2022-10-09 108 瀏覽
星期日大約四點幾,有雪糕「買一送一」優惠,我order兩個雪糕,俾咗錢之後跟大隊排隊攞雪糕。到我之前突然停了,女待應走去沖咖啡。我以為佢忙,但等了一輪覺得唔對路,走去問佢要等幾耐,佢叫我等一陣。我堅持想問大約幾耐,佢先話架雪糕機「未得」要等三至4分鐘😨。到三至4分鐘後冇反應,同店長生生再反映,佢完全幫唔到手。再返去雪糕小姐嘅時候,佢已經整緊比下一位客人!火都嚟!本身雪糕係好食,但冇下次了!🤬😤

本身雪糕係好食,但冇下次了!🤬😤
2022-10-09
10 分鐘 (外賣自取)
2022-10-07 45 瀏覽
佢like社交平台buy one get one free 呢個champagne 好吸引用社交平台 buy one get one 試左佢嘅coconut 同阿華田雪糕。椰子味黑色好型,唔係死甜。阿華田相對比較滑啲,小朋友好鍾意。買嘅時候可能真係比較忙,為咗方便小朋友食,要求阿華田雪糕用膠杯裝住,如果可以俾埋蓋,匙羹同紙巾就更加好啦下次會再返嚟試埋其他味道嘅雪糕,同埋佢堂食嘅甜品
椰子味黑色好型,唔係死甜。
下次會再返嚟試埋其他味道嘅雪糕,同埋佢堂食嘅甜品
2022-10-07 79 瀏覽
收工見到依間有dinner set 只係百幾蚊Yoho 黎講絕對唔貴自己用QR code 落單 好方便落完單見到室外環境好舒服出面吊哂d 星星燈好浪漫feel再涼多少少坐出面都幾正除左dinner set , 每一日都有唔同promotion50%off!!!湯品係麵豉湯但係好多料,有豆腐海帶同菇個set 係成個餐盤甘上,睇到哂成個set 係有甘多野沙律,茶碗蒸,主食 同生果百幾蚊有甘多野係咪好抵呢!沙律個汁酸酸地好開胃茶碗蒸好多菇,同埋食到有蛋香味浦燒鰻魚醬油漬蛋飯鰻魚味道好正~夠濃味面頭仲有d 木魚花配搭飯吸埋d 醬油真係可以清左成碗飯!油漬番茄香草芝士蝦意粉依個超級推介!!!個汁好好食,帶少少蕃茄酸但又濃大蝦好爽口彈牙~~意粉口感係岩岩好同埋好掛汁食到停唔到~~又係成碟意粉清左大滿足連生果都唔hea, , 有藍莓西瓜同火龍果食完飯仲有飯後果~~正!餐飲可點冰果茶同玄米茶,仲有可以加$18 轉咖啡但太夜督唔飲咖啡啦,飲茶消化下唔錯依間店聽聞甜品都唔差阿華田軟雪糕脆筒阿華田味道濃,雪糕口感好滑個筒又夠脆好食!!四川花椒熱情果芒果新地唔好比依個名嚇親,只係面頭有d 花椒粒個位有少少麻麻
收工見到依間有dinner set 只係百幾蚊
Yoho 黎講絕對唔貴

自己用QR code 落單 好方便

落完單見到室外環境好舒服

出面吊哂d 星星燈好浪漫feel
再涼多少少坐出面都幾正

50%off!!!

湯品係麵豉湯
但係好多料,有豆腐海帶同菇

個set 係成個餐盤甘上,睇到哂成個set 係有甘多野

沙律,茶碗蒸,主食 同生果
百幾蚊有甘多野係咪好抵呢!

沙律個汁酸酸地好開胃

茶碗蒸好多菇,同埋食到有蛋香味

浦燒鰻魚醬油漬蛋飯
鰻魚味道好正~夠濃味
面頭仲有d 木魚花配搭
飯吸埋d 醬油真係可以清左成碗飯!

油漬番茄香草芝士蝦意粉
依個超級推介!!!
個汁好好食,帶少少蕃茄酸但又濃
大蝦好爽口彈牙~~
意粉口感係岩岩好同埋好掛汁
食到停唔到~~又係成碟意粉清左
大滿足

連生果都唔hea, , 有藍莓西瓜同火龍果
食完飯仲有飯後果~~正!

