2022-02-23 109 瀏覽
呢間連鎖店,係the food story其下既日式西餐,裝修就好少女風,食物都好岩打卡,去左sogo分店試,鋪位唔大,但算坐得舒服。是次叫了雞肉蛋包飯,海蝦意粉和蝶豆花紫薯latte. 蛋包飯有驚喜,首先蕃茄醬汁有煮過,食落好濃郁,酸酸甜甜好開胃,而入面既飯食落有口感,似有炒過,整體好食。意粉帶辣,蝦都大隻彈牙,唯一不足係偏油左小小同太細份。飲品就普普通通,飲落紫薯味道不太突出,奶味較重和淡,但食物可以再試。

2022-01-22
午餐
2022-02-17 106 瀏覽
美味又打咭銅鑼灣SOGO 6/F 最新花花餐廳Triffany blue 幽雅舒適!外賣三佰有半價!選了二杯飲品荔枝藍梳打和紅菜頭寶石特飲!食物選了藍色野梅蛋糕和牛油果雞多士都出色美味!全店色彩繽紛!舒適價錢中等!二人大約$277!位置六樓中亭!yummy
美味又打咭銅鑼灣
SOGO 6/F 最新花花餐廳
Triffany blue 幽雅舒適!外賣三佰有半價!
藍色什梅蛋糕!紅菜頭什飲
2022-02-17
藍色什梅蛋糕!紅菜頭什飲
2022-02-07 61 瀏覽
<Hong Kong🇭🇰• Causewaybay>“掛住我唷!香蒜辣椒海鮮扁意粉”你講!你有冇掛住我?當然有掛住香蒜辣椒海鮮扁意粉🍝▪️香蒜辣椒海鮮扁意粉爽口蝦仁大大粒,意粉好香蒜香味,蒜香突出而且少少辣,非常開胃!意粉掛滿蒜香汁,吸滿蝦蝦味😋▪️白汁忌廉雜菌蛋包飯呢個蛋包飯賣相好靚,蛋煎得剛好,蛋滑味濃。切開蛋皮,雜菌嘅香味即刻湧出!將蛋包飯沾上忌廉汁,入口更creamy! ▪️水牛城雞翼香香辣辣醬汁沾滿炸得酥脆嘅雞翼,分量唔算好多,兩個人分享一齊食更滋味!▪️伯爵奶茶配黑糖寒天鍾意伯爵茶嘅你一定要試吓,好香伯爵茶味而且入口好香滑!配上黑糖寒天,感覺養生,口感仲爽口彈牙!▪️藍蝶花香芋奶茶配寒天外表好吸引係藍色㗎!主要味道係香芋奶茶,幾香香芋味,而且味道唔會好甜!飲晒成杯都唔覺得膩😋以後掛住你唔洗淨無去荃灣/沙田先搵到你,而家可以喺銅鑼灣咬你唷!📍 SENSU (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨6樓6F-09號舖#chantaljj銅鑼灣 #chantaljjCafe#銅鑼灣美食 #銅鑼灣cafe #hkcafe #cafehk #cafefood
<Hong Kong🇭🇰• Causewaybay>
“掛住我唷!香蒜辣椒海鮮扁意粉”

