2017-09-21 37 瀏覽
老友帶我去慶祝生日,知道我喜歡吃生蠔海鮮特意選了這家餐廳給我。老實說地點有點隱蔽,真的要小心找記得走到最底就對了。走進去便可以看到門牌了。 還有一個露天的小天地,適合聊天的好地方。酒櫃陳列著不同品種的紅酒白酒。餐牌:飲品:先來一杯葡萄梳打,解渴一流既然來了,當然要吃生蠔。他們有當天推介的生蠔品種。生蠔:上: Irish rock 愛爾蘭蠔鮮味濃郁,海水味不算重,鮮蠔味已侵佔所有味蕾,加上爽口彈牙。中: 法國Kry海水味偏重,適合配白酒享用。下: 法國Gillardeau 蠔肉肥美、結實而呈彈性,有脆口感覺,質感非常不錯,味道很鮮甜,但蠔味不會過分爆發,是帶有細膩和層次。最初是海水味,然後是香濃蠔味徘徊在口腔久久不散。海膽多士海膽加上芝士烤過的多士,海膽味道不是太強烈,被芝士搶去了不少風頭,不過仍然香脆可口。巴馬火腿沙律以黑醋為沙律點綴,巴馬火腿甘香味道加上清爽生菜,香脆清新。熱海鮮拼盤(牛油蒜蓉汁)包括波士頓龍蝦、紐西蘭小龍蝦、加拿大青口、智利石蟹、大蝦、翡翠螺,蔬菜類包括:紅蘿蔔、粟米、洋蔥。以耐熱鍋細煮的海鮮加上牛油蒜蓉把香氣鎖住,鮮味之餘香氣撲鼻。最喜歡龍蝦不但肉質鮮美,而且肉厚

走進去便可以看到門牌了。

還有一個露天的小天地,適合聊天的好地方。

酒櫃陳列著不同品種的紅酒白酒。

餐牌:

飲品:
先來一杯葡萄梳打,解渴一流

既然來了,當然要吃生蠔。
他們有當天推介的生蠔品種。

生蠔:

上: Irish rock 愛爾蘭蠔

中: 法國Kry
海水味偏重,適合配白酒享用。

下: 法國Gillardeau

海膽多士

巴馬火腿沙律
以黑醋為沙律點綴,巴馬火腿甘香味道加上清爽生菜,香脆清新。

熱海鮮拼盤(牛油蒜蓉汁)

最喜歡龍蝦不但肉質鮮美,而且肉厚。而翡翠螺肉質細嫩,不會過久。而蔬菜亦吸收了不少海鮮精華,更加鮮味。

慢煮美國安格斯厚切 12oz

需時一小時的慢煮牛柳,等待的時候吃著冷盤一下就到了。上枱時餐廳已經把牛扒先切好,最適合懶惰的人。牛排呈現粉嫩紅色,令人食指大動。而且經過慢煮的牛肉肉質嫩滑,只需輕輕便可把肉切割。點上以水果的醬汁,更加開胃。

從頭吃到尾,從頭盤到主菜十分滿足,而且很適合聊天的好地方。
2017-09-19 56 瀏覽
約舊同事食飯聚舊,佢話近日轉左去尖沙咀番工,我早放工梗系搵近佢既餐廳開餐啦😁佢話聽同事講最近山林道果頭開左間餐廳d蠔幾抵食想去試下,咁我都鍾意食蠔,又吾使我搵餐廳梗系好啦😆放工我地約埋一齊行去餐廳,位置都比較隱世,沿住山林道行到最尾再上條樓梯就到啦😁 我地6點幾就來到啦👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻餐廳外有半露天餐枱一入門口就見到好多紅酒樽做裝飾🍷🍸🍺,餐廳內裝修簡潔寬落。新鮮生蠔,,每日產地直送👆🏻👆🏻👆🏻有精選生蠔一打,只要$148,好抵食。另外仲有三款生蠔提供,我地分別每樣order两隻試下先, D蠔都幾大隻同肥美🤣店員好細心提醒我地食愛爾蘭No. 0 或者Gillardeau No. 0 先,最後食KRY。我地跟店員提醒食愛爾蘭呢款先,一入口好甜鮮甘味,之後食Gillardeau,第一下覺得無乜甘甜,但第咬两下後,濃濃的甘甜隨之而來,仲好CREAMY😍😋最後食KRY,味道偏咸,個人比較喜歡頭两款😋黑松露牛肝菌薄餅 $128呢個pizza面頭焗到好脆,芝士幾豐富,但如果黑松露味重d就更好啦😁芝士牛油焗日本元貝  $78好多芝士😍我好鍾意既芝士,元貝肉焗得啱啱好,好爽口一d都吾會韌,而且好多

