2023-06-25 40 瀏覽
紅磡開咗間新餐廳可以帶狗之餘食物都好食同朋友去開紅磡絕對可以試一試——————————-✨肉醬長通粉肉醬味道好食 同埋長通粉食一流如果份量可以再多啲就好啦✨牛油果三文魚椰菜飯估唔到呢度又會有椰菜飯食椰菜飯加咗大量嘅黑椒同埋蒜頭 味道都好好食再加埋流心嘅雞蛋同牛油果三文魚 呢個配搭絕對一流✨明太子雞翼最鍾意呢度嘅明太子醬雞翼炸得香脆 唔知係咪用氣炸所以冇乜油✨炸魚薯條與嘅份量有三大舊都好多再加埋熱辣辣新鮮出爐嘅脆薯條 好正✨士多啤梨芭菲最後一定要推介呢個甜品上層有拿破崙 再加埋有牛奶雪糕中間嘅脆米溝起上嚟超好食仲有抹茶啫喱 白玉同士多啤梨呢個配搭加埋起嚟我比一百分—————————食咁多嘢都係五百幾蚊食物高質好食又抵食下次絕對會再嚟
紅磡開咗間新餐廳

食物高質好食又抵食
下次絕對會再嚟
1K
2023-06-24 56 瀏覽
最近見到黃埔地鐵站附近嘅新開cafe空間感十足,無壓迫感裝修以大地色同橙色為主調餐廳仲有劃分部分半戶外區域,係寵物友善餐廳餐牌內仲有毛孩菜式,下次再帶埋狗狗黎先得用QR code點餐,方便快捷食物種類都幾多香煎刺身帶子明太子忌廉意粉意粉口感煙韌,掛汁力強明太子忌廉汁好濃郁,大大隻帶子好鮮味厚切慢煮唐揚豬腩肉配菠蘿蓉酸甜醬估唔到又幾好食,豬腩肉外皮香脆配埋酸甜醬一齊食,唔會油膩士多啤梨拿破崙抹茶芭菲幾乎每枱都有一杯面層既拿破崙鬆化,夾住吉士醬仲有士多啤梨,雪糕,玄米脆脆,抹茶啫喱麻糬等等,層次口感豐富值得一試
最近見到黃埔地鐵站附近嘅新開cafe
空間感十足,無壓迫感
裝修以大地色同橙色為主調
餐廳仲有劃分部分半戶外區域,係寵物友善餐廳

餐牌內仲有毛孩菜式,下次再帶埋狗狗黎先得

用QR code點餐,方便快捷
食物種類都幾多

香煎刺身帶子明太子忌廉意粉
意粉口感煙韌,掛汁力強
明太子忌廉汁好濃郁,大大隻帶子好鮮味

厚切慢煮唐揚豬腩肉配菠蘿蓉酸甜醬
估唔到又幾好食,豬腩肉外皮香脆
配埋酸甜醬一齊食,唔會油膩

士多啤梨拿破崙抹茶芭菲
幾乎每枱都有一杯

面層既拿破崙鬆化,夾住吉士醬

仲有士多啤梨,雪糕,玄米脆脆,抹茶啫喱
麻糬等等,層次口感豐富
值得一試
  • 香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉
📍 Niksen Koffie (紅磡)Cafe個地而積非常大🤩空間感十足👍🏻坐得舒服🪑木色系裝修配圓鏡, 影相靚📸食物有質素😋特別係芭菲,又靚又好食, 見每一枱都有叫😍餐廳仲要係Pet Friendly🐶見到有客人帶埋狗仔一齊黎Chill👍🏻✨必點❗️士多啤梨乳酪抹茶芭菲🍓 $98芭菲層次非常豐富🤤面層有一件酥脆既士多啤梨拿破崙同雲呢拿雪糕, 下層有cream, 炒香左既脆米,抹茶蒟蒻,士多啤梨片, 軟糯既麻糬等等😋口感豐富, 好味得黎唔會太甜❤️✨ 香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉🍝 $148帶子煎得好香, 新鮮, 口感爽彈😁 明太子忌廉汁Creamy又唔太漏😋意粉硬度適中✨ 日式和風章魚燒披薩🐙 $98少有既Pizza口味😆餅底脆薄😋舖上左一D都唔韌既章魚粒、紫菜絲同鰹魚片, 再加上日本燒汁👍🏻薄餅食落好有章魚燒🐙既香味✨ 熱鮮奶咖啡☕️ $42咖啡味香👍🏻📍 Niksen Koffie (紅磡)紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G8E號舖
📍 Niksen Koffie (紅磡)