你講!你有冇掛住我?當然有掛住香蒜辣椒海鮮扁意粉🍝

▪️香蒜辣椒海鮮扁意粉
意粉掛滿蒜香汁,吸滿蝦蝦味😋

▪️白汁忌廉雜菌蛋包飯

▪️水牛城雞翼

▪️伯爵奶茶配黑糖寒天

▪️藍蝶花香芋奶茶配寒天

📍 SENSU (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨6樓6F-09號舖

#chantaljj銅鑼灣
#chantaljjCafe
#銅鑼灣美食
#銅鑼灣cafe
#hkcafe #cafehk #cafefood
2022-02-04 69 瀏覽
一直知道荃灣開左Sensu,睇相見到鋪頭既裝修咁靚都想試下,不過地區上對我黎講真係有d遠,點知最近原來銅鑼灣Sogo都開左,所以即刻黎試食下。招牌旋風蛋包飯配三文魚野菌 $108蛋包飯既蛋唔係平時牛奶味好重果種味道,蛋煮得比平時既日式餐廳熟一d,飯入面既三文魚粒同野菌條融入去軟軟既飯粒,覺得很入味。水牛城雞翼 $68雞翼上既醬汁非常濃厚,帶小小辣味,份量比我想像中大,配有少少沙律菜,十分野味。🐠美式咖啡 $38友人既Order,佢既評價係一杯普通正正常常既美式咖啡。藍蝶花香芋奶茶配寒天 $48個人覺得有點失望,整體無特別飲得到奶茶同香芋味,混埋後只係一種怪怪的味道,個人不推介。蔚藍星球 $98想打卡既就一定一百分,甜品外型好靚,見隔離枱都點左黎慶祝生日,佢有個小小既槌仔可以用黎敲個甜品,不過外層好似有d硬,友人敲左好幾下好大力先敲得開。甜品主要係用白朱古力整外殼既,旁邊既藍色碎石係似d糖既味道,成個甜品唔會好飽肚,似食朱古力為多,當日兩個人都食唔曬因為食太多太甜食到唔想食😆三人食覺得會好一點。

招牌旋風蛋包飯配三文魚野菌 $108

水牛城雞翼 $68

🐠美式咖啡 $38
友人既Order,佢既評價係一杯普通正正常常既美式咖啡。

藍蝶花香芋奶茶配寒天 $48

蔚藍星球 $98

2022-01-30
2022-02-03 117 瀏覽
年初三赤口,冇得拜年,去左試新餐廳,今次地點係位於Sogo商場6樓嘅咖啡店,呈半開放式,裝修以Tiffany blue為主色調,環境唔錯。下午1點幾到唔洗等位。主餐牌有沙律,前菜,飯,意粉,三文治及薄餅麵包,同甜品。飲品有多款選擇,除左招牌飲品,仲有mocktail,咖啡茶,果汁,汽水,花果茶,梳打,同鮮奶。黑松露凱撒沙律 $68 另加一 加巴馬火腿2件 加$28 另加一黑松露凱撒沙律係羅馬菜加左少少沙律醬,鹹香煙肉碎,脆口法包碎,冇黑松露味嘅黑松露片,同大量芝士粉。羅馬菜好爽脆,都算新鮮,係冇黑松露味嗰吓失望。巴馬火腿成$14一塊,好腍唔會太乾。章魚燒 $58 另加一章魚燒一客6粒,上面有紫菜碎同木魚碎,仲有少少沙律醬,下底有好多生菜絲。章魚燒唔細粒,皮較厚,都算脆嘅,入面真係有章魚粒,不過食落較乾,麻麻哋。招牌旋風蛋包飯配日式雞肉 $98 另加一呢個招牌旋風蛋包飯配日式雞肉嘅蛋都唔滑嘅,唔算厚身不過太實,我唔鍾意。蛋上面灑上香草,入面嘅飯係照燒汁炒飯,有粒粒連皮雞肉粒,味道可以。圍邊有番茄醬,送蛋唔錯。黑松露温泉蛋卡邦尼扁意粉 $108 另加一黑松露温泉蛋卡邦尼扁意粉面頭有一隻水汪

黑松露凱撒沙律加巴馬火腿2件

章魚燒 $58 另加一

招牌旋風蛋包飯配日式雞肉

招牌旋風蛋包飯配日式雞肉 $98 另加一

招牌旋風蛋包飯配日式雞肉

黑松露温泉蛋卡邦尼扁意粉

黑松露温泉蛋卡邦尼扁意粉 $108 另加一

黑松露温泉蛋卡邦尼扁意粉面頭有一隻水汪汪嘅温泉蛋,整穿之後撈埋扁意粉一齊食更滑。可惜又係欠缺黑松露味道。扁意粉唔會太腍但係唔夠al Dente,好在煙肉,煙燻豬腩,同風乾豬臉頰非常之鹹香,而個忌廉汁好豐富又香,仲有爽口菇菌加添口感,最後面頭灑上香草。呢個價錢算係咁。
明太子醬海鮮薄餅麵包

明太子醬海鮮薄餅麵包 $98 另加一

薄餅麵包有兩大片,上面有脆口去殼蝦幾隻,魷魚,洋蔥絲,少少菜苗,同勁多芝士,可以拉絲,再灑上蟹籽同香草。可惜食唔出明太子味,唔夠冶味。麵包非常香脆,好食。伴碟仲有少少新鮮沙律菜同一粒車厘茄。
藍蝶花香芋奶茶配寒天

