2024-06-23 119 瀏覽
Starò由前五星級酒店主廚坐鎮 主打手工意粉同海鮮星空饗宴👨🏻‍🍳由出𨋢嗰下已經好有氣氛 藍色暗暗燈光好夢幻 成個環境燈光組合好似星球咁💙天花板仲有啲流星燈同紫色月亮 真係好靚 打卡一流🌜完全感受到食野唔止係一個享受 仲係一場視覺饗宴🫶🏻.📌Starò Crab Cake $178外皮炸得超金黃鬆脆 蟹肉無敵爆多 仲混入左啲青紅椒 每啖都係滿滿蟹肉 蟹香濃郁🦀酸酸甜甜醬汁同蟹肉好夾 加埋芥末辛辣中和蟹肉嘅油膩 好清爽 冇搶過蟹鮮味 仲令層次提升不少🤍搭配柚子醋沙律同檸檬 睇落更有食慾🥗🍋.📌Spicy Garlic Fresh Prawns $138大蝦新鮮爽口彈牙 開左邊 冇蝦腸 好乾淨🦐蒜頭炸晒啲蒜油味出嚟 唔脆但好香🧄調味唔重 完全唔辣 蝦嘅鮮甜+濃郁蒜香+淡淡麻香味 搭配香脆麵包片 正🥖.📌Smoked Jalapeno Sausages Orecchiette $178手工貓耳朵粉口感紮實有嚼勁 比濃郁醬汁包裹住 超掛汁🧡兩塊鹹香煙燻火腿片好香脆 配搭幼細芝士碎 層次口感豐富🥓🧀煙墨西哥辣椒腸口感似漢堡扒肉 醬汁蕃茄味唔濃 同腸好夾 仲更突出肉味🍅🌿.📌Cat Planet

📌Starò Crab Cake $178

📌Cat Planet $98
用泡泡整成貓耳仔造型 好可愛🐱泡泡冇味 但聞落洋甘菊花香好出🫧茶底係洋甘菊 茶味較淡 不過泡泡嘅洋甘菊香慢慢散出 好清香🌼草莓味好天然 甜中帶酸 橙同檸檬增加酸度同香氣 三種水果酸甜混合有層次 酸甜fruity 好適合夏天飲🍓🍊🍋
Cat Planet
Cat Planet
2024-06-21 70 瀏覽
俾我留意到最近尖沙咀開左間勁有feel既星空主題打卡餐廳,就係諾士佛臺的樓上餐廳,其實就係美麗華商場隔離,地點飛方便。搭𨋢上到去,跟住會行一條小走廊先入到去,真係別有洞天,有一個個波波座位間,就好似被星空包圍住咁,氣氛浪漫💕影相一流📸餐廳仲有另一個area,個邊就有小舞台,播下歌,牆上都有星星燈既效果✨✨打卡餐廳黎講,食物都做到有水準,我哋叫左兩個主食,一個秘製黑松露香烤黃油雞,一上枱已經聞到黑松露香,雞肉好嫩滑,又有肉汁🍗另一款要左濃香魚湯白酒煮鮮蜆意粉,用左海蜆,真係特別大隻,味道鮮甜,份量都正常。店員介紹餐廳仲有魚缸,如果有興趣都可以order活龍蝦食,十分新鮮!飲品方面,要左杯Signature Mocktail Apollo,係一個小太空人托住杯飲品,真係好靚😍飲落好Fruity,好亞熱帶Feel 😚🔸秘製黑松露香烤黃油雞🔸濃香魚湯白酒煮鮮蜆意粉🔸ApolloPassion Fruit, Mango, Lime, Sprite 📍#Starò (#尖沙咀美食)#尖沙咀 諾士佛臺1號9樓