✨必點❗️士多啤梨乳酪抹茶芭菲🍓 $98

✨ 香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉🍝 $148

✨ 日式和風章魚燒披薩🐙 $98

✨ 熱鮮奶咖啡☕️ $42
咖啡味香👍🏻

📍 Niksen Koffie (紅磡)
紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G8E號舖
2023-06-24 59 瀏覽
. Niksen Koffie (黃埔).再訪唯一黃埔嘅Cafe上次去係因為啱開張 再加埋pet friendly.. 由於當日可能安排欠佳 整體感覺一般🥲但食物係ok嘅🤘🏻事隔幾個月都想再試多次 客觀去評價下.今次都係有pet friendly嘅位置但規定就唔可以穿過餐廳室內空間行到去「寵物用餐空間」必須透過後面嘅「室外」通道係有少少不便但合情合理👌🏻🤘🏻.半室外嘅空間 雖然有些少冷氣機搭救.. 但呢個天氣真係太熱太焗.. 唔係好建議大家要主子捱熱始終無室內空間可以坐..🤕可接受 但都係少焗如果天氣涼返啲我覺得會舒服好多🤙🏻食物方面今次叫咗幾款有別於上次嘅menu🍜.1.士多啤梨拿破崙笆菲🍓$98 9.7/10.夏日炎炎 點都要來杯笆菲同埋上次好可惜 唔知原來係人氣item.. 今次就終於叫咗修補遺憾🤣..賣相👉:吸精 靚 打卡able..拿破崙蛋糕唔係得嗰裝飾足料大塊入邊紅白綠相間嘅layer額外誘惑🤩.味道👉:拿破崙蛋糕本身係高質令我哋幾surprise.. 唔係求其一件酥皮 & 吉士嘅拿捏都幾好.配料有好多layer..抹茶 & 朱古力脆脆 & 雪糕 & 麻糬 & 新鮮士多啤

Niksen Koffie (黃埔)
再訪唯一黃埔嘅Cafe
但食物係ok嘅🤘🏻
事隔幾個月
都想再試多次 客觀去評價下
今次都係有pet friendly嘅位置
但規定就唔可以穿過餐廳室內空間行到去「寵物用餐空間」
必須透過後面嘅「室外」通道
1.士多啤梨拿破崙笆菲🍓
$98 9.7/10
夏日炎炎 點都要來杯笆菲
賣相👉:
吸精 靚 打卡able..
拿破崙蛋糕唔係得嗰裝飾
足料大塊
入邊紅白綠相間嘅layer額外誘惑🤩
拿破崙蛋糕本身係高質
令我哋幾surprise.. 唔係求其一件
酥皮 & 吉士嘅拿捏都幾好
配料有好多layer..
抹茶 & 朱古力脆脆 & 雪糕 & 麻糬 & 新鮮士多啤梨
可以一試!
2.吞拿魚和風沙律 $128
9.5/10
賣相👉:
燒吞拿魚嘅厚度 份量 都幾多..
就咁望上去 覺得佢係一個幾吸引嘅沙律
味道👉:
肉質真係好味.. 軟嫩程度介乎普通嘅吞拿魚刺身 同埋 三文魚刺身嘅口感.. 正🤍
沙律菜都好新鮮
唯一可惜係沙律醬佢比得太多
(係好味 但對於鍾意少醬嘅我覺得偏多🥹)
所以..
如果request 另上汁..
我相信佢會變到一味非常適合健人嘅沙律..
好味過雞胸🤣🤣
3.香煎刺身帶子明太子意大利面 $148
9.4/10
賣相👉
可口 帶子好大..
但感覺上汁好似少少水
實際如何呢
味道👉:
喂.. 明太子醬汁好ok..
成件事味道無得輸..
但的確口感上 偏水咗dd.
扣少少少少分數.. 但味道我哋係覺得在水準的🥹
帶子係大得嚟又非常彈牙新鮮..
高質🥹
卡路里👉:
我覺得抵嘅..
價錢👉:
同上邊相比cp低少少咁多
4.日式章魚燒薄pizza $98
詳細食評可以睇之前嘅po.
因為今次pizza暫時得呢款可以叫..
我哋上次都係叫呢款..
無論係味道 & 卡路里層面
食得開心 & 放心
阿門🙏
#
2023-06-24 36 瀏覽
Niksen Koffie紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G8E號舖Shop G8E, G/F, Deli Place (Site 4), The Whampoa, Hung Hom食甜品是女生享受的時刻, 帶埋寵物去, 一齊影相打卡就更幸福啦! Niksen Koffie 的日本parfait 精緻,pet friendly 餐廳為餐廳吸了很多小客人哦 設有pet menu。見到其他客人的狗狗, 超可愛KAWAI 的‧香煎帶子明太子忌廉汁意粉 $148,明太子忌廉汁辣辣地,意粉彈牙令人吃不停口。加上日本風味的紫菜及魚子粒,味道在口中大爆發。KETO MENU, $108 三文魚牛油果cauliflower rice,健康美味,椰菜花削成碎口感像飯,有益omega 3 油脂的牛油果同三文魚。芭菲出場啦, 食完鹹食就到享受DESSERT了, ,士多啤梨拿破崙抹茶芭菲 $98,最頂果層係拿破崙餅,下面雪糕及生果,賣相精美好看由KETO MENU 到歡迎狗狗入內, 成件事都好PERFECT#香港美食 #hkfood #hkfoodie #yummy #foodporn #delicious
Niksen Koffie

紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G8E號舖

#香港美食 #hkfood #hkfoodie #yummy #foodporn #delicious #cuisine #restaurant # #restaurant #香港必食 #芭菲 #dessert #petfriendly #petlover #NiksenKoffie
2023-06-24 53 瀏覽
香煎三文魚排菠菜汁意粉 $128健康之選 賣相除左好吸引 🤩 一上枱就嗅到三文魚鮮味三文魚肉質鮮嫩 魚皮香脆 唔乾身 保持到三文魚既肉汁菠菜汁比較清淡 健康 有好多配料 同三文魚絕配松露蒜香芝士薯條$88用左粗薯條 即叫即炸 條條都外脆內軟 薯味十足 附有兩種不同醬汁 2隻都同薯條超夾 平時可能配黑松露醬多 今次有埋蒜香芝士味 更加好食 蒜同芝士味比例剛好 令人不知不覺食完再食 士多啤梨乳酪抹茶芭菲 $98 每日限定口味 成個擺盤裝飾都好吸引 層次分明 好多配料 拿破崙 皮焗得鬆脆 中間層 鋪滿吉士醬 口感軟滑一個都可以輕鬆食曬成舊唔會太甜 令到成個感覺好Heavy 芭菲 好多配料 令口感非常豐富面層係 雲呢拿雪糕 + cream 同玄米脆脆 然後就綠茶jelly 最低就有麻薯 餐廳裝潢比到人好舒服既感覺 好空間感十足 每張枱同枱之間距離保有一定既空間 仲設有戶外區,可以帶同寵物一齊黎用餐
香煎三文魚排菠菜汁意粉 $128

唔會太甜 令到成個感覺好Heavy
芭菲 好多配料 令口感非常豐富

餐廳裝潢比到人好舒服既感覺 好空間感十足
每張枱同枱之間距離保有一定既空間
仲設有戶外區,可以帶同寵物一齊黎用餐

店名『Niksen』 係荷蘭文= 放空、無所事事,係荷蘭人嘅幸福生活哲學。餐廳佔地6000呎,充滿空間感,配上木系及荷蘭橙格調,牆上不規則鏡增添時尚感,每個角落都有打卡位,設pet friendly戶外座位,讓人同竉物好好放鬆( ੭ ˙ᗜ˙ )੭ 🐾੯‧̀͡u晚餐菜式選擇較多,-心想試龍蝦香蒜忌廉汁意大利飯,怎料午市並沒提供,唯有下次再試。𖧶三文魚排牛油果藜麥花椰飯 $118三文魚煎到中間粉嫩,外皮香脆,略嫌細左啲,係平時魚排-半,配搭牛油果好夾,但椰菜花飯軟淡。*生酮飲食人士/ on diet人士之選*𖧶香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉 $148日式風味,面放魚子及紫菜碎,個汁好杰身,正常發揮𖧶紐奥良炸雞翅配明太子蛋黃醬 $88大大隻咬落爆汁,好juicy,微辣得黎好惹味,配埋明太子蛋黃醬,好邪惡!價錢略貴~𖧶Matcha latte $48小兔子拉花有驚喜,茶味甘濃香滑,少甜*抹茶控必試*𖧶Iced Chocolate $502層顏色好特別,朱古力味非常濃厚下次-定要留肚食試最吸睛既IG able 芭菲~

