2025-07-26 1230 瀏覽
早前先食過一家酒吧餐廳,質素確喺唔錯,最後約咗個老死食飯,又揀嚟一家酒吧餐廳,位處「河內道」,正正K11對面,尖東站N1出口一上地面就見,啱晒我搭屯馬線返屋企,呢排天氣唔穩定,落雨都唔使怕。以前啲人話去酒吧,感覺又嘈又雜,但依家好多酒吧餐廳已經唔同晒,唔會話好嘈吵,同朋友食飯傾偈都好氣氛。好似呢度,裝修摩登精緻,樓底特高,所以,空間感十足,又富氣氛,而皮椅坐落軟熟舒服,目測所見,都幾多客人幫襯。順帶一提,服務非常好,侍應好細心介紹菜式,又不時幫忙添水。先介紹吓散點餐牌,依家啲酒吧餐廳唔止食物多選擇,而且,做出嚟嘅質素都非常高。翻一翻餐牌,分類而言,有沙律、湯品、小食、特色冷盤、意大利麵、意大利飯、主菜及甜品;此外,仲有一款二人晚餐,唯可惜唔記得影飲品餐牌,不過,既為酒吧,酒精類飲品選擇一定多。柚子味噌南瓜羽衣甘藍沙律 $108先嚟一道沙律幫大家開開胃,睇樣好似平平無奇,但食落真喺有深度,羽衣甘藍本身帶點點苦味,但加咗柚子醋,味道變得更加清爽,除咗南瓜,仲有啲茄子,以味噌煮過,所以,味道嘅層次變得豐富咗,仲加上藜麥同杏仁片,令口感更唔單一,真好食。炸蕃薯條 $78、日本海苔魷魚配蜜糖芥末
柚子味噌南瓜羽衣甘藍沙律 $108

炸蕃薯條 $78、日本海苔魷魚配蜜糖芥末醬 $88

雖然我哋就無飲啤酒,但都嗌咁兩份小食過過口癮。先分享份炸蕃薯條,炸得金香,入口脆而不膩,沾上茄醬,甜甜酸酸都幾得意;而炸魷條嘅脆漿夠薄,最特別喺個脆漿加咗紫菜,令味道多元化咗,魷魚嘅口感柔韌,沾上蜜糖芥末醬,唔使講就更加好食啦。
炸蕃薯條
日本海苔魷魚配蜜糖芥末醬
黑松露薏米飯伴巴馬火腿配黑醋汁 $148

主食方面,朋友問揀意大利麵好,定意大利飯好,小弟就梗喺建議意大利飯啦,因為意大利易煮難精,煮得好食真喺唔容易。眼前呢碟就確喺煮得唔錯,飯粒濕潤,有咬口感,而且,除加入大量菇菌,神來之筆嘅炸金落之外,黑松露醬落得一啲都無手緊,個飯送上枱已聞到好香嘅黑松露香氣;此外,巴馬火腿食得出喺靚貨,鹹香油潤,無話乾爭爭呀,黐住好多肥膏呀!
慢煮和牛面肉伴薯蓉、炸大蒜絲、豆苗沙律 $198

另一道主食,就揀咗主菜類嘅慢煮和牛面肉,以往都食過好幾次牛面肉,向來呢道菜都好少有失手,今次晌度所食嘅都無令人失望,嚿牛面肉非常大件,有成個大拳頭咁大,炆煮得非常鬆化,刀叉一拉就撕開成一絲絲咁,而且,好有肉香;至於啲薯蓉搓得好軟滑,又好有薯香,份量十足,實在好味。
慢煮和牛面肉伴薯蓉、炸大蒜絲、豆苗沙律
今餐同老友開懷暢食,除食物好,皆因環境又舒服,讓我哋可以暢談。講到旅遊,老友遲啲去北歐,先預祝行程順利,返嚟聚一聚再食餐好嘅。
炸蕃薯條
6天前 0 瀏覽
最近又俾我發現咗一間勁chill嘅小店~雖然喺大路邊但裝修低調唔嘈飲酒食飯都啱昏黃燈光+木質裝修再加埋成櫃酒藏完全就係果種「坐低就唔想走」嘅地方酒水價錢好親民有精釀、有調酒仲有啲簡餐選擇超齊全~小食都好有驚喜:🍝 香蒜辣椒白酒煮大蚬:酒香濃郁,大蜆大粒又飽滿🌮 墨西哥牛面肉餡餅:牛面肉炆到軟腍,芝士仲會爆漿,好邪惡!🍤 小食拼盤:招牌炸物一次上,超滿足🥢 日本帶子刺身配泰式生蝦汁:鮮甜帶子加埋酸甜汁,勁鮮味店長超級熱情酒類知識豐富推介專業交比佢揀都好啱口味~地方唔算大•E人可以霸住吧枱,邊飲邊睇調酒師show off•I人就揀個角落慢慢小酌•朋友聚會可以霸住梳化位,食下飲下,開心到停唔到
最近又俾我發現咗一間勁chill嘅小店~
雖然喺大路邊