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

餐廳外有半露天餐枱

一入門口就見到好多紅酒樽做裝飾🍷🍸🍺,餐廳內裝修簡潔寬落。

新鮮生蠔,,每日產地直送👆🏻👆🏻👆🏻

有精選生蠔一打,只要$148,好抵食。

最後食KRY,味道偏咸,個人比較喜歡頭两款😋

黑松露牛肝菌薄餅 $128

芝士牛油焗日本元貝  $78
好多芝士😍我好鍾意既芝士,元貝肉焗得啱啱好,好爽口一d都吾會韌,而且好多汁😋

芝士黑松露焗大蘑菇 $58
又系滿滿既芝士,中間仲有黑松露醬,本身以為焗既菇會偏乾身,但呢件菇仲好juicy,仲有濃濃既菇香配上松露味,好夾!

豚肋條配柚子醬 $88
切得好細緻既豚肋條,肉質好爽口,配上柚子醬,吾錯。

下次可以帶老公去食,仲可以點埋酒,呢度都好多款酒供應😆
2017-09-18 332 瀏覽
今晚朋友帶我去左間地方超隱蔽既餐廳,唔用google我一定唔識得搵。佢係係尖沙咀山林道環海大廈地下,沿山林道一直行到尾,入左條小巷再上樓梯就會見到。餐廳都知道佢個位置比較隱蔽,所以都會有個地圖教路。雖然呢度係隱蔽左d,但係佢既環境有d世外桃園feel,裝修仲以木色爲主調,襯托番外面既園林景,感覺好自然同relax。Menu呢度係西餐廳,主打生蠔同一d海鮮拼盤。宜家仲做緊優惠,$198就食到生蠔拼盤連白酒一支生蠔拼盤連意大利白酒一支 $198(原價$298)呢個生蠔拼盤好抵食,有成12隻蠔,服務員話每日既精選蠔都有機會唔同既,我地今晚就食到irish rock,食落生蠔好爽口,蠔味比較清淡,海水味都唔濃,但係就食落好鮮甜再配埋支意大利白酒,超級抵食煙三文魚沙律$88呢個沙律好醒胃,沙律菜好fresh,煙三文魚又夠咬口,再配埋黑醋,味道好夾食落仲好爽口tim烤焗海鮮拼盤$298(原價$398)呢個烤焗海鮮拼盤都好抵食,有蒜蓉大頭大虎蝦、巴馬臣芝士焗扇貝、芝士黑松露焗大磨菇、蒜蓉翡翠螺、同埋岩鹽焗秋刀魚。賣相都幾有睇頭架,食落又好新鮮,蝦肉彈牙,螺肉爽口,扇貝鮮甜「芝味」,秋刀魚又唔會腥喎,

Menu

生蠔拼盤連意大利白酒一支 $198(原價$298)

煙三文魚沙律$88

烤焗海鮮拼盤$298(原價$398)
呢個烤焗海鮮拼盤都好抵食,有蒜蓉大頭大虎蝦、巴馬臣芝士焗扇貝、芝士黑松露焗大磨菇、蒜蓉翡翠螺、同埋岩鹽焗秋刀魚。賣相都幾有睇頭架,食落又好新鮮,蝦肉彈牙,螺肉爽口,扇貝鮮甜「芝味」,秋刀魚又唔會腥喎,仲食到少少焦香鹽焗味tim,至於個黑松露大磨菇,仲好juicy

