2021-10-13 2256 瀏覽
📍 #Paisanos Pizzeria 🇭🇰香港灣仔柯布連道5號耀基商業大廈地下味道: 👅👅👅賣相: 👀👀👀價格: 💰💰💰💰性價比: ⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆人均消費: HKD85屋企 買咗8件大pizza一齊食🤤 一共買咗3個口味,一次過試晒3種真係飽到試心口😵⭐️煙肉芝士漢堡薄餅🍕 $45/pc呢個芝士味竟然比四重芝士更濃更加突出😲 加上少少煙肉碎,食起嚟比較惹味可口🆗四重芝士薄餅🍕$45/pc芝士味都幾香,但唔算好突出,因為除咗芝士之外冇乜其他配料,食落有啲寡寡哋🆗夏威夷薄餅🍕$35/pc見到之後就諗起個Gordon Ramsay話菠蘿從來都唔應該喺Pizza上面出現😂😂 賣相同味道都普普通通雖然Pizza好大件,但配料有啲鬆散,唔算好多 ,感覺好似只係個餅底大咗😂同埋食完之後好渴,估計呢三隻味我未必會再試,反而有啲興趣試吓佢個招牌同辣肉腸🥴

📍 #Paisanos Pizzeria

2021-10-01
外賣自取
煙肉芝士漢堡薄餅
2021-08-03 1937 瀏覽
叫咗四重芝士薄餅,芝士味好香濃。佢比起一般食開嘅Pizza大,一個人食一塊已經好夠飽。Pizza餅底好薄,唔係嗰啲成舊麵包咁厚嘅pizza餅底黎,食落好香脆。但係就嫌餐廳有啲細同埋迫,不過灣仔來講性價比真係好高,下次仲可以去試吓其他味道,係lunch或者dinner嘅好選擇。
2021-05-31 2414 瀏覽
連續兩天展覽, 不論精神還是體力也有點吃不消。過往在展場內點外賣邊吃邊工作, 但目前在會展內不能飲食, 也只好找附近的餐廳吃吃看。在行人天橋下看到巨大的pizza放在玻璃柜前, 非常吸引, 馬上衝前排隊。在堂食單買的, 都是24吋的巨型pizza。也許在美國常見的尺寸, 而香港比較少見。一片售賣$30~$45, 不連飲品, 價錢合理。但店內坐位比較少, 繁忙日子例如星期日時非常擁擠, 要有沒座位的準備。從外觀上, 每款pizza都明顯地置了一段時間, 因為pizza最佳的食用時間是剛剛出爐的一刻。而櫥櫃內的都是預先烤好, 從表面上乾掉了的芝士可知。第一天來吃時也有擔心這一點, 畢竟放涼了的pizza味道會大打折扣。幸好店員都會幫烘烤翻熱才上枱。剛翻熱好的pizza又暖又香, 未放進口已經垂涎三尺。平日在其他pizza店我都可以一次吃掉三四片, 但他們的尺寸實在太大了, 光是一片已經非常滿足。第一次來選了Pepperoni Pizza, 暖暖的批底令芝士到次融化, 一口吃下批的尖角時芝士都黏在牙齒間不捨得離開, 非常好吃。第二天則點了價錢比較貴的Bacon Cheeseburger Pi

第二天則點了價錢比較貴的Bacon Cheeseburger Pizza。所謂Cheeseburger其實只是用了漢堡包常用的Cheeder Cheese 代替Mozzarella Cheeseze。鮮橙色的Cheeder Cheese內有切碎的煙肉碎, 但其味道卻跟昨天的沒太大分別。但畢竟pizza仍是我最愛的食物之一, 也算是滿足了這兩天到來的意義。
2021-05-29
2021-04-18 1976 瀏覽
本身諗住搵個地方食個tea~💓點知經過,就被一個大大嘅玻璃櫃入邊裝住嘅大pizza吸住左我嘅注意🤣🤣本身都諗緊會唔會太邪惡,不過唔理啦,難得經過走入去試吓啦~🤗🤣我叫咗一塊辣肉腸pizza🤪嚟到嘅時候,又再一次俾佢嘅size嚇親,幾驚一個人食唔晒😋但係咬咗一啖之後,就知我呢個擔心係多餘😛😛個批係屬於薄批,而且一塊pizza上面有至少8塊嘅辣肉腸💓絕對係每一啖都有芝士又有辣肉腸🤣🤣
本身諗住搵個地方食個tea~💓點知經過,

