2021-12-10
蕎麥茶 ($40)蕎麥茶除咗有蕎麥之外,裏面仲有蘿蔔,綠茶🍵 味道都真係真心幾香,有少少陪空過一樣嘅餅乾味道。成碗茶我估大概都有330ml 左右,都幾飲~ 幾襯sour dough ~Sourdough ($68)我order咗個Roast beef~ 最正係有個黑松露蛋黃醬( +$3 ) carry 咗曼克頓烤牛肉。餐廳Default會加黑椒,唔中意可以走黑椒。 蜂蜜話梅啤酒🍻 4% ($65)無論係顏色上,或者係酸酸甜甜嘅感覺上,都有啲似柚子味嘅啤酒。可能我都係比較港女口味,都係鍾意啲甜嘅走。所以,呢啲就幾易入口,適合我。香腸酸菜 ($88)飲啤酒,食德國香腸應該係基本配套。雖然樣貌可能冇平時啲雞肉腸或者芝士腸咁飽滿,但係其實好味勁多!咬開甚至乎會爆出香油脂。味道最多都係少少辣,肉味甚濃😋 係值得encore嘅Total $261
蕎麥茶
Sourdough ($68)
蜂蜜話梅啤酒🍻 4% ($65)
蜂蜜話梅啤酒
香腸酸菜 ($88)
香腸酸菜
Total $261