2023-01-10 45 瀏覽
聖誕節同朋友經過尖東嘅時候,都留意到角落頭有間小食店,有好多派對食品,所以bookmark左想搵日試試。放工唔想煮飯,就去睇吓有冇嘢啱食,原來餐牌選擇都幾多,有沙律,飯,薄餅,串燒等等👍🏼👍🏼Papa red salad 有雜菜、雜莓,同埋靚靚嘅煙三文魚花花,沙律菜同埋士多啤梨、藍莓都好新鮮配埋呢個酸酸甜甜嘅沙律汁,成件事好清新,係好好食嘅沙律😊😊串燒:翠玉瓜超多汁!肉丸大大粒,唔會太鹹,又幾好食喎👍🏼由於係當晚餐,咁當然唔少得澱粉得啦😎😎佢哋都有好幾款飯嘅選擇,我就揀咗豬仔髀同埋腩肉飯,配雜菜汁同埋白色加咗西式醬汁,好濃,超好餸飯!腩肉同埋豬仔髀呢兩個選擇,都係啖啖肉,啱晒食肉獸❤️❤️ 調味都做得幾好,唔會太鹹呢間小店,可以encore🌟🌟

Papa red salad

配埋呢個酸酸甜甜嘅沙律汁,成件事好清新,係好好食嘅沙律😊😊

串燒:
翠玉瓜超多汁!
肉丸大大粒,唔會太鹹,又幾好食喎👍🏼

加咗西式醬汁,好濃,超好餸飯!
呢間小店,可以encore🌟🌟
2023-01-09 46 瀏覽
隨著大家及政府對防疫見解及態度轉變, 大家已如常出街食飯. 但是小心D, 仲係買外賣好D.  今次介紹的外賣店PAPA EXPRESS, 位置在尖東. 係去紅磡火車站或隧巴條天橋下. 買完坐車剛好. PAPA EXPRESS外賣店主打串燒, PIZZA, 沙律及蔥油飯. 不過人數不多, 只叫左水牛芝士PIZZA, 螺絲粉沙律, 及串燒. 蔥油飯下次試過再報告. 水牛芝士PIZZA係薄底脆皮PIZZA, 上面你水牛芝士及蕃茄. 水牛芝士係屬於軟芝士, 溶左後包實蕃茄同脆皮PIZZA,  一口咬落, 蕃茄同水牛芝士配合好得清新可口. 螺絲粉沙律(PAPA white) 內有雞絲同重手芝士粉. 芝士真是令人又愛又恨. 凡有芝士的食物, 食物就有保證.   串燒係PAPA EXPRESS外賣店重點主打. 今次吾要一般豬, 雞,牛呢D平常嘢. 要左推介的豬軟骨, 雞軟骨,  牛肋條, 鮮魷鬚, 脆玉瓜.豬軟骨一串兩大件, 平時豬軟骨拉麵都係得三件. 呢個抵!雞軟骨就同炸的差不多味道.牛肋條好嫩滑.鮮魷鬚沒有烤得太乾, 保留左魷魚汁.脆玉瓜才是真正燒烤王者. 雖然吾係肉類, 但燒烤把脆玉瓜的鮮甜完

豬軟骨一串兩大件, 平時豬軟骨拉麵都係得三件. 呢個抵!

雞軟骨就同炸的差不多味道.

牛肋條好嫩滑.

鮮魷鬚沒有烤得太乾, 保留左魷魚汁.

脆玉瓜才是真正燒烤王者. 雖然吾係肉類, 但燒烤把脆玉瓜的鮮甜完全呈現出來.

Papa Express (尖沙咀)尖沙咀科學館道14號新文華中心地下72A號舖Papa Red$52沙律菜新鮮,生果有我最愛的士多啤梨和藍莓,拜果色彩斑斕,煙三文魚一直係我嘅最愛!三文魚脂肪條紋分佈平均,煙薰的三文魚入口甘香濃郁且口感煙韌可口,配沙律永遠是首選!牛肋條飯(+牛脷、燒汁)$65功夫菜牛肋條,美味又多汁,湯汁還能拌飯。肉質緊實油花滿滿!牛肉肉量燜得很鬆化,再加其他材料同燜,牛味濃郁之餘,跟燒汁也很夾,呀女讚不絕口,食曬成個飯😋豬仔脾飯(豬腩、什菜汁)$60豬仔脾(豬寸骨) 這個非常好吃,肉質鮮嫩,豬仔脾啖啖肉小朋友食就最好不過,有營養又美味,燴汁撈飯超正!包裝袋精美,分開冷熱食物包裝十分細心。仲有到薈服務。