餐飲可點冰果茶同玄米茶,仲有可以加$18 轉咖啡
但太夜督唔飲咖啡啦,飲茶消化下唔錯

依間店聽聞甜品都唔差

阿華田軟雪糕脆筒
阿華田味道濃,雪糕口感好滑

個筒又夠脆好食!!

四川花椒熱情果芒果新地
唔好比依個名嚇親,只係面頭有d 花椒粒
個位有少少麻麻地,但唔係好強

芒果熱清果都係酸酸地好開胃個種~~
依度既雪糕真係好濃厚好好食
2022-10-06
2022-10-05 73 瀏覽
嚟到元朗行街,Yoho Mall I發現呢間餐廳,喺一田上層電梯就到,幾就腳。見到個門面覺得幾靚,有D Feel,就入去試吓先!Dinner Set有幾款,由$128到$168都有,再收加一。我同朋友就各嗌一個定食試吓。定食包一個茶碗蒸、一個餐廳(味噌湯)、一個水果碗、一個沙律、一杯飲品(凍水果茶/熱玄米茶,仲有加得加錢飲特飲)、同埋一個主食。第一個係黑松露親子雞扒配蕎麥面($128)。茶碗蒸好好食,好幼滑嘅蛋,加埋好香嘅菇味,一碗會唔夠喉。親子雞扒嗰個位係,佢將啲蛋擺咗入個醬到,係雞蛋碎黑松露沙律醬嚟,同個雞扒都幾夾。蕎麥面就係暖身的,正正常常。朋友就叫咗蒲燒鰻魚醬油漬蛋飯($158),好香濃嘅鰻魚味。飯煮得幾淋,鐘意淋飯嘅應該都幾鐘意個飯底。最後加咗個甜品: 焦糖香蕉朱古力布朗尼牛角包窩夫 ($88),好夾好食又唔會太漏😀👍🏻。今次坐室外位都幾有情調,但有啲大風,好在唔熱。下次都想坐下室內位。

第一個係黑松露親子雞扒配蕎麥面($128)。

2022-10-05 53 瀏覽
假期同小朋友慢活一下,去咗Yoho Mall行吓發現呢間開咗應該冇幾耐,見有個甜品set,個女又鐘意,打電話俾住附近嘅腳友帶埋佢小朋友一齊嚟食過tea,呢個甜品真係比較啱小朋友,因為賣相得意可愛,顏色豐富,吸引到小朋友,最底嗰層係鹹點,大人最愛,上面兩層都係甜品,小朋友就最鍾意啦,每款兩件,大人細路都唔使爭🤣🤣🤣,不過有幾款甜品有d甜(例如個個棉花糖) ,個set包兩杯嘢飲,需要加錢,不過係合理價錢,拉花都好靚,味道好易入口,有返杯咖啡先醒晒,不過地方比較細,所以唔算太chill ,下次想試吓佢個雪糕,見到好多人都排隊買😋😋

2022-10-02 77 瀏覽
今次特登星期六去呢度探店,餐廳星期六午餐有一人套餐可以order ,套餐已經包括有沙律、湯、小食(可以選擇)、茶碗蒸、主食、飯、水果、甜品、飲品。一睇餐牌已經覺得好豐富,第一時間花多眼亂如果有選擇困難症就大件事😆好彩最後都選擇到!主要我講下主餐我哋分別叫咗:和風味噌燴牛肉、唐揚雞排配松露蛋黃醬。另外飯就叫咗日本醬油漬蛋飯、明太子紫菜飯。甜品就叫咗是日甜品(芝士蛋糕)、迷你四川花椒熱情果芒果新地。總括嚟講,個飯和甜品好特別好好味,其他就一般般啦,而店舖內位置比較迫枱與枱之間好近,好似一齊食咁,好彩疫情有隔版感覺好啲😆

