2023-01-06 535 瀏覽
❇️位置/環境A2出口,行10分鐘內,就會到大廈餐廳環境寬敞,枱同枱中間有不小空間👍🏼.今次小編叫左3個Set,連飲品1️⃣牛肉長通粉 醬汁非常足夠,包住每一條長通粉,好入味醬汁味道特別,係出面好小食到. 2️⃣日式蟹棒蟹籽意粉醬汁係一般白汁,加上蟹棒同蟹籽因為蟹棒蟹籽只係係個面,所以都有d失望.3️⃣卡邦尼煙肉蘑菇意粉意粉好重蛋味,個汁好Creamy, 每一條意粉都有汁.食午餐都唔洗等位,上菜速度快
❇️位置/環境
A2出口,行10分鐘內,就會到大廈
餐廳環境寬敞,枱同枱中間有不小空間👍🏼
今次小編叫左3個Set,連飲品
1️⃣牛肉長通粉
醬汁非常足夠,包住每一條長通粉,好入味
醬汁味道特別,係出面好小食到
2️⃣日式蟹棒蟹籽意粉
醬汁係一般白汁,加上蟹棒同蟹籽
因為蟹棒蟹籽只係係個面,所以都有d失望
3️⃣卡邦尼煙肉蘑菇意粉
意粉好重蛋味,個汁好Creamy, 每一條意粉都有汁
食午餐都唔洗等位,上菜速度快
2022-10-20 722 瀏覽
lunchtime 同同事食飯,佢哋揀左呢間有空間感既希臘風餐廳。set lunch 60幾蚊左右。主打藍白色希臘度假風,工作壓力大既朋友仔一齊放鬆下就岩曬。set lunch有餐湯或沙律,我揀左羅宋湯,足料同埋都幾好飲。飲品就分別叫左熱咖啡同凍奶茶我揀左set lunch A, 卡邦尼吞拿魚蘑菇天使麵, 吞拿魚多,味道唔錯!飲品可以揀呢d食完主食仲有甜品送,抵呀!

主打藍白色希臘度假風,工作壓力大既朋友仔一齊放鬆下就岩曬。

飲品就分別叫左熱咖啡同凍奶茶

飲品可以揀呢d

食完主食仲有甜品送,抵呀!

2022-09-06 662 瀏覽
帶同事去吃,佢無諗過有咁得意碗盤,不過有少少唔方便夾,一夾容易跌餸,睇落去好細碟,吃下吃下就好大份,好飽!雞翼入哂味,好味道!無諗過午餐,都可以吃到前菜、主食、甜品值得一提!

雞翼入哂味,好味道!

無諗過午餐,都可以吃到前菜、主食、甜品
值得一提!
唔係朋友介紹,都真係唔知觀塘有間任坐仲要唔貴嘅樓上西餐店。環境算舒服,環境寬敞,座位相隔遠,坐得舒服。有晚餐選擇,唔算貴,包飲品、薯仔蛋沙律/是日餐湯、甜品。是日餐湯係粟米雞蓉,有啲罐頭湯感覺。見佢網上圖片個沙律幾靚,所以叫左薯仔蛋沙律。味道正常啦冇乜特別比目魚配白汁蘑菇意粉本身係天使麵,問咗店員比我轉意粉都算大碟比目魚有煎香,不過有汁,所以魚皮已經淋晒,但都好食。蟹柳蟹籽意粉呢款個碟就細啲,但都幾深,份量都ok的,味道都唔錯包熱飲甜品,包奶凍,唔洗加錢+$10轉芝士蛋糕
唔係朋友介紹,都真係唔知觀塘有間任坐仲要唔貴嘅樓上西餐店。

環境算舒服,環境寬敞,座位相隔遠,坐得舒服。

有晚餐選擇,唔算貴,包飲品、薯仔蛋沙律/是日餐湯、甜品

味道正常啦冇乜特別

比目魚配白汁蘑菇意粉
本身係天使麵,問咗店員比我轉意粉
都算大碟
比目魚有煎香,不過有汁,所以魚皮已經淋晒,但都好食。

蟹柳蟹籽意粉
呢款個碟就細啲,但都幾深,份量都ok的,味道都唔錯

包熱飲

甜品,包奶凍,唔洗加錢

+$10轉芝士蛋糕
2022-06-24
2022-06-04 745 瀏覽
係第二次食My boat~午餐有沙律/湯、主菜、甜品、飲品套餐價錢真係好抵食,清哂嘅話要捧住個肚出去💛薯仔蛋沙律係我最鍾意嘅基本沙律材料,唔需要其他❤️‍🔥💛牛肝菌汁雜菌露荀牛柳粒意粉牛肝菌汁都幾香濃嘅,但牛柳略嫌過熟意粉係用長通粉,炒得剛剛好,煙煙韌韌👍🏻💛卡邦尼煙肉蘑菇燴意大利飯好香忌廉味,煮得唔會好油膩,不錯吃😋💛甜品係提子味啫喱,好有童年嘅味道啊~💛飲品叫咗熱菜蜜,正常發揮
係第二次食My boat~
午餐有沙律/湯、主菜、甜品、飲品
套餐價錢真係好抵食,清哂嘅話要捧住個肚出去

