餐廳: Pepino 意大利餐廳
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2006-07-09 59 瀏覽
星期五book了這裡慶祝生日,由於見食評咁多笑,而我這天又到附近training,所以便一於試一試!六時半到達,全場都無咩人,裝修及情調都不錯,因為如果是自助餐一定很嘈吵,而這裡最適合靜靜地傾計,環境值得一讚!而食物方面,選擇不是想像中多,頭盤是已set好,包括Cesar salad、雞肉、三文魚、雜菌、巴馬火煺、蝦等,食完不夠可以再order,生蠔要另外order,要幾隻可有幾隻,由於我不吃生蠔,只有他吃,他說不太鮮味及size細,其他酒店的比較好,但他也吃了一打呢!主菜基本上都唔係太突出,個帶子就真係好大隻,但係比較鞋,個汁我覺得唔錯,但他說他喜歡那種味道。肉眼排及燒羊骨排唔會太熟,很嫩,他覺得最好就是這兩樣!而我覺得意大利雲吞唔錯,但給的份量太多而且又是忌廉汁都幾溜,另外石斑都唔錯,尤其個汁幾醒胃,迷你Pizza都係好,千層麵多芝士,個汁都OK。有幾款都沒有試,因為實在太飽。意大利飯太淡又飽肚,試唔過。食物比起外面自助餐的少,尤其是甜品只有兩個cake,一件mousse 及生果。由於主要係意大利菜,所以冇魚生、新鮮海鮮等,但價錢同呢間酒店的自助餐差唔多,自助餐仲有八五折。而侍應也
食物比起外面自助餐的少,尤其是甜品只有兩個cake,一件mousse 及生果。由於主要係意大利菜,所以冇魚生、新鮮海鮮等,但價錢同呢間酒店的自助餐差唔多,自助餐仲有八五折。而侍應也只有一兩個出出入入,有時想order都找不到人幫。但如果要找個又靜又舒適又可以坐得久的地方,這裡是一個好選擇,但要食多種類又好味的,就不建議這裡了。
2006-06-26 40 瀏覽
我都係6月25日去喎~唔通剛留言的朋友都係尋日去??我見大家的評語都唔錯,所以尋日去左慶祝週年紀念。環境方面我俾4分,唯一唔好的是落地玻璃對住一些舊樓,外觀唔係太好。食物方面,我首要推介頭盤,好好食,生蠔雖然細左少少,但其他都好好味。餐湯我飲貝目湯(我唔記得個名,總知唔係意大利湯),幾重蝦味,但又幾好飲!主菜我推介虎蝦、雲吞、帶子同扒茄子,其他都唔錯,各花入各眼啦!但千層麵好難食,茄醬味太重,我想唔啱我口味,所以我頂唔住!甜品方面有:意大利芝士蛋糕、紐約芝士蛋糕同杏仁冧酒朱古力奶凍。但奶凍唔係好適合我。不過唔明點解個餐唔包飲品,所以成晚我只係飲白開水。見大家評語都話有個女待應服務好差,但我尋日只見清一色男人,而且個個都服務好好。黑衣人雖然無笑,但見佢專業的服務態度,我覺得佢好pro。仲有一個菲律賓等應(佢自己話),笑口滿臉,我覺得好nice,同佢講英文又得,中文佢又識少少。我覺得大家值得一去,不過我發現星期日都人咁少,真有點擔心遲了去會否仲有咁質數的服務呢~180
我都係6月25日去喎~唔通剛留言的朋友都係尋日去??

我見大家的評語都唔錯,所以尋日去左慶祝週年紀念。
但千層麵好難食,茄醬味太重,我想唔啱我口味,所以我頂唔住!
不過唔明點解個餐唔包飲品,所以成晚我只係飲白開水。
2006-06-26 48 瀏覽
食物唔係想像中咁好,不過以環境取勝, 我是在數年前(好似98..99年)去食過,當時可供選擇的款式較現在多..品質亦比現在多得多,價錢和現在差不多,所以同今時相比.....相信唔會再去檯比以前密了很多, 但人比以前少..唔知是否將價就貨..或散叫是否會好些??同其他網友差不多,羊扒可以,雲吞麻麻,牛扒ok,燒帶子好多沙甜品方面,有芝士cake,tiramisu 同水果併盤,仲有一個唔記得是what, 其實唔需選擇,因他們會每樣執一份上檯...tiramisu 冇乜酒味..芝士cake硬些更好但我覺得服務很好.