主要我講下主餐我哋分別叫咗:
迷你四川花椒熱情果芒果新地
迷你四川花椒熱情果芒果新地
呢間one & half都開咗一排,門口有外賣水吧位,賣咖啡同埋屎屎雪糕,外賣雪糕做緊買一送一,之前都食過佢嘅阿華田味,假日都好多人排隊嫁!今次嚟呢度食dinner,望到呢個咗豐富嘅dinner set已經好開心,好喜歡日式定食食材豐富多樣的配搭,整餐下來,覺得質素都唔錯,食得開心😊環境裝修木系優閒,坐吧枱位仲可以望到開揚景,我諗秋天時坐出面更加寫意悠閒。每款Dinner Set都配搭是日餐湯 、沙律、 茶碗蒸、生果、果茶或熱茶(或+$18配咖啡),可選一款主菜、也可加錢加配甜品,非常豐富!!性價比方面我覺得也可以,地點方便,環境不錯,食物好吃賣相靚,是合理價位,有回頭率!————-💯Dinner Set - 黑松露蛋黃醬親子雞扒配蕎麥麵 ($128+10%)賣相好靚!!係我最愛嘅炸雞,其實估唔到咁大份,食完都幾飽!因為我坐在風口位,冷氣好勁,個炸雞好快吹凍左,但仍然食得出熱辣辣時是係夠脆和好吃的,醬汁方面,黑松露味唔強但蛋黃醬質地夠杰身,味道也好吃。蕎麥麵夠熱仲出緊煙,麵質淋,有份量!💯 Dinner Set - 浦燒鰻魚醬油漬蛋飯 ($158+10%)這個也很ok! 鰻魚淋身無骨,
呢間one & half都開咗一排,門口有外賣水吧位,
賣咖啡同埋屎屎雪糕,外賣雪糕做緊買一送一,
之前都食過佢嘅阿華田味,假日都好多人排隊嫁!

今次嚟呢度食dinner,
望到呢個咗豐富嘅dinner set已經好開心,
好喜歡日式定食食材豐富多樣的配搭,
整餐下來,覺得質素都唔錯,食得開心😊
環境裝修木系優閒,坐吧枱位仲可以望到開揚景,
我諗秋天時坐出面更加寫意悠閒。

可選一款主菜、也可加錢加配甜品,非常豐富!!
性價比方面我覺得也可以,
地點方便,環境不錯,食物好吃賣相靚,
是合理價位,有回頭率!

————-
賣相好靚!!係我最愛嘅炸雞
其實估唔到咁大份,食完都幾飽!

因為我坐在風口位,冷氣好勁,
炸雞好快吹凍左,
但仍然食得出熱辣辣時是係夠脆和好吃的,
醬汁方面,黑松露味唔強但蛋黃醬質地夠杰身,味道也好吃。
蕎麥麵夠熱仲出緊煙,麵質淋,有份量!

這個也很ok! 鰻魚淋身無骨,食到魚肉,
唔係好彈牙咬唔到果d,
醬汁偏杰,甜甜地好送飯,
木魚絲舖飯面,靚之餘又增加了飯的味道香味層次。

✅特別一提,裝麵豉湯的木碗有份量,有手感👍🏻
茶碗蒸勁滑,料唔多但也好吃。
沙律是羽衣甘藍雜菜沙律。

生果雖是小小一碗但也有西瓜、藍梅、火龍果。
是日冰果茶用不鏽鋼杯,小小一杯精緻美觀,味道都唔會好甜👍🏻

🍨 套餐加配雪糕只需$38,非常抵,因為非常大杯,
吃不多的我覺得兩人share也夠了,
屎屎狀雪糕也非常可愛,質感濃稠,味道濃郁,
是一杯不錯的雪糕!

🥭 熱情愛文芒果新地 (+$38)酸甜味重,清新style!