💛薯仔蛋沙律
係我最鍾意嘅基本沙律材料,唔需要其他❤️‍🔥
薯仔蛋沙律

💛牛肝菌汁雜菌露荀牛柳粒意粉
牛肝菌汁都幾香濃嘅,但牛柳略嫌過熟
意粉係用長通粉,炒得剛剛好,煙煙韌韌👍🏻
牛肝菌汁雜菌露荀牛柳粒意粉

💛卡邦尼煙肉蘑菇燴意大利飯
好香忌廉味,煮得唔會好油膩,不錯吃😋
卡邦尼煙肉蘑菇燴意大利飯

💛甜品
係提子味啫喱,好有童年嘅味道啊~

💛飲品
叫咗熱菜蜜,正常發揮
2022-05-27
薯仔蛋沙律
卡邦尼煙肉蘑菇燴意大利飯
呢間餐廳走籃色海洋船主題.全間餐廳都是籃色.所有食具都是海洋生物圖形擺設.座位非常寛闊.餐廳最近推出一人一煱海鮮火煱.包埋餐牌上黑色字體冷熱飲品.任意添飲.每位超值$88元 .免加一服務費。我和太太每人Order咗一個.一個湯底要豬骨濃湯及另一個牛乳湯底.侍應生把所有火煱用具及餐具細心在餐枱擺設.擺設得好美觀細緻!很快全部火煱配料全部上枱.火煱配料全部好新鮮!包括有肥牛卷/魚蛋/牛丸/龍蝦丸/蟹子丸/蟹柳/大海蝦/大帶子/芋絲/雞脾菇/蘿蔔/大鮮菇/粟米塊/娃娃菜等!全部肉類新鮮.丸類彈牙.蔬菜類新鮮香甜.豬骨濃湯夠咸.配料無需加醬油.牛乳濃湯好香牛乳味,湯底好鮮甜!餐廳好幽靜.好適合二人世界或許一人靜靜哋嘆個下午茶,睇睇書!
2021-12-24
  • 牛乳一人一火鍋
  • 豬骨濃湯一人一火鍋
2021-12-01 1021 瀏覽
我們一向喜歡去不同的餐廳食lunch!今日中午開始微微轉涼,但比較大風,所以選擇在附近覓食!以為只是一般的餐廳,但座位不擠迫,而且有小小海洋feel 的裝修😊前菜可以選擇是日餐湯或者沙律🥗,我們知道是日沙律是雞蛋薯仔後,大部分食salad 😆主菜有七款,但我們只order 其中四款1)卡幫你蘑菇煙鴨胸天使麵賣相已經好ok ! 份量又足,肉質👌2)鮮茄芝士肉醬長通粉芝士味再重少少更好!3)黑椒汁蘑菇雞柳炒意粉第一次用這款盛器食炒意粉,所以要小心一點😅,黑椒味不太重!4)香煎肉眼扒飯賣相比較失色一點😅,味道👌最驚喜竟然有奶凍送😁
我們一向喜歡去不同的餐廳食lunch!
今日中午開始微微轉涼,但比較大風,所以選擇在附近覓食!

