2021-09-11
👩👦身為港島東區街坊,北角匯係我同囡囡嘅蒲點。😊😁囡囡超鍾意食🍳🥚蛋包飯🍚,所以當日式蛋包飯專門店Omumama 登陸北角匯一田超市,我地超興奮啊😍😘今日放學後,我地又去食蛋包飯🍴🍽️,仲見到有一架超搶眼嘅黃色Omu流動車,so cute,仲可以上車打卡💛🚕🚖📸📷🥚🍚明太子忌廉汁吉列豚肉蛋包飯原來忌廉汁配蛋包飯係咁夾😍😍,嘅忌廉汁帶有明太子嘅鹹香。💜😚🍳蛋皮嫩滑,包住粒粒分明嘅米飯,配上香口脆卜卜嘅吉列豚肉,既好味又飽肚,大人小朋友都喜歡🥰😇🍤串揚海老囡囡最愛嘅小食,串揚即叫即製,超香口💯🍴海老彈牙新鮮,食唔停口🤤🤤🥗日式薯仔及甜薯沙律🥔薯仔沙律係我最鍾意嘅日式小食,喜歡薯仔同甜薯嘅天然甜味,十分清新,原型澱粉質夠健康,減少罪惡感。😊😊👀👁️囡囡仲見到餐廳嘅海報,話只要今個月及10月份默書或小測拎到100分📚✏️,show比店員睇,就可以免費獲贈一隻吉列流心蛋🥚🥰💪佢話佢嚟緊嘅默書一定要攞100分💯媽媽再帶佢嚟呢度食, 佢太鍾意呢間餐廳嘅食物啦😍😍😍
🥚🍚明太子忌廉汁吉列豚肉蛋包飯
🍤串揚海老