🍫 雙重朱古力新地 (+$38)則非常濃的朱古力味,加埋朱古力醬,絕對是為朱古力控而設!
2022-09-26 71 瀏覽
呢間位於Yoho mall嘅日式西餐廳有做晚市定食套餐,見到佢menu菜式有啲fusion好特別,同埋門面都幾靚,我地就入左去食啦。佢仲有分室內同室外嘅位置,室外好有情調,有滿天星星的佈置,不過今晚有少少熱,所以我都係坐返室內,不過我諗如果秋冬天黎坐室外仲有feel。今晚我地兩個人叫左兩個set dinner。佢每個晚市套餐會包是日餐湯(麪豉湯),茶碗蒸,沙律(羽衣甘藍雜菜沙律),生果,同一杯冰果茶/玄米茶。加18蚊可以轉特飲;加38蚊就可以食埋甜品,其實set dinner 哩個價錢黎講包咁多野性價比非常之高。Set dinner個個main course都有fusion感覺,唔係一般喺街度見到嗰幾個西餐款式,明顯去係有用心設計菜式。👍🏻🔶️黑鬆露蛋黃醬親子雞排配蕎麥麵 ($128/set,9.3/10)首先個定食擺盤好靚有豐富顏色又好鮮艷。塊雞扒超級好食,外皮炸得好脆10分,入面又好juicy, 塊雞扒醃得好入味!另外雞排上面既黑黑露蛋黃醬好夠味超級好食又好creamy,不過黑松露味唔算突出。另外佢個蕎麥麵都好清,蕎麥麵湯既濕同埋雞排嘅脆脆口感加蛋黃醬既creamy口感,三者好配搭又

首先個定食擺盤好靚有豐富顏色又好鮮艷。塊雞扒超級好食,外皮炸得好脆10分,入面又好juicy, 塊雞扒醃得好入味!另外雞排上面既黑黑露蛋黃醬好夠味超級好食又好creamy,不過黑松露味唔算突出。另外佢個蕎麥麵都好清,蕎麥麵湯既濕同埋雞排嘅脆脆口感加蛋黃醬既creamy口感,三者好配搭又唔會過漏。

🔶️ 焗芝士卡邦尼意粉($158/set,8.6/10)
呢個有別於一般卡邦尼意粉,因為佢係焗嘅,所以質地比較乾身,面頭都有脆脆芝士,一食落口芝士味超級濃!無論意粉面定意粉底都有無限芝士碎,中意食芝士嘅朋友都十分推介,不過個人都係比較鍾意classical creamy嘅卡邦尼意粉多啲。

🔶️ 焦糖檸檬黑胡椒焦糖布丁(set + $38,9.2/10)
推介!佢哩個焦糖布丁十分香嘅蛋味同埋真係有脆脆焦糖面,另外佢fusion加左黑胡椒竟然意外地夾同埋有驚喜,黑胡椒嘅味係淡淡嗰種,突然之間又會feel到佢存在,好得意,有創意,值得一試!

🔶️ 味噌焦糖蘋果醬新地(set+$38,9.3/10)
超級推介!本身見到哩個組合已經覺得新奇有趣,一食落口個雪糕驚為天人咁滑同埋實淨,佢唔喺好水身好快溶個啲雪糕,而係好實好挺嘅雪糕,同埋佢食到去最尾依然keep到唔出水,齋食個雪糕已經好好味!另外佢個焦糖嘅甜味配埋味噌嘅小小鹹味好特別好有層次,最後加埋用玉桂煮嘅蘋果粒,超級超級超級好食!仲有佢杯雪糕好大杯,38蚊實在太抵!!