Papa Express (尖沙咀)

Papa Red$52

牛肋條飯(+牛脷、燒汁)$65

豬仔脾飯(豬腩、什菜汁)$60

包裝袋精美,分開冷熱食物包裝十分細心。

仲有到薈服務。

2023-01-07
5 分鐘 (堂食)
2023-01-06 35 瀏覽
📍 Papa Express (尖沙咀)尖沙咀科學館道14號新文華中心地下72A號舖今日放工唔想煮飯,於是就喺公司附近買外賣返屋企🤭呢間外賣最近新開,位置唔算非常當眼,係有日無意中發現!佢哋定價唔算貴,點左四樣食物,埋單只係$232👍份量又多,真係好抵食😋而且佢哋嘅包裝絕不馬虎,用精緻錫紙袋及優質外賣盒🥡仲有溫馨提示🤭牛脷牛肋條飯 牛脷厚薄適中、牛肋條又夠淋身,唔會靱👍配埋燒汁正豬仔脾飯豬仔脾賣相吸引👀而且肉質細嫩😋另外佢個雜菜汁都好特別,入口較清新😝豬腩肉丸飯豬腩肉大大塊,配上白汁,食落香滑creamy🤤Papa Red Salad呢個超級驚喜又特別😍首先佢個賣相已經夠曬吸引,色彩繽紛嘅水果加埋盤到似花既煙三文魚,仲有黎麥,感覺好味又靚,仲非常養生🥰佢跟沙律仲有個醬汁,食落似以士多啤梨調配,酸酸甜甜,勁開胃👍#高質外賣 #經濟實惠 #養生 #尖沙咀外賣 #西式外賣 #高質外賣 #tst #tstfood #yummy #foodiehk
📍 Papa Express (尖沙咀)

佢哋定價唔算貴,點左四樣食物,埋單只係$232👍

牛脷牛肋條飯
牛脷厚薄適中、牛肋條又夠淋身,唔會靱👍配埋燒汁正

豬仔脾飯

豬腩肉丸飯
豬腩肉大大塊,配上白汁,食落香滑creamy🤤

Papa Red Salad

2023-01-05
  • papa  red  salad
  • 豬仔脾飯
2023-01-05 32 瀏覽
朋友大推呢間位於尖東既外賣店佢話價錢抵味道又好 性價比勁高$48就有交易 仲有好多選擇😍店員亦好有善 會推薦有咩好食Papa Red $52呢款沙律有煙三文魚 士多啤梨 藍莓特別一提佢個什莓醬 酸酸甜甜勁開胃原來唔同既沙律都會配番相應口味既醬👍🏻水牛芝士脆薄餅 $110原來個pizza都幾大個喎 分到8件饀料仲厚過塊pizza😂好正 烤到好夠脆除左芝士之外 仲食到有新鮮蕃茄同青醬既味道牛脷串 $23 翠玉瓜 $18 雞髀菇 $18另外都試左幾串串燒😌牛脷好大塊 唔會過熟 加埋小小辣粉同袐製醬汁勁惹味另外翠玉瓜同雞髀菇超juicy 值得一試
朋友大推呢間位於尖東既外賣店

牛脷好大塊 唔會過熟
加埋小小辣粉同袐製醬汁勁惹味
另外翠玉瓜同雞髀菇超juicy 值得一試
2022-12-30 37 瀏覽
Papa Express 尖沙咀科學館道14號新文華中心地下72A號舖去完尖沙咀科學館,行去紅磡站坐屯馬線返屋企,行到往紅磡站天橋時,見到一個指示牌指著天橋底有一間叫Papa Express 西式外賣專門店,見到餐牌都幾多嘢食,真係行幾步路就見到間舖,主打外賣,香港地租金貴,開餐廳不容易,疫情幾年,外賣店越開越多。蝦球串$25,4隻蝦唔算細,少少辣,彈牙牛肋條串$23 共3大粒魷魚鬚串$25,一啲都唔韌火雞腎串$25,味道唔錯,有咬口麻辣鴨舌$57,呢個唔錯,唔會太辣巴馬火腿脆薄餅$130 ,餅底好脆,好似食緊餅乾,好厚芝士
Papa Express