藍蝶花香芋奶茶配寒天 $48 另加一

藍蝶花香芋奶茶配寒天

藍蝶花香芋奶茶配寒天原來用有蓋膠杯上,顏色呈藍色,面頭有少少綠茶粉,飲落只有茶香而完全冇香芋味,質感係滑嘅,而唔會太甜。寒天細細粒而爽口,用飲管都輕易吸到。

So Smooth $58 另加一

So Smooth

呢杯mocktail So Smooth係用左紅菜頭,番茄汁,熱情果糖水,梛青水,同桃整。上枱用一個八角型嘅玻璃杯裝住,再用一個小木台升高,賣相特別。紅色沙冰上面有兩片紅菜頭乾同一片柑橘乾,飲落微甜,感覺健康而解渴。唔錯。

呢度嘅蛋糕改左個特別嘅名叫雲卷系列,一共有7款口味。

北海道十勝紅豆雲卷 $58 另加一

北海道十勝紅豆雲卷

北海道十勝紅豆雲卷卷蛋上面有忌廉同紅豆蓉,仲有一支小小膠囊裝住淡奶忌廉俾你擠入去卷蛋入面。
北海道十勝紅豆雲卷

入面係紅豆沙打入淡奶同忌廉,蛋糕好鬆軟又綿,食落唔太甜,而有又滑又香嘅紅豆同淡奶味,濕潤度啱啱好,配埋伴碟嘅超酥脆曲奇脆脆食,好正。係可惜食唔到粒粒紅豆。

紅寶石朱古力雲卷 $58 另加一

紅寶石朱古力雲卷

紅寶石朱古力雲卷係粉紅色卷蛋上面有草莓忌廉,再加上花瓣,幾粒白色珠珠同一小片士多啤梨。卷蛋切開之後原來入面有好多草莓忌廉。忌廉好滑又唔膩。朱古力味欠奉,唔會太甜。
紅寶石朱古力雲卷

服務算幾好,請佢哋幫手影相都冇托手㬹,係上菜最後先上沙律有啲奇怪。總括而言,除左黑松露冇黑松露味之外,其他食物都唔錯,特別係雲朵蛋糕,如果可以改善少少就更好。不過唔平架。
2022-02-03
明太子醬海鮮薄餅麵包
紅寶石朱古力雲卷
📍銅鑼灣花系餐廳‼️• creamy明太子意粉😻 -- SENSU✨🌸•Follow @pigfoodiexh for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_銅鑼灣#pigfoodiexhk_西餐========================最近sensu喺銅鑼灣sogo開設分店😆呢到嘅裝修同樣好fancy,用上花嚟做主題~啱晒打卡😋上星期就同媽咪嚟試下佢哋嘅lunch🤪今次仲試咗Sensu signature drink😍係用咗多種茶底浸泡而成,仲係用咗4.2牛奶同手炒黑糖,面頭再鋪上海鹽芝士奶蓋😻------------------------------⭐️明太子忌廉海鮮扁意粉 $128 (4.3/5)意粉嘅portion都幾大份,建議可以share食!明太子蟹子醬汁非常creamy,鹹香十足😻意粉軟硬到拿捏得唔錯,幾有咬口❣️蝦仁夠爽彈👍🏻------------------------------⭐️招牌旋風蛋包飯配和風牛肉照燒汁 $128 (4.2/5)之前喺沙田分店食過白汁三文魚蛋包飯,今次就試下牛肉🤤蛋皮幾嫩滑,富蛋香~照燒汁甜甜鹹鹹,炒飯粒粒分明~------

#pigfoodiexhk_銅鑼灣
#pigfoodiexhk_西餐
========================

⭐️明太子忌廉海鮮扁意粉 $128 (4.3/5)

⭐️章魚燒 $58 (4.4/5)

估唔到章魚燒可以整得咁好食😋外皮好香脆,入面仲有章魚粒~加埋照燒汁同沙律醬簡單美味🤩
⭐️可可朱古力鮮奶配寒天 $48 (4.3/5)
朱古力鮮奶香滑,唔會太甜~加埋芝士奶蓋好邪惡❣️
-----------------------------
⭐️伯爵奶茶配黑糖寒天 $48 (4.3/5)