意大利辣肉腸薄餅$128
呢個pizza反而就遜色左d,似平時麵包鋪入面既pizza包咁,size細左d,味道都還可以既

2017-09-18 107 瀏覽
同幾個舊同學食飯,因為有人介紹話有間幾有FEEL既蠔吧,所以聚會地點就定左係呢間Season plus喇。地點都真係幾難搵,不過呢到唔近大街同附近無咩其他食肆,感覺又真係幾自成一角,幾有feel。睇睇MENU又真係幾多野食,仲有好多小食特價TIM~甘黎呢到又點可以唔食蠔。呢一盤入面其實你有3種蠔架。包括: 愛爾蘭 No. 0 ($29), 法國 KRY No.1 ($29) 及法國Gillardau No. 0 ($39),隻隻都好大隻好多肉。愛爾蘭既味道就係比較甜既,亦都係3款入面我地最鍾意既。法國KRY就好比較重金屬味。最後Gillardau 海水味濃,而且肉質係甘多隻入面最肥美。燒海膽多士 $68$68當然唔會比成枝海膽你啦,不過都食到海膽既鮮甜味,味道同溶左既芝士都幾夾,加上多士烘到好香脆,一路飲啤酒一路食真係岩哂~唐揚手羽雞翼 $78雞翼雖然係炸既,但又唔會好油,感覺好似AIR FRY甘好乾身。皮炸到好脆,好香口,又係送酒一流!!慢煮西班牙厚切黑毛豬 $328呢個係慢煮,所以需時比較耐。賣相同MENU好似有少少出入,不過味道唔錯,豬肉好嫩,而且唔會有SO味。另外叫左支手工啤酒
同幾個舊同學食飯,
因為有人介紹話有間幾有FEEL既蠔吧,
所以聚會地點就定左係呢間Season plus喇。

地點都真係幾難搵,
不過呢到唔近大街同附近無咩其他食肆,
感覺又真係幾自成一角,幾有feel。
睇睇MENU又真係幾多野食,
仲有好多小食特價TIM~
甘黎呢到又點可以唔食蠔。
呢一盤入面其實你有3種蠔架。
隻隻都好大隻好多肉。
愛爾蘭既味道就係比較甜既,亦都係3款入面我地最鍾意既。
法國KRY就好比較重金屬味。
燒海膽多士 $68
$68當然唔會比成枝海膽你啦,
不過都食到海膽既鮮甜味,
味道同溶左既芝士都幾夾,
加上多士烘到好香脆,一路飲啤酒一路食真係岩哂~
唐揚手羽雞翼 $78
雞翼雖然係炸既,但又唔會好油,
感覺好似AIR FRY甘好乾身。
皮炸到好脆,好香口,又係送酒一流!!
慢煮西班牙厚切黑毛豬 $328
呢個係慢煮,所以需時比較耐。
賣相同MENU好似有少少出入,
不過味道唔錯,豬肉好嫩,而且唔會有SO味。
另外叫左支手工啤酒,
雖然我飲唔到布咸檸味,
不過個味唔會好濃,係幾清新!!

OVERALL食物都唔錯,係地點難搵少少。
而且侍應都好有禮貌好殷勤,
如果你地BUDGET唔多,但又想食海鮮,
呢到都可以一試。
2017-09-18 123 瀏覽
走到山林道是因為有間期間限定的蜜桃刨冰不過去到時發現不少人加上未食正餐所以先在山林道吃晚餐想不到竟然也吃到非常出色的晚飯餐廳位於山林道盡頭若非有易拉架指示差點就會遺留了這餐廳由於有草製的招牌加上旁邊的植物一到達就有秘密花園的感覺原來這裡是以生蠔出名可惜老婆仔最近不能吃生冷食物所以最終決定點份378元的慢煮西班牙厚切黑毛豬 comboCombo另外有日本豚肋條配柚子醬油再加一份128元的意大利肉醬千層麵菜單表示68元的燒海膽多士是推介之一所以我們也點了一份另外再加一杯28元的葡萄蘇打先來的是燒海膽多士表面看似是一般芝士多士的確是加入了芝士燒的芝士味道很濃略嫌太濃導致蓋過了海膽味不過仍能隱約吃到海膽那份鮮味其實燒出來效果是不錯的若果芝士份量減少一點會更好之後是日本豚肋條配柚子醬油切得非常薄片吃得出豚肋條很有口感若果厚的話可能會較難咬開現在切成薄片就剛剛好再配上帶微酸味的柚子醬油添加一份清新感非常不錯意大利肉醬千層麵份量比想像中少不過也算是製作得不錯層次分明得來吃起來又夠軟滑味道也適中不會因為肉醬而過分濃味是一樣飽肚之選慢煮西班牙厚切黑毛豬因爲慢煮的關係等了一段時間才送來但等待是值得的因為豬
走到山林道

