2022-10-27
🤎Poke Go🤎作為一個Poke Fans,非常樂見香港越黎越多Poke店,百家爭鳴。今次去位於深水埗大南街嘅Poke Go,佢只係開業2年左右,就已經有2間分店。Poke Go環境非常舒服,適合朋友聚餐~住係九龍區嘅我,非常開心有一間高質Poke店係附近,呢啲sell健康同OL恩物唔再係港島區獨有。((P.S 真係食過九龍區某間好難食嘅舖頭今次都係自己Build my own bowl,無揀到Signature Bowl (預設款式)。每次去食Poke店,都會叫三文魚,再配一半沙律菜同珍珠糙米飯底,今次貪得意就加左Honey Musturd醬,平時一般都係揀日式芝麻醬,估唔到Honey Musturd都幾夾三文魚。自選包左3款配菜,我就揀左青瓜、雞蛋絲同麻醬豆腐,打後嘅就每款$8起。值得一提嘅係佢嘅Dressing好有誠意✨仼揀之餘,仲要份量勁多!個果仁同炸蒜超正!不過可能我11點半就食,去到下午四五點左右已經有少少肚餓,如果大食嘅朋友可能叫翻全飯適合啲。📍 Poke Go深水埗大南街211號地舖#boombu#boombu大南街————————————味道: 🤎🤎🤎🤎🤍環境: 🤎
((P.S 真係食過九龍區某間好難食嘅舖頭
📍 Poke Go