伯爵茶底散發陣陣幽香,同鮮奶平衡得幾好👍🏻加埋煙韌嘅寒天好有口感~
整體嚟講食物唔錯,portion都夠多,環境舒適👍🏻😋
賣相:4.3/5
地址:銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨6樓6F-09號舖
前往方法:銅鑼灣站D2出口
  • 招牌旋風蛋包飯配和風牛肉照燒汁
2022-01-30 38 瀏覽
“招牌旋風蛋包飯配和風牛肉照燒汁”($128)“香蒜辣椒海鮮扁意粉”($168)“水牛城雞翼單骨(8隻)”($68)“伯爵奶茶配黑糖寒天”($48)“竹炭焦糖鮮奶咖啡配寒天”($48)Sensu終於回歸銅鑼灣啦🥰😆新分店位於sogo 6樓店面用上湖水綠同乾花做裝飾好靚☺️之前食過sensu高質high tea今次一於試試佢嘅主食😋首先叫咗個招牌旋風蛋包飯配和風牛肉照燒汁🐮個蛋整得好夠滑☺️入面嘅飯充滿住牛肉粒😙加埋甜甜地嘅照燒汁真係食唔停口😝另外叫咗個香蒜辣椒海鮮扁意粉🍝入面嘅海鮮有虎蝦🦐,日本帶子,松葉蟹肉🦀食落蒜味好濃郁🧄加上微辣夠哂惹味😋扁意粉煮得岩岩好,有咬口😚我地仲要咗個水牛城雞翼🐔一份有8隻單骨雞翼,好夠2個人食😆雞翼炸到好夠脆,水牛城汁十分香辣,正😝飲品方面要咗2杯寒天特飲分別係伯爵奶茶配黑糖寒天,竹炭焦糖鮮奶咖啡配寒天2杯都十分順口,加埋qq寒天好滿足☺️
“招牌旋風蛋包飯配和風牛肉照燒汁”($128)
“香蒜辣椒海鮮扁意粉”($168)
“水牛城雞翼單骨(8隻)”($68)
“伯爵奶茶配黑糖寒天”($48)
“竹炭焦糖鮮奶咖啡配寒天”($48)

Sensu終於回歸銅鑼灣啦🥰😆

首先叫咗個招牌旋風蛋包飯配和風牛肉照燒汁🐮
個蛋整得好夠滑☺️入面嘅飯充滿住牛肉粒😙
加埋甜甜地嘅照燒汁真係食唔停口😝

另外叫咗個香蒜辣椒海鮮扁意粉🍝
入面嘅海鮮有虎蝦🦐,日本帶子,松葉蟹肉🦀
食落蒜味好濃郁🧄加上微辣夠哂惹味😋
扁意粉煮得岩岩好,有咬口😚

我地仲要咗個水牛城雞翼🐔
一份有8隻單骨雞翼,好夠2個人食😆
雞翼炸到好夠脆,水牛城汁十分香辣,正😝

飲品方面要咗2杯寒天特飲
分別係伯爵奶茶配黑糖寒天,竹炭焦糖鮮奶咖啡配寒天
2杯都十分順口,加埋qq寒天好滿足☺️
呢間少女味十足,以淡粉色系為主調嘅日系花花café🌸終於由新界開到港島喇🙌🏼,近月登錄銅鑼灣嘅佢最出名係招牌旋風蛋包飯🥚,阿叔想食好耐架喇😛,上星期難得嚟到商場行街辦年貨,見新店仲未排長龍,即刻嚟食吓先!☺️ 🥚招牌旋風蛋包飯配三文魚野菌 ($108),賣相好似成座山⛰嘅蛋包飯,份量十足之餘亦非常 #IGable ,阿叔享用之前當然要相機📷食先啦!蛋包飯面頭係幼滑嘅旋風蛋,覆蓋住用醬汁整成嘅米飯🍚,只要一刀切開經已聞到好香野菌味,加埋入邊嘅三文魚🐟,食落味道濃郁、非常惹味!🤤 🍝黑松露溫泉蛋卡邦尼扁意粉 ($108),café嘅另一招牌菜,賣相雖然無蛋包飯咁有特色,但味道香濃,除咗大量黑松露外,更有野菌、煙肉🥓、芝士🧀同溫泉蛋,份量十足!🙂 😙為慶祝新店開業,宜家嚟食以上兩款招牌菜,餐廳就會送你自家製奶蓋茶飲。阿叔特別推介呢度嘅伯爵奶茶配黑糖寒天🥤,首先茶味濃郁,再加上Q彈爽口嘅黑糖寒天,增加口感之餘亦唔會好甜,啱晒阿叔口味!😆