有精釀、有調酒
仲有啲簡餐
選擇超齊全~

小食都好有驚喜:

🍝 香蒜辣椒白酒煮大蚬:酒香濃郁,大蜆大粒又飽滿

🍤 小食拼盤:招牌炸物一次上,超滿足

🥢 日本帶子刺身配泰式生蝦汁:鮮甜帶子加埋酸甜汁,勁鮮味

店長超級熱情
酒類知識豐富
推介專業
交比佢揀都好啱口味~

地方唔算大
•E人可以霸住吧枱,邊飲邊睇調酒師show off
•I人就揀個角落慢慢小酌
•朋友聚會可以霸住梳化位,食下飲下,開心到停唔到

2025-08-18
歐遊回來後跟朋友約飯局,順便給她帶手信。選了在尖沙咀K11 Art Mall對面的Playa de Papagaya餐廳,可以吃飯喝酒看球賽。餐廳在尖沙咀站N1N2出口附近,K11的對面。二人晚餐很抵食,有前菜、餐湯、主食、意粉/沙律、跟甜品,還包含兩杯紅白餐酒。🍽️是日餐湯:南瓜湯香濃的南瓜湯上鋪了杏仁膽片,可配上他們的兩款小麵包一起吃,很不錯🍽️前菜: 馬素里拉絲芝士焗蠔+炸紫菜帶子配芒果莎莎再來就是前菜,兩隻焗蠔的份頭都不細,配上滿滿的芝士,蠔的鮮味跟芝士味很搭配。那個紫菜炸得超香,配上芒果莎莎一起吃,很清新,適合夏天的去吃🍽️主菜:香茅燜乳鴿配法國鵝肝多士主菜方面,我們香茅燜乳鴿配法國鵝肝多士,一上來就驚艷到我們了,乳鴿放在一個籃子裏,切下去,外皮酥香,而裏面的肉質嫩滑,超好吃。鵝肝煎得非常香,外脆內軟,配上多士一起吃,不得了🍽️蒜香橄欖油露筍意粉喜歡吃澱粉質的搭子最後選了蒜香意大利麵,意粉蒜香味濃,再搭配新鮮的露筍,好吃🍽️甜品:自家制開心果提拉米蘇最後來甜品,是他們自己制的開心果提拉米蘇,開心果味超濃甜,加上忌廉跟開心果碎一起吃,為這一餐美美的完結。🍷至於紅白餐酒,店員推介了三款,產

🍽️是日餐湯:南瓜湯

🍽️前菜: 馬素里拉絲芝士焗蠔+炸紫菜帶子配芒果莎莎

🍽️主菜:香茅燜乳鴿配法國鵝肝多士

🍽️蒜香橄欖油露筍意粉

🍽️甜品:自家制開心果提拉米蘇

🍷至於紅白餐酒,店員推介了三款,產自意大利的白酒La Fiole、產自法國的紅酒Chevalier de Lascombes跟產自意大利的紅酒Tombacco都很不錯

忙碌了一整天後,跟好友到這邊吃飯喝酒聊天真的很不錯,值得一試!

龍蝦🦞薏米飯薏米飯有口感,帶點香草同海鮮嘅味道,食落好夾,好入味🩷🩷龍蝦肉質彈牙澳洲🇦🇺牛頸脊配溏心鮑魚肉好嫩又多汁,配菜簡單但唔搶味不過調味有啲單調,如果加啲香料或者新意,應該會更加出色🤔巴伐洛娃蛋白餅🍪蛋白餅外脆內軟,配新鮮水果同開心果醬好特別總結:味道中上,擺盤靚仔,龍蝦薏米飯真心推介!地點方便,環境舒服喺市中心想搵個地方輕鬆食餐西餐真是一個唔錯嘅選擇。雖然有啲菜式嘅調味可以再有突破,但整體體驗OK,值得試試!#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀探店 #香港美食 #香港好去處 #香港餐廳 #hongkong #hongkongfood #hongkongrestaurant #香港 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必去 ==============================PaPaGayo (尖沙咀)尖沙咀河內道5號普基商業中心地下3號舖營業時間: 星期一至六 12:00-23:00星期日 14:30-23:00
龍蝦🦞薏米飯
薏米飯有口感,帶點香草同海鮮嘅味道,食落好夾,好入味🩷🩷
龍蝦肉質彈牙