但我覺得服務很好.
2006-06-09 38 瀏覽
由上年話試.. 試到今年終於真係試左lu.. 總體黎講.. 一個平字.. 2個人任點任食.. 都係3百幾蚊.. 好抵.. 不過食物質素一般.. 本人覺得最好的.. 都係個頭盤.. 不過唔計生蠔.. 生蠔有d鯹.. 頭盤都有幾多野.. 一盤的.. 有我鍾意既凱撒沙律.. 巴馬火腿.. 煙三文魚等.. 主菜黎講.. 共有十八款可以選擇.. 我地兩個人.. 最初叫了3款.. 原來份量真係好少.. 所以食完後我地再叫.. 最後共點了十款.. 但無乜邊款話真係好好食.. 算比較好味的.. 燒羊骨扒同埋咸豬手.. 甜品方面都係一般般.. 不過我覺得呢間餐廳d服務唔太好.. 環境方面都算幾ok.. 但配d好似茶餐廳既服務就唔係太得.. 始終呢間都係一間酒店.. 但服務就冇一般既酒店既水準..
(非會員)
今晚係我同我女朋友"箍牙仔" 第1次慶祝生日,因為我買左隻2千幾蚊既錶俾佢,所以想省少少食飯錢,但又想俾少少浪漫俾佢,結果黎左衣間hotel俾少少評語啦1. 每張枱有1杯仔洋燭仔,有一點點的浪漫2. 當晚可能係星期三,十分少人同靜,一點都唔會嘈3. 推介食物: 羊扒,牛扒,長著條,雲吞4. 留意甜品都好好味,有酒店既水準5. 頭盤有生蠔<--- 俾個180蚊係酒店有生蠔食喎(間餐館做緊PROMOTION: $ 328 套餐買一送一)當晚食左: $360/2位(已經包埋加一) * 服務一般,有1個女人waitress黑口黑面差D , 其他staff都好有笑容同禮貎

俾少少評語啦

1. 每張枱有1杯仔洋燭仔,有一點點的浪漫
2. 當晚可能係星期三,十分少人同靜,一點都唔會嘈
3. 推介食物: 羊扒,牛扒,長著條,雲吞
4. 留意甜品都好好味,有酒店既水準
5. 頭盤有生蠔<--- 俾個180蚊係酒店有生蠔食喎

當晚食左: $360/2位(已經包埋加一)

2005-12-08 48 瀏覽
Romantic interior design (poor view though)Super enjoyable starterMain dish..可能因為任叫,fair啦~推介羊架及鴨胸Super dessert,好大份的platter,首選意大利布丁及tiramisu!fruit就食唔落都罷~but....really poor service!!慢(唔夠人)+送錯+態度差,食到我燥晒~破壞晒心情~一班朋友就冇所謂,想2人世界就唔好喇~
Super enjoyable starter

幫朋友慶祝生日,見呢度食評寫得唔錯,價錢又唔係好貴,星期三去左試,晚上7:00到達,全場空無一人,只係得兩個侍應,反觀出面食自助餐既有八成滿(個個忙於取食物),對比都幾大呢度地方比想像中細,(兼且樓底唔高),不過佢地d檯唔會擺到好密,我地選左吸煙區既窗口位坐.都幾有privacy依家惠顧$328兩位餐(任點) 加$4x 就可以任叫非酒精類飲品,見佢drink list 上既非酒精飲品都要$3x一杯,加$4x就可以任叫都幾抵個餐包餐湯&面包/頭盤/主菜/甜品1)餐湯& 面包 餐湯有3款供選擇- 南瓜湯, 雜菜湯, 是日餐湯 選左南瓜湯,幾夠味 面包有六大塊.食唔哂2)頭盤 己fix左,唔駛選,整個頭盤有沙律(少許),煙三文魚(一塊), 生蠔(一人一隻), 蘑姑等, 成個頭盤味道一般, 不過值得一提既係沙律既面包粒出奇地脆3)主菜 有成十幾款俾你選, 我地叫左:- 炒田螺- 一般,無驚喜 咸鴨胸- 由於佢響塊鴨胸中間釀左d野,所以口感有別 於平時食開既,不過論味道, 真係有d失望,得 個咸字 羊架- 上菜時熱辣辣,無騷味,唔錯 燒牛