蝦球串$25,4隻蝦唔算細,少少辣,彈牙

牛肋條串$23 共3大粒

魷魚鬚串$25,一啲都唔韌

火雞腎串$25,味道唔錯,有咬口

麻辣鴨舌$57,呢個唔錯,唔會太辣

巴馬火腿脆薄餅$130 ,餅底好脆,好似食緊餅乾,好厚芝士
2022-12-30
5 分鐘 (外賣自取)
  • 麻辣鴨舌
2022-12-30 23 瀏覽
同流星雨距地去尖沙咀影完聖誕裝飾🎄行去搭巴士返屋企既途中經過呢間新開既外賣小店papa express 見啲嘢食種類多價錢都抵就買左啲返屋企食🥰水牛芝士香脆pizza🍕係薄底pizza 好似餅乾咁脆口😍呢個真係會食唔停口💕雖然只有芝士同埋蕃茄 但都好好食熱辣辣食有拉絲嘅效果🥰Papa Yellow 沙律🥗有藜麥 雞肉 芒果 蕃茄 牛油果 同沙律菜外賣碗分開上下兩層所以沙律菜依然能保持新鮮爽口配埋柚子沙律醬 酸酸甜甜好開胃👍豬腩豬仔脾燒汁飯🍚餸份量超多😆豬腩皮又冧乙滑 豬仔脾肉汁juicy 燒汁亦都好足夠 岩哂鍾意汁撈飯嘅朋友🫶🏻仲嗌左一堆串燒 🍢有蝦球串 牛脷串 翠玉瓜串 肉丸串 豬軟骨串 雞髀菇 牛肋條全部都係$18-25左右一串蝦球幾鮮味 雞髀菇同翠玉瓜有少少微辣 幾惹味肉丸係免治手打 好彈牙同有口感👍推介
同流星雨距地去尖沙咀影完聖誕裝飾🎄

全部都係$18-25左右一串
蝦球幾鮮味 雞髀菇同翠玉瓜有少少微辣 幾惹味
肉丸係免治手打 好彈牙同有口感👍推介

外賣自取
放工去朋友屋企開Party,我就喺公司附近買埋嘢食先過去🎉。我幫襯咗位於尖東天橋底嘅「Papa Express」,店舖新開無耐,之前喺度買過兩次午餐,日日都好多人。平日我就買飯多,呢日試吓其他菜式😜,就例如Pizza同串燒,而佢哋亦都要每日下午五點後先提供。外賣包裝整齊妥當🥡,等候時間亦都合理。店員好好人,仲叫我下次可以Whatsapp落定單,慳返啲時間。蕃茄芝士香脆薄餅($110),🍕薄餅直徑約十吋長,餅底香脆,就好似餅乾一樣,食落唔怕滯。齋睇相都見到勁多芝士🧀,熱辣辣,富拉絲效果。同時,佢亦有好多茄醬同鮮蕃茄🍅,係經典Margarita口味,但如果有少少肉就應該更惹味。YELLOW沙律($55),🥗沙律有多款口味,外賣碗分上下兩層,好細心呢。我嗌嘅呢款叫Yellow💛,食材包括什菜、牛油果、芒果、蕃茄、雞肉同藜麥,成個組合幾清新又健康。醬汁係柚子醋🍊,食落酸酸甜甜,開胃一流。我另外仲嗌咗一堆串燒🍢,價錢唔算貴喎。第一盒有以下四款,包括翠玉瓜($18)、🍄雞牌菇($18)、帶子($28)同🍤蝦球($25)。呢幾款微微辣🌶,蔬菜燒完都仲保持多汁;海鮮就幾鮮味。第二盒就係沙嗲串,包括豬軟
蕃茄芝士香脆薄餅
YELLOW沙律
串燒
第二盒就係沙嗲串,包括豬軟骨($20)、牛肋條($23)同免治肉丸($23)。幾款都啱晒食肉獸🍖,🐷豬軟骨同🐮牛肋條嘅肉質都整得好軟淋,又入味。免治肉丸係手打,口感幾彈牙,肉味濃。
總括嚟講,呢間尖東外賣店質素有水準👍,除咗係午餐飯堂之外,亦係派對必食。點解咁講?係因為佢仲提供真正嘅Party Menu,想食嘅記得要預訂啊!
10 分鐘 (外賣自取)
蕃茄芝士香脆薄餅
2022-12-20 34 瀏覽
位於尖沙咀東部的小店,有一位父親主理,主打多國美食。這次點選的食物有很多不同種類,包括串燒Pizza等等。串燒做到即叫即燒,加上餐廳自家炮製調味粉,更能令帶出食物的鮮味,令人吃完一串,還想再吃,停不了的感覺真好。Pizza方面,多種不同的口味,但我們搏擊欣賞就是他的Pizza外皮,製作的pizza薄皮,香脆又可口,還帶有點點的麵粉香味,絕對充滿特色,最重要等候時間不太長,短短幾分鐘就能好好品嚐得到。長夜中,在尖沙咀也能找到這個美食的地方,感恩。
位於尖沙咀東部的小店,有一位父親主理,主打多國美食。
長夜中,在尖沙咀也能找到這個美食的地方,感恩。
2022-12-16 31 瀏覽
Papa Express尖沙咀科學館道14號新文華中心地下72A號舖Shop 72A, G/F, New Mandarin Plaza, 14 Science Museum Road, Tsim Sha Tsui去開尖東等人, 係噴水池附近有好多小食店, 買了在街頭就咁食,以前未有口罩令, 會買一大包然後坐在長櫈上食, 而家疲情未放寬, 買回家食又可以邊睇世界盃一路食, 睇到香港時間凌晨3點, 真係要有所準備。PAPA RED 煙三文魚什菜沙律 $55十分清新爽口佢一個飯先係50幾蚊起,仲有PIZZA, SALAD 串燒等美食燒沖豬軟骨飯 $50同什菜汁豬腩飯 $52,個豬軟骨好入味,豬腩入口即溶,完全是男人的浪漫,個汁幾清甜可平衡一下腩肉脂肪架油膩感串燒蝦球 $25 牛脷串 $23翠肉瓜串 $18,雞比菇串 $18,牛肋條串 $23 即叫即燒,等了15分鐘左右,風味一流,牛舌爽口,蝦球彈牙鹹香
Papa Express

