World Cup⚽️ Lets chill & enjoy the moment🥳..平日好忙碌,有時夜晚都想同friend 去飲下野relax 一下🥃,最近知道PONG Group旗下係LKF 開左間新酒吧💫,果然有驚喜😍!場地夠新又型格沒煙味,有多間獨立房間唔同主題,世界盃⚽️ 就最岩約班朋友去book 房間 chill 下慶祝一番🎊,每間房都設不同低消,想book 房記得要提早喔!酒吧餐廳供應多款酒類 & 餐點🍽,亦提供娛樂設施,如2張大beer pong 練習眼界、勁大螢幕可以睇波等等,另有西式小食佐酒,適合同朋友前往,一齊玩就岩晒!🔸Tapas.Impossible Beef Tacos $128🔸Main.Roasted Pork Ribs $238🔸Pizza.Parma Ham Rocket $218呢晚食左tacos🌮 用上Impossible Beef 口感都唔差,勁多餡料好豐富;Main 就食左Pork Ribs🐽,醬汁夠惹味;Pizza🍕不厚不薄帶煙韌,加埋餡料同食唔怕膩,食下野飲杯野,玩下games🎲 輕輕鬆鬆過了一個愉快晚上!cheersss🍸..××××××

場地夠新又型格沒煙味,有多間獨立房間唔同主題,

每間房都設不同低消,想book 房記得要提早喔!

🔸Main.Roasted Pork Ribs $238

🔸Pizza.Parma Ham Rocket $218

×××[PONG LKF]×××
©中環德己立街38-44號好利商業大廈1樓B號舖
2022-11-28 23 瀏覽
Big TV screen for football match while you pretend a DJ making your music 🎶 ! You can also play ping pong games and sing 🎤 karaoke ! What a lot of fun here !We ordered margarita pizza , pork knuckles , buffalo chicken wings with drink Sangria !Very delicious 😋 combo. The most fav dish is knuckles . Cripsy with little fat , as you know , knuckles usually with collagen ♥️ . Apart from collagen pills , you can eat more knuckles ! This is suitable for ppl who are keto-ing. We could play ping pong whe

We ordered margarita pizza , pork knuckles , buffalo chicken wings with drink Sangria !Very delicious 😋 combo. The most fav dish is knuckles . Cripsy with little fat , as you know , knuckles usually with collagen ♥️ . Apart from collagen pills , you can eat more knuckles ! This is suitable for ppl who are keto-ing. We could play ping pong when we were full !

Small portion for Sharing is great ! You could feel relax atmosphere here !

Suitable for friends and colleagues gathering !

2022-11-27 13 瀏覽
世界盃咁大件事,第一次試下去蘭桂坊睇波,朋友帶我黎呢間酒吧食住野飲下酒睇下波。呢間餐廳酒吧有小食、主菜等食物可以食到,當然仲有唔同既酒類飲品可以飲到。Parma Ham Rocket巴馬火腿舖滿pizza上面,加上火箭菜,味道咸香之餘又夠fresh。而pizza批邊好似餅乾咁脆口,食落唔會好膩。Calamari 炸魷魚圈用黎送酒一流,魷魚圈外層脆身,食落口感爽口,勁正。Mojito飲返杯經典的cocktail,有薄荷同檸檬既清新味道,酸酸甜甜,夠哂fresh。如果想一班朋友再盡興啲,仲可以揀佢哋嘅房圍埋一齊睇波食嘢添。

Parma Ham Rocket

Calamari
炸魷魚圈用黎送酒一流,魷魚圈外層脆身,食落口感爽口,勁正。

Mojito

2022-11-27 5 瀏覽
蘭桂坊有好多酒吧,想同三五知己搵個好地方睇波,經朋友介紹呢間連鎖酒吧PONG,容易book位。一去到見到好大個螢幕,朋友們得好興奮。上星期沙特阿拉伯對阿根廷,沙特意外地贏左,今晚要mark實再睇沙特對波蘭,睇下有冇驚喜。我地七點幾就黎到,所以全場都得我地,所以開頭我哋都可以傾吓計。到開始夜,越來越多人,幾乎滿座,之後仲有DJ駐場,好有氣氛,好想跳舞。我地飲下紅酒,食下小食,睇下波,又唔會有時間限制,相當enjoy。
2022-11-27 5 瀏覽
近期有世界杯睇,自己係屋企睇冇咁有氣氛,所以成日相約一班朋友去蘭桂坊睇波。呢間樓上舖PONG,個螢幕夠晒大,睇得好舒服。我地開左一支紅酒,夠幾個人飲,邊飲邊睇世界杯。另外,我哋仲叫左啲食物填下肚,有雞翼、雞、意粉。雞翼係酸酸辣辣地既味道,配酒必備。大蝦意粉,味道偏淡左少少,不過趁熱食,口感都相當唔錯。另外,朋友想食啲健康食物,所以叫左一碟雞肉,肉質唔算太乾,幾入味。全晚有DJ在場,所以一直好有氣氛,下次可以再睇黎睇波。
全晚有DJ在場,所以一直好有氣氛,下次可以再睇黎睇波。

