Lunch 時間叫過app 外賣自取返去食下,仲有送限量版環保袋新推出 DoppioCheese啤酒優惠套餐外賣自取或堂食 送限量版環保袋Doppio Cheese 啤酒套餐,仲可以得到限量版環保袋一個,喺先到先得架,好靚又實用雙重芝士脆邊薄餅 $228大大盒Pizza 好滿足,簡簡單單雙重芝士夠晒香仲有火腿肉片及芝士,薄身又夠脆口,啖啖食出滋味。意式凍肉拼盤帕爾馬火腿、摩特黛拉火腿、煙三文魚、新鮮馬蘇里拉芝士、 橄欖吞拿魚蓉釀小紅椒,灑上黑醋醬及伴以香草包,好特別又有層次口感。Peroni Nastro Azzurro 啤酒 330ml來自於意大利,口感非常順口散發出麥香味道,有香醇口感,好岩女仔們食住pizza 嘆個凍啤酒 .PizzaExpress (將軍澳中心)將軍澳中心地庫一樓B03A至B03B號鋪.

新推出 DoppioCheese啤酒優惠套餐
外賣自取或堂食 送限量版環保袋

雙重芝士脆邊薄餅 $228

大大盒Pizza 好滿足,簡簡單單雙重芝士夠晒香
仲有火腿肉片及芝士,薄身又夠脆口,啖啖食出滋味。
意式凍肉拼盤
來自於意大利,口感非常順口

散發出麥香味道,有香醇口感,好岩女仔們
食住pizza 嘆個凍啤酒

PizzaExpress (將軍澳中心)
將軍澳中心地庫一樓B03A至B03B號鋪
2022-08-30
5 分鐘 (外賣自取)
2022-08-27 470 瀏覽
不嬲都好鐘意食ᴘɪᴢᴢᴀ ᴇхᴘʀᴇss嘅ᴘɪᴢᴢᴀ🍕呢度嘅ᴘɪᴢᴢᴀ柔軟有彈性,唔乾爭爭呢間分店嘅設計好有溫室田園ғᴇᴇʟ經過門口見到有🍻啤酒套餐‼️岩哂鐘意啤啤佢嘅ʙᴇᴀʀ ʙᴇᴀʀ🐻而且仲係Peroni生啤🐻就係鐘意飲Lager啤酒,味道清而香🍕呢個套餐系跟「雙重芝士脆邊薄餅」,呢個系薄批ᴛᴏᴘᴘɪɴɢ嘅ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ + ᴄʜᴇᴅᴅᴀʀ + 黃蕃茄醬好厚但一啲都唔膩❤️ 有蕃茄醬中和返~~一咬落去,芝士蕃茄醬嘅軟綿綿拉絲質感好perfect仲有ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴏɴɪ & 椰菜仔增加口感🥗「有營茄子沙律」就系比牛油果🥑吸引我叫呢個沙律🥑非常高質,夠哂ᴄʀᴇᴀᴍʏ‼️材料相當豐富有茄子、藜麥、車厘茄、毛豆、菠菜、羅馬生菜❤️加埋秘製果醋汁,非常開胃~~⭐️埋單時發現原來仲有環保袋送
不嬲都好鐘意食ᴘɪᴢᴢᴀ ᴇхᴘʀᴇss嘅ᴘɪᴢᴢᴀ🍕
呢度嘅ᴘɪᴢᴢᴀ柔軟有彈性,唔乾爭爭

