐畫上完滿句號!嘢飲我哋就叫咗呢兩杯:

嘢飲我哋就叫咗呢兩杯:

2021-05-27 919 瀏覽
由於而家無得去旅行,同老公就去酒店staycstion 一解旅遊之癮。我地酒店package唔包晚餐,咁就商量食咩好呢,老公話想試下異國風情嘅菜式,我地於酒店商場邊行邊揀,經過一間pizza店,有龍蝦pizza,老公就決定要食龍蝦pizza。廳餐位於將軍澳中心,好方便易搵,門面以木條配上綠色招牌,店內面積寬敞,裝修簡潔帶點異國風情。餐牌選擇多,由小食~pizza~肉食~飯麵都有,由於得我地2人,叫一個龍蝦pizza都應該食唔到其他菜式,職員推介一個2人龍蝦pizza套餐,除左有龍蝦pizza,仲有龍蝦湯,龍蝦沙律,龍蝦焗通粉,嘩~全部都係龍蝦,好吸引,一於就食龍蝦套餐!龍蝦湯首先上枱嘅係龍蝦湯,好大碗,一入口就知係真材實料,用龍蝦殼熬製,入口鮮甜順滑舒服嘅龍蝦湯,不會感到人工調味,而且有啖啖龍蝦肉,老公非常喜歡。飲完自己碗還望一望我碗🤣龍蝦紅菜頭沙律紅菜頭係superfood 非常有營養又補血,尤其適合女士食用。沙律菜非常新鮮,淋上甜甜酸酸嘅沙律汁,配上食用花,又靚又好食。食用時除了吃到新鮮沙律外還會吃到烤香嘅果仁,增添口感。而紅菜頭處理得很好,沒有原來的腥味,又有大大件龍蝦肉,食得好

龍蝦湯

龍蝦紅菜頭沙律

紅菜頭係superfood 非常有營養又補血,尤其適合女士食用。沙律菜非常新鮮,淋上甜甜酸酸嘅沙律汁,配上食用花,又靚又好食。食用時除了吃到新鮮沙律外還會吃到烤香嘅果仁,增添口感。而紅菜頭處理得很好,沒有原來的腥味,又有大大件龍蝦肉,食得好滋味。
原隻火焰焗釀龍蝦披薩

到最期待嘅龍蝦pizza,pizza面放了原隻龍蝦,原來係龍蝦2食,龍蝦身拆肉作薄餅配料,而龍蝦頭同殼就釀入其他配料加芝士焗。薄餅餡料除了有龍蝦肉、水牛芝士、茴香頭等,互相配合點綴,味道好夾。手工薄餅批底係精髓所在,批底既脆又有煙韌口感,拎起件pizza時係有拉絲效果,好正。由於批底無油又添加劑,食多幾件都無負擔。
龍蝦芝士焗通粉

龍蝦芝士通粉用上大粒通粉,口感好煙韌,而且吸滿了湯汁,面鋪上了大量芝士,好豐富,一啖通粉一啖龍蝦十分滿足。
今晚龍蝦宴既滿足了我地想食龍蝦pizza嘅胃,又感受到異國風情,真係好chill!
去左將軍澳ThePoint 食lunch, 覺得座位坐得好舒服, 食物又多選擇, 同朋友叫了兩個set lunch , 加了$10 有個餐湯, 好大碗, 有好多南瓜肉, 好Creamy, 夾了芫茜, 份外有陣香茜味。先來個香煎鰽魚配蕃茄醬珍珠粉 $128, 賣相好搶眼鮮明, 鰽魚肉質夠實, 唔會一吃就散, 魚肉味夠鮮, 醬汁用了新鮮蕃茄醬,好開胃, 連珍珠粉食冇咁滯, 雖然笫一次食珍珠粉,原來口感煙煙韌韌幾夾蕃茄醬, 都好飽肚,另一set lunch 係Stone Grilled Cab Top Blade Steak 200g $168 ,呢個set 好抵喎, 冇諗過係成塊石上枱,好presentable,牛扒熟度可以自己調較, 煎到啱為止, 肉質好Juicy, 仲有原個蒜頭,焗到好香, 就咁食或夾埋牛扒食都好好食,加了個小食, 棒棒雞翼$24, 面有啲調味粉, 好香口, 飲品見有半價, 叫了杯White Sangria$34, 有新鮮蘋果粒, 好fresh呀!最後再叫了個甜品, Brownie in a Pan $68, 用個熱Pan 上, Brownie 好濃郁的朱古力味, 有一
去左將軍澳ThePoint 食lunch,
覺得座位坐得好舒服, 食物又多選擇,
香煎鰽魚配蕃茄醬珍珠粉