2022-11-25 19 瀏覽
世界盃開鑼啦,好多人都中意去酒吧睇波感受氣氛,而這間位於中環蘭桂芳的酒吧餐廳,有波睇,又有酒飲,又有野食,適合放工未食飯就去呀!酒吧有特大電視方便大家睇球賽,亦有幾間私人套房可以俾你一大班人一齊包房自己睇,房內亦有卡拉ok可以俾你一展歌喉!Parma Ham Rocket,這款pizza上面有parma ham和火箭菜,醬汁是茄醬,食落味道咸香得黎又帶有茄汁的酸味,批邊係薄批,食落脆卜卜,不錯!Carbonara,意粉用上煙肉、芝士碎製成,上面加有蛋汁,食落意粉更滑,意粉醬汁亦唔會太漏,是不錯的選擇!Calamari,炸魷魚圈外層脆身,食落彈牙,味道咸香,用黎送酒一流!Sangria,經典的水果酒,紅酒入面有不少水果,有橙肉、蘋果等,酸酸味味得黎又帶有紅酒的味道,幾開胃!
2022-11-20
2022-11-24 23 瀏覽
世界盃開鑼⚽️放工想搵個地方同朋友一齊食飯飲酒睇波?中環Pong LKF就岩晒你👊🏻環境:7.5/10酒店格局有2個超大瑩幕,岩晒睇波🥰仲可以組對beer pong添😜食物:8/101️⃣Avocado Shrimp Salad  $148唔好以為酒吧野食唔掂,連女仔要keep fit都冇問題,牛油果大蝦沙律🥗夠晒健康!2️⃣Roasted Spring Chicken $188燒雞最怕就係老😂好彩睇圖都知呢到嘅燒春雞幾吸引~細細隻皮脆肉嫩又juicy 💯3️⃣Roasted Pork Ribs $238個Ribs唔係講笑,好出色!媲美Dan Ryan 😋仲要好細心切好條條,肉嫩醬好食😍送啤酒一流😚4️⃣Orange Juice $65女仔唔係日日方便飲酒🤣普通果汁唔係鮮榨🍊唔使介紹啦~💰性價比:7.5/10 人均$350/人 ,係中環有個地方飲飽食醉仲有三五知己一齊圍爐睇波⚽️要有😂

環境:7.5/10

食物:8/10
1️⃣Avocado Shrimp Salad  $148
3️⃣Roasted Pork Ribs $238
4️⃣Orange Juice $65
女仔唔係日日方便飲酒🤣普通果汁唔係鮮榨🍊唔使介紹啦~

💰性價比:7.5/10
Roasted Spring Chicken
Roasted Pork Ribs
Avocado Shrimp Salad
2022-11-18
Roasted Spring Chicken
Roasted Pork Ribs
Avocado Shrimp Salad
平日夜晚想同姊妹去中環輕鬆下,搵到呢間新開嘅酒吧,一齊去摸下酒杯底🍷酒吧環境好大,掛牆有一大個電視,好適合世界盃時節同球迷一齊睇波⚽️ 我同姊妹就鍾意玩pong game練一練眼界😉⟡ .German Salt Pork($268)非常推介呢度嘅豬手‼️豬肉冇咩肥羔,有滿滿鹹香,中間夾雜好多骨膠原,配埋脆卜卜嘅豬皮一齊食,口感非常豐富⟡ . Margherita ($188)Pizza 嘅餡料好豐富,一啖咬開蕃茄醬汁就爆出來,蕃茄醬好香甜,芝士質感豐厚,餅底略厚,好飽😆⟡ . Chicken wings ($68)水牛雞翼味道好香濃,但唔會好漏,配搭沙律醬食,又會多一份清新感✨⟡ . Sangria ($98)紅酒質地醇厚,味道香醇,入口順滑,裡面有新鮮水果🍓酒吧仲有包廂,可以係呢度搞Christmas party 都得❣️ 大房Garden氣派高尚,中房Eden帶點藝術氣息,細房Danger都可以同朋友圍喂喂,🤟🏻好yeah 🤟🏻