澳洲🇦🇺牛頸脊配溏心鮑魚
肉好嫩又多汁,配菜簡單但唔搶味
不過調味有啲單調,如果加啲香料或者新意,應該會更加出色🤔

巴伐洛娃蛋白餅🍪
蛋白餅外脆內軟,配新鮮水果同開心果醬
好特別

總結:味道中上,擺盤靚仔,龍蝦薏米飯真心推介!
地點方便,環境舒服
喺市中心想搵個地方輕鬆食餐西餐真是一個唔錯嘅選擇。
雖然有啲菜式嘅調味可以再有突破,但整體體驗OK,值得試試!

#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀探店
#香港 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必去

PaPaGayo (尖沙咀)
尖沙咀河內道5號普基商業中心地下3號舖
營業時間: 星期一至六 12:00-23:00
星期日 14:30-23:00
2025-08-13 0 瀏覽
是日pick了dinner set👇前菜🧀🦪芝士焗生蚝&炸紫苏菜带子配芒果莎莎这个生蚝烤的很不错,加上芝士跟鱼子酱非常Balance(最近某节目看多了是日例汤🎃南瓜奶油汤嘿嘿,感觉这汤原汁原味,没有过多落糖主菜🐦香茅焖乳鸽配法国鹅肝多士鸽子一大只,份量很足鹅肝香滑入口🧄蒜香橄榄油露笋意粉这个绝对是全场最佳意粉硬度恰到好处,蒜香橄榄香丝丝入味儿甜品开心果提拉米苏偏甜,但是不错吃Set还跟两杯喝的,吃完扶墙出,好饱~
是日pick了dinner set👇
前菜
🧀🦪芝士焗生蚝&炸紫苏菜带子配芒果莎莎

是日例汤
🎃南瓜奶油汤
嘿嘿,感觉这汤原汁原味,没有过多落糖

主菜
🐦香茅焖乳鸽配法国鹅肝多士
鸽子一大只,份量很足
鹅肝香滑入口

🧄蒜香橄榄油露笋意粉
这个绝对是全场最佳
意粉硬度恰到好处,蒜香橄榄香丝丝入味儿

甜品
开心果提拉米苏
偏甜,但是不错吃

Set还跟两杯喝的,吃完扶墙出,好饱~
2025-08-05 0 瀏覽
#🐒😋成日係K11到行完街出嚟都見到呢間Papagayo今次行完餓餓地 順便就嚟咗呢間試試真心! 四川香辣雞軟骨好好食!!老老實實辣辣地咁我爭啲想叫多碟 😂試咗餐廳推介嘅牛頸脊配溏心鮑魚雖然叫咗Medium 但由於我係相機食先嘅關係搞到變左8成熟咁制 不過好彩都好食肉嫩唔鞋口 鮑魚細細粒 一啖一隻幾過癮Tequila加橙汁 相對變咗比較易入口Macallan 12 Years Sherry Oak 一開始我淨係覺得啲色好靚飲落都有啲果香味 都唔算太嗆口── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──ʚ #四川香辣雞軟骨 ɞ ʚ #黑松露蛋黃醬芝士焗薯條 ɞ ʚ #石燒澳洲牛頸脊 #溏心鮑魚配露絲瑪麗汁 ɞ ʚ #Tequila Sunrise ɞ ʚ #The Macallan 12 Years Sherry Oak ɞ ── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
#🐒😋
成日係K11到行完街出嚟都見到呢間Papagayo
今次行完餓餓地 順便就嚟咗呢間試試
真心! 四川香辣雞軟骨好好食!!
老老實實辣辣地咁我爭啲想叫多碟 😂