𖧶三文魚排牛油果藜麥花椰飯 $118
*生酮飲食人士/ on diet人士之選*
三文魚排牛油果藜麥花椰飯

𖧶香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉 $148
日式風味,面放魚子及紫菜碎,個汁好杰身,正常發揮
香煎刺身帶子明太子忌廉汁意粉

𖧶紐奥良炸雞翅配明太子蛋黃醬 $88
紐奥良炸雞翅配明太子蛋黃醬

𖧶Matcha latte $48
小兔子拉花有驚喜,茶味甘濃香滑,少甜
*抹茶控必試*
Matcha  Latte

𖧶Iced Chocolate $50
2層顏色好特別,朱古力味非常濃厚
Iced  chocolate

下次-定要留肚食試最吸睛既IG able 芭菲~
2023-06-17
三文魚排牛油果藜麥花椰飯
紐奥良炸雞翅配明太子蛋黃醬
Matcha  Latte
Iced  chocolate
2023-06-23 31 瀏覽
走歐美橙調既Cafe, 呢度既空間感十足, 最靚係靠左邊既鏡面牆身, 非常有設計感😍 食物款式幾特別, 仲有健康既椰菜花飯☺️紐奥良炸雞翅配明太子蛋黃醬🍗($88)5隻炸到外脆內軟既大雞翼本身帶啲辣同香草味, 配埋個濃郁既明太子蛋黃醬係超夾😍古早宮保雞丁意粉🍝($118)雞肉好入味, 配上大量既辣椒乾同藏紅花做點綴, 令到成個意粉更加吸引, 味道帶點有層次既微辣, 意粉夠乾身, 配搭成功😍土多啤梨拿破崙抹茶芭菲 🍨($98)三層超脆鬆脆既吉士醬拿破崙, 雲尼拿味雪糕, 原味乳酪, 抹茶凍, 士多啤梨, 白玉, 脆脆整成既呢個甜品, 除左靚之外, 佢味道都相當唔錯, 成件事好有層次, 最欣賞係個抹茶凍同白玉, 真係有啲驚喜🤩久正小山園抹茶鮮奶🍵($48)拉花係一隻可愛既獅子超靚, 抹茶既味道好濃🥰京都香月園培茶鮮奶☕️($48)將鮮奶轉左做出面比較少見既無乳糖鮮奶($5), 拉花係隻賞月既兔都好靚, 焙茶味都相當突出, 不過因為係無乳糖鮮奶, 所以個拉花會下塌得比較快😊黎呢度建議大家卜位, 就算係紅雨依然都有好多人黎食, 連室外都坐滿帶埋狗狗黎既人😌 呢度既食物質素純對唔會令你失望😇

紐奥良炸雞翅配明太子蛋黃醬🍗($88)

古早宮保雞丁意粉🍝($118)

土多啤梨拿破崙抹茶芭菲 🍨($98)

久正小山園抹茶鮮奶🍵($48)
拉花係一隻可愛既獅子超靚, 抹茶既味道好濃🥰

京都香月園培茶鮮奶☕️($48)

2023-06-17
  • 宮保雞丁意粉
  • 紐奥良炸雞翅配明太子蛋黃醬
2023-06-19 64 瀏覽
呢間日系咖啡店全店走日系無印風,餐廳好大,有好多座位,坐得好舒服食物方面的選擇都有好多野揀,有唔少嘅健康嘅食物可以揀小食我哋揀咗個日式和風章魚燒薄餅脆薄餅底,加上木魚片同埋章魚,調味同平時嘅章魚燒一樣,但口感就變得好香脆呢期想減磅,所以揀咗啲健康食品水煮蛋雞胸椰菜花飯:雞胸肉的份量都幾多,雞肉都算嫩,椰菜花花好好味,又低卡三文魚菠菜汁意粉:三文魚好厚身,魚皮煎得好香脆,菠菜汁偏水一啲最後,芭菲杯作為ending