⟡ .German Salt Pork($268)

⟡ . Margherita ($188)

⟡ . Chicken wings ($68)

⟡ . Sangria ($98)
紅酒質地醇厚,味道香醇,入口順滑,裡面有新鮮水果🍓

Parma Ham Rocket ($218)滿滿嘅Parma Ham,啖啖嘅鹹香😆唔特別好pizza嘅我都覺得幾好食!🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥 (4/5).Spicy Garlic Shrimp Pasta ($168)蝦又大又彈牙~不過就冇乜鮮味,好在蒜味濃郁!Pasta軟硬適中,唔錯~🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥 (4/5).Patatas Bravas ($68)啱啱炸起上枱嘅時候,外脆內軟!好好食~加埋帶辣味嘅車打芝士醬,正!🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥 (4/5).Impossible Beef Tacos ($128)口感好豐富,除咗有impossible beef仲有牛油果醬同其他配料!好好食☺️素食人士之選~🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥🐥 (5/5).‼️終極之評分‼️✍🏻味道: 4.3/5✍🏻抵食: 3.2/5✍🏻環境/服務: 4.8/5 (有好大個電視螢幕睇波,氣氛好好)——📍PONG LKF中環德己立街38-44號好利商業大廈1樓B號舖
Parma Ham Rocket ($218)
🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥 (4/5)
Patatas Bravas ($68)
🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥 (4/5)
Impossible Beef Tacos ($128)
🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥🐥 (5/5)
‼️終極之評分‼️
✍🏻味道: 4.3/5
✍🏻抵食: 3.2/5
——
📍PONG LKF
中環德己立街38-44號好利商業大廈1樓B號舖
中環PONG LKF超大個螢幕 睇波一流⚽️食物方面都幾驚喜 估唔到飲酒嘅地方嘢食都整得咁好食🤩 Avocado Shrimp Salad $148牛油果蝦沙律🥗牛油果新鮮creamy🥑沙律菜新鮮👍🏻蝦肉有烤過!爽口彈牙 配埋酸甜嘅醬汁 非常開胃🥰Roasted Pork Ribs $238烤豬肋骨又係非常推薦!!肉質超juicy😍外脆內唔乾😝而且佢隻燒烤醬唔會好鹹!!份量啱啱好 配埋食落更加突出到豬肋骨嘅鮮味😋配菜有粗薯條🍟新鮮炸起 超靚金黃色😚Roasted Spring Chicken $188燒春雞都非常唔錯🤩皮脆雞肉嫩 只係簡單用鹽調味 已經好好味😙Orange Juice $65最後飲咗杯橙汁🍊清甜解渴💕

中環PONG LKF超大個螢幕 睇波一流⚽️

Roasted Spring Chicken $188

Orange Juice $65
最後飲咗杯橙汁🍊清甜解渴💕
2022-11-19 18 瀏覽
就快世界杯啦,來pong lkf可以同朋友一齊happy hours, 仲可以睇世界杯同玩下game.中間有2張大beer pong, 最岩一班朋友來玩啦~玩到甘上去有少少肚餓,叫左幾款野食醫下肚。先上sweets potato fries同Buffalo chicken wings, 2款都炸得好香脆,sweets香脆的來仲有少少甜甜地,真令人食唔停,而家buffalo wings唔會好乾身仲好juicy~岩晒送酒。仲有唔可以錯過既avocado shrimp salad同carbonara. 沙律中間是全熟既牛油果,好creamy, 上面既大蝦亦好爽口,沙律菜配埋醋汁,好開胃。Carbonara賣相好吸引,大大隻蛋黃係意粉上面,一野篤穿,感覺好自愈。意粉味道相當唔錯,醬汁岩岩好,意粉又唔會好腍。