呢間分店嘅設計好有溫室田園ғᴇᴇʟ

經過門口見到有🍻啤酒套餐‼️
岩哂鐘意啤啤佢嘅ʙᴇᴀʀ ʙᴇᴀʀ🐻
而且仲係Peroni生啤

🐻就係鐘意飲Lager啤酒,味道清而香

🍕呢個套餐系跟「雙重芝士脆邊薄餅」,呢個系薄批

但一啲都唔膩❤️ 有蕃茄醬中和返~~

一咬落去,芝士蕃茄醬嘅軟綿綿拉絲質感好perfect

仲有ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴏɴɪ & 椰菜仔增加口感

🥗「有營茄子沙律」
就系比牛油果🥑吸引我叫呢個沙律

🥑非常高質,夠哂ᴄʀᴇᴀᴍʏ‼️
材料相當豐富

有茄子、藜麥、車厘茄、毛豆、菠菜、羅馬生菜❤️
加埋秘製果醋汁,非常開胃~~
⭐️埋單時發現原來仲有環保袋送
2022-08-26
2022-07-02 368 瀏覽
落雨唔想出街食,所以就用Foodpanda叫外賣!叫左Pizza Express嘅【精選套餐】 $𝟥𝟣𝟧 ▫️頭盤 x1 ▫️青菜沙律(大) x1▫️自選 10"薄餅/意粉/飯 x2 呢個餐寫2-3 人用,但對我嚟講,份量其實係兩個人🤭🔸意式焗⾁丸 有5粒⾁丸,係果種自己打嘅肉丸~蕃茄汁香濃~好好味~配好脆好香蒜味嘅嘅蒜蓉包好正!!! 🔸雞⾁蘋果沙律 (+$25) 🥗 超鍾意呢個沙律! 有雞肉絲、青蘋果、蕃茄仔、莓乾、合桃碎同沙律菜,口感同味道都非常好!沙律醬按個人喜好沾嚟食😋 大推呢個沙律✨ 🔸特級瑪嘉麗塔皇后薄餅 10 吋傳統餅底 個人都係鍾意呢個最傳統嘅pizza~ 馬蘇里拉芝士x新鮮羅勒x番茄醬,簡簡單單嘅配搭就係最好😋 🔸⾁醬千層寬麵 自己試過整Lasagna知道有好多工序又要整好耐,所以喺街見到如果有得食我都會叫😙呢個千層麵嘅蕃茄肉醬同芝士味都幾香濃~意粉軟硬適中,如果大份啲就好啦!😗以外賣質素嚟講,整體唔錯~唔會話冧左唔好食!📍Pizza Express #PizzaExpressHK #foodpandaHK
落雨唔想出街食,所以就用Foodpanda叫外賣!

叫左Pizza Express嘅【精選套餐】 $𝟥𝟣𝟧

▫️頭盤 x1
▫️青菜沙律(大) x1
▫️自選 10"薄餅/意粉/飯 x2
呢個餐寫2-3 人用,但對我嚟講,份量其實係兩個人🤭
🔸意式焗⾁丸
有5粒⾁丸,係果種自己打嘅肉丸~
蕃茄汁香濃~好好味~
配好脆好香蒜味嘅嘅蒜蓉包好正!!!
🔸雞⾁蘋果沙律 (+$25) 🥗

🔸特級瑪嘉麗塔皇后薄餅 10 吋傳統餅底
個人都係鍾意呢個最傳統嘅pizza~
馬蘇里拉芝士x新鮮羅勒x番茄醬,簡簡單單嘅配搭就係最好😋

🔸⾁醬千層寬麵
以外賣質素嚟講,整體唔錯~唔會話冧左唔好食!

📍Pizza Express
#PizzaExpressHK #foodpandaHK
2022-07-01 116 瀏覽
呢排天氣不穩,成日落大雨, 所以決定叫個Pizza express外賣,輕鬆在家等食。見到外賣平台 滿指定金額仲免運費,毫無懸念即刻落單!外賣精選套餐 (2-3 人) 經濟實惠,可以揀選頭盤、沙律,以及自選 10"薄餅/意粉或飯,四個人都好夠食!送到府上是食物仍然熱騰騰,感覺非常衛生和安全。法邊豆焗蘑菇打開盒子,就已經聞到好香的牛油味,法邊豆色澤翠綠,口感爽脆,蘑菇非常Juicy,好好味!雞肉蘋果沙律雞肉肉質鮮嫩多汁,一啲都唔肥膩,蘋果採用了青蘋果,更添健康的感覺,沙律菜新鮮清甜,配有紅莓乾和果仁,超級有口感!北京烤鴨薄餅 10”中式口味嘅薄餅極具特色,餡料豐富,烤鴨味香濃,配以有京蔥和特色的醬汁,吃一啖已深深愛上!肉醬千層寬麵千層寬麵的重點當然是芝士和肉醬,每一口千層寬麵都包含了濃濃的芝士及肉醬,所以作為芝士控的我十分喜歡!一個電話就搞掂咗一餐,真係非常方便同開心呀!