日本豚肋條配柚子醬油
慢煮西班牙厚切黑毛豬
葡萄蘇打
2017-09-18 55 瀏覽
呢晚係尖沙咀行完博物館,友人話銅鑼灣間好扺食既season plus係附近都開左,決定去試下。入到去見到幾枱都食緊生蠔 我地都即刻忍唔住叫個$198生蠔盤,價錢好扺,仲要送支白酒。每隻都好鮮味 超有水準意想不到咁好飲 配搭一流再叫個馬尼拉蜆 隻隻都咁肥美 正三文魚黑醋沙律 超多三文魚 扺食一向好喜歡鰻魚 $200唔洗成條鰻魚食真係第一次 條魚燒得好岩 個醬整得好好 超夾!成晚兩個人食左around $600見到餐牌仲有好多唔同種類既海鮮 下次一定要再試其他 有水準 超扺食 ☺️

每隻都好鮮味 超有水準

意想不到咁好飲 配搭一流

再叫個馬尼拉蜆 隻隻都咁肥美 正

三文魚黑醋沙律 超多三文魚 扺食

成晚兩個人食左around $600
☺️
2017-09-17 42 瀏覽
今天和美女安妮慶生,知道山林道最近開咗一間Season Plus 的分店,而且我知道安妮最喜歡吃生蠔,我們又怎能不選這間呢!山林道Season Plus 裝修得不俗,而且門口知道一打生蠔才148,感覺很超值!馬上坐下叫了一打生蠔分別是法国KTY No.1, 愛爾蘭No.0及法國Gillardau No.0 , 生蠔我們平常都很愛吃,所以特別挑的!今次我們大家都認為兩種法國蠔也很新鮮,而且較大,口感一絕,所以我們最後才多叫了一打,真的吃過番尋味!小食點了炸雞翼,炸得又香又脆,真的停不了口!我自己点了紫薯丸子,我覺得女孩子會很喜歡紫薯的甜品另外又点了一個大型海鮮拼盤真夠豪氣,有芝士扇貝,黑松露大磨菇,最好味一定是蒜蓉大蝦夠晒鮮味,而岩鹽焗秋刀魚很甘香,而蒜蓉翡翠螺很爽口!我們吃得開心,而生日妹說真的很有水準呀

小食點了炸雞翼,炸得又香又脆,真的停不了口!

我自己点了紫薯丸子,我覺得女孩子會很喜歡紫薯的甜品

我們吃得開心,而生日妹說真的很有水準呀
2017-09-15
1 分鐘 (堂食)
2017-09-17 46 瀏覽
點解講隱世呢? 因為呢間餐廳真係有D難搵,,,佢係山林道最入面個到仲要再轉彎先搵到= =因為個到唔似有路,所以我去左問人先搵到間野!裝修偏靚既, 係西式風味既裝修, 有露天座位, 可以坐係出面, 外國人多數中意咁樣坐..芝士丸熱辣辣幾好食~份量不算太多,作小食係岩岩好~芝士係比較流體, 芝士味比較濃郁, 外皮炸到好脆,內心就好軟,幾好食!慢煮牛柳係我覺得最出色既一道菜, 呢道菜要早小小叫定, 因為整好耐,大約45分即叫即整, 牛柳比較厚身,約7成熟,中間小紅, 軟硬度岩岩好, 唔會過硬,都唔會過生, 我比較中意食, 有小小果醬等黎點, 好少可會配呢類醬但幾好食,帶小甜,份量算比較多, 所以抵食, 牛身肉味好濃唔點醬都無咩大問題!小食拼盤比較出色既係,鰻魚之後就係豬, 豬比較份量少D, 但係肉質口感都幾爽口,點佢醬食唔錯, 我成日覺得豬點醬好食d ,因為豬本身既味道無牛咁濃烈, 呢到牛粒份量相當多, 叫左拼盤基本上 已經好飽呢點要注意!整體服務出色, 員工細心, 價錢中上,食物質素不錯.
點解講隱世呢? 因為呢間餐廳真係有D難搵,,,
佢係山林道最入面個到仲要再轉彎先搵到= =
因為個到唔似有路,所以我去左問人先搵到間野!