中間有2張大beer pong, 最岩一班朋友來玩啦~

玩到甘上去有少少肚餓,叫左幾款野食醫下肚。

2022-11-19 16 瀏覽
放假同男朋友出中環拍拖又想有嘢食有酒飲chill下我又鐘意玩game結果揀咗去PONG嗌咗支白酒 叫咗幾個小食嘢食有驚喜 White Anchovy Ponchos German Salted Pork KnucklesAssorted Ham with Crystal Bread結果同男朋友玩咗成晚丟下beer pong食下嘢 好開心 下次會再嚟 要試埋個Roasted Spring Chicken同Roasted Pork Ribs環境同男女朋友 兄弟姊妹嚟 都咁好氣氛
放假同男朋友出中環拍拖

好開心 下次會再嚟 要試埋個

環境同男女朋友 兄弟姊妹嚟 都咁好氣氛

2022-11-01
  • German Salted Pork Knuckles
  • 3 kinds of Ham with Crystal Bread
  • White Anchovy Ponchos
終於到happy Friday !啦!同朋友嚟到LKF放鬆下!餐廳成個感覺好型格,一個極大Mon睇波一流,場中間放咗2 大部beer pong好岩成班fd一齊玩!坐底就叫咗個sweet Potato Fries, 同平時薯條唔同,仲帶啲甜,邊吹水邊食真係好正!當然唔少得Buffalo Chicken wings, 有配個醬,但我覺得唔洗加都好夠味,食落酸酸帶少少辣,真係好岩配酒!唔想食得太heavy~就叫咗個Avocado Shrimp salad, 味道好清新,沙律菜夠鮮,上面每條蝦都大大蝦,口感彈牙!主食叫咗個Carbonara, 本嚟好怕食完好滯,但呢個剛好,唔會好重cream味,口感十分香滑,味道算濃郁!去酒吧點可錯過呢到嘅酒😝叫咗杯 Sangrie, 作為西班牙水果酒,飲落果甜味十足帶酒香,成個人好releax! 另一杯Mojito,傳統古巴酒,絕對係夏天嘅酒,不過呢到就薄荷味唔太濃,酸酸甜甜嘅口感,好岩女仔飲!PONG LKF🤎中環德己立街38-44號好利商業大廈1樓B號舖

PONG LKF🤎
中環德己立街38-44號好利商業大廈1樓B號舖
【酒吧chill chill〰️食物難得高質🤤】/////呢間酒吧空間闊落 環境格調似Karaoke房間 有兩大張beer pong枱👏🏻佢哋主打西式小食配搭酒類飲品 食物熱辣辣又惹味 嘢飲都有好多選擇 性價比高😝.👉🏻Margherita ($188)蕃茄羅勒水牛芝士薄餅🍕薄餅選用薄批外脆内鬆軟 薄餅面有滿滿嘅水牛芝士、羅勒葉以及番茄蓉 芝士軟身拉絲度高 罐頭番茄蓉以及新鮮番茄🍅昇華到薄餅嘅鮮甜味道🫶.👉🏻Patatas Bravas ($68)馬鈴薯切成粒狀 即叫即製🥔有外脆内軟口感 配搭辣味番茄醬以及其他調味粉非常惹味 食到停唔到口😙.👉🏻Fresh 75 ($148)加入薑、新鮮檸檬汁、糖漿等原材料 所有材料味道都平均 帶有清爽接骨木花香🌼.👉🏻Daiquiri ($98)以白色蘭姆酒做基底 容易入口 有微微酸甜味道以及清新檸檬氣味🍋———-📍PONG LKF中環德己立街38-44號好利商業大廈1樓B號舖
【酒吧chill chill〰️食物難得高質🤤】
/////

👉🏻Margherita ($188)

👉🏻Patatas Bravas ($68)

👉🏻Fresh 75 ($148)
👉🏻Daiquiri ($98)

———-
📍PONG LKF
2022-11-14
2022-11-07 29 瀏覽
Happy Monday🥳放工時間約到朋友係中環小聚下🍸🥂叫左2杯Ginger ale 🥂再叫左一樣小食patatas bravas ($68)辣味番茄醬拌馬鈴薯🥔不過個醬係有少少辣但我同朋友都接受到既🤣如果唔太食得辣可以叫佢地落係碟側邊咁就可以自己想沾幾多自己話事☺️ 薯仔炸得都香我地都好滿意😋可能傾得太耐又有啲肚餓所以我自己叫左個margarita pizza share黎食($188)真係好多芝士,因為係即叫即整真係好新鮮出爐所以都等得比較耐小小~不過整體黎講係香口好食😋