加了個小食, 棒棒雞翼$24, 面有啲調味粉, 好香口,

White  Sangria
最後再叫了個甜品, Brownie in a Pan $68, 用個熱Pan 上, Brownie 好濃郁的朱古力味, 有一大個Vanilla 雪糕球, 好滿足呀!
Brownie  in  Pan
2021-05-26
香煎鰽魚配蕃茄醬珍珠粉
White  Sangria
Brownie  in  Pan
2021-05-27 497 瀏覽
最緊新地商場有酒店package優惠,為左儲積分,我地最近都多左去將軍澳中心搵食,今晚我地就揀左呢間位於將軍澳中心1樓主打Pasta及自家製Pizza嘅The Point晚餐。😁The Point將軍澳中心分店唔大間,不過樓底比較高,加上裝修時尚,座位又寬敞,整體感覺好舒適。😙我地今次專程黎食$428兩位用的龍蝦盛宴,套餐包括龍蝦湯,龍蝦沙律,龍蝦芝士焗通粉同餐廳招牌嘅原隻龍蝦Pizza。愛吃龍蝦的我地今晚可以食返夠本。😍龍蝦湯龍蝦湯真材實料,湯底蝦味濃郁,口感亦相當順滑,而且龍蝦肉都多又大碗,非常出色。👍🏻龍蝦紅菜頭沙律沙律新鮮爽脆,配上紅菜頭同原隻龍蝦鉗肉,味道層次豐富。😋原隻火焰焗釀龍蝦披薩用石窯高溫焗製的Pizza脆口之餘帶有煙韌口感,薄餅餡料除左龍蝦肉外,仲有水牛芝士、茴香頭等,入口唔油膩,味道清新,釀了餡料的龍蝦頭亦非常美味。😍龍蝦芝士焗通粉掛滿龍蝦汁嘅大貝殼粉口感煙韌,龍蝦汁味濃,加上龍蝦肉,鮮甜味美。埋單每位只係200幾,性價比非常高。👍🏻

龍蝦湯

龍蝦紅菜頭沙律
沙律新鮮爽脆,配上紅菜頭同原隻龍蝦鉗肉,味道層次豐富。😋

原隻火焰焗釀龍蝦披薩

埋單每位只係200幾,性價比非常高。👍🏻
2021-05-24
2021-05-25 67 瀏覽
The Point 一家幾口食意大利餐,將軍澳好多好嘢食,呢次去到將軍澳中心,有餐廳入座可擇路邊太陽傘,好有外國感,我哋一行五人入坐後,叫咗個四人套餐 飲嘢半價,四樣頭盤每樣一個,係兩個湯,龍蝦同南瓜湯,香辣番茄醬燜肉丸,鍾意小奪子,就一定喜歡 好味嘛!重有個芝士焗羊大啡菇配黑香草蕃茄汁,一樣咁好味,個菇一開四,食落好一人一粒冇得走雞, 兩個意粉,一個香煎虎蝦牛油果意大利香草醬意粉,呢個意粉,我哋都食得好和味,將佢分開嚟一人一啖,因為一個食曬唔係咁好嘅,我哋 一家幾口嘅特色就係大家分享,重有意大利粉軟硬適中唔錯唔錯,仲有個煙三文魚露筍香草忌廉汁天使麵,我最鍾情天使麵,做得好唔係容易、麵幼易斷,重要唔好過軟、軟就易斷。燻三文魚好食過一般,有口感啲,兩個主菜, 一個酥炸軟殼蟹蝦用櫻花蝦明太子醬pizza ,淨係講咗咁多配料已經好惹味啦,明太子喎,喜歡食嘅就真係非常正,識食仲有軟殼蟹同蝦肉櫻花嘅味道,冇得彈呀!另外 紅酒燴羊膝,不過呢個就要加88,最緊要好味,呢個羊膝大大件落,切開都好有件頭真係成個羊膝畀我哋喎,我哋叫多一份 意大利飯呢一餐好食又大又啱食,餐後飲品green point加24
The Point