法邊豆焗蘑菇

雞肉蘋果沙律

北京烤鴨薄餅 10”

肉醬千層寬麵

一個電話就搞掂咗一餐,真係非常方便同開心呀!
  • 北京烤鴨薄餅
  • 雞肉蘋果沙律
  • 肉醬千層闊面
2022-07-01 115 瀏覽
突然好想食PizzaLunch就帶左家人去試下揀左個精選2人套餐 $349包左1份頭盤、2份主菜及2杯飲品Menu仲有唔少素菜嘅菜式岩晒一家大細去開餐🔸青菜沙律🥗 🔸香烤雞肉薄餅🔸肉醬寬條麵🔸士多啤梨冰茶 $48🔸鮮果檸檬特飲 $58PizzaExpress於今個夏日限定推出清新怡人的🥂「Summer Cheers」特飲系列,包括:🍋鮮果檸檬特飲、🧊鹽味荔枝特飲、🥑牛油果雪糕特飲、🍦焦糖雪糕特飲、🍑蜜桃冰茶及🍓士多啤梨冰茶!我地叫左士多啤梨冰茶同鮮果檸檬特飲,好colourful,岩晒打卡,層次分明。士多啤梨冰茶甜甜地,有濃郁士多啤梨味,岩晒消暑。鮮果檸檬特飲用左雜莓檸檬,所以對比之下會有少少酸,不過好fresh!香烤雞肉薄餅批底唔會好厚,好香脆。肉醬寬條麵嘅麵口感好彈牙,配埋肉醬好香濃。
突然好想食Pizza

🔸鮮果檸檬特飲 $58

2022-06-16
午餐
2022-06-30 307 瀏覽
呢日約左朋友上佢屋企探佢同埋bb,佢話唔方便落街食飯,所以就決定叫外賣app。見到pizza express又唔貴喎($315),又想食pizza,就決定叫呢間。外賣包裝都好精美,而且都仲熱,呢個最緊要。意式焗肉丸:肉丸配有番茄醬,肉丸彈牙,而且番茄醬味道濃郁,類似肉醬意粉嘅味道,份量都好多,中間仲有番茄仔,肉丸會配埋薄餅,可以點番茄醬黎食,多重滋味。雞肉蘋果沙律:沙律份量都好多,配有沙律醬,呢款沙律除咗有雞胸同沙律菜,仲有好多nuts,提子乾,番茄仔。nuts好夠脆,同埋蔬菜都好新鮮,沙律亦會配上麵包,麵包咸咸地都幾好味。北京烤鴨薄餅:呢嗰pizza真係好特別,從來都未食過,所以就要試下,味道就好似食緊片皮鴨,不過變左pizza,真係好新鮮嘅食法,鴨肉嘅份量都多,而且肉味濃郁,個醬汁味道帶有甜味,配上青瓜同香蔥可以解膩。番茄海鮮意粉:意粉用錫紙兜裝,咁就可以保溫了。海鮮份量都好多,主要係有蝦同蜆肉,味道都新鮮,意粉帶有微辣,配埋番茄味,成個調味都幾滋味,意粉軟硬度亦啱啱好。呢個餐都幾抵食,我地兩個人食唔哂,朋友話聽日再整返熱黎食,同埋呢間餐廳其實都堂食食過幾次,質素向來都有保證,而家

外賣包裝都好精美,而且都仲熱,呢個最緊要。

意式焗肉丸:

雞肉蘋果沙律:

北京烤鴨薄餅:

番茄海鮮意粉:

呢個餐都幾抵食,我地兩個人食唔哂,朋友話聽日再整返熱黎食,同埋呢間餐廳其實都堂食食過幾次,質素向來都有保證,而家仲可以叫埋外賣,真係非常方便。

2022-06-28
外賣送餐
2022-06-30 84 瀏覽
真的好久好久沒吃過pizza了,今天妹妹經過將軍澳,約我吃這樣邪惡的食物,當然我也很樂意了。 我們點了精選二人餐$349, 一款頭盤,兩份主菜,兩杯飲品。意式焗肉丸豬肉丸肉汁豐富, 又有點咀嚼感,配香辣蕃茄牛肉醬,超滋味的。 香草包卜卜脆,沾上醬汁,非常可口。卡邦尼忌廉意粉忌廉汁超香濃,每條意粉都掛滿忌廉汁,很有蛋香,面層還鋪滿巴馬臣芝士,煙肉超香口,整碟意粉色香味俱全。羽衣甘藍蘑菇松露薄餅超推薦這個薄餅, 餅底很薄很香脆,陣陣黑松露味,還有很多黑松露油,滿口松露油香。 羽衣甘藍帶點蒜香,還有雜錦蘑菇,口感超正!我們額外點了兩款夏日特飲,蜜桃冰茶和士多啤梨冰茶,冰涼口感,非常解渴。