🔸秘製黑松露香烤黃油雞
🔸濃香魚湯白酒煮鮮蜆意粉
🔸Apollo
📍#Starò (#尖沙咀美食)
#尖沙咀 諾士佛臺1號9樓
  • Apollo
2024-06-21 73 瀏覽
一直都好想去呢一間好有星際傳奇宇宙感覺嘅餐廳、估唔到今次有個朋友竟然帶我喺嗰邊慶祝生日真係好開心!雖然餐廳嘅位置唔算好寬闊好大,但係藝術感一啲缺少!今次朋友佢就話唔嗌套餐啦,我哋選擇單所有食物先可以食得齊D!不過仔細望我都覺得佢呢度啲嘢食都好齊款式都好多!最緊要係佢呢度每一款Cocktail都有唔同嘅特性、再加上食物嘅美觀程度好似藝術品!炭燒澳洲M5和牛西冷玩法式手工薯蓉炭燒已經夠邪惡,再加上M 5級數牛已經係好鮮嫩用刀鋸得開!五成熟味道啱啱好!意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉西班牙燒乳豬大家就食得多意式嘅燒乳豬大家食過未呢?我覺得佢好食過西班牙,除咗質感又脆柔嫩之外、焦糖蘋果芥末更加開胃味道更加有層次! 意式龍蝦湯拼手工麵包條龍蝦湯真係會水之一味道超濃郁!手工麵包亦都好特別!再加上有一種飲上癮嘅感覺!紅酒燴牛骨骨膠原燴意大利飯呢個係成餐飯嘅精華所在,除咗好有營養之外、燴意大利飯亦都非常之獨特、紅酒燴牛骨都有好多肉、肉質鮮嫩嫩滑、意大利飯嘅醬汁亦都好獨特!特飲方便叫咗兩杯一樣嘅Cocktail 味道酸酸甜甜好好飲再加上係用百香果士多啤梨同埋唔同嘅水果拼製而成味道好刺激!staro尖沙咀諾士

炭燒澳洲M5和牛西冷玩法式手工薯蓉

意式龍蝦湯拼手工麵包條

紅酒燴牛骨骨膠原燴意大利飯

特飲方便叫咗兩杯一樣嘅Cocktail

staro
尖沙咀諾士佛台1號9樓全層
尖沙咀打卡夢幻星空主題西餐廳「Staro」,環境超迷人,不愧為女士心目中的人氣餐廳,這裏更由前5星級酒店主廚坐鎮,主打活海鮮、生蠔、手工意粉、手工Pizza、賣相精緻的特飲和甜品等等,非常適合聚餐、生日慶祝、週年紀念等等的食飯好地方🫶🥙▪️Parma Ham Fig Salad $ 148巴馬火腿伴無花果羅馬甜瓜沙律 鹹鹹香香的Ham入口充滿油香,配上新鮮清甜的哈密瓜、無花果和火箭菜沙律,非常開胃的前菜🦐▪️Spaghetti Al Sicilian Red Prawn $ 388珍寶西西里紅蝦意粉西西里紅蝦是世界最濃味的蝦,超級貴價和高級,餐廳用的紅蝦還是大Size蝦頭滿滿的特濃蝦膏,伴上彈牙的全蛋手工幼蛋麵,味道Creamy 又鮮味,而紅蝦肉質新鮮又爽彈,美味🫶🐷▪️Roasted Suckling Pig $ 268意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉,乳豬皮烤得超級香脆像食薯片一樣,皮下一層脂肪一層肉,油脂滿滿,完美比例,沾上焦糖但係冇蘋果醬,微微香甜中和油膩感,伴菜有焗脆薯和蔬菜沙律,超級豐富🍟▪️Truffle Fries $ 108意大利黑松露薯條,新鮮即炸粗薯條外脆內軟,配上松露醬,香