龍蝦同南瓜湯,香辣番茄醬燜肉丸,
呢個意粉,我哋都食得好和味,將佢分開嚟一人一啖,

仲有個煙三文魚露筍香草忌廉汁天使麵,
我最鍾情天使麵,做得好唔係容易、麵幼易斷,重要唔好過軟、
軟就易斷。燻三文魚好食過一般,有口感啲,

兩個主菜, 一個酥炸軟殼蟹蝦用櫻花蝦明太子醬pizza ,
識食仲有軟殼蟹同蝦肉櫻花嘅味道,冇得彈呀!

切開都好有件頭真係成個羊膝畀我哋喎,

我哋叫多一份 意大利飯呢一餐好食又大又啱食,
餐後飲品green point加24

5000年啤酒加29

Iced Oreo chocolate加48

夠晒。

仲有地方都唔錯一坐低咗出面咩環境你都可以唔使理 靜心 靜心等候益享受一家人嘅聚餐

2021-05-25 53 瀏覽
放工返咗將軍澳同朋友一齊夾份買生日禮物俾另一位朋友,見到The Point有我好鍾意食嘅龍蝦餐而且價錢又唔貴,所以就入嚟食晚飯!龍蝦湯:有濃濃嘅龍蝦味又唔會過鹹,湯入面仲有粒粒嘅龍蝦肉😋龍蝦紅菜頭沙律:醬汁微酸,龍蝦伴住紅菜頭一齊食,清新又開胃😊原隻火焰焗釀龍蝦披薩(9吋):9吋大嘅pizza分為六份,每一份上面都有龍蝦肉,而龍蝦殼入面仲釀咗菇菌、蝦肉同芝士,心機之作🍕原隻龍蝦車厘茄伏特加忌廉汁扁意粉(+$98):車厘茄煮成嘅醬汁味道更加酸甜清新,加入原隻啖啖彈牙嘅龍蝦肉仲有勁香嘅蒜片,好味到話咁快就食清光😍朱古力布朗尼配烤香蕉、合桃、 雲呢拿雪糕(+$38):Brownie朱古力味好香濃,香蕉烤到又軟又甜,加上合桃增加口感,雖然好邪惡但係勁好食❤️❤️Strawberry Bellini (+$34)食咗好多我咁鍾意嘅龍蝦仲食到咁好食嘅甜品,今餐真係好滿足😚😚

龍蝦湯:
有濃濃嘅龍蝦味又唔會過鹹,湯入面仲有粒粒嘅龍蝦肉😋

龍蝦紅菜頭沙律:
醬汁微酸,龍蝦伴住紅菜頭一齊食,清新又開胃😊

原隻火焰焗釀龍蝦披薩(9吋):

原隻龍蝦車厘茄伏特加忌廉汁扁意粉(+$98):

Strawberry Bellini (+$34)