裝修偏靚既, 係西式風味既裝修, 有露天座位,
可以坐係出面, 外國人多數中意咁樣坐..
芝士丸熱辣辣幾好食~份量不算太多,作小食係岩岩好~
呢到牛粒份量相當多, 叫左拼盤基本上 已經好飽呢點要注意!

整體服務出色, 員工細心, 價錢中上,
食物質素不錯.
2017-09-17 40 瀏覽
這天晚上約了朋友到尖沙咀吃晚餐,我們決定吃Season Plus。這店據聞很高級,甚麼國家的菜都有。位於山林道盡頭,環境清幽,但感覺很安全。店面:以酒瓶作為擺設(裡面會不會真的有酒?):餐單印刷精美,上面有各種食物的圖片:其中一頁drink menu:事不宜遲,立即點菜。要留意的是這店上菜速度不快,尤其是慢煮的幾道菜。法式鵝肝帶子配黑松露醬 $168黑松露醬夠醇和濃,不同其他地方溝淡了。濃得來有點苦,但可以接受,相信黑松露的超級粉絲會喜歡。帶子香軟,有咬口,加上黑松露香味很獨特。鵝肝入口即溶,吃後齒頰留香。意大利辣肉腸pizza $128比想像中大份,形狀也獨特。材料主要有辣肉腸和粟米,辣肉腸肉質鮮嫩,餅底香脆,裡面柔軟。廚師一早切好,服務也算是貼心。橙汁 $38點了走冰,其實也夠凍。甜度適中,很能止渴。很fresh的感覺,如果不想喝酒,橙汁會是個很好的選擇。餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,我們有機會還要再來!

這店據聞很高級,甚麼國家的菜都有。

位於山林道盡頭,環境清幽,但感覺很安全。

店面:

以酒瓶作為擺設(裡面會不會真的有酒?):

餐單印刷精美,上面有各種食物的圖片:

其中一頁drink menu:

法式鵝肝帶子配黑松露醬 $168

帶子香軟,有咬口,加上黑松露香味很獨特。
鵝肝入口即溶,吃後齒頰留香。

意大利辣肉腸pizza $128

廚師一早切好,服務也算是貼心。

橙汁 $38

餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,我們有機會還要再來!
2017-09-17 60 瀏覽
係尖沙咀較隱秘嘅地區,可能需要GPS嘅小幫手先搵到呢間餐廳。不過當大家入座,餐廳嘅環境,以及餐牌嘅推介絕對唔會令大家失望。首先要推介嘅當然係生蠔,平均每隻都係$40左右,而且隻隻新鮮,即開即食,非常抵食。愛爾蘭No.0份量夠大隻而肥美,入口唔會太重鐵味或海水味; 而法國Gillardau 肉身會係3隻之中最厚身,海水咸味會較重。接著係兩款餐前小食,黑毛豬火腿薄切沙律菜上,黑毛豬口感軟林,油味香盛,同淋上黑醋汁嘅沙津一齊食,平均到口中嘅油膩感。而海膽多士,香味亦十分濃郁,加上海膽嘅配搭亦係好少有。主菜方面要左個熱海鮮拼盤,用上瓦煲去烹調,龍蝦、智利石蟹、小龍蝦、大蝦、加拿大藍青口、翡翠螺配上蔬菜,相當豐富。龍蝦嘅膏好多好香濃,加上蒜蓉牛油汁嘅烹調,令龍蝦肉更添美味。而翡翠螺比較少食,所以都特意多食幾隻,口感彈牙,唔會太硬,無令我失望。最後有呢客慢煮美國安格斯厚切牛柳,用上慢煮方式,牛肉就更比均受熱,兼且更加入味,所以入口時非常嫩滑,肉汁豐富。