2022-01-24 52 瀏覽
SENSU 銅鑼灣新分店環境比荃灣店更美是我最愛的粉綠色設計🍛招牌旋風蛋包飯配蒲燒鰻魚蛋炒得好靚,燒汁亦都好多切開原來是鰻魚炒飯,好好味👍🏻🍗水牛城單骨雞翼有點辣味但不會太辣,非常惹味未等其他食物來拍照已忍唔住吃了半碟😅🍝味增和牛肉醬溫泉蛋扁意粉溫泉蛋有點過熟,意粉味道似普通肉醬意粉不過當然比平時的更好味🥤伯爵奶茶配黑糖寒天伯爵茶味燶,好喜歡,可以整杯喝完🧋竹炭焦糖鮮奶咖啡配寒天原本以為會好甜,但甜度是剛好
SENSU 銅鑼灣新分店
環境比荃灣店更美
是我最愛的粉綠色設計

🍛招牌旋風蛋包飯配蒲燒鰻魚
蛋炒得好靚,燒汁亦都好多
切開原來是鰻魚炒飯,好好味👍🏻

🍗水牛城單骨雞翼
有點辣味但不會太辣,非常惹味
未等其他食物來拍照已忍唔住吃了半碟😅

🍝味增和牛肉醬溫泉蛋扁意粉
溫泉蛋有點過熟,意粉味道似普通肉醬意粉
不過當然比平時的更好味

🥤伯爵奶茶配黑糖寒天
伯爵茶味燶,好喜歡,可以整杯喝完

🧋竹炭焦糖鮮奶咖啡配寒天
原本以為會好甜,但甜度是剛好
2022-01-20 71 瀏覽
🥄荃湾人气爆棚的森系餐厅开到铜锣湾啦!29/1前订位全单还有8折哦~必须不能错过!在港岛和朋友们吃个午餐真的是太太太划算了!·🥄餐食出品丝毫不含糊,颜值味道同时在线。无论是招牌蛋包饭,章鱼小丸子,还是奶盖饮品都超棒,为午餐犯愁的时候瞬间打开食欲!真的超划算·🥄餐厅内很多打卡位,延续Sensu餐厅一贯风格审美,森系风格非常出片,仙气飘飘,分分钟赚足眼球!赶在优惠结束前,抓紧时间快来打卡吧~📷- @城市情报官 @吃货薯 @吃不饱同学 @日常薯 @生活薯 香港探店|铜锣湾美食推荐|网红轻食|超高性价比|日式西餐|仙气餐厅|周末好去处|午餐推荐|少女感餐厅|森系|Sensu📍 #铜锣湾# #轩尼诗道# #崇光百货(铜锣湾店)#6F-09⏰10am-8pm-🥄荃湾人气爆棚的森系餐厅开到铜锣湾啦!29/1前订位全单还有8折哦~必须不能错过!在港岛和朋友们吃个午餐真的是太太太划算了!·🥄餐食出品丝毫不含糊,颜值味道同时在线。无论是招牌蛋包饭,章鱼小丸子,还是奶盖饮品都超棒,为午餐犯愁的时候瞬间打开食欲!真的超划算·🥄餐厅内很多打卡位,延续Sensu餐厅一贯风格审美,森系风格非常出片,仙气飘飘

@城市情报官 @吃货薯 @吃不饱同学 @日常薯 @生活薯
📍 #铜锣湾[地点]# #轩尼诗道[地点]# #崇光百货(铜锣湾店)[地点]#6F-09
⏰10am-8pm

1K
2022-01-19 61 瀏覽
Sensu在銅鑼灣開了新分店,餐廳湖水綠格調,感覺小清新,店面掛上迷人粉嫩的乾花,滿滿的少女心。招牌旋風蛋包飯配蒲燒鰻魚 $138 滑溜金黃的蛋包飯,覆蓋着香噴噴的炒飯,把蛋切開,嫩蛋慢慢流瀉,十分誘人。每粒米飯都有醬汁的甜香,夾合鰻魚肉,咬下去啖啖魚油香氣,配上濃郁的燒汁,蜜甜窩心。香蒜辣椒海鮮扁意粉$168 海鮮扁意粉有虎蝦、日本帶子、松葉蟹肉伴碟,意粉充滿咬口,鮮味十足。蝦肉彈牙,帶子厚身、帶嚼勁,被蒜蓉完美提鮮,咀嚼間意粉伴隨鮮香,濃郁帶微辣,別有一番滋味。章魚燒$58 章魚燒脹卜卜,趁熱吃很美味。入口熱燙,微脆外層包住粒粒章魚🐙,表面的燒醬汁、蛋黃醬、海苔、木魚絲,口感豐富,十分惹味。伯爵奶茶配黑糖寒天 $48 伯爵奶茶入口清香,加入QQ寒天,有濃甜黑糖甜味,口感甜絲絲⋯⋯藍蝶花香芋奶茶配寒天 $48 香芋奶茶質感濃厚,寒天Q彈煙韌,甜香中洋溢純樸香芋味,清爽宜人。