🥙▪️Parma Ham Fig Salad $ 148
巴馬火腿伴無花果羅馬甜瓜沙律

珍寶西西里紅蝦意粉

🐷▪️Roasted Suckling Pig $ 268

🍟▪️Truffle Fries $ 108
意大利黑松露薯條,新鮮即炸粗薯條外脆內軟,配上松露醬,香濃香脆,非常可口

🍹▪️Apollo $ 98
賣相別出心裁,用一個玩味十足嘅太空人擺設捧住杯子,百香果汁、芒果、青檸和雪碧組成的特飲色彩繽紛,味道充滿水果香好清甜

🫖▪️Jasmine Tea $ 58
喜歡飲英國茶,茉莉花茶是我的首選,清新的綠茶和清香的茉莉花互相融合,味道悠然芳香,配任何食物都一樣可以
  • 西西里紅蝦手工幼蛋麵
  • 意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉
2024-06-20 795 瀏覽
環境好有神秘感好浪漫適合生日、紀念品日、節日慶祝我生日時朋友就揀左黎同我慶生Cocktails 好有特色,甜品美很好拍My sign 星座蛋糕星球造型好可愛裡面是藍色的雜莓朱古力慕絲蛋糕盤子可以寫名字和有火花💥鮮拆珍寶蟹肉手工闊條麵每一啖都食到蟹肉!真材實料蟹肉很新鮮手工闊條麵很有口感,散發蛋香味意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉乳豬外皮香脆,肉質軟腍肥瘦適中,不會覺得很膩配搭醬汁味道更有記憶點黑松露薯條份量好多Cocktails🍸Staro:呢杯好靚!店員會整個波波係上面爆左之後就變成一團煙,超特別!Gemini:因為我雙子座就叫左呢杯兩杯味道都好容易入口好岩女仔飲
環境好有神秘感好浪漫
適合生日、紀念品日、節日慶祝
我生日時朋友就揀左黎同我慶生
Cocktails 好有特色,甜品美很好拍
星球造型好可愛
裡面是藍色的雜莓朱古力慕絲蛋糕
盤子可以寫名字和有火花💥
每一啖都食到蟹肉!真材實料
蟹肉很新鮮
手工闊條麵很有口感,散發蛋香味
意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉
乳豬外皮香脆,肉質軟腍
肥瘦適中,不會覺得很膩
配搭醬汁味道更有記憶點
黑松露薯條份量好多
Staro&gemini
Cocktails🍸
Staro:呢杯好靚!店員會整個波波係上面
爆左之後就變成一團煙,超特別!
Gemini:因為我雙子座就叫左呢杯
兩杯味道都好容易入口
好岩女仔飲
2024-06-11
慶祝紀念
生日
Staro&gemini
2024-06-20 91 瀏覽
今個月係自己嘅生日,就安排喺Staro慶祝一下,呢間係一間以星空作為主題嘅餐廳,所以氣氛都好好,影出嚟嘅相都好靚肉醬千層麵:等候時間會比較耐。肉醬嘅味道幾惹味,整體嘅感覺都係比較溫和,汁底唔會偏酸,但係芝士比較少,輕微拉絲。炭燒澳洲M5和牛西冷扒配燒汁:呢塊西冷扒相當厚,肉味都算唔錯,脂肪感比較少,另外仲有份量幾多嘅薯蓉。心太軟配雲呢拿雪糕:雪糕比較甜,心太軟嘅朱古力味都唔錯,甜度苦度適中。Gemini♊️:因為係慶祝生日,所以都忍唔住揀自己星座嘅cocktail 飲下,呢杯酒果然同雙子嘅性格都係一樣咁複雜,入口有唔同嘅變化,用烈酒調出嚟嘅都幾容易醉慶生安排:甜品上有生日字句,加上心意卡

慶生安排:甜品上有生日字句,加上心意卡

2024-06-19 33 瀏覽
Starò這餐廳真美!走進餐廳讓人有身處星際的感覺,更有美食相伴♥︎ 幸福快樂感滿滿! ✩Tagliolini Alle Vongole $178ᶜˡᵃᵐˢ, ᴾᵃʳˢˡᵉʸ, ᴿᵉᵈ ᶜʰⁱˡⁱ, ᴴᵃⁿᵈᵐᵃᵈᵉ ˢᵖᵃᵍʰᵉᵗᵗⁱ濃香魚湯白酒煮鮮蜆意粉鮮蜆大隻肥美. 幾有誠意雖然意粉看似乾身濃魚湯汁亦不多但意粉入味爽滑軟硬適中的口感挺有滋味✩Floral Margherita $148ᵀᵒᵐᵃᵗᵒ, ᴹᵒᶻᶻᵃʳᵉˡˡᵃ, ᴮᵃˢⁱˡ蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅Pizza樣子花花綠綠色彩繽紛味道有些酸酸甜甜很開胃薄餅底煙韌有嚼勁✩Starò $148/杯ⱽᵒᵈᵏᵃ, ᴿᵒˢᵉ, ᴮˡᵘᵉ ᶜᵘʳᵃᶜᵃᵒ, ᶜʳᵃⁿᵇᵉʳʳʸ ᴶᵘⁱᶜᵉ, ᴸᵉᵐᵒⁿ ᴶᵘⁱᶜᵉ這杯signature drink絕對是打卡必選酸甜味道易入口✩Cranberry Juice $68/杯蔓越莓汁亦是酸酸甜甜的是開胃解膩之選