• 辣肉腸
相信呢間Pizza店大家都唔會好陌生🍕因為佢嘅size實在令人忍唔住想望吓甚至係想試吓食🤩而我多數食呢一間嘅原因都係因為經過嘅時候俾佢吸引咗!而且以佢價錢嚟講都幾平~結論就係我今次食都係因為經過見到忍唔住要買件😂Btw暫時覺得係赤柱同愉景灣食最有feel———————————————#baconcheeseburger($45)味道:7.8/10今次食嘅係煙肉同芝士嘅配撘🧀🥓睇相就知道佢嘅芝士係幾咁澎湃!因為即時加熱嘅原因所以口感都ok 脆度軟度適中不過佢就唔算係好好食嘅pizza🧐但睇翻個價錢 真係算係好好了!望到佢個size我已滿足😋—————————————環境: 7.5/10 服務: 8/10會想再食: 7/10———————————————店家資訊•店名: Paisano's Pizzeria •地址: 灣仔柯布連道5號耀基商業大廈地下

相信呢間Pizza店大家都唔會好陌生🍕
因為佢嘅size實在令人忍唔住想望吓
甚至係想試吓食🤩
而我多數食呢一間嘅原因
都係因為經過嘅時候俾佢吸引咗!
而且以佢價錢嚟講都幾平~
結論就係我今次食都係因為經過見到
忍唔住要買件😂
Btw暫時覺得係赤柱同愉景灣食最有feel
———————————————
#baconcheeseburger($45)
味道:7.8/10
今次食嘅係煙肉同芝士嘅配撘🧀🥓
睇相就知道佢嘅芝士係幾咁澎湃!
因為即時加熱嘅原因
所以口感都ok 脆度軟度適中
不過佢就唔算係好好食嘅pizza🧐
但睇翻個價錢 真係算係好好了!
望到佢個size我已滿足😋

•店名: Paisano's Pizzeria
•地址: 灣仔柯布連道5號耀基商業大廈地下
Bacon  cheeseburger
2020-07-10 3169 瀏覽
今日晏晝叫咗個外賣pepperoni pizza 黎到仲係熱辣辣呢一間pizza嘅14吋比平時見到嘅大同多料 所以$115呢個價真係抵!啖啖芝士 辣肉腸有好多塊添 蕃茄醬味好出好甜 另外 厚批做得夠咬口
外賣送餐
午餐
2020-07-10 2090 瀏覽
Love mega pizza!  There were so much ingredients on top and it was so satisfying when eating the whole slice of mega pizza by myself.  An improvement could be made if the takeaway packaging would be paper boxes for easier handling.4 Cheese Pizza $45- Pizza toppings were solely cheeses.  A bit too salty and oily for me.Paisano's Pizza $45-  I love this signature Paisano's pizza!  Full of ingredients on top.  Less cheese than 4 Cheese Pizza so I could taste the original flavour of the toppings.  H
4 Cheese Pizza $45
Paisano's Pizza $45
-  I love this signature Paisano's pizza!  Full of ingredients on top.  Less cheese than 4 Cheese Pizza so I could taste the original flavour of the toppings.  Highly recommended!

French Fries $20
- French fries were nice however they were soggy after taking them home.  Salt added was a little bit too much for me.  I love fries were thick and I could taste the soft potatoes inside.
4 Cheese Pizza
Paisano's Pizza
French Fries
2020-06-27
10 分鐘 (外賣自取)
Paisano's Pizza
French Fries
2020-04-02 3305 瀏覽
以前嘅灣仔周街都係嘢食,茶餐廳、小菜館、糖水店、車仔麵 ... 想食乜有乜。好難先至搵到呢一間經濟啲嘅Pizza店,真係抵食大大件四重芝士pizza,加多一支粒粒橙汁,$6X 一個lunch,係呢個地區用呢個價錢,食到一個lunch非常之幸運。更何況,個Pizza新鮮熱辣,一個男人食都夠飽,對🤦‍♀️🤦‍♀️我里講就有多。
2020-02-29 2596 瀏覽
經歷過上年下半年政治環境問題,再加上今年頭既武漢肺炎…又好多個月日無約朋友相聚 dinner. 咁就約左去朋友家 外賣 dinner, 順便打下麻雀聯誼一下。朋友老公好好人就係屋企岀去外賣自取,我哋就留係屋企打下牌等外賣到。之後佢就去左一間 pizza 舖叫左外賣自取……唔使 20 分鐘就已經可以攞啦~真係幾快手即叫即整。好有效率。攞到屋企~嘩~好巨型既 pizza. 我地叫左招牌薄餅(大)24吋,內裡有意式肉腸,辣肉腸,蘑菇,黑橄欖,洋蔥,餅底軟熟…真係堅好味。