食物方面的選擇都有好多野揀,有唔少嘅健康嘅食物可以揀

小食我哋揀咗個日式和風章魚燒薄餅

呢期想減磅,所以揀咗啲健康食品

最後,芭菲杯作為ending
2023-06-19 66 瀏覽
紅磡壽司郎附近又開新餐廳,今次係走文青打卡路線,暖橙色Tone裝潢,藤織木系家具,配拱形設計同仙人掌植物,帶出一番東南亞風風味。由於餐廳面積都幾大,上網睇佔地6000千呎,有室外同室內,所以可以枱與枱都幾闊落,而且仲可以帶寵物入去,啱晒一班狗主群聚。呢排減緊肥,今晚呢間餐廳有新酮餐,於是點左一個三文魚、牛油果、椰菜花飯,餐廳配合返減肥人士,基本上都冇乜點落調味料,所有食材都係最原始嘅味道,頂層仲有一隻流心蛋。另外朋友就叫咗個三文魚菠菜意粉,餐廳偏健康路線,所以成個菜式味道都唔會太濃,啱晒追求健康嘅人士。有時坐低未必想食咁飽,餐廳有咖啡、甜品,叫咗一個$98嘅芭菲,中間有士多啤梨又有麻糬,多重口感同味道。

2023-06-19 70 瀏覽
同朋友經過黃埔,順便搵間餐廳食飯。呢間Cafe係黃埔地鐵站隔離,裝修走文青藝術風 ,面積非常大, 空間感十足!店入邊嘅裝修以大地色和粉色為主調,氣氛好舒服,啱晒大家來放空休息吓,同埋打吓卡,舒緩工作壓力!—————————————————🟣原隻龍蝦香蒜忌廉汁意大利飯呢個意大利飯係必點之選,大大隻龍蝦肉質仲非常之彈牙,而意大利飯嘅硬度亦都啱啱好,配合忌廉汁同埋飛魚子一齊食,口感十足👍🏻👍🏻🟢奶油煎美國封門柳扒配薯蓉配香烤雜菜 牛柳有成10安士,肉質非常之軟腍,熟度掌握得非常好,除咗有唔同款式嘅配菜,薯蓉軟綿綿嘅質感亦煮得好好食!😄🟡熱抹茶鮮奶抹茶味幾濃,拉花亦都好靚,睇得出餐廳好有心機準備飲品俾客人!👏🟠士多啤梨乳酪抹茶芭菲呢個芭菲有好多唔同嘅層次,上層嘅拿破崙非常之鬆脆,配埋士多啤梨同埋雪糕一齊食,甜而不漏,一次過滿足晒你唔同嘅慾望😍
—————————————————
🟣原隻龍蝦香蒜忌廉汁意大利飯

🟢奶油煎美國封門柳扒配薯蓉配香烤雜菜

🟡熱抹茶鮮奶

🟠士多啤梨乳酪抹茶芭菲
  • 原隻龍蝦香蒜忌廉汁意大利飯
  • 奶油煎美國封門柳扒配薯蓉及香烤雜菜
2023-06-15 137 瀏覽
Niksen Koffie 既空間感十足,裝修風格簡約寧靜,好好feel~1.三文魚排牛油果雞蛋藜麥花椰飯非常健康!調味亦少,走清新路線。牛油果新鮮夠淋。水波蛋亦流心。花椰飯粒粒分明,夠乾身,亦有咬口。2.避風塘香辣軟殼蟹意粉 有原隻軟殼蟹,幾香脆。意粉軟硬適中,亦彈牙。整體有咸蛋黃、辣同炸蒜味,幾香口。3.日式和風章魚燒披薩餅底夠薄脆,芝士亦拉絲,唔會膩。4.士多啤梨乳酪抹茶芭菲必點!層次豐富。材料多樣!👍🏻
1.三文魚排牛油果雞蛋藜麥花椰飯
2.避風塘香辣軟殼蟹意粉
3.日式和風章魚燒披薩
餅底夠薄脆,芝士亦拉絲,唔會膩。
4.士多啤梨乳酪抹茶芭菲
必點!層次豐富。材料多樣!👍🏻
2023-06-12
2023-06-14 79 瀏覽
佔地面積非常大的寵物友善Cafe,木系鏡牆裝修拍照很漂亮,食物和甜品的質素也很不錯,特別是店內的招牌拿破崙芭菲,非常打卡Able,週末帶狗狗來用餐一流!避風塘香辣軟殼蟹炒意粉 $128 🍎8/10意粉不會炒得太乾,微辣,香口惹味,兩個人share份量可能會不夠喔。紐奈良明太子炸雞翼 $88 🍎8/10雞翼外皮炸得金黃酥脆,雞肉一點也不柴!配的明太子蛋黃醬味道濃厚,不用沾太多也很夠味!日式和風章魚燒薄餅 $98 🍎8/10餅皮是薄脆類型,上鋪了日式燒汁、鰹魚碎、章魚粒,吃起來真的是章魚燒味道!不是厚餅皮的緣故,多吃一塊半塊也不會覺得膩。士多啤梨拿破崙抹茶芭菲 $98 🍎8/10拿破崙是從芭菲上拿下來的😝,拿破崙屬正常發揮,吉士醬不會過甜,酥皮坦白說不算酥脆,不過味道也過關的!比較驚喜的是芭菲內有抹茶啫喱和麻薯,煙煙韌韌的,層次很滿!香印提子吉士撻 $68 🍎6/10味道不過不失,曲奇撻皮偏硬一點,用刀幾乎切不開。香印提子爽脆清甜,感覺芭菲的CP值更高一些!焙茶鮮奶 $48 🍎7/10抹茶鮮奶 $48 🍎7/10拉花很可愛呢,和Menu上的圖案不同,大概是看咖啡師的喜好和心情?焙茶的圖案有