ʚ #石燒澳洲牛頸脊 #溏心鮑魚配露絲瑪麗汁 ɞ
ʚ #Tequila Sunrise ɞ
── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
2025-08-04 67 瀏覽
PaPaGayo 是一間融合意大利、 法國及東南亞菜式西餐廳 , 提供創新又多元化菜式 , 佈置時尚型格 , 環境舒適 , 與朋友聚餐一個不錯的地方。日本海苔魷魚熱燙燙的海苔魷魚, 酥脆可口 , 魷魚入口鮮嫩, 伴隨蜜糖芥茉醬的甜香與微辣,味道一流,滋味得令人停不了口。香煎比目魚剛剛煎起的比目魚 , 香氣十足 ,外 脆內嫩,搭配香辣的茄汁與藜麥, 十分惹味,有海鮮的鮮香,又有辣味的刺激, 十分過癮。燒西班牙黑毛豬黑毛豬入口鮮嫩, 滿滿誘人焦香, 啖啖叉燒汁的蜜甜, 讓人喜歡, 跟配的時令蔬菜, 剛好則平衡了肉的油膩感。意式奶凍奶凍絲滑細膩,口感輕盈,帶有淡淡的奶香,與香草的清新,甜而不膩, 加上脆卜卜開心果碎粒, 口感一流。

日本海苔魷魚

香煎比目魚

燒西班牙黑毛豬

意式奶凍

🌟PaPaGayo🌟係一家酒吧餐廳,位於K11 Art Mall嘅隔籬,主打Fusion西餐🍽️!🍺Guinness Draft 440ml|Virgin Colada HH $68PaPaGayo嘅特長Happy Hour,去到夜晚10點,飲得更盡興!🌶️香蒜辣椒白酒煮大蜆 $128大蜆粒粒水嫩飽滿,蒜+辣椒+白酒真係好惹味,好食到連湯都清埋!🍝明太子醬帶子意大利粉 $178帶子香煎至兩面金黃,鮮甜可口!明太子醬嘅鹹香味啱啱好!🐂慢煮和牛面肉伴薯蓉、炸大蒜絲、豆苗沙律 $198大大塊厚身嘅和牛面肉煮到入晒味同埋腍身,入口綿化充滿膠質,正!

🌶️香蒜辣椒白酒煮大蜆 $128

🍝明太子醬帶子意大利粉 $178

帶子香煎至兩面金黃,鮮甜可口!明太子醬嘅鹹香味啱啱好!

🐂慢煮和牛面肉伴薯蓉、炸大蒜絲、豆苗沙律 $198

2025-07-24
咁高質嘅餐廳點解冇人講😭!!前排誤打誤撞入左河內道呢間餐吧食dinner,見到冇咩人仲驚會伏,點知食物真係好有驚喜,feel到老闆對烹飪嘅用心,菜式有創意又兼顧到水準👅,員工個個都好熱情,真係強推呢間尖沙咀新食堂🙌🏻今次試左佢地嘅set dinner,由餐湯開始已經驚艷左🥹未飲過咁濃郁嘅磨菇湯,texture厚身到每啖都食到磨菇碎🍄‍🟫前菜芝士焗生蠔配炸紫菜帶子芒果莎莎好食到令本身唔好salsa嘅我食哂🙏🏻主菜揀咗staff推薦嘅慢煮燒烤豬腩肉😌,腩肉肥瘦相間,入口即化唔會柴,燒烤醬帶微燻甜香,配埋烤菠蘿片超級解膩🤎我地仲加左虎蝦闊條麵,海膽醬好掛麵,好食到想奶碟🙂‍↕️ -𝙎𝙚𝙩 𝙈𝙚𝙣𝙪 $𝟰𝟴𝟴 ▫️ 馬素里拉芝士焗生蠔&烤紫菜帶子配芒果莎莎 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️是日餐湯 ⭑⭑⭑⭑⭑▫️慢煮豬腩肉配烤菠蘿 ⭑⭑⭑⭑⭑▫️蒜香橄欖油露荀意粉 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️自家製開心果提拉米蘇 ⭑⭑⭑⭑⭒𝘼 𝙇𝙖 𝘾𝙖𝙧𝙩𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪▫️虎蝦海膽醬意粉 $𝟮𝟭𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭑

𝙎𝙚𝙩 𝙈𝙚𝙣𝙪 $𝟰𝟴𝟴

▫️ 馬素里拉芝士焗生蠔&烤紫菜帶子配芒果莎莎 ⭑⭑⭑⭑⭒
▫️是日餐湯 ⭑⭑⭑⭑⭑
▫️慢煮豬腩肉配烤菠蘿 ⭑⭑⭑⭑⭑
▫️蒜香橄欖油露荀意粉 ⭑⭑⭑⭑⭒
▫️自家製開心果提拉米蘇 ⭑⭑⭑⭑⭒