意式焗肉丸

卡邦尼忌廉意粉

羽衣甘藍蘑菇松露薄餅

2022-06-01 144 瀏覽
一直以來都是去pizzaexpress 食pizza,原來現在推出了一系列意式早餐、有all day breakfast, crossiant , 湯粉,還有早餐薄餅!我們點了pizza express full Italian 意式早餐,賣相超級豐富!牛角包酥脆、有不少配料— 炒雜菌、火腿、煎蛋、最特別是有招牌意式肉丸、想不到早餐都吃到。另外只需加配$18 就有飲品一杯、可選果汁、咖啡、各種茶類。叫了洋甘菊茶可消膩。Italian Frittata 意式焗蛋餅好好吃! 即叫即焗 外面焦脆、裡面好足料、有意式肉腸、雜錦磨菇、車厘茄、忌廉和巴馬芝士、口感好豐富! 原來意式蛋餅比西班牙蛋餅更好吃!

2022-05-27 90 瀏覽
weekend好難得同屋企人起身食早餐PizzaExpress 係附近 平時都係食午餐同晚餐於是今次試下佢嘅早餐 估唔到都幾多選擇————————————————————————-🔅pizzaexpreess意式早餐種類好豐富✨葷素都齊 好滿足Mortadella火腿 🍖意式焗肉丸 🍢烤蕃茄 🍅雜錦蘑菇 🍄煎蛋 🍳火箭菜 🥗香脆牛角包🥐香脆嘅牛角包充滿牛油嘅香氣蘸上少少肉丸酸酸甜甜嘅番茄汁 加上鹹香的火腿味道一流————————————————————————-🔅 意式素食早餐呢分係全素的早餐 中間係牛油果🥑醬 多左款烤南瓜🎃 香甜軟糯 煎蛋係流心的 蛋黃醬好creamy 烤菇爽脆多汁 估唔到素食都可以咁滿足🤩———————————————————————-蘋果汁酸酸甜甜 咖啡都好香濃 食完呢個早餐全日都好滿足呢~😜—————————————————————————-
weekend好難得同屋企人起身食早餐

🔅 意式素食早餐

———————————————————————-

—————————————————————————-
2022-05-24 122 瀏覽
今日約咗個老師食個早餐,去咗將軍澳中心行咗個圈,見到門口到幾多早餐選擇,地方比較寧靜,所以坐低咗。點左兩個早餐兩杯咖啡。老師食素,所以點了意式素食早餐,一杯凍cappuccino!呢個早餐除咗有兩隻煎蛋之外,仲有煮林咗嘅南瓜,用黑椒炒蘑菇,牛油果醬同埋仲有個熱辣辣嘅牛角包!成個早餐除咗顏色吸引,配搭嘅材料又有營養,健康指數係滿分😆我就點咗蕃茄湯肉丸通粉加一杯凍嘅latte!早餐糖一個清清地嘅通心粉再加上豬肉丸同埋一隻煎蛋。個湯底雖然比較清淡啲,但配上肉丸嘅味道,都幾好食,通粉亦都煮得恰當,成個口感都幾好!我哋「慢食」早餐之後再慢慢嘆兩杯咖啡,呢度嘅事嘅10分friendly ,完全冇因為我哋喺度傾偈而黑口黑面,每次過嚟都帶着歡樂嘅笑容!而家好少餐廳有咁嘅服務😄

我就點咗蕃茄湯肉丸通粉加一杯凍嘅latte!