✩Tagliolini Alle Vongole $178

濃香魚湯白酒煮鮮蜆意粉
鮮蜆大隻肥美. 幾有誠意
雖然意粉看似乾身
濃魚湯汁亦不多
但意粉入味爽滑
軟硬適中的口感挺有滋味

✩Floral Margherita $148
ᵀᵒᵐᵃᵗᵒ, ᴹᵒᶻᶻᵃʳᵉˡˡᵃ, ᴮᵃˢⁱˡ

蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅

酸甜味道易入口
✩Cranberry Juice $68/杯
蔓越莓汁亦是酸酸甜甜的
是開胃解膩之選
在網上慶生餐廳主題文章找到這餐廳,為求影靚相預約星空卡座及蛋糕,原來擔心環境昏暗,音樂嘈吵,現實中的餐廳無論食物、環境,還是服務都有溫度,細心設計,令人感覺舒適。3人使用星空卡座一人一椅不會擠逼, 鏡頭下人像比水族館餐廳多一絲高雅的氣質,氣色正常,不會太暗或反光,適合打卡,live band 音量適中,不打擾討論,歌單大眾化。食物味道高質、有溫度,不會太油或冷冰冰,賣相吸引,set dinner 份量豐富,男士都能吃飽。蛋糕視察效果很美,設計很驚艷,味道正常,不會極度甜。服務一流,預約時女職員已詳細解答問題,預計卡座要求說明清晰, 亦會按需要作彈性配合。用餐時職員細心觀察需要,主動更換餐具及加水,安排公筷,離開前亦非常熱心協助合照,令人感覺親切窩心。整體用餐感覺圓滿、驚喜,餐廳各方面都盡善盡美,是慶祝或聚會好地方。

Dinner  set  頭盤
Dinner  set  頭盤
尖沙咀呢間餐廳以星空為主題, 佢地既裝修以藍調為主, 用燈光營造出星空, 好浪漫, 另外仲有特別既星空枱, 頂有燈光包圍, 營造成獨立小包廂, 不過星空位需要提前預定哦~🍹 是日精選生蠔拼盤(6 Pcs) $358生蠔有3款, 餐廳好細心, 插左牌仔教我地由邊隻食先, 整體3款生蠔都唔錯🍹 意式龍蝦濃湯伴手工麵包條 $118龍蝦濃湯有龍蝦嘅鮮味,夠晒濃郁,手工麵包條偏硬,沾湯食係幾好🍹 即炸鮮魷魚 $128魷魚岩岩炸起夠晒香脆,本身已經帶少少鹽味,再配上個蛋黃醬,令人食上癮,小編都有再叫多次黎食😂🍹 西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388紅蝦好大隻, 肉質夠爽口, 蝦膏仲好多, 手工幼蛋麵配上原本既醬汁, 味道好豐富🍹 鹽焗魚伴法式手工薯蓉 $338魚係原條上, 店員仲比個鎚仔我地, 等我地打碎魚上面既鹽, 又有得食又有得玩下, 魚醃到好夠味, 薯蓉又多香滑, 好好食 🍹 Starò $158店員會你面前打一層乾冰薄膜, 佢地仲好貼心等我地準備好手機打卡~🍹 Leo $158~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍 Starò地址:尖沙咀諾士佛臺1號9樓※※※※※※※※※※※※※※※※※
🍹 是日精選生蠔拼盤(6 Pcs) $358
🍹 意式龍蝦濃湯伴手工麵包條 $118
🍹 即炸鮮魷魚 $128
🍹 西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388
🍹 鹽焗魚伴法式手工薯蓉 $338
魚醃到好夠味, 薯蓉又多香滑, 好好食
🍹 Starò $158