PAPA RED 煙三文魚什菜沙律 $55十分清新爽口

串燒蝦球 $25 牛脷串 $23
2022-12-14 476 瀏覽
2022年12月5日 星期一今日收工之後唔想煮飯,直接去尖沙咀睇吓有咩外賣買返屋企同屋企人一齊食咁啱係科學館道見到呢間餐廳好似新開張咗冇幾耐,由於時間尚早,唔算有太多人等緊,一於決定試吓餐牌都有幾多選擇,沙律都有幾款,連Pizza都可以外賣添,價錢尖沙咀嚟講都算平,最後我叫咗幾個飯加沙律加埋都係二百幾蚊,由點餐到可以拎走,頭尾都唔使30分鐘,做嘢好快手返到去打開啲嘢食仍然係暖笠笠嘅,首先有呢一個沙律Papa Orange,分別有蜜瓜、雜莓、大蝦同雜菜等等,配料都幾豐富,而且餐廳特登將雜菜同生果分開放,一齊食又得,分開食都得,生果好新鮮,火龍果同蜜瓜都係鮮甜既,而且大蝦好彈牙,點埋醬汁一齊食嘅話酸酸地更加開胃至於飯方面,呢一個係豬仔髀飯,雖然豬仔髀得三舊,不過每一舊都好大件,肉質幾腍,一咬就撕開,而且白汁幾惹味,唔會太過鹹之後有豬軟骨飯,裏面仲加咗豬腩同雜菜汁,醬汁感覺似葡汁,同豬肉幾配合,而且豬腩肥瘦適中,食落去都唔覺得好油膩,外皮仲有少少脆卜卜添,至於豬軟骨煮得好入味,軟骨完全咬得開最後我哋仲要咗牛脷飯,加咗肉丸同燒汁,牛脷好厚身,食落去啖啖肉,而且好濃郁嘅牛肉味,肉丸好Juicy,
2022年12月5日 星期一

最後我哋仲要咗牛脷飯,加咗肉丸同燒汁,牛脷好厚身,食落去啖啖肉,而且好濃郁嘅牛肉味,肉丸好Juicy,又夠大粒,加埋燒汁一齊食,用嚟送飯一流

食完咁多嘢,真係已經飽晒,冇諗過性價比咁高!!
2022-12-05
25 分鐘 (外賣自取)
2022-12-06 58 瀏覽
Papa Express (尖沙咀)尖沙咀科學館道14號新文華中心地下72A號舖今晚買外賣🥡沙律🥗大大碗, 食材新鮮,足料,雞肉鮮甜咬口,牛油果🥑香滑,芒果甜香,蕃茄酸甜,撈埋啲沙律醬,混合起來,超好食😋😋😋牛肋條加豬腩燒汁飯熱辣辣香噴噴,牛肋條,好入味,冧滑多汁,洋蔥🧅香甜,甘筍清甜爽口,加三塊豬腩肉,皮冧滑,肉香多汁,餸飯一流。👍👍👍扁身意粉🍝煮得軟硬適中,煙煙韌韌,好有口感,帶子鮮甜爽口,雜菇超香,味道好正😃😃😃魚柳雜菜汁飯,魚柳煎得焦香,肉滑多汁,什菜汁鮮甜美味,飯香汁多,好好食🥳🥳🥳