1)餐湯& 面包
餐湯有3款供選擇- 南瓜湯, 雜菜湯, 是日餐湯
選左南瓜湯,幾夠味
面包有六大塊.食唔哂

2)頭盤

3)主菜
有成十幾款俾你選, 我地叫左:-
炒田螺- 一般,無驚喜
咸鴨胸- 由於佢響塊鴨胸中間釀左d野,所以口感有別
於平時食開既,不過論味道, 真係有d失望,得
個咸字
羊架- 上菜時熱辣辣,無騷味,唔錯
燒牛扒- 好韌,不吃也罷
迷你pizza - 以為係平時食開一塊塊三角形,點知原來
係兩小塊圓形pizza, 直徑大概得1.5
吋,size 好cute
素菜雲吞- 一淡一個,芝士醬汁好濃,好鬼漏
豬腳- 係一塊圓形,凍冰冰,好似薰蹄,食落感覺一般,
無乜印象
4)甜品
都係fix左,唔駛選既, 有tiramisu & cheese cake
+ 水果併盤
先食芝士cake,一淡咬落去,好失望,佢可以話係我有生
以來食過最差既,真係想像唔到,話晒都係酒店,個cake
完全做唔到應有既好粉個種口感,亦唔夠幼滑,相當粗糙
Mac Cafe 同Super Sandwich 既cheese cake 肯定好
食過佢N倍
由於已經好飽,兼且有以上cheese cake 既陰影,所以完
全無掂過個tiramisu 同水果併盤

成餐飯每人都飲左兩杯橙汁,最後以咖啡奶茶作結

總括成個飯局, 食物唔係想像中咁好,不過以環境取勝,咁既價錢任食, 都ok, 昏黃幽暗既燈光+ candle light,邊食邊傾下計, 都唔錯
2005-10-15 73 瀏覽
看過所有食評,無不讚賞這間酒店內的意大利餐廳。於是,滿有信心地約朋友去試一試。結果,失望而回…先講頭盤,叫生蠔、凱撒沙律等等,生蠔極之唔新鮮,應該係隔離自助餐過!絕對唔係即開鮮蠔,食一隻就停手喇!等我仲叫一人一杯white wine諗住配生蠔,唗哂!講到主菜,叫燒羊架、燒牛扒、青口、炒田螺、鴨胸、炸軟殼蟹、西蘭花等等…最好味就係燒羊架,都算鮮嫩。牛扒沒有什麼牛味,有點"鞋",青口及田螺一般,沒有太深刻的印象。鴨胸帶"騷",亦不算十分好吃。炸軟殼蟹略嫌多油,吃罷滿口都是油,油膩感從口腔湧出來,感覺不太好。西蘭花非常一般。而大家都讚不絕口的麵飽,我倒覺得一般,不是難吃,但是普通。而且,講明是任點任食,當然無賣相可言,無配菜無裝飾,細小的碟子盛著一兩件食物,有點可憐,只談外觀肯定不合格(但這方面我接受,因這個價錢你不能要求有很討好的賣相哦!)。最令我耿耿於懷的是,本想約朋友高高興興地吃頓飯,結果他的評語是:好似有人serve自助餐囉,不過選擇少好多!唔覺得係意大利餐廳!...hmm...我即時無言以對...(因為我都有同感!)值得一讚是那位醒目的女侍應,服務態度很好!

值得一讚是那位醒目的女侍應,服務態度很好!
2005-10-02 53 瀏覽
10月1日係地既4周年拍紀念日,都唔知食咩好,就上Openrice Search意大利餐廳,意大利餐廳黎講,呢度既comment都唔錯,價錢又ok,聽的網友講,環境好浪漫,拍拖一流,於是就book左呢度,會一會佢。今日黎到唔算多人,6成滿吧﹗國慶黎講算好好~~ ^^呢度好近煙光匯演,可惜就唔到時間一齊睇~我地今日唔係好肚餓,所以叫個態度好好既女待應幫我每樣點半人份。最後order個時,係個好cool既男待應幫我地order既,佢幫我地每樣都點左一人份,攪的食淨野,又試唔晒的菜。今晚共有三個待應,女待應,一個好nice既男待應,和一個好cool既男待應。呢度氣氛真係唔錯,有燭光。我地order左兩個湯,一個洋chong湯&一個海鮮雜菜湯。我地覺得洋chong湯一般,可以不試。但係個洋鮮雜菜湯就好香,我地最後order多一個share。的麵包真係如網友所講,好正,可試我地唔係散叫,食晒的包,就食唔落其它野啦﹗1. 個頭盤唔錯,幾有心思..咩都有的咁~的油幾吸引2. 什箘田螺-- 好香好味3. 西蘭花--OK, 但可以不試4. 炸軟殼蟹-- 好好味5. 酒煮青口-- 好滑好香6. 素菜雲吞-