🍹 Leo $158
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍 Starò
地址:尖沙咀諾士佛臺1號9樓

※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
  • 西西里紅蝦手工幼蛋麵
🔮尖沙咀夢幻星空主題西餐廳STARÒ,室内迷幻的深藍色燈光,配半球形星空卡座、紫色月亮等,浪漫情調帶到Next level🌌 服務有禮又夠IGable,岩晒約會/聚會打卡 🦐西西里紅蝦手工幼蛋麵(Hk$388):XXXL的珍寶紅蝦,香濃蝦膏入口即溶,撈勻彈牙手工幼蛋面,十分鮮味掛汁🍕辣肉腸蕃茄水牛芝士手工薄餅(HK$148): Pizza餅底偏薄煙靭,辣肉腸配上芝士,咸香十足🍟意大利黑松露薯條 (Hk$108): 即炸偏粗身薯條外脆内軟,薯仔味足,點埋黑松露和茄汁,十分過瘾🍪自家製肉桂蘋果撻(Hk$98): 肉桂蘋果暖烘烘,撻皮帶曲奇香,配上雪糕球,冰火享受🍰自家製意大利經典芝士蛋糕(Hk$108): 杯裝Tiramisu香濃軟口感滑,咖啡液滲透底層🍹Piss-off (Hk$98): 這款獨家Mocktail 以Mango, Basil, Lime, Ginger Ale 調製,更即席燒香草,清甜幽香🍸New York Sour (Hk$128): 經典Cocktail有層次,在Whiskey Sour基底加了柑橘、紅酒的丹寧與花香,酸中帶甜易入口(All subject to 1

🦐西西里紅蝦手工幼蛋麵(Hk$388):

(All subject to 10% service charge)

📍STARÒ
尖沙咀諾士佛臺1號9樓
(港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約5分鐘)
2024-06-16 63 瀏覽
#尖沙咀地膽 今次去一間超人氣打卡餐廳,喺星空下品嚐美味佳餚!裝潢以星空主題,小卡座以㘣拱形的球狀圍繞住~仿如在太空吃晚飯!藍色的佈置好igable,氛圍感滿滿,打卡一流!餐牌主打西餐美食~晚市有dinner set ,餐湯,主菜扒類、手工意粉,炸物小食,cocktail 及甜品等!仲有生日蛋糕可預訂!見倒隔離台影緊相好靚好特別!🍤珍寶西西里紅蝦龍粉 $388大大隻飽滿紅蝦味道香濃又爽口,蝦頭才是精髓,蝦膏鮮甜綿密!特製醬汁配上手工麵,口感彈牙又香蛋味!🍗秘製黑松露香烤黃油雞 $248以黑松露燒烤焗,雞嘅外皮滿滿黑松露醬汁,散發出黑松露的香氣,肉質鮮嫩,配菜薯容綿滑細膩! 🥣黑松露鵝肝菌忌廉濃湯拌手工麵包條 $88🍲湯頭同樣有濃郁黑松露香氣,口感滑順嘅濃湯配合香脆鬆化嘅麵包,十分滋味!🍎肉桂蘋果撻 $98鬆脆的撻皮配香甜軟糯的肉桂蘋果,香濃嘅肉桂味道很出,配一個冰冰的雲呢拿雪糕🍦超夾的!🍹飲品點了以熱情果,芒果,青檸的Apollo同以青蘋果,菠蘿,青檸打造的Aurora ,清甜可口,清新怡人!Starò (尖沙咀)📍尖沙咀諾士佛臺1號9樓

🍤珍寶西西里紅蝦龍粉 $388
大大隻飽滿紅蝦味道香濃又爽口,蝦頭才是精髓,蝦膏鮮甜綿密!

