2025-03-07
旺角豉油街有好多人氣小店,呢間都唔可以睇少🙌🏻!全部Milk shake都係逐層咁落料再Blend勻,所以口感同味道都特別Rich👍🏻。窩夫又整得好靚,好啱打卡呀📸!💚 意大利開心果醬窩夫一路睇住店員整覺得好用心,工序好多。夾心用咗吉士醬做Base再上開心果碎,兩邊再落開心果醬再加碎碎,真係無死角嘅開心果產品👍🏻。每啖都好濃郁,係有少少覺得啲醬會漿口🤏🏻,要飲啲嘢中和吓。🍓 士多啤梨窩夫見到係拆日本士多啤梨出嚟用,果然清甜好多。雖然呢款冇咁多層次,但要讚吓啲吉士醬係微甜,唔會好漏,撞埋士多啤梨清清哋咁,真係好好味✨😍!呢個抵食!💚 意大利開心果醬奶昔開心果飲品試過好幾間,呢間係唔會比牛乳味蓋過晒👍🏻,仲有整開心果醬掛杯,味道夠濃、好smooth。同埋飲落其實都唔係好凍,少少溶溶哋仲好飲😋👍🏻 !不過價錢就貴啲。🐼 台灣培茶珍珠奶昔Milkshake搭珍珠呢個配搭未見過,都Okay喎👌🏻!咁Cute嘅熊貓造型係有幾個茶底揀,有烏龍、培茶同抹茶。培茶嘅茶味會有種煎香味,會濃少少,我諗配抹茶會Creamy啲。
💚 意大利開心果醬窩夫
🍓 士多啤梨窩夫