2022-05-21
$100 (早餐)
2022-02-27 116 瀏覽
第一次外賣PizzaExpress 疫情在家即安全又可以嘆意式風情🤩🤩🌟Chill@HomeCombo限時外賣套餐吸引左我🤩🤩火腿嘅鹹香配上新鮮嘅火箭菜 最驚喜係芝士搭配提子乾同核桃 多了酸甜同crunchy 嘅味覺體驗~ 搭配紅酒 (Pinot Grigio) 一流👍🏻👍🏻😍🌟焗麵包球麵包球外脆內煙韌😉搭配了兩款醬👉🏻蒜蓉牛油、番茄肉醬 個人比較喜歡蒜蓉牛油 好似食緊mini蒜蓉包😽🌟意式肉丸份量不太多 作為小食岩岩好~🤩經典的意式肉丸肉汁豐富 酸甜番茄醬好開胃~❤️🌟皇后pizza 由Mortadella火腿、蘑菇、橄欖、mozzarella芝士,番茄醬搭配嘅薄底pizza 🍕外賣返去仲好香脆👍🏻份量十足!.原來外賣自取單點菜式仲可以有85折 係屋企都可以好chill😜

🌟Chill@HomeCombo

🌟焗麵包球

🌟意式肉丸

🌟皇后pizza

外賣自取
2022-02-26 138 瀏覽
堂食又要停好一段時間了,有時煮得多都想偷懶一日,今次叫了Pizza Express 最近新推出的Chill @Home 限時外賣套餐🍷在屋企都可以扮下出左去食西餐。外賣Set都幾有儀式感㗎!意式凍肉拼盤、焗麵包球、意式肉丸,仲有紅或白酒一支 (Pinot Grigio / Chiantis) ($388) 意式cold cut 除左parma ham, salami 之外,仲有火箭菜沙律和芝士。另外焗麵包球都好軟熟,配上半溶的牛油好香口,好吃!另外這個意式香草醬也很清新啊!!另外,外賣自取單點全日85折,都好抵食,最緊要係安心比你屋企都可以Chill住咁晚餐。加多個Margarita Pizza 🍕 熱辣辣,簡簡單單已經很開心了。

2022-02-25 93 瀏覽
現時疫情下,所有食店都會推出合適作為外賣的食品。Pizza Express亦推出Chill@Home Combo的外賣套餐,有意式凍肉及芝士拼盤、焗麵包球、意式肉丸及自選意大利紅酒或白酒一支,外賣在家都可以chill一chill。Pizza Express以即點即製的手工薄餅作為賣點,其他食品如意粉或飯亦做得不俗,除了上述套餐外,另外加蘑菇燴糙米飯。意式凍肉及芝士拼盤拼盤食物種類不少,顏色繽紛。食物種類繼有帕爾馬火腿、辣肉腸、馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士、釀小紅椒及紅橄欖,以提子乾及合桃點綴。帕爾馬火腿柔軟甘香,入口順滑,辣肉腸煙韌鹹香,配上帶微辣的火箭菜很匹配。馬蘇里拉芝士質感煙韌,柔軟香滑。釀小紅椒及紅橄欖各自放入另一膠盒內,吞拿魚釀小紅椒,釀得飽滿,滿滿吞拿魚香甜味。紅橄欖味道甘香,芳香濃郁。意大利白酒 Pinot Grigio意式凍肉及芝士拼盤有不少鹹香食品如火腿、辣肉腸及芝士均與白酒很匹配。焗麵包球焗麵包球是Pizza Express的皇牌食品,烘熱過的迷你麵包球,一口一個,煙韌鬆軟,富麵粉香氣。意式肉丸意式肉丸肉質鬆軟,肉汁豐富濃郁,番茄醬汁酸酸辣辣,作為前菜十分開胃。 蘑菇燴