今日黎到唔算多人,6成滿吧﹗國慶黎講算好好~~ ^^
呢度好近煙光匯演,可惜就唔到時間一齊睇~

呢度氣氛真係唔錯,有燭光。

1. 個頭盤唔錯,幾有心思..咩都有的咁~的油幾吸引
2. 什箘田螺-- 好香好味
3. 西蘭花--OK, 但可以不試
4. 炸軟殼蟹-- 好好味
5. 酒煮青口-- 好滑好香
6. 素菜雲吞-- 嘛嘛地個皮,&好多芝士,好流..可以唔叫(食淨既)
7. 燒羊架-- 好好味,正!!

最欣賞都係佢,我都係人一向嘛嘛地羊,第一次食燒羊架係是咩野酥味都冇,又嫩又滑(好想再叫,但實在太飽)
8. 香橙鴨胸-- 好香好好味,好鐘意佢的汁,幾特別,不過唔覺有橙味wor~
9. 牛扒,切都好薄,不過我唔鐘牛既,我男友就話羊扒好味的,牛扒有少少un。

10. 甜品..本來淨係想叫個生果食,佢地話的甜品係一set上,唔洗choose(但個時已經係勁飽,的生果似係jump左糖少,勁甜,的蛋榚麻麻地,我整比食好過)

埋單,二人$360..我比左$10 tips = Total$370
2005-10-01 48 瀏覽
其實各位網友都推介這間餐廳,本人試過後都感到不錯.週四預先和男友預祝生日,我便因為各位的評論來到這兒,價錢不貴,始終都是酒店,一定有一定程度的水平.我們幾乎都全試所有菜式,最欣賞的是羊扒,本人一向都不食羊,但食這個菜式是什麼酥味都沒有,且肉質很滑,完全沒有酥味.而青口和意大利雲吞,我都覺得非常好味.但本人覺得牛扒真是遜色了點,因為真是很硬,比肥牛還要”硬”此外,雖然當日是週四,但還是很多人在外面食自助餐,我都很怕如各網友所講,會放食自助餐的人入內.可幸的的,當日他們都沒有這樣做,否則,這兒的氣氛真是大受影響.本人見意各位如果想靜靜地兩個人共晉晚餐,可要求book在窗最邊的位置,因為自成一角,好像很浪漫呀.
其實各位網友都推介這間餐廳,本人試過後都感到不錯.
2005-09-30 36 瀏覽
其實都已經係成個月前去幫襯,但到而家先有時間寫番.之前見大家寫得佢咁好, 就一於去試o下. 果然唔錯. 以價錢黎計, $400度兩個人(買一送一) 有得任食, 算咁上下啦.個晚初去時都未算好多人, 環境都唔錯. 而且就算後黎多人o左(其中有幾多好似我咁, 睇完介紹而黎呢?), 佢地都會盡量隔開每一檯o既客(特別係卡位個d). 唯一小小麻煩就係我坐二人檯, 檯面細, d 野食黎兩碟都無晒位. 不過基本問題不大.野食方面, 味道我唔再詳細講啦, 反而係有小小提議比第一次去o既朋友. 大家都知佢餐牌上乜都係任叫, 要食多d, 記得點菜時講明要幾人份量(通常一人份,每道菜都有約2-4 件). 要知道其中不少好味o既菜都係肉, 食多兩啖都已經有d 飽. 分分鐘叫兩轉, 就已經半場休息, 或者已經吹雞完場. 到時食淨晒就唔係咁好啦.服務我都覺得相當唔錯, 個女侍應好好態度. 但可惜係我去個晚都幾多人(8-9成滿), 但侍應就得2-3 人. 3頭6擘都攪唔掂啦. 不過, 反正去到都係慢慢食, 就無乜所謂啦.只要大家抱住慢慢食, 嘆世界o既心態去享受的話, 呢度確係個唔錯o既選擇. (雖然咁會攪到人地
其實都已經係成個月前去幫襯,但到而家先有時間寫番.

只要大家抱住慢慢食, 嘆世界o既心態去享受的話, 呢度確係個唔錯o既選擇. (雖然咁會攪到人地做唔到多幾輪
2005-09-20 31 瀏覽
I tried with restaurant with my b/f to celecbrate my birthday on 16th. It's really beyond expectation.The starters consists with varieties and the soup is just fine. I want to emphasise on the main menu. There are over 15 choices of selection. We have ordered 3 rounds in order to eat as much varieties as our possible.High Recommend :Lamb chop, must take, above average.Linguine, al dente, excellent, beyond standard.Duck Breast, baked potato, lasagne, crab, are all good choices.Although there

High Recommend :

Although there are many negative comments on desert - ny cheesecake & tiramisu, I just think they are ok, taste not really bad.

