一行4人👭👭同事們,午餐時間散步經開大館,見到隔離新開張既咖啡店☕️,比藍白色既外牆吸引左👀,見到門口位置有個具英倫風電話亭📞,立即打打卡📸!😆仲有個打卡位係坐係大半開的玻璃窗前,好文青😂坐底叫左咖啡☕️,朱古力飲品及野食🥗,見到店內裝修格調簡約舒適,很舒服寧靜咁嘆著咖啡,有別於一般嘈吵既咖啡店!真係好放鬆心情!👍🏻👍🏻👍🏻店員有禮又細心,認真沖咖啡拉花☕️,店內架上有放售咖啡豆,咖啡師樂意介紹每款豆的特色,令我增廣見聞😂!精品咖啡豆有來自印尼的蘇門答臘的 Kerinci Gunung Tujuh日曬豆,富香茅、菠蘿香氣...雖然我唔識咖啡☕️但絕對要給個讚👍🏻👍🏻👍🏻咖啡師專業又認真,誠意可加!👏🏻好似仲有工作坊可以!

2020-10-30 236 瀏覽
今日行經大館見到間新開Cafe,比門口一個藍色電話亭吸引入內,裝修簡約舒適,反正咖啡隱起又想食D輕食,一於坐底嘆返杯latte先,但又有D肚餓,於是問左店員有咩推介後叫左個all day breakfast 及一份甜品,咖啡味香濃而又吾帶酸味正好係我喜愛味道,all day份量徧少正好留位食甜品,嘩!甜品到以為係香蕉花生醬多士,居然底層係香蕉蛋糕,呢個組合出奇地夾,加埋杯咖啡忍吾住一啖接一啖極速食哂,雖然menu重有D食物想試,但今日真係太full 哪,為有留待下次又有理由行上來再試過其他😋
2020-10-27 193 瀏覽
☕️New cafe • 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐯𝐞𝐫 復古電話亭📞位於中環大館對面的SOHO區藍白色主調(歐陸風)完全是我的菜💙🤍復古電話亭其實是外賣corner 喜歡店裡的大窗戶 秋天涼風吹進來的感覺食物方面也頗有驚喜我點的brunch是Poached egg platter。有2片酸種麵包多士,一片有熟度剛好的牛油果🥑,另一片有basil/車厘茄/cream fraiche,最特別是加上平常意粉會用的青醬,味道很濃郁!烤南瓜超級甜!可以連皮食!而朋友點的是yogurt bowl。➠ Poached egg platter $100➠ Breakfast yogurt bowl $60➠ Flat white(s) $40➠ Latte(s) $40📍STARTING OVER ESPRESSO 17 Old Bailey Street, Central, HK

位於中環大館對面的SOHO區

➠ Flat white(s) $40
➠ Latte(s) $40

📍STARTING OVER ESPRESSO
2020-10-25
10 分鐘 (堂食)
Poached egg platter
Flat  white