主菜有七款,但我們只order 其中四款

1)卡幫你蘑菇煙鴨胸天使麵
賣相已經好ok ! 份量又足,肉質👌
卡邦尼煙鴨胸蘑菇天使麵

2)鮮茄芝士肉醬長通粉
芝士味再重少少更好!
鮮茄芝士肉醬長通粉

3)黑椒汁蘑菇雞柳炒意粉
第一次用這款盛器食炒意粉,所以要小心一點😅,黑椒味不太重!
黑椒汁蘑菇雞柳炒意粉

4)香煎肉眼扒飯
賣相比較失色一點😅,味道👌
香煎肉眼扒飯

最驚喜竟然有奶凍送😁

鮮茄芝士肉醬長通粉
黑椒汁蘑菇雞柳炒意粉
2021-11-23 605 瀏覽
整間餐廳都以海洋為主題,門口都有水泡船錨做裝飾,連所有碗碟都係海洋生物形狀。上次佢就叫咗一個橄欖油鴨胸意粉,雖然一上咗覺得碗嘢好細,但唔知點解食極都仲有,所以份量來講對我都算唔少另外仲加配左炒雜菇同埋西蘭花,營養搭配更加均衡。整體都算唔錯
2021-09-26 951 瀏覽
黃店。平日七點半黎到,有位。鴨胸蒜香意粉,配湯或者沙律,連野飲。黎過幾次,呢個鴨胸意粉都唔係第一次食。不過今次就失準。一個字總括曬:鹹。蒜香本來就係重口味,廚師今次明顯重手左,結果成個意粉都真係幾鹹,鴨胸都一樣。之前食,水準可以話係中等,價錢合理。今次有啲可惜,希望只係例外啦。
黃店。平日七點半黎到,有位。
鴨胸蒜香意粉,配湯或者沙律,連野飲。

黎過幾次,呢個鴨胸意粉都唔係第一次食。不過今次就失準。

2021-09-16
2021-09-22 689 瀏覽
觀塘平價選擇裝修以海洋為主題,整店都以藍色為主調提供意粉沙律等CAFÉ食物意粉最平60蚊有找 套餐可錢仲可以加小食同蔬菜 好抵食 仲支持環境走飲管番茄意粉伴燒豬扒 足150克豬扒有2件豬扒煎得微焦,切開肉質鬆軟無筋 肉汁都幾豐富有肉味番茄意粉用番茄蓉拌炒,色比較深加埋豆角!意粉夠香濃個汁唔錯!小食係沙律蛋薯仔 薯仔粒蛋沙律,一層厚厚蛋同沙律醬包住凍既薯肉 唔錯既前菜煎帶子配意大利飯 黑松露忌廉意大利飯,煮得比較乾身無咁多汁,意飯煙韌口感滿滿松露香~帶子有3隻好鮮味小食仲有炒野菌什菇 炒得幾惹味份量都大碟~消費$200觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室
番茄意粉伴燒豬扒 足150克豬扒有2件
豬扒煎得微焦,切開肉質鬆軟無筋 肉汁都幾豐富有肉味
煎帶子配意大利飯
帶子有3隻好鮮味
小食仲有炒野菌什菇 炒得幾惹味份量都大碟~
消費$200
觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室
2021-09-14 504 瀏覽
【#肥波西餐系列】 🎈呢間食過兩次嘅西餐廳位處於觀塘,係駿業街熟食中心對面。熟食中心都好多好野食架!等秋涼再去食好西先😆🎈今次食左個蕃茄牛柳粒螺絲粉配熱檸水,湯底好濃,似離菜湯多過蕃茄湯🥣牛柳粒唔會太𝕌𝕟,咬得開嘅😂螺絲粉索左啲湯之後好好味,仲會令人想飲多兩啖湯添😂😂😂(喂~)💵𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥 $68📍My Boat Restaurant 📍觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室
【#肥波西餐系列】

💵𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥 $68

📍My Boat Restaurant
📍觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室
2021-07-30
2021-08-22 668 瀏覽
今次嚟到觀塘工廈搵嘢食🏗一入到黎就見到已🚢為主題嘅裝修,仲見到有連儂牆一幅!整個餐廳空間超級大,實在係一個傾偈食嘢嘅好地方👍🏻Weekend lunch time上到嚟人唔算好多,仲有lunch set揀添。-跟餐配羅宋湯🍅/薯仔蛋沙律🥔-羅宋湯食落味道比較偏酸少少,入面仲有唔少軟淋牛肉粒🐂薯仔沙律食落creamy好開胃,份量都幾大份🥚日式燒雞串🐔$10-烤到剛剛好,免頭煲有芝麻碎同埋好焦香,不得不讚係真係熱辣辣咁上🔥黑松露蒜香海鮮炒飯🦑$69-面頭鋪咗滿滿嘅黑松露醬,攪勻之後會發現底部有唔少海鮮,例如有青口、蜆肉、魷魚等等。珍珠米飯炒到好乾身🍚夠晒火候🔥,黑松露比較少見會配上炒飯,估唔到呢個配搭都幾夾🍄秘製煎雞扒配日式香草腸🐣$89-一上碟份量多到嚇親我😱2️⃣大塊雞扒同4️⃣條香草腸🌿,另外仲有少少沙律🥗。呢碟菜已經講到明需要等到20分鐘以上,原因係因為佢真係即刻整俾你食👍🏻雞扒外皮煎到十分香脆,入面肉質嫩滑多汁,香草腸同樣濺到外皮焦香👍🏻實在係健身人士福音🏋🏻另外仲可以配有蒜香意粉,意粉軟硬度煮適中乾身,隔離嘅蜜糖芥末汁都好惹味👍🏻另外套餐仲配有啫喱同埋餐飲,呢個價錢完全係性價比之王👑
跟餐配羅宋湯🍅/薯仔蛋沙律🥔

