2022-01-25 31 瀏覽
Cubby Sandwiches 🥪 疫情之下外出用餐盡量簡單,三文治此刻成了不二之選。✨秘製醬汁烤牛肉肥嘟嘟三文治🥪 一份$45 半份$26三文治俾人感覺一般好乾,但呢個真係~非常非常非常Juicy!西生菜、蕃茄、洋蔥、芝士,加埋份量好足既醬汁烤牛肉,口感清爽豐富,真係好唔錯。比起好多Cafe店三文治好食👍🏼!肥嘟嘟三文治真係好有手感、好可愛☺️坐係空礦既公園,在紫荊花樹下,咬住美味三文治,邊食邊欣賞遍地紫色花瓣🌸,就當是在日本野餐。
Cubby Sandwiches 🥪

疫情之下外出用餐盡量簡單,三文治此刻成了不二之選。

✨秘製醬汁烤牛肉肥嘟嘟三文治🥪
一份$45 半份$26

肥嘟嘟三文治真係好有手感、好可愛☺️

#OinkSquareCoffee&Crêpe #晶食評 #美食家水晶的尋食日記 終於忍唔住去了整頭髮,整頭髮之前,先去了附近的外賣三文治店,邊整頭邊吃😋😋😋畢竟今天從早上就開始忙著,從早上開始拍攝,全日都沒吃過任何東西🥺🥺🥺,今次就買了份他們家的招牌肥嘟嘟三文治來試試,選了吞拿魚沙律,三文治裡除了有吞拿魚沙律外,還有好多層紫椰菜、生菜和蕃茄,味道唔錯,好新鮮,超適合趕時間跟注重均衡營養的人士的👍👍👍而且店員也很有禮貌,即使找店舖地址的時候遇到些困難,但店員依然非常耐心的解答及指導水晶,今次沒有了可麗餅😭😭😭下次再去絕對要試試,看起來超吸引的🤤🤤🤤
終於忍唔住去了整頭髮,
整頭髮之前,
先去了附近的外賣三文治店,
邊整頭邊吃😋😋😋

畢竟今天從早上就開始忙著,
從早上開始拍攝,
全日都沒吃過任何東西🥺🥺🥺,

今次就買了份他們家的招牌肥嘟嘟三文治來試試,

肥嘟嘟吞拿魚沙律三文治

選了吞拿魚沙律,
三文治裡除了有吞拿魚沙律外,
還有好多層紫椰菜、生菜和蕃茄,
味道唔錯,
好新鮮,
超適合趕時間跟注重均衡營養的人士的👍👍👍
而且店員也很有禮貌,
即使找店舖地址的時候遇到些困難,
但店員依然非常耐心的解答及指導水晶,
今次沒有了可麗餅😭😭😭
下次再去絕對要試試,
看起來超吸引的🤤🤤🤤
肥嘟嘟吞拿魚沙律三文治
  • 吞拿魚三文治
2021-12-24 152 瀏覽
今日重回暑期工公司附近;發現一間新開的小店;原本諗住買隔離的腸粉燒賣;後來還是選擇了支持一下新開的小店由於未食午餐;便點了一份燒牛肉三文治;加一杯藍莓乳酪沙冰;點內沒有位置;所以外賣回公司食沒想到簡簡單單一份三文治;竟然有驚喜👏🏻👏🏻望落已經好丰富;勁多料;咬落好juicy;好多汁;但又唔會令到個包濕晒;d汁又唔會唧晒出來;個包裝好密實🤗至於個乳酪沙冰仲出色;色水好靚;飲落好濃郁;唔會水汪汪;套餐加錢勁抵飲😄下次再去德興街要買第二款試

沒想到簡簡單單一份三文治;竟然有驚喜👏🏻👏🏻

下次再去德興街要買第二款試

燒牛肉三文治
藍莓乳酪沙冰
2021-12-24
5 分鐘 (外賣自取)
燒牛肉三文治
藍莓乳酪沙冰
2021-12-10 121 瀏覽
價錢ok包裝都幾令即叫即整嘅三文治 有雞扒 燒牛肉 芥末蟹柳等等嘅口味配菜都幾多 醬汁特別當然佢哋都有現成整好嘅放喺保溫櫃入面俾大家買食完一個其實都夠飽薯條就正正常常~
價錢ok包裝都幾令
即叫即整嘅三文治
有雞扒 燒牛肉 芥末蟹柳等等嘅口味
配菜都幾多 醬汁特別
當然佢哋都有現成整好嘅放喺保溫櫃入面俾大家買
食完一個其實都夠飽
薯條就正正常常~
2021-12-02 113 瀏覽
夜晚轉涼,又無着夠衫,要飲番杯熱野保暖😌,費事冷親🤧Order 左杯熱的 伯爵茶鮮奶,超大杯😆😆 成600mL,我行左大約半個鍾頭街,先慢慢變暖,暖手一流👍🏻舖頭仲有買三文治同蛋糕,下次試吓先😁
夜晚轉涼,又無着夠衫,要飲番杯熱野保暖😌,費事冷親🤧

舖頭仲有買三文治同蛋糕,下次試吓先😁
2021-11-30
10 分鐘 (堂食)
知道附近開咗間小店就忍唔住去試呀!呢間專營外賣嘅鋪頭主打「肥嘟嘟」sandwich 、越南法包、西餅同特色飲品,cp值高嘅多國菜,抵食又大份,唔好睇佢break開咗兩份,食完一半再飲幾啖嘢差唔多要叫停😂#沙律🥗可以自選落咩汁,我哋一個揀柚子鼓油汁,一個麻醬,兩款沙律基底都係半隻熟蛋、沙律菜、粟米粒、蕃茄片。跟sandwich +$10就有啦~#肥嘟嘟三文治🥪基本野一定有:芝士、生菜、蕃茄、紫椰菜,至於肉饀我哋一人揀咗一個試,吞拿魚同牛肉,口感同樣豐富。吞拿魚係我鍾意嘅鹹度,一般seven啲三文治好鹹,但佢呢個咁厚醬係唔會太鹹,比較健康嘅口味。至於牛肉,味道應更受大眾歡迎,親自試過都覺唔錯👍🏻#雙重朱古力鮮奶好有花思,外圍用朱古力醬整到好似黑糖虎紋咁,仲喺面嗰層泡沫點綴咗幾吓,賣相好掂,陣味同濃度都符合期望,重點係加十幾蚊就飲到。#雜莓沙冰意外驚喜!唔確定有冇落奶,但食落feel到應該落咗唔少berries,令成杯沙冰唔會淡茂茂,就算啲冰融咗都冇變水,口感濃密依然,平時飲完呢類手搖飲品會頸渴,而呢個飲完係fresh,順便仲帶走埋口氣😂

沙律🥗

肥嘟嘟三文治🥪
「肥嘟嘟」吞拿魚三文治

雙重朱古力鮮奶

雜莓沙冰
意外驚喜!
「肥嘟嘟」牛肉三文治
2021-11-19
15 分鐘 (外賣自取)
「肥嘟嘟」吞拿魚三文治
「肥嘟嘟」牛肉三文治