2020-02-28
20 分鐘 (外賣自取)
成日都會經過,但從來未試過呢間既Pizza,覺得30另40另蚊咁大塊算抵,但系又怕唔飽,所以每次都無試。今次狐狸仔率先帶我入去試下,大過手掌,再大過塊臉既pizza,*4 Cheese* 🧀 好多芝士。對於鐘意*食芝士*既我黎講4 Cheese唔算膩,仲好滿足。軟身厚厚既芝士,不過真系食完都夠飽。中間 4 Cheese, 右邊Burger味Pizza咸咸地。我笑話狐狸仔食Pizza,又要Burger味,但其實幾好味。可以一試。4Cheese 同burger味比,4Cheese會淡啲。加上狐狸仔買左*雞搥薯條*試下,食完雞搥都要飲下汽水,有啲渴,薯條正有肉夠厚。

對於鐘意*食芝士*既我黎講

4  Cheese

中間 4 Cheese, 右邊Burger味Pizza
可以一試。

4Cheese 同burger味比,4Cheese會淡啲。

Burger

2019-11-29
10 分鐘 (堂食)
4  Cheese
Burger
  • 4  cheese
  • Burger  taste  pizza
2019-09-02 3657 瀏覽
嗰日行過佢嗰間餐廳,我見到佢有外賣Pizza賣。一行埋去睇到$30 一片Margarita pizza都幾抵.咁就去排隊俾錢,哇嗰個收銀,串過碼頭咕喱。態度極其差,講真佢對面Subway 30幾蚊成個餐,都冇咁嘅態度。覺得收得平咪加貴啲囉。最後我諗住買來返屋企,我自己有氣炸爐。叫佢唔使幫我焗,佢好似聽唔到咁,就要我排隊,其實我都識講英文㗎!到最後佢就俾咗一片焗嘅我,雖然係平,但要受氣囉,佢都幾好生意搵人喺附近開多一間啦!

咁就去排隊俾錢,哇嗰個收銀,串過碼頭咕喱。

最後我諗住買來返屋企,我自己有氣炸爐。

2019-06-19 2845 瀏覽
灣仔都幾多嘢食,但講到地方又方便一個人又易搵位嘅,呢間都係唔錯的選擇。成日都見好多打工仔一個人黎食個quick lunch.招牌薄餅材料都好豐富,辣肉腸、磨菇、olive, onion, cheese...味道是不錯的,而且好大件,食一件真係好飽!佢餅皮不是薄脆型,仲包咁有厚度有口感的。炸雞:其實已經好飽,不過又想試下,炸得幾好味,好好好脆,雞搥都唔算細隻,味道唔錯!

2019-06-02 2246 瀏覽
作為一個超級Pizza控嘅我,每次講起Pizza就一定第一時間諗起呢間😜 大大塊高質又抵食!The God father上面有芝士洋蔥辣肉腸火腿,醬汁小小辣,啱啱焗出嚟餅底又脆又薄,正!食完唔會太有罪惡感又滿足到想食pizza條癮🧐The bacon cheese hamburger淨係睇相都睇得出,好邪惡! !基本上就係超多芝士加bacon加beef🤣 對我黎講太油膩啦,不過朋友就超鐘意!不過想一提既係餐廳係服務態度麻麻👀 好似愛理不理,枱上面食完既野又無人執,員工全部喺曬station入面唔打算出黎咁:/...唔知係咪因爲peak hours所以先會咁,雖然唔係高級餐廳但都希望至少有張乾淨既枱可以就餐😐不過overall黎講都唔會影響我再黎食野既心🤣 實在太鐘意食薄pizza啦!🥰

The God father

The bacon cheese hamburger
2019-05-28 1790 瀏覽
今次黎食lunch, 兩個人黎食。本身叫左Chicken Caesar Salad 同 一塊 Hawaiian Pizza, 不過驚唔夠,最後加左塊margarita pizza。 共$150 左右。其實黎過好多次,不過第一次寫食評。餐廳位唔多,lunchtime 其實最好買外賣。入面員工都係講英文,不過每次佢地都冇咩禮貌,好似唔想serve 你咁。一般pizza 都好食,同美國嘅pizza 差唔多(當然美國好食啲啦),但都比Pizza Hut 好好多。今次個Caesar salad 乾左啲。整體上,都會返黎食。
Margarita  Pizza
Caesar  Salad
Margarita  Pizza
Caesar  Salad
2019-03-26 1609 瀏覽
今天去附近看籃球賽,由於趕不及晚飯,所以決定買Pizza外賣吃。在這裡買pizza的人可不少呢! 有很站在門口等點餐/取餐,幸好都很快可以取餐。這家店的pizza超極勁大,單看pizza之大,已經很開心。我吃的是招牌pizza﹐熱騰騰的送到我手,材料都很豐富,芝士有拉絲的,女生吃一件就夠,我今天就是吃不完,將餘下的少許都給了男友吃。除了有很多款式的pizza可以選擇,還有小食、飲品。 單件pizza幾十元,配些小食、飲品,合計都不用100元,算是不錯。
這家店的pizza超極勁大
,單看pizza之大
,已經很開心
。我吃的是招牌pizza﹐熱騰騰的送到我手,材料都很豐富