日式燒雞串🐔$10

黑松露蒜香海鮮炒飯🦑$69

秘製煎雞扒配日式香草腸🐣$89

另外套餐仲配有啫喱同埋餐飲,呢個價錢完全係性價比之王👑
  • 秘製煎雞扒配日式香草腸
  • 黑松露蒜香海鮮炒飯
2021-08-04 778 瀏覽
呢間餐廳位於觀塘駿業街,lunch 時間好多客幫襯,我同朋友等左大約15分鐘入座。餐廳面積寬敞,好舒服,職員態度友善,加分位🤗午餐選擇都多,可選沙律或湯,附飲品,仲有甜品送添。講返主菜先😃,我同友人order左香草忌廉海鮮天使麵、黑椒汁蘑菇🍄雞柳🐔燴意粉,份量大,食到飽飽,好滿足,haha🥰周打蜆湯🥣比較鹹,我較喜歡清淡一點,下次試沙律先。主菜賣相唔錯,香草忌廉海鮮天使麵,海鮮有青口、蝦🦐、魷魚🦑。天使麵爽口,香草忌廉汁味道香濃,一啖一啖食落去,好好味喔😋😋黑椒汁蘑菇🍄雞柳🐔燴意粉,好多雞柳,每件都厚肉,大大件,好滿足,黑椒汁適中,唔會太辣,都係good choice 😙另外,午餐加$10可配瑞士雞翼🥠2隻,啱晒我呢個為食雞翼控。味道也不錯喔。甜品可選啫喱,或加$10選芝士蛋糕。今次就揀左啫喱。呢餐食得飽飽,會再幫襯呀🥰

餐廳面積寬敞,好舒服,職員態度友善,加分位🤗

午餐選擇都多,可選沙律或湯,附飲品,仲有甜品送添。

周打蜆湯🥣比較鹹,我較喜歡清淡一點,下次試沙律先。

2021-07-31 414 瀏覽
呢次嚟到觀塘工廈搵食,其實都係睇下有咩黃店🤣 見到呢間以船做主題嘅餐廳,連個碗都係魚嘅形狀,好得意喎!Lunch Set:A餐-卡邦尼蘑菇煙肉長通粉 ($59)B餐-意式青醬雞柳炒意粉 ($59)送是日餐湯或沙律一客,我同朋友梗係一人一樣試哂佢啦!估唔到個前菜係薯仔沙律,仲以為係沙律菜添haha,忌廉蘑菇粟米湯都好好飲👍🏻凍飲+$2,好大杯呀!卡邦尼長通粉嘅芝士汁非常濃郁,雞柳炒意粉都炒得好香😋最後有甜品送,係綠色嘅啫喱~價錢嚟講都幾抵食,值得支持!

Lunch Set:
A餐-卡邦尼蘑菇煙肉長通粉 ($59)
B餐-意式青醬雞柳炒意粉 ($59)
送是日餐湯或沙律一客,我同朋友梗係一人一樣試哂佢啦!

凍飲+$2,好大杯呀!
卡邦尼長通粉嘅芝士汁非常濃郁,雞柳炒意粉都炒得好香😋

最後有甜品送,係綠色嘅啫喱~

價錢嚟講都幾抵食,值得支持!
2021-06-22 796 瀏覽
即興約朋友晚飯飲酒。原本去另一間。但經過樓下的招牌見到這裡也有酒飲。而且價錢平就試下。安排坐角落一張有一邊梳化但另一邊是餐椅的四人枱。比較奇怪。但餐廳裝修不錯以航海主題。有駕駛盤的扇葉風扇。有棉花扮雲朵在天花。藍白色主題有壁畫。兩個人叫了一個羊架餐配羅宋湯和凍檸水加$10配雞串兩串。雞泡魚乾$30正常。薯格$35超大碟。我忘了影相。大碟過出面其他餐廳賣$60以上的份量。多到吃不完。叫了六支啤酒。才$334。價錢平又岩傾偈。值得再去。
2021-06-21
120 分鐘 (堂食)
  • 香草煎法式羊架