It worths to go there for dating and celebrations. The atmosphere is good, quiet for nice-chat and the service is above average.

2005-09-19 68 瀏覽
9月17日係同男朋友5週年紀念,又唔想使咁多錢,又見到尼度有買一送一,就攔尼度啦!!去到見到餐廳環境唔錯,不過如果有窗簾遮O下出面個大大榮華招牌仲好,一去到有個叫JANET O既WAITRESS SERVE 我地,佢幾好笑容,又好詳細咁介紹MENU,食物方面:STARTER-- 好大碟,有SMOKED SALMON,小小沙律,蝦,大大隻O既蠔(好甜好肥美),仲有...唔係好記得SOUP-- 我要左個露筍忌廉湯,味就幾香,但係冇料O既,男朋友就要左個海鮮什菜湯,佢話我O個個香D喎,不過我見佢個湯就好多料囉...MAIN DISHES-- 有成19款咁多,我地第一ROUND 就要左:1. 什箘田螺-- 好香好味2. 西蘭花-- OK,幾香3. 炸軟殼蟹-- 好好味,食完我地再ORDER ^_^第二ROUND:1. 酒煮青口-- 我覺得唔係好夠咸,但都OK2. MINI PIZZA-- 麻麻,唔多講3. 素菜雲吞-- OK 啦,我覺得個皮唔夠"煙un",味道幾好。第三ROUND:1. 燒羊架-- 好好味,正!!2. 香橙鴨胸-- 都好食,唔un,甜甜地3. 脆瓜茄子-- um .... 唔係

1. 什箘田螺-- 好香好味
2. 西蘭花-- OK,幾香
3. 炸軟殼蟹-- 好好味,食完我地再ORDER ^_^

第二ROUND:
1. 酒煮青口-- 我覺得唔係好夠咸,但都OK
2. MINI PIZZA-- 麻麻,唔多講

第三ROUND:
1. 燒羊架-- 好好味,正!!
2. 香橙鴨胸-- 都好食,唔un,甜甜地
3. 脆瓜茄子-- um .... 唔係好記得

另外,我要多左兩隻生蠔,實在見到佢都想一啖食左佢。

甜品... 就真係唔多講,唔係好得,就算Newyork Cheesecake 都唔係O個回事,所以我地淨係食哂D生果^^。

埋單都係三百六十幾蚊,好似食左個BUFFET咁,都幾扺呀,得閒都會再去食下。
2005-09-13 38 瀏覽
買一送一真係幾抵,但d野食唔係話超好食囉......甜品更加唔洗提.....今日好多外國人,攪到後尾冇人理我地囉~~~~
買一送一真係幾抵,但d野食唔係話超好食囉......
甜品更加唔洗提.....
今日好多外國人,攪到後尾冇人理我地囉~~~~
2005-08-13 35 瀏覽
女友生日,之前去完法國牛扒屋据扒,今次就走去食意大利野,見到呢間餐廳好似唔錯,一於去試下.去到做緊$328買一送一任食,完全under budget,仲送ice tea添,都算幾抵食.去到waiter安排左我地坐卡位,都幾舒服,滿意.跟住聽完個waiter講左一輪我地都聽唔明既中文之後,野食就開始黎喇.先黎個湯,我地試左洋蔥湯同甘筍忌廉湯,兩個湯都ok,唔算有咩驚喜.跟住黎餐包,涷既,又係冇驚喜.頭盤係由parma ham配蜜瓜,三文魚沙律,蘑菇等既platter.由於我有幾樣都係麻麻,所以都係女友食多,不過見佢都食剩,應該都係一般貨仔喇.跟住就試佢個主菜,我地試左肉眼,鴨胸,西蘭花,雲吞,千層麵,軟殼蟹,薯仔同pizza等.主菜方面全部都ok,比個頭盤吸引.所以都食左好多個round.我個人黎講鐘意食個肉眼,沙律,鴨胸同雲吞.至於個甜品就麻麻地喇,cheese cake都k,tirunisu跟本都唔係果回事. 生果都還可以.總括黎講整體都ok,女友都好滿意,service又幾好.有機會都會再黎食多次.
去到waiter安排左我地坐卡位,都幾舒服,滿意.