2017-09-12
2017-09-16 51 瀏覽
最近與朋友去山林道上化妝班,提早結束後就去了附近找東西吃。大家都想找個比較靜的用餐環境,在開飯網尋找一輪後就鎖定這間在山林道環海大廈地鋪的食店,但若不是有GPS帶路,其實還挺隱蔽,滿有世外桃源的感覺。除了尖沙咀分店,觀塘都有分店,店方除供應一般沙律、火腿、佐酒小食和炸物拼盤,也有冷熱海鮮拼盤和焗海鮮拼盤。其中生蠔套餐最為吸引,有12隻生蠔加送意大利白酒的優惠,一至日適用,很適合與親友吃飯時享用。蒲燒鰻魚 $128鰻魚不算肥美,但原條鰻魚夠大條,伴有大量蒲燒醬汁和紫菜絲,加上邊緣烤得好脆,好惹味!蒜蓉燒大虎蝦 $168兩隻巨蝦紅噹噹,賣相十分吸引,中央位置的蝦肉比手指還粗,咬起來厚肉又新鮮。師父手勢不錯,烤到好香口,還釀了蒜蓉,吃起來十分滋味。牛肝菌意大利飯 $128以蕃茄、生菜點綴,珍珠米有口感,有陣陣濃郁的牛肝菌。但份量比較少,多吃會有點膩。辣肉腸pizza $128一板分成六份,綴以栗米粒、辣肉腸和青紅椒,滿有夏日風情。

蒲燒鰻魚 $128

蒜蓉燒大虎蝦 $168

牛肝菌意大利飯 $128

辣肉腸pizza $128

一板分成六份,綴以栗米粒、辣肉腸和青紅椒,滿有夏日風情。
2017-09-16 66 瀏覽
Happy Friday 緊係同朋友食好d😋😋一於去尖沙咀搵食,經過一條卷仔發現有個指示牌指住入面有間餐廳。一於入去睇過究竟。一入到去就好似發現個世外桃源一樣,餐廳位於大廈既底層,做落地玻璃出面仲有個大花園。喺咁煩囂既尖沙咀有個咁寫意既地方真係好難得👍🏻入到去坐低樓底好高空間感好好坐得好舒服😉頭盤我地叫左個意大利黑醋配煙三文魚沙律,黑醋酸酸甜甜配上煙三文魚既咸香,各有各特色唔會搶大家既味又非常之夾😋😋絕對係一個開胃之選主食叫左煎三文魚配蜜糖芥末汁同埋麻辣小龍蝦。三文魚煎到岩岩好熟,表面香口內裏juicy 切開魚油會不斷滲出,配埋個蜜糖芥末汁將個味道更加昇華😋😋麻辣小龍蝦係用原pan上,煮完既小龍蝦精華都完整咁呈現番出黎,加上麻辣汁,鮮味加上刺激既口味帶黎多層次既享受👍🏻👍🏻我地叫多個炸魚手指小食,食得出唔係坊間雪藏貨,真係有魚味🐟🐟從環境到食物都俾人有一種好舒服好享受既感覺。

