1K
Sandwichology價錢: $78/ $78好味程度: 4.3/5服務🍴: 3.4/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4/5-尖沙咀新開麵包專門店!位於一蘭拉麵旁邊的小店,賣各口味bagel/ 法包/冬甩/扁麵包/酸種/捲餅等等,生酮的更加可以叫生菜!入面的餡料都係好似車仔麵咁自選,任你配搭,自由度超大,符合唔同人口味👍🏻 入面d牆仲有啲bagel裝飾!-✅秘制牛肉三文治(藍莓bagel)。Bagel口感係紮實的,微微回彈,唔算太乾😆藍莓味道帶微甜,配鹹的餡料都夾的。基本上係漢堡包的餡,但佢用牛𦟌!感覺健康好多,不過容易痴牙😂另外有cream cheese、酸瓜、牛肉醬、 青瓜、生菜、番茄。食落唔會太乾,因為有牛肉醬!不過會有小小牛肉騷。-✅✅越式炆豬肉三文治(芝麻bagel)。呢個芝麻bagel更香口!入面的越式炆豬肉係香茅黃姜味🥳東南亞風味十足。不過佢係用豬腩肉,肥瘦大概55比例,厚厚一層脂肪的,所以會比較肥膩,但口感好軟腍🤓呢個配沙律醬、青瓜、紅椒、生菜、洋蔥。最特別係有甜椒的蔬菜甜味。兩者比較鍾意呢個多d!-2個都好豐富,d餡多到要瀉,好難一次過咬😌
Sandwichology
價錢: $78/ $78
好味程度: 4.3/5
服務🍴: 3.4/5
環境🗾: 3.4/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4/5

2個都好豐富,d餡多到要瀉,好難一次過咬😌食完覺得幾有驚喜,有d似紅磡的bagel gogo,不過未食過無得比較🤪呢間因為款式好多,覺得可以再來試試其他配搭!

1️⃣ Pumpernickel Bagel $25 + Choco Mochi $15 + Mashed Taro $15 + Meat Floss $15 + Pistachio Cream Cheese $20黑麥 Bagel 外皮微脆,咬落去煙韌☁️,黑麥香氣溫潤紮實。第一層係流心朱古力麻糬🍫,拉絲到可以拉出一條橋,濃郁香甜;第二層係綿滑芋泥🍠,香甜不膩,入口化開;第三層加入鹹香肉鬆🧂,即刻將甜味平衡返,層次瞬間提升;最後用開心果 cream cheese 🥜作點綴,堅果香+芝士滑香完美收尾,食到停唔到口!每一啖都有鹹甜碰撞嘅驚喜~2️⃣ 經典美式煙燻燒牛肉三文治(Plain Bagel)$90用美國牛前胸,經十幾小時低溫煙燻處理,咬落肉質好嫩💦微帶煙燻香氣,好似BBQ pit直送。牛肉呈粉紅色唔係生,係煙燻後嘅完美色澤🎯,肉汁鎖得住,食到尾仲juicy🥹夾入香脆Plain Bagel,再加車打芝士🧀融化包住牛肉,濃郁咸香;酸菜🥒爽口酸香,平衡油脂感;最後淋上蜂蜜芥末醬🍯,甜香微辣,令味道層次更立體。咬開見到牛肉片層層疊疊嘅斷面,真係肉食控夢想清單💯。⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 尖沙咀緬甸臺8號凱譽地下17號舖
🚇旺角尖沙咀站N3出口,步行約2分鐘
🕒Mon-Sun:12:00-20:00
2025-07-25 166 瀏覽
近期尖沙咀新開的三文治店🤩,今日得閒去試下,佢地可以好似車仔麵感自己選擇餡料同包底,🤔我選左越式炆豬肉三文治配圆形的越南法包,佢地的法包俾其他特別,出面多數係長身但佢地係圆形的🤣去到月尾重有九折優惠三文治足料法包夠脆👍咖啡夠濃👍下次會再去試埋其他😊
2025-07-25
午餐