2021-05-24 129 瀏覽
位於將軍澳The Point 環境優美清靜,最啱三五知己坐埋傾下偈慢慢食,侍應生好有禮貌,為我們探熱及提醒要消毒雙手。選了套餐優惠 $788 還可以半價配任何飲品~頭盤四個,兩客意粉,pizza一個和主菜。好豐富啊!先來兩碗龍蝦湯~香滑濃郁,陣陣龍蝦味。跟住頭盤一客香辣蕃茄醬炆肉丸~蕃茄味濃郁配肉丸好夾,味道酸酸甜甜。再來焗芝士釀大啡菇香草蕃茄汁~好大隻啡菇可以切開幾舊慢慢享用,配番茄汁又好夾喎。酥炸軟殼蟹pizza 9"~有蝦肉,櫻花蝦和明太子醬。軟殼蟹好脆香口,份量都唔少,櫻花蝦好香有少少脆口少少辣辣哋!再配埋蝦肉撈埋明太子鹹鹹地,薄薄嘅pizza入口不覺油膩。香煎虎蝦牛油果意大利香草醬意粉~好大隻虎蝦爽口彈牙,意粉不太硬不太淋, 我最喜歡,啱曬口味。煙三文魚蘆筍刁草忌廉汁天使麵~ 原來都好多煙三文魚呢!刁草忌廉汁香滑,配天使麵都幾夾喎,天使麵食落口唔覺得好淋。紅酒燴羊膝套餐加$88好大隻呀,超淋,羊騷味不太濃郁,配菜都多,如果唔係幾喜歡食羊都可以試下食。飲品~半價好底飲Green Point~5000 Years~Iced Oreo Chocolate~

選了套餐優惠 $788

還可以半價配任何飲品~

頭盤四個,兩客意粉,pizza一個和主菜。

好豐富啊!

先來兩碗龍蝦湯~

香滑濃郁,陣陣龍蝦味。

跟住頭盤一客香辣蕃茄醬炆肉丸~

蕃茄味濃郁配肉丸好夾,味道酸酸甜甜。

再來焗芝士釀大啡菇香草蕃茄汁~

好大隻啡菇可以切開幾舊慢慢享用,配番茄汁又好夾喎。

酥炸軟殼蟹pizza 9"~

有蝦肉,櫻花蝦和明太子醬。

香煎虎蝦牛油果意大利香草醬意粉~

煙三文魚蘆筍刁草忌廉汁天使麵~

紅酒燴羊膝套餐加$88

飲品~半價好底飲

Green Point~

5000 Years~

Iced Oreo Chocolate~

2021-05-17
  • 煙三文魚 蘆筍刁草忌廉汁天使麵
  • 香煎虎蝦牛油果意大利香草意粉
  • 芝士焗釀大啡菇配香草蕃茄汁
  • 紅酒燴羊膝
  • 香辣蕃茄醬燜肉丸
2021-05-18 154 瀏覽
同朋友二人係屋企附近搵嘢食,朋友想食西餐,見到依度推出緊龍蝦套餐,好吸引。我哋叫咗個龍蝦二人餐,個套餐入面包咗好多嘢食,先來嘅就係一個龍蝦湯,龍蝦湯超級濃郁,好creamy,上面有一片飄浮住嘅脆卜卜既法國麵包,吸收左湯汁,好好味,麵包上面仲有一啲小龍蝦肉,其實湯入邊都有所以份量一啲都唔孤寒。之後就嚟咗個沙律,佢有一大片嘅紅菜頭,之後有啲好呀爽脆新鮮嘅沙律菜,當然唔少得仲有龍蝦肉。賣相超級靚上面仲有一啲食用花做裝飾。龍蝦pizza,豐富嘅芝士,脆脆嘅批底,材料10分豐富,上枱嘅時候食完仲加咗少少酒喺度點火,好吸引。原隻龍蝦扁意粉,我哋係加咗$98要原隻龍蝦嘅,好好嘅係佢龍蝦原隻但係入邊已經俾我哋起晒肉可以一粒粒吉起食好方便,意粉煮得剛剛好仲有少少咬口,醬汁乾身,賣相精緻。香蕉brownie,佢嘅香蕉本身都有一定嘅甜度,上面仲加咗啲焦糖,多咗一層外脆內軟的口感。brownie唔會太甜但有少少苦味,perfect 另外我哋亦都用半價加咗兩杯Cocktail