意式凍肉及芝士拼盤

意大利白酒 Pinot Grigio

焗麵包球

意式肉丸

蘑菇燴糙米飯

糙米飯口感煙煙韌韌,加上蘑菇、菠菜及番紅花,味道濃厚得來但又帶有清新口感。
2022-02-24
5 分鐘 (外賣自取)
2022-02-07 308 瀏覽
今年三十不食中餐食西餐 ,晚市禁堂食 ,我哋決定晏晝食好少少 早D食無咁多人,我地11點到,第一檯入座,店員安排我地坐最靚既位置pizza express新春新menu !即係嘅菜式頭盤主菜甜品, 非常有新年氣氛 Golden celebration 二人套餐588 ,包括頭盤 意式青口海鮮湯。主菜方面有四款主食可以任揀兩款!我揀咗烤蜜桃油封鴨腿 ,  南瓜西蘭南瓜花西班牙腸桂花薄餅, 甜品有椰子雪葩 意式青口海鮮湯 入面包括有青口芹菜,紅洋蔥,蕃茄海鮮醬... 加上芝士脆包 海鮮湯非常濃烈嘅鮮味 ,青口煮得 火候啱啱好,唔會過老 。完全保持鮮嫩嘅狀態 。蕃茄襯托下帶點酸,非常之醒胃,和青口非常之合拍 ,附上嗰兩塊脆包 用來蘸汁食 一滴汁都冇浪費 烤蜜桃油封鴨腿 色彩繽紛 打卡一流 未食都聞到陣陣嘅 鴨腿香氣 裏面有大量嘅蜜桃 ,辣椒碎,牛油果。新鮮嘅菜蔬, 非常美觀。特色沙律醬汁, 味道甜甜酸酸 好開胃, 令鴨腿嘅入面既咸味完全減低 ,鴨腿燒得外脆內嫩 ,鴨肉味道濃烈,但不是死鹹那種 。口感似雞肉真的似是大師級嘅傑作南瓜花西班牙腸桂花薄餅  入面有樣南瓜花,西班牙腸,火箭菜,水牛芝士

早D食無咁多人,我地11點到,第一檯入座,

店員安排我地坐最靚既位置

意式青口海鮮湯

入面包括有青口芹菜,紅洋蔥,蕃茄海鮮醬...
 加上芝士脆包

海鮮湯非常濃烈嘅鮮味 ,青口煮得

烤蜜桃油封鴨腿

色彩繽紛 打卡一流 未食都聞到陣陣嘅 鴨腿香氣

南瓜花西班牙腸桂花薄餅

入面有樣南瓜花,西班牙腸,火箭菜,水牛芝士同白汁~上面再加咗啲乾桂花,你真係會聞到陣陣嘅桂花清香

南瓜花係乜嘢 ,我真係不太清楚,食落有啲似 薯仔, 又有啲似秋葵。 西班牙腸和水牛芝士這兩款經典食材是pizza必備的, 味道一定係好呀 。至於乾桂花純粹係增加香氣, 沒有和其他食材引起任何衝突 三扒兩撥又食晒啦

椰子雪葩

用上咗新鮮嘅椰子做成 ,雪葩食起來陣陣椰香 味道,不太甜!口感似雪糕般!分量都唔少而且造型好可愛,為這餐畫上完美句號
2021-12-22 115 瀏覽
分店多. 總有一間喺附近. 不同店食過好幾次. 比我嘅感覺係穩陣多過出色. 近期幾鍾意佢一款意粉.今日又嚟食午餐. 呢間店唔做午市套餐. 唯有散叫. 感覺會偏貴. 晚餐OK.小食: 煎雞翼. 就係最普通煎雞翼. 雞肉肥瘦適中. 味道啱啱好. 賣點係佢嘅芥末醬. 十分屈機. 任何食物點佢都好好食. 介紹埋杯凍檸檬茶. 好難得有茶味. 而且無限添飲.我唔特別喜歡呢度嘅Pizza. 之前食過有一款叫做Calabrese. 特點係長方形嘅. 味道似係落咗桂林辣椒醬. 我幾鍾意. 可惜唔係大眾口味.穩穩陣陣嘅係夏威夷Pizza. 菠蘿醬偏多. 味道合格.白酒蟹肉意粉. 係呢間餐廳我最鍾意嘅菜式. 蟹肉多. 蒜香味濃. 有鑊氣! 有時重手落多咗辣椒都幾辣. 冇所謂啦, 反正我鍾意食辣.朱古力球. 可能係呢度嘅熱賣菜式. 每次都熱辣辣. 裏面軟軟靭靭. 點埋朱古力醬係極佳嘅甜品.整體食物OK. 有一兩樣食物留得住我.

介紹埋杯凍檸檬茶. 好難得有茶味. 而且無限添飲.

穩穩陣陣嘅係夏威夷Pizza. 菠蘿醬偏多. 味道合格.

整體食物OK. 有一兩樣食物留得住我.