Papa Express (尖沙咀)

今晚買外賣🥡

牛肋條加豬腩燒汁飯

外賣自取
今日去紅磡買東西,經過紅磡條小食街 打算買外賣返屋企食 來回行咗幾次,見到呢間新開嘅賣相好似幾靚 ,主打西式食品 有沙律小食同主菜 一於今晚試吓!落完外賣等咗一陣就已經攞得,仲用咗個精美嘅環保袋裝住💯🥢沙律papa white主要用上螺絲粉、雞絲同芝士 再配上沙律醬汁 飽肚又健康😋🥢牛肋條加豬軟骨飯雙拼嘅感覺幾正,可以同時間食兩種唔同味道😆😆好多紅蘿蔔,好好食好健康牛肋條牛味十足 配上肉質彈牙嘅豬軟骨 再配上燒汁,好快食晒碗飯🥢蔥油雞扒飯一開出嚟有驚喜! 佢個雞扒真係極大塊 蔥油放上面 顏色油潤好靚😍 雞扒唔會乾 再加上啖啖蔥香 大人細路都啱食!仲要咗兩盒紙包飲品~簡單又幸福嘅一個晚上⭐️⭐️

落完外賣等咗一陣就已經攞得,仲用咗個精美嘅環保袋裝住💯

🥢沙律papa white
主要用上螺絲粉、雞絲同芝士
再配上沙律醬汁
飽肚又健康😋

🥢牛肋條加豬軟骨飯

🥢蔥油雞扒飯

仲要咗兩盒紙包飲品~簡單又幸福嘅一個晚上⭐️⭐️
尖東科學館道新文華中心開左間新外賣小店Papaexpress,小店係天橋下低第一間店啊~唔好睇漏眼~小店好多款外賣飯盒,想健康可以揀沙律,加多個串燒配naan都唔係好貴,公司同事一齊叫外賣都款式多。-Papa Yellow小店有不同沙律款式Papayellow 以雞肉, 藜麥,蕃茄,芒果和牛油果為主, 仲有爽脆的沙律菜。超欣賞 兩層沙律分開上,夠新鮮。-蔥油雞扒飯配飲品雞扒即叫即煎,仲要厚肉大塊雞皮煎得香口脆脆的,咬落雞肉汁爆晒出黎簡單撈蔥油已經好好食。--燒汁豬軟骨飯配飲品豬軟骨份量超多,咬落有口感燒汁都做得好食,底下仲有 少少蔬菜,簡單快食no complaint 🥰

小店係天橋下低第一間店啊~
唔好睇漏眼~

小店好多款外賣飯盒,想健康可以揀沙律,
加多個串燒配naan都唔係好貴,
公司同事一齊叫外賣都款式多。
Papa Yellow

小店有不同沙律款式

仲有爽脆的沙律菜。超欣賞 兩層沙律分開上,夠新鮮。

蔥油雞扒飯配飲品

雞扒即叫即煎,仲要厚肉大塊

雞皮煎得香口脆脆的,咬落雞肉汁爆晒出黎
簡單撈蔥油已經好好食。

燒汁豬軟骨飯配飲品

豬軟骨份量超多,咬落有口感
燒汁都做得好食,

底下仲有 少少蔬菜,簡單快食no complaint 🥰
2022-12-01 43 瀏覽
今晚OT到8點幾,去附近買個外賣返去同媽咪食,見到這間新開小店,有十數款飯餐選擇,另外還有PIZZA及串燒等,價錢合理,而且包裝精緻,返到去食仲熱辣辣。先點了個Yellow沙律,有雞肉、番茄、牛油果等,十分清新爽口。鱈魚柳飯配紅酒燒汁,鱈魚煎至表面焦香,肉質結實雪白,燒汁惹味,送飯一流。串燒有十二款,每樣要了一串試下,沙嗲醬很香帶微辣,十分惹味,配肉一流。每款肉都醃得很入味,但不會過咸,我自己就最仲意豬軟骨、牛脷及雞翼,軟骨帶咬口;牛脷爽口;雞翼皮脆肉嫩。而且全部即叫即燒,新鮮熱辣。