招牌旋風蛋包飯配蒲燒鰻魚 $138

香蒜辣椒海鮮扁意粉$168

章魚燒$58

伯爵奶茶配黑糖寒天 $48

藍蝶花香芋奶茶配寒天 $48
之前食過幾次SENSU,原來而家係銅鑼灣SOGO都開左新分店。裝修都係以藍色花花同木系為主,但呢間分店係all-day dining架!┄┅┄┅┄┅┄┅┄𖣒 招牌旋風蛋包飯配蒲燒鰻魚 $138呢個蛋包飯真係好打卡,個旋風蛋整得好靚。飯充滿鰻魚汁,而且有好多鰻魚粒,不過就係鹹左少少。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-𖣒 章魚燒 $58比平時掃街食到既好食勁多!岩岩整好送到黎熱辣辣,外皮脆脆地又煙韌有咬口,唔係淋哂一pat野咁,入面既章魚粒都好大粒~評分:🌕🌕🌕🌕🌗-𖣒 香蒜辣椒海鮮扁意粉 $168意粉質感偏硬,係我鍾意既口感!蒜香味濃,但辣度冇乜,所以唔食得辣既人都岩食。虎蝦爽口彈牙,帶子又好大粒👍🏻評分:🌕🌕🌕🌕🌘-𖣒 可可朱古力鮮奶配寒天 $48個漸層都整得幾靚~朱古力味唔算係好濃,但加左4.2鮮奶所以好濃奶香味!仲有寒天咬下所以飲落口感都唔錯。評分:🌕🌕🌕🌗🌑
┄┅┄┅┄┅┄┅┄

可可朱古力鮮奶配寒天
招牌旋風蛋包飯配蒲燒鰻魚
香蒜辣椒海鮮扁意粉
可可朱古力鮮奶配寒天
之前試過個呢間all-day dining嘅tea set!銅鑼灣岩岩開咗新分店,環境係小編最鍾意嘅湖水綠色😍,估唔到正餐更高質🤟🏻😍,btw宜家奶蓋茶買一送一‼️:-1️⃣「招牌旋風蛋包飯配蒲燒鰻魚($138)」(旋風蛋係小編一直想學但係咁fail嘅菜式🦥)成個飯熱辣辣🤤,飯粒粒分明每粒飯都俾鰻魚汁包裹住,好香,仲有鰻魚粒🐟,不過原本以為係原條鰻魚~ Signature torrnado omelette with Kawasaki eel👍🏻-2️⃣「黑松露溫泉蛋卡邦尼扁意粉🍝($108)」溫泉蛋好吸睛🤩,醬汁超creamy夠哂多,而且有煙肉香味🥓~Truffle carbonara linguine with onsen egg👍🏻-3️⃣「水牛城單骨雞翼(6件)🍗($68)」外皮炸得香脆🔥,水牛城酸酸甜甜幾開胃~Single-boned buffalo wings (6 pcs) 👍🏻-4️⃣「伯爵奶茶配黑糖寒天🧋($48)」5️⃣「藍蝶豆花香芋奶茶配黑糖寒天💙($48)」宜家做緊買一送一,飲品幾創新,小編建議大家叫少冰咁就可以唔使比啲冰沖淡個味🤣~Earl grey milk tea with b
1️⃣「招牌旋風蛋包飯配蒲燒鰻魚($138)」
(旋風蛋係小編一直想學但係咁fail嘅菜式🦥)
2️⃣「黑松露溫泉蛋卡邦尼扁意粉🍝($108)」
3️⃣「水牛城單骨雞翼(6件)🍗($68)」
4️⃣「伯爵奶茶配黑糖寒天🧋($48)」
5️⃣「藍蝶豆花香芋奶茶配黑糖寒天💙($48)」
~Earl grey milk tea with brown sugar jelly // Blue taro matcha milk tea with agar jelly: buy 1 get 1 free
  • 招牌旋風蛋包飯配蒲燒鰻魚
2022-01-13 1058 瀏覽
Sensu開到黎銅鑼灣 @sogohongkong 啦!好方便,行行吓街都可以食到 ☺️ 呢到裝修用咗Tiffany 色,再加咗唔少乾花點綴,門口仲有個玻璃櫃放靚靚蛋糕,幾突出架👏🏻 原來由而家起到 1月29號嘅星期一至五,經 @openrice_hk 訂座仲可享全單8折;到1月16號,買寒天奶蓋茶仲買一送一添架招牌旋風蛋包飯配和風牛肉照燒汁 📍$128隻打好滑身,仲真係蛋如其名咁旋風 😂 一切開即刻向2邊滑落,好有 feel 👍🏻 加埋和牛同照燒汁就更惹味意大利辣肉腸煙肉番茄扁意粉 📍$98扁意粉係我其中一個幾鍾意食嘅意粉類別,而且煮得啱啱好,辣味同番茄味嘅balance 都唔錯👍🏻 番茄汁都好充足,條條都有掛汁架龍蝦濃湯 📍$58龍蝦湯幾濃味,上面仲有少少酸忌廉點綴一下伯爵奶茶配黑糖寒天 📍$48伯爵茶味夠濃,配埋甜甜地嘅黑糖,唔會太甜得黎又可以食到煙煙韌韌嘅珍珠 😬可可朱古力鮮奶配寒天 📍$48平時飲開奶茶配寒天珍珠架嘛,今次變咗朱古力鮮奶,又幾好飲喎