另外我哋亦都用半價加咗兩杯Cocktail

2021-05-06
2021-05-12 112 瀏覽
好中意食龍蝦嘅我一早已經bookmark左「The Point」因為佢地有個龍蝦二人餐 $428 前菜有兩個「龍蝦湯」,口味香濃奶滑,好重龍蝦味,入面有真材實材嘅龍蝦肉。沙律就是「龍蝦紅菜頭沙律」,賣相好似藝術品,好精美。沙律入面有紅菜頭、龍蝦鉗、蕃茄、生菜、洋蔥,頂部仲有花花點綴。感覺好清新。「原隻火焰焗釀龍蝦Pizza」上枱時職員會倒上冧酒點火,視覺效果一流!原隻龍蝦起肉擺入Pizza裡,龍蝦殼則釀入了磨菇。Pizza入面有水牛芝士,所以做到拉絲效果。龍蝦肉彈牙,餅底香脆。9吋Pizza兩個人食已經好飽。「龍蝦芝士焗通粉」用的是貝殼粉,口感煙韌,濃郁龍蝦汁掛在通粉上。食落好滋味!「Mango Tango」芒果汁加橙汁,有糖碎在杯邊。「Strawberry Ice Cream Float」甜甜地嘅士多啤梨味道加上原球vanilla雪糕,上枱時有好多泡泡係頂層。📌The Point - Pizza & Pasta將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G01及G02號舖

好中意食龍蝦嘅我
一早已經bookmark左「The Point」
因為佢地有個龍蝦二人餐 $428

📌The Point - Pizza & Pasta
將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G01及G02號舖
1K
2021-05-01 224 瀏覽
「The Point - Pizza & Pasta」係一間主打意大利菜嘅餐廳🇮🇹.芝士焗大啡菇配香草蕃茄汁🍄大啡菇超juicy🤤番茄汁同芝士亦非常夾🍅🧀.意大利香草醬海鮮披薩🍕蝦肉爽口🦐蜆肉偏細隻,檸檬汁同香草醬可以中和油膩感🌿Pizza厚薄適中,外圍香脆😆.明太子軟殼蟹櫻花蝦扁意粉🍝軟殼蟹大隻多肉🦀明太子令醬汁帶少少辣🌶加咗少少櫻花蝦之後口感就更加豐富😋.香蕉天堂披薩🍌餅底焦脆,加上香蕉、棉花糖☁️朱古力醬🍫杏仁片和雲呢拿雪糕🍨完美配搭,香甜得尼帶麵粉香😉.Iced Earl Grey Latte🥤茶味唔算好重,飲落好滑順🥰.Fresh Lemon Fizz(Lemon)🍋檸檬梳打酸甜解膩
2021-04-18 361 瀏覽
嗰日同朋友一齊睇完戲,就話不如索性喺將軍澳搵埋食啦🤣🤣🤣結果行行吓就行咗去the point😋好彩嗰陣時都算早,唔使排隊就入得去🙈帶到我食完嘅時候,已經超級多人等緊位喇😅😅叫咗個龍蝦pizza🦞🦞🦞pizza係屬於薄批,都幾脆😍仲有大大個龍蝦頭,同埋每塊pizza都有幾舊龍蝦肉🤗絕對唔慳料~仲叫咗一個四重芝士通粉,係好值得encore😍食落口真係好豐富嘅芝士味,每一粒通粉都有芝士汁㗎,芝士控唔可以錯過~
嗰日同朋友一齊睇完戲,就話不如索性喺將軍澳搵埋食啦🤣🤣🤣

• 四重芝士焗通粉