𝘼 𝙇𝙖 𝘾𝙖𝙧𝙩𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪

▫️虎蝦海膽醬意粉 $𝟮𝟭𝟴 ⭑⭑⭑⭑⭑
Weekend同朋友去咗尖沙咀麼地道嘅Papagayo食飯,店舖環境帶有現代西式風,木質裝修同暖燈光好有格調,氣氛舒適,啱晒同朋友晚飯聚會。室內設計開揚,令人感覺relax。🥗 Antipasto Platter w/ Melon意式風乾火腿芝士拼盤配哈密瓜風乾火腿鹹香濃郁,芝士滑嫩,配哈密瓜嘅甜味平衡,拼盤豐富開胃,質素高。🥩 Stone Grilled Angus 36 Months Chuck Tail Flap, Caramelized Abalone & Whole Garlic w/ Rosemary Sauce石燒澳洲牛頸脊、溏心鮑魚配露絲瑪麗汁牛頸脊石燒後外脆內嫩,36個月熟成牛味濃郁,溏心鮑魚軟滑,露絲瑪麗汁香氣撲鼻,層次豐富。🐟 Roasted Halibut, Spicy Tomato Quinoa w/ Truffle Cream Sauce香煎比目魚、香辣茄汁藜麥配黑松露忌廉汁比目魚煎得鮮嫩多汁,香辣茄汁藜麥開胃,黑松露忌廉汁濃郁提味,口感一流。Papagayo嘅菜式意式風味突出,食材新鮮,烹調精緻,環境舒適,係尖沙咀搵西餐嘅一個好選擇。價錢都好抵,期待下次再

🥗 Antipasto Platter w/ Melon
意式風乾火腿芝士拼盤配哈密瓜

石燒澳洲牛頸脊、溏心鮑魚配露絲瑪麗汁

香煎比目魚、香辣茄汁藜麥配黑松露忌廉汁

Papagayo嘅菜式意式風味突出,食材新鮮,烹調精緻,環境舒適,係尖沙咀搵西餐嘅一個好選擇。價錢都好抵,期待下次再嚟試其他菜式!

2025-07-27 39 瀏覽
喺K11 Art Mall附近搵到呢間超有格調嘅意大利餐廳酒吧「PaPaGayo」🍷,橙色牆身配昏暗燈光,坐得超舒服,啱晒約班friend傾偈吹水👯♀️!地理位置無得輸,就喺尖東站N2出口,K11對面,方便到爆💯!餐廳裝潢簡約得嚟又舒適,空間寬敞,環境開揚,坐低即刻覺得好relax~店員服務態度仲要超級友善,好細心咁介紹菜單,加分!👍今次試咗幾款招牌菜,真係有驚喜✨:🍖 迷迭香烤香草法式羊架伴西蘭花苗、焗原隻蒜頭羊架烤得啱啱好,肉質嫩滑又多汁,迷迭香同香草嘅香味好突出,配埋焗蒜頭真係絕配!🍚 黑松露巴馬火腿意大利飯黑松露香氣撲鼻,意大利飯煮得al dente,巴馬火腿鹹香得嚟又唔會太搶,整體味道好balance~🍰 澳洲巴伐洛娃蛋白鬆餅呢個甜品好特別!蛋白鬆餅口感輕盈,入口即化,甜度剛剛好,完美ending!🧇 韓國牛角窩夫配雲呢拿雪糕、朱古力醬窩夫外脆內軟,配埋冰凍嘅雲呢拿雪糕同濃郁朱古力醬,邪惡但好滿足啊!飲品叫咗CRANBERRY juice,酸酸甜甜好開胃🍹總括嚟講,呢間餐廳無論環境、服務定食物質素都令人好滿意,絕對會再encore!下次想同朋友搵個舒服地方食飯傾計,呢度係唔錯嘅