避風塘香辣軟殼蟹炒意粉 $128 🍎8/10

紐奈良明太子炸雞翼 $88 🍎8/10

日式和風章魚燒薄餅 $98 🍎8/10

士多啤梨拿破崙抹茶芭菲 $98 🍎8/10

香印提子吉士撻 $68 🍎6/10

焙茶鮮奶 $48 🍎7/10
抹茶鮮奶 $48 🍎7/10
拉花很可愛呢,和Menu上的圖案不同,大概是看咖啡師的喜好和心情?焙茶的圖案有點看不太出來,朋友猜是松鼠,抹茶那杯是天鵝,刺杯的味道也偏甜一點,茶味不算濃。
2023-06-13 90 瀏覽
cafe 環境好大好靚, 而且仲可以帶寵物,雖然有寵物要坐室外,但都有冷氣夏天都唔會太熱👍🏻香煎三文魚排菠菜汁意粉意粉有驚喜, 菠菜汁感覺上好健康,少少鹹香味,醬汁頗creamy, 意粉唔會太軟身! 三文魚大件厚肉無刺🐟煙三文魚薄餅pizza底夠薄,好似餅乾皮一樣咁脆👍🏻加上鹹香煙三文魚, 好惹味! 🍕美綠戚風蛋糕美綠味好濃,戚風軟綿綿好美味! 👍🏻核桃香蕉戚風蛋糕蛋糕上面有cream同核桃碎,增加口感, 香蕉味濃厚, 唔會太甜🍌香印提子拿破崙芭菲芭菲酸酸甜甜,加上三層嘅拿破崙, 好有層次感! 甜品中間有一層係脆米, 隔住忌廉, 下面有一層有啫喱及提子 ,香甜又juicy,感覺非常清爽,好適合又熱又濕嘅天氣食!🤩
香煎三文魚排菠菜汁意粉

煙三文魚薄餅

美綠戚風蛋糕
美綠味好濃,戚風軟綿綿好美味! 👍🏻

核桃香蕉戚風蛋糕

香印提子拿破崙芭菲

黃埔地鐵站附近嘅🌟Niksen Koffie🌟,係一間文青風👩🏻‍🎨嘅Cafe,雅緻嘅裝修真係好打卡📸!晚市供應咖啡☕同埋高質西餐🍝!餐廳面積勁大,座位好闊落,空間感十足,亦歡迎客人攜帶寵物🐈,係放工約埋三五知己一齊gathering同埋relax嘅好地方!🥗經典凱薩沙拉 $88生菜嫩綠爽口🥬,醬汁嘅份量恰到好處!🍕日式和風章魚燒披薩 $98將濃郁味美嘅🐙章魚燒轉化成為Pizza,餅底香脆可口,每一啖都食到🐙章魚肉燒嘅滋味醬汁,仲有粒粒嘅🐙章魚肉提升口感同埋鮮味!🦞原隻龍蝦香蒜忌廉汁意大利飯 $208龍蝦尾🦞起肉後,保留住個殼一齊烤,香氣更為誘人!🦞龍蝦肉爽彈甜美,意大利飯帶🧄蒜香同埋🧀芝士嘅咸香,唔錯!🍓士多啤梨乳酪抹茶芭菲 $98芭菲係🌟Niksen Koffie🌟嘅名物,拿破崙配搭🍓鮮士多啤梨、🍨雪糕、玄米脆脆、仲有🍵抹茶嘅啫喱,口感豐富又美味!🍑白桃梳打 $48清爽甜美!

🥗經典凱薩沙拉 $88

生菜嫩綠爽口🥬,醬汁嘅份量恰到好處!

🍕日式和風章魚燒披薩 $98

🦞原隻龍蝦香蒜忌廉汁意大利飯 $208