2025-05-20
今次同小朋友去咗將軍澳MONTEREY Place嘅Seoulmate Cafe食下午茶,餐廳環境舒適,落地玻璃有自然光,坐得幾舒服。今次我哋三個人叫咗三份下午茶餐,一份係「和風牛肉溫泉蛋丼飯」配熱檸檬水,另一份係「龍蝦沙律牛角包配薯條」配熱柚子茶,另外加咗個「照燒野菜雞蓋飯」同一杯熱紅棗茶。食物方面,牛肉丼飯味道唔錯,牛肉夠嫩,小朋友唔食得溫泉蛋,叫咗餐廳幫手分開上,溫泉蛋流心效果極佳,撈埋飯一齊食好滿足。龍蝦沙律牛角包外皮烘得脆脆地,入面嘅龍蝦沙律新鮮,薯條都好香口。照燒雞蓋飯份量足,雞肉夠滑,調味帶甜,入邊亦都好多蔬菜紅蘿蔔同蘑菇,整體豐富好味。飲品方面,熱飲好夠熱,飲落去幾舒服。服務方面,店員有禮貌,上菜速度都算快。埋單連加一服務費三個人$172,性價比算高。整體嚟講係一間值得再訪嘅cafe,啱晒朋友聚會或輕鬆嘆個下午茶!