特製醬汁配上手工麵,口感彈牙又香蛋味!
🍗秘製黑松露香烤黃油雞 $248

🥣黑松露鵝肝菌忌廉濃湯拌手工麵包條 $88🍲
🍎肉桂蘋果撻 $98

Starò (尖沙咀)
📍尖沙咀諾士佛臺1號9樓
2024-06-15 91 瀏覽
工作苦悶何不跟朋友相聚?這次跟朋友來到人氣打卡餐廳,以星空主題為主,還有不少打卡位📸。店舖在尖沙咀美麗華旁的酒吧街,是家樓上店舖容易找到☺️。環境以藍色為主調的星空主題,很容易get到好看的照片🙈。-▪︎Aurora|Apollo HKD$98兩杯也是無酒精飲品,而且可以打卡欵🤭。Aurora配合星空主題有太空人,以熱情果為主的飲品。Apollo有表演看,店員會把菠蘿乾燒香,令到賣相更吸引。2杯也是酸酸甜甜的飲品,既清新又解渴消暑的感覺🤤。-黑松露鵝肝菌忌廉濃湯拌手工麵包條 HKD$88熱辣辣送來的味道很土香,麵包條較有嚼感,放進湯裡帶來另一個口味。濃湯質感濃稠惹味☺️,喝得到清香的菌粒,所以口感較豐富。-▪︎珍寶西西里紅蝦龍粉 HKD$388朋友推介要點這個,大大隻紅蝦賣相吸引。先吃爽口的蝦肉,再把蝦膏弄出來,跟意粉拌勻一下吃。因為這個令到味道昇華,吃得到鮮味的意粉,跟醬汁互相輝映感覺“juicy”🫰🏻。-▪︎秘製黑松露香烤黃油雞 HKD$248熱辣辣送來味道挺香欵,雞皮爽口不油膩。黃油雞肉質厚身,質感嫰滑有肉汁,黑松露味不會太重。底下有挺多薯蓉欵,質感軟滑薯味重。-▪︎自家製肉桂蘋果撻 HKD

▪︎Aurora|Apollo HKD$98

黑松露鵝肝菌忌廉濃湯拌手工麵包條 HKD$88

▪︎珍寶西西里紅蝦龍粉 HKD$388

▪︎秘製黑松露香烤黃油雞 HKD$248

▪︎自家製肉桂蘋果撻 HKD$98
吃完飯要吃個甜品唄🤤,這裡有數款選擇,我們點了個口味清新的。剛剛焗起味道真香,配著雪糕有冰火交融的口感。撻皮香脆果肉惹味,酸中帶微甜的味道,感覺可以欵。

2024-06-12
1K
2024-06-10 96 瀏覽
一踏入餐廳,就好似去咗太空一樣,星光閃閃。最開心當然係坐係星球波波入面,好靚好浪漫。其他位置都有打卡位,盡顯悉心嘅佈置~好適合情侶週年紀念、姊妹們生日聚會。鮮拆龍蝦手工闊條面係酒樓呢啲港式餐廳去揀海鮮🦞即煮即食就試過好多次,西餐廳估唔到都可以見到職員即時撈出原隻龍蝦,新鮮生猛,放係鐵盤上不斷試圖逃跑!大大嚿龍蝦肉味清甜,肉質結實飽滿彈牙。手工闊條麵柔韌,掛汁力強,吸收曬蕃茄醬🥫。即刨意大利黑松露牛肝菌水牛芝士手工薄餅我鍾意食薄啲嘅pizza,呢款pizza就合我心意。每片夾心都有濃香馥郁的牛肝菌與頂級黑松露的完美結合,入口溫潤細膩,沉浸在迷人餘韻中,特別是對於松露愛好者而言更是不可錯過的~