今次試咗幾款招牌菜,真係有驚喜✨:
🍖 迷迭香烤香草法式羊架伴西蘭花苗、焗原隻蒜頭

🍚 黑松露巴馬火腿意大利飯

🍰 澳洲巴伐洛娃蛋白鬆餅

🧇 韓國牛角窩夫配雲呢拿雪糕、朱古力醬

飲品叫咗CRANBERRY juice,酸酸甜甜好開胃🍹

總括嚟講,呢間餐廳無論環境、服務定食物質素都令人好滿意,絕對會再encore!下次想同朋友搵個舒服地方食飯傾計,呢度係唔錯嘅選擇喔~💖
2025-07-27 45 瀏覽
放假約左朋友出嚟尖沙咀食lunch,今次揀咗喺K11對面既有格調酒吧餐廳,係N2出口一出行幾步就到,啱晒而家落雨天☔️❥ 日本海苔魷魚配蜜糖芥末醬$88魷魚條炸得香脆皮薄,食落脆而不膩,魷魚口感柔韌,沾上蜜糖芥末醬,好有咬口🦑❥ 明太子醬帶子意大利粉$178香煎帶子遇上明太子醬,令每一條意粉都沾上濃郁醬汁,每一啖都充滿驚喜😆❥ 安格斯牛肉芝士漢堡$188安格斯牛肉厚實多汁,配上生菜、蕃茄、煎蛋,好fresh好juicy,麵包經過烘焗後十分脆口,薯條熱辣辣新鮮炸起,仲要大大份🍔飲品就叫左2杯Mocktail,Ocean Star & Virgin Colada🥂

❥ 日本海苔魷魚配蜜糖芥末醬$88

❥ 明太子醬帶子意大利粉$178

❥ 安格斯牛肉芝士漢堡$188

2025-07-26 17 瀏覽
牛面肉配薯蓉,燉過的牛面肉口感黏糯,肉質幾嫩,膠原蛋白好足,味道幾濃郁🥰柚子南瓜羽衣甘藍沙律,幾鍾意羽衣甘藍呢種健康蔬菜,加埋南瓜、茄子、藜麥,柚子味好清香,淋埋橄欖油,健康低卡,食完冇負擔🤩海膽虎蝦闊條麵,兩隻虎蝦大大隻,海膽漿勁掛麵,每條闊麵都吸晒汁,海膽味好濃😋Pavlova蛋白餅,呢款甜品幾特別,上面鋪滿各種水果,好豐富。切落去幾硬,食落有麥芽糖嘅味,聽講在澳洲好出名🤗Fiano白葡萄酒,有花香、果味同香料味,唔苦澀,帶少少酸,幾順口🥳呢度仲係happy hour嘅好去處,酒款好多可以揀,三五好友一齊飲返幾杯都得🍻

2025-07-25 19 瀏覽
呢間餐廳真係要大大力推介!無論係環境、服務定食物水準,都令人滿意到不得了。最驚喜係佢嘅性價比——百零蚊就食到一個高級午餐,真係抵到爛!一開始可以揀餐湯或者沙律,仲配埋熱辣辣嘅餐包,誠意十足。餐湯係認真製作,唔係求其開罐嗰種;而沙律嘅配搭亦都好有心思,唔係淨係菜加醬咁簡單。我今日揀咗雞扒,外皮煎得香脆可口,但入面仍然保持住肉汁,食落去啖啖都係鮮味,完全冇雪味,證明用料高質。擺盤方面都唔馬虎,睇得又食得,打卡一流!最後仲有杯水準超高嘅咖啡,香濃順口, 完美。我已經嚟過三四次,每次都試唔同主菜,款款都冇令我失望。呢間餐廳真係值得一試,無論係朋友聚餐定自己獨食都得。

最後仲有杯水準超高嘅咖啡,香濃順口, 完美。

2025-07-19
午餐
2025-07-24 28 瀏覽
今晚同老公去尖沙咀行下街,突然之間好想去据下扒,食啲小食唔係太肚餓。搵左間係尖東附近既西餐。我叫左個鵝肝無花果沙律🩷🩷🩷🩷🩷佢塊鵝肝勁大塊好厚身,煎到外脆內軟,岩岩好啲火候。同埋啲無花果勁新鮮,又清甜。配埋酸酸甜甜嘅車厘茄同沙律菜食好fresh。仲叫咗雞鎚配蜜糖燒烤汁🩷🩷🩷🩷🩷雞鎚本身有醃過,好入味又多汁。配埋個醬汁甜甜酸酸好開胃。再叫咗個澳洲牛頸脊配溏心鮑魚🩷🩷🩷🩷🩷佢個牛味係岩岩好,啲肉質都好夠嫩滑,咁岩鯇魚賣曬轉左鵝肝比我地,好正個鵝肝又係好厚切。再加埋啲配菜份量十足。因為要照顧小朋友,所以都係叫左兩罐汽水算了。😂我見佢依家lunch同dinner都做緊優惠好抵食。
我叫左個鵝肝無花果沙律🩷🩷🩷🩷🩷
仲叫咗雞鎚配蜜糖燒烤汁🩷🩷🩷🩷🩷
雞鎚本身有醃過,好入味又多汁。配埋個醬汁甜甜酸酸好開胃。