✏️總括而言,食物質素十分之高,哩個價錢係商場入邊食到咁豐富嘅dinner set真係好難得。特別推介佢嘅甜品,每一款都唔係hae整。會再回頭👍🏻
2022-09-26 105 瀏覽
假日稔住搵間Cafe chill一下,上open rice睇下有咩好介紹。搵到呢間One & half,稔住西日菜應該ok. 食評影出黎好似幾靚,於是就訂座啦!當時店內無乜客人,2人枱,枱勁細小,然後有一位需背向隔離枱而且櫈係無椅背,坐得比茶餐廳更差,由於四目無人,要求調一張寬闊d既枱,男侍應一句得二人枱。入座後基本上無人理會,水都唔會比你,而且男侍應態度非常不好,非常認同較早前的食評服務態度差。食物來了,$168既Brund set比想像中小,主食三文魚得數粒仔,牛臉肉似牛肋肉,又係得數粒仔;餐飲冰果茶,只得茶味,而且好細杯,唯一可取係雪糕。 連加一埋單$370,真係可以有好多更好選擇。食物,價錢及服務都Fail,無下次!非常認同較早前比嬲面既食評,非常中肯。
非常認同較早前比嬲面既食評,非常中肯。
2022-09-25 36 瀏覽
上次食過lunch覺得唔錯,今次試佢個dinner,果然都冇失望,今次帶埋狗狗黎可以坐露天座位,露天座位夜晚有d燈飾,好浪漫,好有氣氛,而且天氣有點秋涼,坐室外非常舒服,打卡一流。Dinner Set好豐富,除左主食,仲有餐湯、茶碗蒸、沙律、生果、飲品。麵豉湯油漬蕃茄香草芝士蝦意粉意芝味濃郁,油漬蕃茄味香甜,醬汁好creamy,好幻滑,味道酸酸地,好開胃,意粉彈牙爽口,蝦肉鮮甜。日本醬油漬蛋香蔥拖羅腩碎飯拖羅腩碎好香,入口即溶,拖羅味夠濃,將雞蛋同埋日本醬油同飯撈埋一齊食,好夾。水果茶雲呢拿特濃牛乳雪糕脆筒另外黎到呢到必食既係雪糕,dinner Set加$15可以有迷你雪糕,雖然話係迷你,但都好大杯,牛乳味重,雪糕非常幼滑,除左可以入黎坐底食,門口仲可以買軟雪糕外賣,外賣仲有買一送一,非常抵食。

麵豉湯

雲呢拿特濃牛乳雪糕脆筒
雲呢拿特濃牛乳雪糕脆筒

2022-09-22
2022-09-19 67 瀏覽
係yoho行街 見到呢間餐廳有set dinner 價錢都ok咁就去試下啦 叫左兩個餐 黑松露醬雞排喬麥麵 推介❤️個醬既黑松露味好濃 令個雞排食落特別好味 餐包一個麻醬沙律 🥗都唔錯 菜爽口新鮮 有唔同色既菜 一d都唔hea既 個喬麥面就淡左少少 跟餐叫左杯冰果茶 唔太甜幾好 面鼔湯 味道都可以 唔會係死咸 有少少甜味既另一份餐叫左鰻魚飯 茶碗蒸都好滑鰻魚就正常發揮啦 結論整體味道不錯 健康之選 有五色蔬菜 有生果 調味唔會好甜或好咸 不過男士就可能會略嫌份量唔夠 要叫多少少野女士就絕對無問題喇
係yoho行街 見到呢間餐廳有set dinner

調味唔會好甜或好咸
不過男士就可能會略嫌份量唔夠 要叫多少少野
女士就絕對無問題喇
2022-09-14 449 瀏覽
見到網上對這間餐廳劣評都唔少、今次專程入去元朗見証吓先🙄去到餐廳大约2點55分鐘,工作人員話3點先可以入座,等多5分鐘後店員安排入座,眼見餐廳內裝修好有日本feel,原來餐廳有室內同室外,小编怕熱,當然坐室內🫢下午茶set都有唔少選擇。香草蕃茄芝士意大利粉,有意色香腸、蕃茄、車厘茄、芝士、食落有香濃蕃茄,酸酸味味,好醒胃配合香草芝士同埋車厘茄,又幾好食㗎喎,意粉煙煙靭靭超級彈牙、好味🤩柚子炸雞腿,一啲都唔油膩,若果多啲柚子就更加好😅香蕉朱古力牛角酥窩夫,可能小編不是太好甜,覺得這個偏甜,不過好甜嘅朋友應該會喜歡。熱情愛文芒果新地,外形超靚靚,好大杯,靚到唔捨得食😂芒果酸酸甜甜,夏天超消暑👍跟餐係凍朱古力奶,加上fresh cream,又幾有驚喜,不太甜好飲🤩跟餐叫咗3.60牛奶奶昔(大)雖然要加18蚊,甘大杯,小編都覺得抵飲,哈哈哈哈!🤣總括嚟講:今次真係可以同餐廳平反吓!不是想像之中咁差,有機會下次會試埋其他食物。
見到網上對這間餐廳劣評都唔少、今次專程入去元朗見証吓先🙄

