2022-08-16
久違地嚟一轉鰂魚涌,雖然街道已經唔太認得到,但靠google map都唔難搵到呢間咁神秘嘅樓上cafe NN Coffee & Gin。嚟之前望過啲相,環境同食物都幾靚,終於有時間嚟一探究竟!未入門口已經見到啱晒女仔打卡嘅粉色系乾花牆身,中意影相嘅已經不錯值得嚟。坐低就點咗一份main dish一杯gin(店名叫得gin點可以唔試下!)。睇過其他食評,見到呢間其中一個主打係手工意粉(正中我下懷🤤),於是點了份帶子黑松露意粉,而gin都有幾款揀,就揀咗Around The World(因為個樣好靚😂)。先講main,的確,佢嘅手工意粉有未乾麵團嘅濕潤彈牙,闊麵身亦好能夠掛汁,同黑松露白汁非常搭配,而佢都唔會有食到漏嘅飽滯。帶子亦都煎得好完美,半生熟外香內嫩,很讚。Gin方面,首先真係要望一望擺盤,非常有wow factor咁襯晒佢個名,但又未至於浮誇。飲落好易入口,第一層出咗焦糖味好有趣,然後有點檸檬中和番;雖然唔似飲緊酒,但gin始終都係烈酒,要睇住飲啊。畢竟係樓上隱世地方,環境嘅節奏無咁快,食野又或者打卡都舒服啲。💆🏽♂️香煎日本帶子黑松露手工意大利粉賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價
香煎日本帶子黑松露手工意大利粉
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️