入到去坐低樓底好高空間感好好坐得好舒服😉

從環境到食物都俾人有一種好舒服好享受既感覺。
2017-09-15 50 瀏覽
跟朋友到尖沙咀搵食,來到山林道尾的Season Plus,位置有點隱蔽,要係街尾轉上小樓梯才到達。餐廳門外種植了很多樹木盆栽,感覺都幾隱靜,客人可選擇室內或室外用膳,如果不吸煙,建議選擇舒舒服服坐室內。用餐時間約晚上八點,已經非常肚餓。餐牌主打$198十二隻生蠔送白酒,由於只得朋友食生蠔,只單點了三隻生蠔過下口癮,點了Iris Rock No. 0, France KRY No.1 & Gillardeau No.0,三款都很有海水味,有點偏咸,味濃,尚算肥美。熟食點了日本一口和牛粒、肉醬千層面、黑松露牛肝菌Pizza及豚肋條配柚子醬。除生蠔外,其他食物製作時間都超耐(接近一小時),需要非常耐心等候。一口和牛粒及豚肋條先上枱,份量比較小份,適合送酒小吃,男士或大胃王的話建議多點幾款食品,兩款小食味道不錯,配柚子汁,比較清新。黑松露牛肝菌Pizza及肉醬千層面剛焗起,熱騰騰的,加上已非常肚餓,十五分鐘就清晒枱上食物,這兩款主食都幾好味,芝士及黑松露味濃但唔太漏,薄片Pizza大約分成六小塊,賣相都吸引。肉醬千層面相比出面餐廳細份,但非常好吃,一層闊面、一層芝士、一層肉醬,層層分明,味道很

肉醬千層面相比出面餐廳細份,但非常好吃,一層闊面、一層芝士、一層肉醬,層層分明,味道很好,值得試試。
2017-09-14
2017-09-15 55 瀏覽
Menu choice 超多,以海鮮為主。生蠔勁底!雖然我食過更底嘅餐廳,但真心lee到隻隻新鮮,冇一隻有臭味!隻隻都重海水味!食得出真係即叫即開!新鮮到爆!可惜揸左車,冇得試埋佢嘅白酒!佢個連白酒嘅set都勁底炸流心芝士,咸味岩岩好!佢正在佢真係入口即溶、佢唔係拉絲個種芝士,係入面淋曬個種!送酒一流!芝士松露大啡菇,唔推薦,松露味唔夠香,明顯食得到未焗熟...因為未焗熟、所以菇冇汁出,好乾...有待改善白酒馬尼拉蜆,酒味夠,但蜆有幾隻都有沙.....大約1/3蜆有沙...冇沙嘅係鮮甜嘅,希望改善後會更好!粒粒都食得開心。Pizza, 比較dry 海膽多士,芝士配海膽,幾好食。一口和牛...........筋位比較多慢煮黑毛豬,肉係好淋嘅,豬味唔太膿,但配蘋果食係好食嘅!如果蘋果都煎一煎會更佳餐廳好凍!溫馨提示。大家最好帶件褸。野食,一碟一碟咁上,慢慢食,慢慢吹水。冇話咩限你唔知幾耐交台!朋友見面傾計嘅好餐廳。但上菜真係..慢到一個點😂

Menu choice 超多,以海鮮為主。

Pizza, 比較dry

海膽多士,芝士配海膽,幾好食。

一口和牛...........筋位比較多

餐廳好凍!溫馨提示。大家最好帶件褸。

2017-09-14 91 瀏覽
預咗今日係狂食海鮮,呢度半個menu 都係海鮮~~精選生蠔 12 隻 $148唔記得問係咩蠔,對於我黎講,我鍾意食蠔,新鮮同好食就得,哈哈·~幾鮮甜,唔太咸,唔重金屬味,呢個價錢算抵食~如果加多 $50 會有枝白酒,朋友唔飲酒,所以淨係食蠔算~海鮮拼盤  $298有龍蝦、蟹、小龍蝦、大蝦、青口同翡翠螺影多個側拍~ 好豐富~夠鮮甜,落少少檸檬汁就已經夠味~ 牛肝菌意大利飯 $128好香菌味~ 乾濕度剛剛好,食落唔會話太硬,食落有淡淡菌香味
預咗今日係狂食海鮮,呢度半個menu 都係海鮮~~

精選生蠔 12 隻 $148

幾鮮甜,唔太咸,唔重金屬味,呢個價錢算抵食~
如果加多 $50 會有枝白酒,朋友唔飲酒,所以淨係食蠔算~

海鮮拼盤  $298
有龍蝦、蟹、小龍蝦、大蝦、青口同翡翠螺

影多個側拍~ 好豐富~
夠鮮甜,落少少檸檬汁就已經夠味~

牛肝菌意大利飯 $128
好香菌味~ 乾濕度剛剛好,食落唔會話太硬,食落有淡淡菌香味