下午茶set都有唔少選擇。

柚子炸雞腿,一啲都唔油膩,若果多啲柚子就更加好😅

香蕉朱古力牛角酥窩夫,可能小編不是太好甜,覺得這個偏甜,
不過好甜嘅朋友應該會喜歡。

2022-09-14
5 分鐘 (堂食)
  • 熱情愛文芒新地
2022-09-14 71 瀏覽
估唔到YOHO入面都有間可以坐出面環境有幾靚嘅西餐廳 職員好好安排咗我哋坐吧枱 😍咁岩天氣又好好 可以一路食一路望到出面嘅環境唔會話覺得好似係一間好普通餐廳食嘢咁🎈香草芝士薯條 - $48薯條炸出嚟好脆好香口 成日都怕食到啲薯條會好鹹呢個真係岩岩好🎈香草芝士蕃茄意大利粉 - $58好重芝士味 蕃茄味都好香如果鍾意食芝士嘅朋友絕對可以試吓一般蕃茄意粉我覺得會好似肉醬意粉咁好heavy但反而呢個感覺幾清新 下午茶來講呢個份量都幾多 🎈日本味噌炆牛肉飯 - $68味噌牛肉飯用咗我最鍾意嘅珍珠米 牛肉大大粒 醬汁用嚟撈飯一流 開頭見到味噌 仲擔心會好鹹 原來佢係有少少甜甜地 好好味🎈煙肉黑松露蛋醬牛角酥窩夫 - $58呢個牛角酥窩夫真係幾出色 一般窩夫食得多會覺得好漏用牛角酥做嘅窩夫食落去好鬆脆但係又唔會覺得好似食咗好多麵粉咁飽配埋煙肉鹹鹹地 再加埋黑松露醬 呢個配搭真係幾特別 值得推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
估唔到YOHO入面都有間可以坐出面環境有幾靚嘅西餐廳

呢個配搭真係幾特別 值得推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2022-09-13
  • 煙肉黑松露蛋醬牛角酥窩夫
2022-09-09 58 瀏覽
收工去元朗找朋友吃晚飯。朋友推介這間幾chill的餐廳,可以坐在室內或室外。因為晚上 ,我們就選擇了坐室外。然後我們就點了以下的晚餐。和風漢堡扒煎蛋吉列大蝦配飯3隻脆口吉列大蝦真係好鬆脆,荷包蛋配漢堡扒亦非常惹味。漢堡扒又整得非常軟熟。整體算唔錯。油漬蕃茄香草軟芝士蝦意大利粉有很多蕃茄芝士醬。蝦的份量亦不少。每一個餐都配湯,羽衣甘藍雜菜沙律,茶碗蒸,生果和飲品。餐飲我們點了泡沫咖啡和花果茶。泡沫咖啡用啤酒杯裝😂。份量都幾大花果茶甜甜地的飲品。裏面有一小塊檸檬最後我們加配了一個熱情愛文芒果新地。新地裡面有粒粒芒果肉及熱情果醬有雪糕表面。非常好味。這個絕對是推介。

和風漢堡扒煎蛋吉列大蝦配飯

油漬蕃茄香草軟芝士蝦意大利粉
有很多蕃茄芝士醬。蝦的份量亦不少。

泡沫咖啡
用啤酒杯裝😂。份量都幾大

花果茶
甜甜地的飲品。裏面有一小塊檸檬

2022-09-06 39 瀏覽
What a surprisingly fabulous Japanese Fusion restaurant in YL @Yoho 😍recommended 👍🏻We ordered 2 sets and one salad . The size is big. We love the taste so much ❤️💖 😍 the price is acceptable! Worth trying. The set include steam egg👍🏻We won’t miss this wonderful dish ~ shrimp 🍤 spaghetti 🍝 with tomato 🍅 sauce. must give it a try as it is very worth-trying food. the taste of soup is good 👍🏻 It is fresh as well 🥰 must order again. We ordered the 鰻魚飯as well. The fish is so mouth-watering that i mus

We ordered the 鰻魚飯as well. The fish is so mouth-watering that i must praise 👍🏻 the sauce is totally perfect matched with the rice.

The tuna, tofu salad is great !!! Love the taste so much ❤️very yummy 。 👍🏻👍🏻 it is fresh as well.

The sets included two drinks 😄

It was quite full already for 2 persons. Only $400 something for these 3 dishes worth-trying 👍🏻👍🏻