招牌旋風蛋包飯配和風牛肉照燒汁 📍$128

意大利辣肉腸煙肉番茄扁意粉

意大利辣肉腸煙肉番茄扁意粉 📍$98

龍蝦濃湯

龍蝦濃湯 📍$58
龍蝦湯幾濃味,上面仲有少少酸忌廉點綴一下

伯爵奶茶配黑糖寒天

伯爵奶茶配黑糖寒天 📍$48

可可朱古力鮮奶配寒天 📍$48
平時飲開奶茶配寒天珍珠架嘛,今次變咗朱古力鮮奶,又幾好飲喎
意大利辣肉腸煙肉番茄扁意粉
龍蝦濃湯
伯爵奶茶配黑糖寒天
  • 可可朱古力鮮奶配寒天
𓇢 水牛城雞翼單骨 8pc 68𓇢 招牌旋風蛋包飯配三文魚野菌 108𓇢 黑松露溫泉蛋卡邦尼扁意粉 108𓇢 伯爵奶茶配黑糖寒天 48𓇢 可可朱古力鮮奶配寒天 48𓈒𓏸𓐍Sensu在銅鑼灣sogo分店新開幕了!對住港島的我來說是福音呢不用過海也可以吃到好吃的旋風蛋包飯了而且之前介紹過的 也可以在這裡買得到呢這次吃了三文魚野菌一樣好吃水牛城雞翼在濃厚醬汁包覆下仍然吃到脆脆的口感加了溫泉蛋的卡邦尼扁意粉更creamy喜歡他們的【自家製茶飲奶蓋系列】!這次嚐了他們的【伯爵奶茶配黑糖寒天】 【可可朱古力鮮奶配寒天】意外的不會過甜之餘 可以喝到4.2鮮奶及手炒黑糖茶味不會過澀 加上有嚼勁的黑糖寒天加上綿密的海鹽芝士奶蓋鋪面 層次好豐富呢

𓇢 水牛城雞翼單骨 8pc 68
𓇢 招牌旋風蛋包飯配三文魚野菌 108
𓇢 黑松露溫泉蛋卡邦尼扁意粉 108
𓇢 伯爵奶茶配黑糖寒天 48
𓇢 可可朱古力鮮奶配寒天 48

𓈒𓏸𓐍

Sensu在銅鑼灣sogo分店新開幕了!
對住港島的我來說是福音呢

水牛城雞翼在濃厚醬汁包覆下仍然吃到脆脆的口感
水牛城雞翼單骨

加了溫泉蛋的卡邦尼扁意粉更creamy
黑松露溫泉蛋卡邦尼扁意粉

喜歡他們的【自家製茶飲奶蓋系列】!

這次嚐了他們的
【伯爵奶茶配黑糖寒天】 【可可朱古力鮮奶配寒天】