鮮拆龍蝦手工闊條面

即刨意大利黑松露牛肝菌水牛芝士手工薄餅
2024-06-09 87 瀏覽
👦🏻👧🏻今次就搵咗間位於尖沙咀諾士佛台嘅打卡餐廳🍴影下相食下野!餐廳以夢幻星空🌌作主題,有水缸養海鮮🦞,包保新鮮🤪!🌟金黃香脆鮮拆蟹肉餅餐前小食就揀咗炸蟹肉餅,雖然只有三小舊蟹肉餅,但真係真材實料!外層用麵包糠包裹,炸至金黃香脆,入口係滿滿一絲絲嘅蟹肉🦀。伴碟嘅醬汁係辣根沙律醬,感覺上係西式嘅山葵,都係辣辣地好輕微嘅嗆喉。另外仲有柚子汁配沙律菜🥗,食完炸野清一清口腔👍🏻。🌟即刨意大利黑松露牛肝菌水牛芝士手工薄餅首先要讚一讚呢度嘅手工薄餅外圍嘅皮又脆又煙韌,有餡料嘅位置就相當薄身,就咁食皮就已經覺得好好味!黑松露醬鋪滿喺餅底味道相當濃郁同帶嚟鹹香味,面層鋪滿大量水牛芝士🧀、牛肝菌、火箭菜,相當美味🤤。🌟濃香魚湯白酒煮鮮蜆意粉鮮蜆嘅份量合乎預期,估唔到每一隻都係脹卜卜,吸收晒湯底嘅精華,非常新鮮同鮮甜。意粉就用咗蒜片🧄、辣椒🌶️嚟炒,香氣撲鼻,意粉質感Al Dente,係令人相當滿意嘅意粉!

🌟金黃香脆鮮拆蟹肉餅

🌟即刨意大利黑松露牛肝菌水牛芝士手工薄餅

🌟濃香魚湯白酒煮鮮蜆意粉

2024-06-02 96 瀏覽
鮮拆龍蝦手工闊條麵見到餐廳海鮮缸有不同的生猛海鮮即場活捉一隻,龍蝦好精神,生猛龍蝦肉質新鮮,爽口彈牙,仲有蝦膏闊條麵係手工製作,煙韌有口感,麵條吸收勁鮮味的龍蝦汁蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅薄餅手工製作,煙韌又有香味即使係薄批,但很有口感水牛芝士香軟,每塊薄餅都有蕃茄醬塗滿,加上羅勒的香氣無肉都一樣甘吸引蕃茄流心水牛芝士沙律水牛芝士大大粒,成個波甘,切開後不得了流心的內外濕潤,柔軟濃郁蕃茄仔,火箭菜,新鮮,沒有太強辛辣感加上仲有黑醋汁,很開胃星座蛋糕老公甘有誠意,大家都好配合一開始就要準備相機,點燃了星星煙花蠟燭,呢個畫面真係好難忘鏡面蛋糕上有星座圖案,切開後是朱古力慕絲蛋糕酸酸甜甜,睇得又食得Aurora 好清新的果香,有青蘋果,菠蘿,酸酸甜甜的mocktail Apollo 成個太空人造型的杯有熱情果同芒果,超香
鮮拆龍蝦手工闊條麵
見到餐廳海鮮缸有不同的生猛海鮮
即場活捉一隻,龍蝦好精神,生猛
龍蝦肉質新鮮,爽口彈牙,仲有蝦膏
闊條麵係手工製作,煙韌有口感,麵條吸收勁鮮味的龍蝦汁

蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅
薄餅手工製作,煙韌又有香味
即使係薄批,但很有口感
水牛芝士香軟,每塊薄餅都有
蕃茄醬塗滿,加上羅勒的香氣
無肉都一樣甘吸引

蕃茄流心水牛芝士沙律
水牛芝士大大粒,成個波甘,切開後不得了
流心的
內外濕潤,柔軟濃郁
蕃茄仔,火箭菜,新鮮,沒有太強辛辣感
加上仲有黑醋汁,很開胃

星座蛋糕
老公甘有誠意,大家都好配合
一開始就要準備相機,
點燃了星星煙花蠟燭,呢個畫面真係好難忘
鏡面蛋糕上有星座圖案,
切開後是朱古力慕絲蛋糕
酸酸甜甜,睇得又食得

Aurora
好清新的果香,有青蘋果,菠蘿,酸酸甜甜的mocktail

Apollo
成個太空人造型的杯
有熱情果同芒果,超香